Έκθεση HXOS EIKONA SHOW 2024

Δεν θα το έλεγες και ευκαιρία!
για τόσο μικρό ηχείο, όπως το δει κανείς..

ο ενισχυτής που τα οδηγούσε (magnat και αυτός) μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση (θετική)
θηρίο σαν κατασκευή, πολύ μέταλλο, θύμιζε καλές παλιές κατασκευές...
σε τιμή χώμα !
κάτι παραπάνω από 1.200€ ;;;
τον κοιτούσα και έλεγα μέσα μου , τι ενισχυτή αγοράζεις σήμερα με 1,2Κ ;;;;

Συγγνώμη αν γίνομαι παράξενος και ""τσίπης"'", αλλά 1.000 ευρώ δεν είναι στραγάλια.
Οι πιο πολλές συντάξεις, είναι κάτω από αυτό το ποσόν.
Ας έχουμε λίγο εγκράτεια,στις τιμές.
Ξέρω ότι το χόμπι είναι ακριβό, αλλά όλα έχουν και ένα όριο.
ΧΊΛΙΑ ευρώ δεν είναι λίγα λεφτά.
μήπως σε "προσγείωσε" το earfun X ;;;
μήπως ξαφνικά συνειδητοποίησες ότι καλός ήχος "βγαίνει" και από 120€ (πάνω κάτω) ;; :LOL:

εγώ ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το πως παίζουν (ειδικά σπίτι μου...)
σχολάω από την δουλειά και θα βάλω να ακούσω έστω και λίγο....

• Like
Reactions: mdvq
Είναι κιτ DIY από την ίδια την εταιρία (Purifi, η οποία βγάζει και πολύ καλά woofers & midrange drivers πλέον), αλλά υπάρχουν και κιτάκια έτοιμα από διάφορους (καταστήματα ή και κατασκευαστές) όπως π.χ.

• Like
Reactions: vlad66
Δεν θα το έλεγες και ευκαιρία.

Όταν είσαι μέσα στους τρεις καλύτερους ήχους της έκθεσης με σύστημα των μόλις 2.500€, ενώ οι υπόλοιποι καλοί ήχοι ξεκινούσαν από πενταψηφια νούμερα, όχι μόνο το λες ευκαιρία, αλλά είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Το θέμα είναι τι συγκρίνεις με τι. Κυνικά μιλώντας... 😉

• Haha
Reactions: FABIAWRC
Συγχαρητήρια και από εμένα στα παιδιά που βοήθησαν και συμμετείχαν στο δωμάτιο του avclub. Για άλλη μια χρονιά είχα την ευκαιρία να σας δω από κοντά και να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες.

Άντε τώρα, ραντεβού στην Θεσσαλονίκη.

Όταν είσαι μέσα στους τρεις καλύτερους ήχους της έκθεσης με σύστημα των μόλις 2.500€, ενώ οι υπόλοιποι καλοί ήχοι ξεκινούσαν από πενταψηφια νούμερα, όχι μόνο το λες ευκαιρία, αλλά είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Το θέμα είναι τι συγκρίνεις με τι. Κυνικά μιλώντας... 😉
Λεό,αυτός ήταν ίσως και ο σοβαρότερος που δεν ήρθα στην έκθεση.
Το χόμπυ πλέον είναι δυσπρόσιτο για μένα και ποτέ δεν ήμουν "φάτε μάτια ψάρια".
Δεν διαφωνώ καθόλου,ότι το ηχείο αυτό ήταν ευκαιρία,σε σύγκριση με άλλα , αλλά τα χίλια ευρώ παραμένουν 1000 ευρώ.
Το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα.
ΔΕΝ υπάρχει φτηνό αυτοκίνητο στην αγορά.
Ένα Yaris της προκοπής κάνει 23.000 😵‍💫
Θα τρελαθουμε τελείως!

Αν τα 1000 ευρώ είναι πολλά για ένα ζευγάρι ηχεία και μάλιστα με καλό ήχο, τι να πούμε για τα κινητά των 1500+ ευρώ;
Μην το ξεχνάτε: οι εταιρείες ΔΕΝ κοστολογούν με βάση την ελληνική αγοραστική δύναμη.

