Έκθεση HXOS EIKONA SHOW 2025

κατάλαβα. οι class D, Primare A35.2 λοιπόν οδηγούσαν τόσο ωραία τα ηχεία. Βασικά έκανα την ερώτηση για να φανεί πόσο καλοί είναι πλέον οι καλά σχεδιασμένοι class D ενισχυτές!
Η Primare σχεδιάζει πλεον μόνο class d εδώ και πολλά χρόνια.Ο a34.2 που χρησιμοποιω,παρουσιάστηκε το 2014.

Last edited:
  • Like
Reactions: Music matters...
Την εμμονή στο μπάσο που φυσικά χρειάζεται, την θεωρώ υπερβολική.
Αυτο ειναι ενα θεμα που οντως εμπερικλειει "εμμονες".
Αυτο που θεωρειται ως γρηγορο/σφικτο και οπως αλλως πως χαρακτηριζεται γενικα απο ολους μας , κυμαινεται καπου μεταξυ παλλομενης χορδης και μεμβρανης ντραμς ..................... :ROFLMAO:
Ενα νημα για το θεμα αυτο θα ηταν σιγουρα "απολαυστικο"

Την εμμονή στο μπάσο που φυσικά χρειάζεται, την θεωρώ υπερβολική. Προτεραιότητα για εμένα έχουν οι χροιές.
Ας είναι όμως, αντικατέστησε τον Mac Cormack με έναν primare που μου θύμισε το post του westsound και που βλέπω σε προσφορές στον <Ορφέα> και μένεις στον προϋπολογισμό.
Δεν θα συζητούσα αλλά διακρίνω ένα ατέλειωτο παίδεμα πολλών μελών με συνεχείς αλλαγές.
Και εγώ θα επιθυμούσα το Avalon ISIS ή το Epitome της tune audio (που έχω ακούσει επί μακρόν) αλλά καλά είμαι.
Αν είχα χώρο και χρήμα, θα είχα πάρει Tune Audio χθές.

Ένας all time classic προ ενισχυτής audio research ref MK2 πουλήθηκε σε διπλανό site περίπου 2000 ευρώ. Σημειωτέον είναι προενισχυτής σε πολύ ακριβά συστήματα. Αν τον συνδυάσεις με ένα τελικό που έχω ακούσει όπως ο Mac CormacK 300 W (δεν πρέπει να έχει πάνω από 1500) πάλι έχεις ένα πολύ καλό σύστημα κάτω από 10.000.
Από κει και πέρα πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο από το δικό σου ούτε είναι λίγο τα 10.000 ευρώ.

Πολύ καλός προενισχυτής ,Al time classic.
Το λέω επειδή τον άκουσα πολλές φορές, με μεγάλα σώματα τα οποία καρφιτσώνει πίσω απ την γραμμή των ηχείων.
Τον άκουσα με Plinius ,αλλά αρκετά χρόνια πριν και ήταν φοβερό δίδυμο.
Η τελευταία και τελική απ ότι φαίνεται προσπάθεια αναβάθμισης που έκανα ήταν ο 5,αλλά δεν μου 'έκατσε'.

Υπάρχουν φανατικοί της εταιρείας που την 'ψάχνουν' στην. ..Έκθεση κάθε χρόνο.
Παλιότερα ήταν απ τα καλύτερα δωμάτια κατά την γνώμη μου, αλλά διάβασα σ ένα Βρετανικό Έντυπο (HFN) ότι Πανευρωπαϊκά οι πωλήσεις της σημειώνουν κάμψη .
Εδώ η κάμψη συνέπεσε με τον χαμό του για πολλά χρόνια Εισαγωγέα και την κρίση φυσικά.
Για να είμαστε ειλικρινείς όμως ο ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια είναι αδυσώπητος και απ τα κλασικά ενισχυτικά και απ τα ενεργά .(Best seller τελικός στην Ευρώπη έγραψε ένα άλλο περιοδικό ,το HiFi & Music είναι ένας της Burmester )

Πολύ καλή και η τιμή που θ ανέβει με το σχετικό recap.
Μακάρι να την δούμε ξανά στην Έκθεση

... για να φανεί πόσο καλοί είναι πλέον οι καλά σχεδιασμένοι class D ενισχυτές!

Iσχύει και καιρό μάλιστα.
Για μένα η κουβέντα περί αξίας των-καλοσχεδιασμένων- Class D τελείωσε όταν ακουσα τους ενισχυτές της MBL (σειρές Noble και Cadenza).

Άκουσε κάποιο απ' τα μέλη το Linn Sondek στο Δωμάτιο του Ορφέα;
Όσες φορές πήγα...απλά γύριζε.

εδώ με το τροφοδοτικό του .