Καλημέρα και από μένα είχε ενδιαφέρον η φετινή έκθεση όπως και κάθε χρονιά πιστεύω υπάρχει κάτι που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στα σύνολα επίδειξης δύναμης και χρημάτων που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε έκθεση.
Και για εμένα αποκάλυψη όπως το είπα και στα παιδιά ήταν το σύστημα της magnat και το θεωρώ value for money καθώς ο ήχος αυτός για να βγει από αυτό το ηχείο έχει από πίσω γνώση, τεχνολογία, υλικά που πρέπει να πληρωθούν....Αν τώρα κάποιος έχει κόμπλεξ και θέλει με 1000 ευρώ να πάρει ηχειαρα μεγέθους για να καμαρώνει βλέποντας την και να μην έχει ήχο στο χώρο του....περί ορεξεως...

Το άλλο θέμα που θα ήθελα να θίξω κάθε χρόνο βέβαια συμβαίνει αυτό... είμαι οκ και μου αρέσει πολύ να βλέπω πενταψηφια και εξαψηφια συστήματα τα οποία θα κάτσω να δω-ακουσω για λίγο (όχι στη μουσική που αρέσκονται) και θα φύγω. Όταν το 99.9 % του κόσμου θα μπει να πράξει το ίδιο γιατί ο έμπορος αυτός εκθέτει ένα τέτοιο σύστημα. Το λέω γιατί ο μεν Ορφέας όπως κάθε φορά εκτίθεται σε μεγάλη σάλα παραθέτοντας όλη του την "προίκα"...πολύ καλό μου αρέσει...αλλά τι ήχο να σου δώσει εκεί μέσα το όποιο σύστημα που ακούγεται σαν σπήλαιο.... κρίμα... παλαιότερα είχε και 2,3 δωμάτια επάνω με γήινα συστήματα.. αλλά.. άλλοι καιροί....
Και δεν το λέω μόνο για τον Ορφέα δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο ίσα ίσα .καλά κάνει.... αλλά και η pilium ....και άλλοι άλλες χρονιές κατά καιρούς....
Και ο Γιώργος από την south sounds υπερσυστηματαρα φέτος είδαμε και gryphon... πολύ ωραίο αλλά μέχρι εκεί. Εμένα μου έμεινε πέρυσι στο λόμπι του civitel που έπαιξαν απίστευτα τα μικρά atc σε έναν καναπέ πίσω από μια τζαμαρία...και είχε μαζευτεί ο κόσμος και δεν το πίστευε... κάτι τέτοιο έγινε και στη magnat φέτος.
Θεωρώ ότι αντιπρόσωποι διαφόρων εταιρειών καλύτερα θα ήταν να εκθέτουν γήινα συστήματα για τα οποία θα ενδιαφερθεί ο κόσμος παρά εξωγήινα που θα τα βλέπει ο άλλος και θα τσιμπήσει κάτι....
Άλλωστε η έκθεση δεν είναι Μόναχο η Βαρσοβία για να την καλύψουν media από όλο τον κόσμο και να παρουσιαστούν έμμεσα τα συστήματα αυτά παγκόσμια...ο απλός κόσμος θα έρθει να στηρίξει ..αυτόν πρέπει να κερδίσει πελατειακά ο καθένας... πιστεύω έτσι????
Συγνώμη για την έκταση αλλά ήθελα να τα πω....

Last edited:
Λεό,αυτός ήταν ίσως και ο σοβαρότερος που δεν ήρθα στην έκθεση.
Το χόμπυ πλέον είναι δυσπρόσιτο για μένα και ποτέ δεν ήμουν "φάτε μάτια ψάρια".
Δεν διαφωνώ καθόλου,ότι το ηχείο αυτό ήταν ευκαιρία,σε σύγκριση με άλλα , αλλά τα χίλια ευρώ παραμένουν 1000 ευρώ.
Το ίδιο συμβαίνει και στα αυτοκίνητα.
ΔΕΝ υπάρχει φτηνό αυτοκίνητο στην αγορά.
Ένα Yaris της προκοπής κάνει 23.000 😵‍💫
Θα τρελαθουμε τελείως!

Ναι, αλλά όπως βλέπεις έχασες την ευκαιρία να δεις κάτι οικονομικό που παίζει καλά. Και ίσως κάποιες άλλες ευκαιρίες επίσης.

Έχασες την καλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών και με διαφορά.

Αν τα χίλια ευρώ πια σου φαίνονται πολλά, τότε Μιχάλη μου το χόμπυ έχει απομακρυνθεί από εσένα. Ή εσύ από το χόμπυ.