Attachments

• IMG_20251116_155709.jpg
    IMG_20251116_155709.jpg
    1.5 MB · Views: 39
Εχω παψει πλεον να πηγαινω σε εκθεσεις HIFI η οποιες που αρεσαν καποτε παρα πολυ για τον απλο λογο οτι οι εκθετες στηνουν μηχανηματα που κοστιζουν πανω απο ενα μεσω αυτοκινητο και ολοκληρα συστηματα στην τιμη μεταχειρισμενου μικρο σπιτιου

Το ερωτημα ειναι τα πουλανε αυτα και ειδικα στην χωρα μας και σε κοινο απευθυνονται οταν στην κυριολεξια δεν μπορει ο μεσος ανθρωπος που θελει να δει κατισ τα μετρα του απλα δεν το βλεπει και δεν ενημερωνεται για το τι υπαρχει μεσω τις εκθεσης
Πάντα ήταν οφθαλμολουτρο
Από το 81 που πήγα πρώτη φορά στο Χίλτον
Ως μαθητής
Απλά τότε υπήρχε και το απλό προσιτό hi fi
Και έβλεπες και ακουγες μηχανήματα,γεμίζαμε σακούλες με φυλλάδια..

Πάντα ήταν οφθαλμολουτρο
Από το 81 που πήγα πρώτη φορά στο Χίλτον
Ως μαθητής
Απλά τότε υπήρχε και το απλό προσιτό hi fi
Και έβλεπες και ακουγες μηχανήματα,γεμίζαμε σακούλες με φυλλάδια..
Δεν υπήρχε άλλος τρόπος πληροφόρησης και οι εκθέσεις αυτές ήταν μαγεία και απόλαυση για εμάς τους νέους. Συνεχίζω να πηγαίνω απλά ως περαστικός. Ούτε ρωτάω, και σπάνια ακούω όπου υπάρχει η δυνατότητα.
Κοντά στα top απλησίαστα μοντέλα υπήρχαν και τα ταπεινά πιο οικονομικά για όσους ήθελαν να στήσουν ένα οικονομικό συστηματάκι. Έλειπαν οι ευκολίες βέβαια και τα υλικά δεν ήταν τα ίδια. Κοντά στην έρευνα και υλοποίηση των high end ως αποτέλεσμα χαιρόμαστε την μουσική μας σε αποδεκτή ποιότητα. Τώρα οι εκθέσεις δεν προσφέρουν τέτοιες επιλογές.

Δεν γνωρίζω στις εκθέσεις του εξωτερικού το γίνεται.

Δεν υπήρχε άλλος τρόπος πληροφόρησης και οι εκθέσεις αυτές ήταν μαγεία και απόλαυση για εμάς τους νέους. Συνεχίζω να πηγαίνω απλά ως περαστικός. Ούτε ρωτάω, και σπάνια ακούω όπου υπάρχει η δυνατότητα.
Κοντά στα top απλησίαστα μοντέλα υπήρχαν και τα ταπεινά πιο οικονομικά για όσους ήθελαν να στήσουν ένα οικονομικό συστηματάκι. Έλειπαν οι ευκολίες βέβαια και τα υλικά δεν ήταν τα ίδια. Κοντά στην έρευνα και υλοποίηση των high end ως αποτέλεσμα χαιρόμαστε την μουσική μας σε αποδεκτή ποιότητα. Τώρα οι εκθέσεις δεν προσφέρουν τέτοιες επιλογές.

Δεν γνωρίζω στις εκθέσεις του εξωτερικού το γίνεται.
Απλά πέθανε το hifi...μαζί με τα
καταστήματα μπες σε ένα ήχο αρχών
Μέσα 80 's γεμάτο εορταστικές διαφημίσεις
Από άπειρα studio
Τα μεγάλα ψάρια που δίπλα στην κουζίνα
Σου πουλάνε ένα micro hifi
Τα κατάπιαν αμάσητα

Από άπειρα studio
Τα κατάπιαν αμάσητα
Δυστυχώς τους πέταξα όλους τους Ήχους ακόμα και τα μετέπειτα Hi-tech της εποχής. Θα έπρεπε να τα έχουν ανεβάσει όλα σε pdf. Επίσης είχα και όλες τις έξτρα εκδόσεις. Ετήσιες κτλ.

Δυστυχώς τους πέταξα όλους τους Ήχους ακόμα και τα μετέπειτα Hi-tech της εποχής. Θα έπρεπε να τα έχουν ανεβάσει όλα σε pdf. Επίσης είχα και όλες τις έξτρα εκδόσεις. Ετήσιες κτλ.
Ο φίλος supersonic
Έχει ανεβάσει πολλά τεύχη στο γιου τιουμπι
Κυρίως από 70's εκεί μπορεί να τσεκαρει
Κάποιος τι χαμός γινόταν τότε από διαφήμιση και πληθώρα καταστημάτων

Ο φίλος supersonic
Έχει ανεβάσει πολλά τεύχη στο γιου τιουμπι
Κυρίως από 70's εκεί μπορεί να τσεκαρει
Κάποιος τι χαμός γινόταν τότε από διαφήμιση και πληθώρα καταστημάτων
Θα προτιμούσα νόμιμα pdf ας υπήρχε και με ένα μικρό αντίτιμο. Ίσως παίζουν διάφορα δικαιώματα και δεν είναι εφικτό το ανέβασμα.

• Like
Reactions: trav
Από άπειρα studio
Τα κατάπιαν αμάσητα

Πολλά χρόνια τπωρα δεν πουλάνε οι αλυσίδες Hi-Fi. Στην πράξη λευκές συσκευές και από μαύρες καμιά ηχομπάρα, μαζί με τις tv και κάπου εκεί τελειώνει η ενασχόληση με το AV. Α, ναι. Και κανά Bluetooth ακουστικό.

Θα προτιμούσα νόμιμα pdf ας υπήρχε και με ένα μικρό αντίτιμο. Ίσως παίζουν διάφορα δικαιώματα και δεν είναι εφικτό το ανέβασμα.
Τα πουλάει ο ήχος , τουλάχιστον πριν λίγα χρόνια το έκανε ,αλλά πανάκριβα

Τα πουλάει ο ήχος , τουλάχιστον πριν λίγα χρόνια το έκανε ,αλλά πανάκριβα
Ε΄Ας τα κρατήσει. ίσως όπως κάποια επετειακά τεύχη όπως οι 4Τροχοί εντάξει να το δεχθώ.

• Like
Reactions: Nikos F
Για όσους ψάχνουν κάποιο άρθρο τεχνικό και μη ,κάποια δισκοκριτική ,κάποιο τεστ απ τα τέλη των 70ς μέχρι σήμερα μπορώ να βοηθήσω αφιλοκερδώς.
Αναφέρω τα τεύχη απ τα τέλη των 70ς ενώ κατέχω και προγενέστερα 'πλησιάζοντας' το 'σημείο μηδέν= πρώτα τεύχη' ,αλλά η υγρασία που είναι έντονη στον χώρο μου, έγινε η αιτία να κολλήσουν πολλά εξώφυλλα.
Επίσης τρία Βρετανικά μέχρι πριν λίγα χρόνια τα είχα ακέραια.. και φυσικά ένα Σουηδικό που φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ το αγόραζα κάθε μήνα σταμάτησε να κυκλοφορεί τον Ιούλιο (της ELSA).

Όπως έγραψε o κ. Φώτης Φωτιάδης στον Ήχο του Φεβρουαρίου 2025 τα κείμενα σε έντυπη μορφή απομνημονεύονται ευκολότερα απ τον ορυμαγδό που κατακλύζει το ίντερνετ, τουλάχιστον για μένα που ότι διαβάζω θέλω να το απολαμβάνουν και οι υπόλοιπες αισθήσεις μου όπως και την ίδια την μουσική.

Τα Βρετανικά κυκλοφορούν ακόμα ,αλλά μόνο στ Αεροδρόμια.

Γερμανία και Βρετανία κρατούν πλέον τα σκήπτρα στο Hi-End .
Σε Βόρειες χώρες αν και υπάρχει πλούτος το χόμπι φθίνει...

Σ ένα απ τα τελευταία τεύχη του HFN ο Editor προτρέπει τους αναγνώστες να μην παραγγέλνουν Hi-Fi απ τα φθηνότερα ιντερνετικά καταστήματα ,για να έχουν υποστήριξη...κάτι σαν τα αθλητικά παπούτσια που πολλοί δοκίμαζαν στα πολυκαταστήματα για να δουν αν τους ταιριάζει ο τύπος ,έκαναν και ένα πελματογράφημα και κατόπιν τα αποκτούσαν απ τις Πολυεθνικές του διαδικτύου.
Το αποτέλεσμα ακρίβυναν παντού.
Ίσως στα αθλητικά είδη η αύξηση των τιμών τους ..θυμίζουν αυτές του χόμπι μας.

Για όσους ψάχνουν κάποιο άρθρο τεχνικό και μη ,κάποια δισκοκριτική ,κάποιο τεστ απ τα τέλη των 70ς μέχρι σήμερα μπορώ να βοηθήσω αφιλοκερδώς.
Αναφέρω τα τεύχη απ τα τέλη των 70ς ενώ κατέχω και προγενέστερα 'πλησιάζοντας' το 'σημείο μηδέν= πρώτα τεύχη' ,αλλά η υγρασία που είναι έντονη στον χώρο μου, έγινε η αιτία να κολλήσουν πολλά εξώφυλλα.
Επίσης τρία Βρετανικά μέχρι πριν λίγα χρόνια τα είχα ακέραια.. και φυσικά ένα Σουηδικό που φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ το αγόραζα κάθε μήνα σταμάτησε να κυκλοφορεί τον Ιούλιο (της ELSA).