Δεν πειράζει. Έλα του χρόνου, ή ανέβα στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει η επόμενη σχετικά σύντομα, λογικά τον Γενάρη, όπου κι εκεί θα έχει εκπλήξεις. Θα βάλω κι εγώ το χεράκι μου. ;)

Ωραία έκθεση αλλά λίγη.
Εμένα έτσι μου φάνηκε τουλάχιστον.
Τώρα θα μου πεις, όσο πιο ωραίο είναι κάτι, τόσο λίγο θα σου φαίνεται.
Μία καλή μακαρονάδα και σε δορυφορικό πιάτο να μου τη βάλεις λίγη θα μου φαίνεται.

Αν θα μπορούσα να βγάλω την κορυφαία τριάδα ανεξαρτήτως κόστους αυτή θα ήταν
1) Watt/Puppy
2) ATC
3) Tannoy Westminster

3 πολύ καλές προσεγγίσεις σε 3 διαφορετικές σχολές ήχου.
Προσωπικά τα ATC θα τα προτιμούσα ενεργά άσχετα που έτρεξαν λίγα σαλάκια πάνω στον Diablo (εξατμίστηκαν πριν τον ακουμπήσουν βέβαια).
Φίλος μουσικός βέβαια που μπήκε μαζί μου έφυγε με τη μία γιατί "ένοιωσε σαν να μπήκε σε δωμάτιο ηχολήπτη που παίζει δυνατά μουσική".
Περπατούσε και μουρμουρούσε "Tι τη θέλετε τόση λεπτομέρεια! Έχετε ξεφύγει! Ποιος θέλει να ακούει το hi-hat δίπλα στο αυτί του!"
Μπασίστας βλέπεις... :LOL:

Παρακολούθησα λόγω συζύγου μετά από μια βόλτα για μτχ δίσκους μια Βρετανική παραλλαγή του Master Chef ,όπου σε ένα πλατό έξι διαγωνιζόμενοι καλούνταν να φτιάξουν από μια τάρτα σοκολάτας και από ένα ρολό με φρούτα και σοκολάτα.

Φανταστείτε στο μέλλον μετρητικά συστήματα με leizer ,ισοσταθμιστές οσμών μέσα στο φούρνο να μετρούν με διαγράμματα,γευσινοράματα , φάσματα,βυθίσεις κ.λ.π.την ποσότητα των υλικών,την ιδανικότερη μίξη υλικών,μικρόφωνα κάτι σαν raw και επεξεργαστές που με το περας του ψησίματος θα έχουν καταλήξει με
ρυθμίσεις ακριβείας ως προς τη νοστιμότερη προσπάθεια που οι δοκιμαστές με τα κουταλοπήρουνα θα συμβουλεύονται και θα συγκρίνουν με το φυσικό όργανο της γεύσης.
Το παράδειγμα είναι φανταστικό, οποιαδήποτε ομοιότητα με ...είναι τυχαία.

• Like
Reactions: VlassisK
Χαιρετίζω την ωραία σας παρέα!
Αποφάσισα να τοποθετηθώ κι εγώ πάνω στο θέμα έκθεση HI END κλπ ωραία συμπληρωματικά.
Εισέρχεται ένας μουσικόφιλος - διότι για αυτούς παρουσιάζονται τα καλούδια - σε μια αίθουσα με τεράστια ηχεία, ενεργοβόρα ενισχυτικά, καλώδια σαν ρίζες ευκαλύπτου, πικαπ 257 κιλών και κάθεται να ακούσει μουσική. Όλα είναι αναμμένα και δεν γνωρίζει την πηγή, αλλά ακούει τα κεντρικά ευρωβόρα ηχεία να αναπαράγουν από κάποιο τάμπλετ, μια άγνωστη γυναικεία φωνή συνοδευόμενη από έναν βόμβο που θεωρείται ορχήστρα! Μεταβολή και στην επόμενη αίθουσα, όπου απλώς «τραγουδάει» διαφορετική γυναίκα - πάλι από τάμπλετ αλλά χωρίς ορχήστρα αυτή τη φορά, για να ακούγονται οι ανάσες της...
Γιατί φοβούνται να βάλουν τα πανάκριβα πικάπ τους ή τα SACD να αναπαραγάγουν την ηχογράφηση;
Γιατί δεν υπάρχει τζαζ, μπλούζ, ροκ, σόουλ, λάτιν, φανκ; Το πιθανότερο είναι πως θα ξεμπροστιαστούν τα πανάκριβα συστήματά τους στα έμπειρα αυτιά των ακροατών τους. Ευχαριστώ δεν θα πάρω, θα μείνω στο αγνό HI-FI και θ' ακούω τα ταμπούρα να σκάνε και τα μπάσα να μου χτυπάνε το στομάχι και τα ρέστα από την σύνταξή μου...παγωτά!
Αυτή βεβαίως είναι η δική μου θεώρηση των πραγμάτων και είμαι ανοιχτός σε κάθε διαφορετική αιτίαση.
Φιλάκια και υγεία στα μέλη του AV Club.