Όπως έγραψε o κ. Φώτης Φωτιάδης στον Ήχο του Φεβρουαρίου 2025 τα κείμενα σε έντυπη μορφή απομνημονεύονται ευκολότερα απ τον ορυμαγδό που κατακλύζει το ίντερνετ, τουλάχιστον για μένα που ότι διαβάζω θέλω να το απολαμβάνουν και οι υπόλοιπες αισθήσεις μου όπως και την ίδια την μουσική.

Τα Βρετανικά κυκλοφορούν ακόμα ,αλλά μόνο στ Αεροδρόμια.

Γερμανία και Βρετανία κρατούν πλέον τα σκήπτρα στο Hi-End .
Σε Βόρειες χώρες αν και υπάρχει πλούτος το χόμπι φθίνει...

Σ ένα απ τα τελευταία τεύχη του HFN ο Editor προτρέπει τους αναγνώστες να μην παραγγέλνουν Hi-Fi απ τα φθηνότερα ιντερνετικά καταστήματα ,για να έχουν υποστήριξη...κάτι σαν τα αθλητικά παπούτσια που πολλοί δοκίμαζαν στα πολυκαταστήματα για να δουν αν τους ταιριάζει ο τύπος ,έκαναν και ένα πελματογράφημα και κατόπιν τα αποκτούσαν απ τις Πολυεθνικές του διαδικτύου.
Το αποτέλεσμα ακρίβυναν παντού.
Ίσως στα αθλητικά είδη η αύξηση των τιμών τους ..θυμίζουν αυτές του χόμπι μας.
Θα ήθελα επειδή ασχολούμαι ακόμα με τις κασσέττες ήχου να δούμε μερικά συγκριτικά. Αυτό που θέλω να δω κατά πόσο επαληθεύονται όλα αυτά μετά από τόσο χρόνια. Να θυμίσω ότι οι περισσότερες πλην των Ιαπωνικών έχουν αυτοκαταστραφεί όσο και καλά αποθηκευμένες και αν ήταν. Ή ενδιαφέρουν θα είχαν και κάποια συγκριτικά ηχείων. Όλα θα είχαν ενδιαφέρον

Θα ήθελα επειδή ασχολούμαι ακόμα με τις κασσέττες ήχου να δούμε μερικά συγκριτικά. Αυτό που θέλω να δω κατά πόσο επαληθεύονται όλα αυτά μετά από τόσο χρόνια. Να θυμίσω ότι οι περισσότερες πλην των Ιαπωνικών έχουν αυτοκαταστραφεί όσο και καλά αποθηκευμένες και αν ήταν. Ή ενδιαφέρουν θα είχαν και κάποια συγκριτικά ηχείων. Όλα θα είχαν ενδιαφέρον
Με την επιστροφή θα τα ψάξω.
Και γω ακούω ακόμα τις κασέτες που χρησιμοποιούσα (σαν μέσο αποθήκευσης ).
Εννοώ όχι αυτές που κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα με δίσκους από εταιρείες .
Τα συγκριτικά άκμασαν μετά τα μέσα των 90ς,ενώ έμμεσα μπορούσε κάποιος να δει την κατάταξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις τελευταίες σελίδες υπό μορφή αστερίσκων και 'δεκαδικών'.
Ο λόγος που παρακολουθώ κάποια ξένα είναι τα συγκριτικά.

Αυτό που επαληθεύεται μετά από τόσα χρόνια και το έχω πει σε πολλά θέματα σχετικά με την σύγκριση hi res vs streming κ.λ.π., είναι ότι Cd-r (από εκείνα που πλήρωνες και πνευματικά δικαιώματα κόστους 17 ευρώ περίπου), 'καμένο' μέσω επιτραπέζιου recorder 1Χ1 που έχω μαζί μου για τις ηχητικές αποδράσεις εκπλήσσει ακόμα...,ενώ καμιά κασέτα όπως ανέφερες όσο καλογραμμένη και να ήταν δεν ακούγεται μέσω σύγχρονων μηχανημάτων.
Απλά για διάφορους συναισθηματικούς λόγους τις κρατώ και τις ακούω ακόμα.
Ακόμα θυμάμαι την περιγραφή σε τεύχος του Ήχου με αναφορά σ αυτά τα εγγράψιμα cd-r κάπου στα 1998 ότι παίζουν φοβερά .

για να μην χαλσαω το νημα ,σχετικα με την ζωη κασετων , θα ποσταρω στο καταλληλο νημα , νοσταλγικής κασετας...

• Like
Reactions: mr.Vox