παιδιά, έδωσε κανείς σημασία στο πόστ #45 ;;;

το κατώφλι θορύβου στο δικό μας δωμάτιο δεν ήταν η εξαίρεση.. όλοι σε όλα σχεδόν τα δωμάτια το ίδιο "θέμα" είχαν, μην πω μεγαλύτερο...

δεν είναι 100% ασφαλή τα συμπεράσματα σε μια έκθεση.. πρέπει να "φιλτράρονται" αρκετά πράγματα από μεριά μας...

Ευχαριστώ δεν θα πάρω, θα μείνω στο αγνό HI-FI και θ' ακούω τα ταμπούρα να σκάνε και τα μπάσα να μου χτυπάνε το στομάχι και τα ρέστα από την σύνταξή μου...παγωτά!
Εσύ είσαι δικός μας 😁😁
Πες τα ντε. Βαρεθήκαμε μια ζωή να τεσταρουν τα συστήματα πολλών χιλιάδων ευρώ με τα τροπάρια της κασιανής επειδή αυτά ακούνε οι φραγκάτοι υποψήφιοι αγοραστές.
Εγώ θέλω αίσθηση Μαλακάσας στα 5 μέτρα. Θέλω στην μποτιά να τρεμει το μπατζάκι μου. Ποτέ δεν το έχω βιώσει σε demo room, αφού οι περισσότεροι βεβαίως ξορκίζουν το ηχείο που λέγεται subwoofer που είναι το σημαντικότερο για μένα. Ναι subwoofer στο δικάναλο. Γιατι έτσι μ'αρεσει που έλεγε και μια διαφήμιση.

Εσύ είσαι δικός μας 😁😁
Πες τα ντε. Βαρεθήκαμε μια ζωή να τεσταρουν τα συστήματα πολλών χιλιάδων ευρώ με τα τροπάρια της κασιανής επειδή αυτά ακούνε οι φραγκάτοι υποψήφιοι αγοραστές.
Εγώ θέλω αίσθηση Μαλακάσας στα 5 μέτρα. Θέλω στην μποτιά να τρεμει το μπατζάκι μου. Ποτέ δεν το έχω βιώσει σε demo room, αφού οι περισσότεροι βεβαίως ξορκίζουν το ηχείο που λέγεται subwoofer που είναι το σημαντικότερο για μένα. Ναι subwoofer στο δικάναλο. Γιατι έτσι μ'αρεσει που έλεγε και μια διαφήμιση.
τα μεγάλα ATC παραδίπλα μας με subwoofer πυροβολούσαν...

BTW, πρέπει να ήσουν ο μόνος που αποκάλεσε τα earfun X ..."κινέζικα σκουπίδια"...
από άλλον δεν άκουσα κακή κουβέντα.. βέβαια μπορεί απλά να ντράπηκαν.... :LOL:

Ναι, αλλά όπως βλέπεις έχασες την ευκαιρία να δεις κάτι οικονομικό που παίζει καλά. Και ίσως κάποιες άλλες ευκαιρίες επίσης.

Έχασες την καλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών και με διαφορά.

Αν τα χίλια ευρώ πια σου φαίνονται πολλά, τότε Μιχάλη μου το χόμπυ έχει απομακρυνθεί από εσένα. Ή εσύ από το χόμπυ.

Δεν πειράζει. Έλα του χρόνου, ή ανέβα στη Θεσσαλονίκη που θα γίνει η επόμενη σχετικά σύντομα, λογικά τον Γενάρη, όπου κι εκεί θα έχει εκπλήξεις. Θα βάλω κι εγώ το χεράκι μου. ;)
Ποιο ηταν το ακριβες μοντελο του μικρου ηχειου που επαιζε?