--- Εκτός Θέματος ---

Re: Απάντηση: - LG TV Line-up 2014-

Αντιθέσεις πάνω από 2000:1 δεν είναι αληθινές στο διαβεβαιώνω.

Καταρχήν καλώς ήλθες στο forum , βέβαια βλέπω ότι από τα 3 πρώτα ποστ πήρες πολύ φόρα. Φαντάζομαι τι θα γίνει αν φτάσεις στα 50 ή 100...:p

Τι διαβεβαιώνεις και τι όχι δεν παίζει κανένα ρόλο , αντιθέτως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το ότι υπάρχουν αξιόπιστες μετρήσεις που αποδεικνύουν ότι μάλλον δεν το έμαθες καλά το ποίημα...

Η φωτεινή εκπομπή του πάνελ, ορίστηκε στα ~120 cd/m² (η μέγιστη ικανότητα της τηλεόρασης είναι στα 405 cd/m²). Η αντίθεση κατά πλήρες ANSI, μετρήθηκε στην άκρως εντυπωσιακή για LCD τιμή των 3732:1...

http://avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page81

Για τηλεοράσεις με IPS επίσης υπάρχουν μετρήσεις από μέλη του AVclub όπως για την LA660 που μετρήθηκε γύρω στο 600:1...

Στα αρνητικά είναι το μετριότατο μαύρο (μέτρησα ANSI Contrast περίπου 600:1), το γεγονός ότι στο Σμαρτ μενού το picture mode πάει σε μια προκαθορισμένη ρύθμιση (μάλλον στο Standard), το μη ακριβές γάμμα (είναι ακριβώς 2,2 στο 50IRE αλλά στα 20 ανεβαίνει μέχρι 2,35 και στα 100 πέφτει στο 1,75.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/109721-LG-LA690S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page25

Τώρα να σου πω ότι άλλο 3700:1 και άλλο 600:1 ή είναι περιττό? Νομίζω ότι είναι απλά μαθηματικά δημοτικού δεν χρειάζονται εξηγήσεις από παγκοσμίου φήμης "ειδικούς".

Τέλος επειδή το avclub δυστυχώς για κάποιους δεν είναι "ευρεία μάζα" και υπάρχουν μέλη που πεταλώνουν τζιτζίκια για πλάκα (δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς εγώ απλά γνωρίζω τα βασικά) αναμένουμε τους περίφημους "τεχνικούς όρους"

Last edited:

Καλησπερα και σε εσενα.Καταρχήν διακρίνω πολύ ειρωνία στο μήνυμα σου πράγμα που δείχνει ότι μάλλον αγαπάς πολύ την samsung ή τα va panels ,δεν εξηγείται αλλιώς. Δεύτερον όπως σου είπα μάλλον δεν το κατάλαβες ο άνθρωπος που μίλησα είναι πίσω από όλες αυτές τις μετρήσεις και μάλιστα όχι μετρήσεις για ένα forum αλλά για λόγω οργανισμών που αφορούν την ευρωπαική ενωση διεθνη περιοδικα κτλ. Όπως σου είπα εκείνος είπε ότι οποιος σου πει οτι υπαρχει πανω απο 2000:1 μετρηση λεει ψεμματα. Η λογικη μου λεει παντως και οι λιγες γνωσεις μου οτι ολα αυτα τα νουμερα που αραδιαζει το post που μου εστειλες δεν ειναι ελεγμενα απο ομαδα επιστημονων και ουτε δίνονται κριτηρια , εξισωσεις και συντελεστες που χρησιμοποιηθηκαν στο εν λογω προγραμμα υπολογιστη για να ελεγξουμε. Επίσης πολύ βασικό είναι το οταν κανεις τις μετρησεις ποιες λειτουργιες της τηλεορασης χρησιμοποεις.Για παραδειγμα σε ενα review πληρωμενο απο τη samsung εκαναν μετρηση contrast για την lg me local dimming low γιατι οπως ειπαν η high ρυθμιση εβγαζε προβληματα θαμπωματος. Φανταζομαι για την samsung θα πηραν την μετρηση με high local dimming.Αυτο που μπορω να σου πω με σιγουρια είναι πως η samsung πληρωνει και πληρωνει αδρα και ο πιο χαζος διαβαζοντας διαφορα review θα το καταλαβει αυτο καθως μοιαζουν πιο πολυ με διαφημιση και δυσφημιση. Κατα τα αλλα το ips panel θεωρειται πολυ καλο panel σε χρωματα και γωνια θεασης συμφωνα με τον ειδικο και μαυρο δεν θα δεις σε καμια τηλεοραση led οπως σου πα στο ποιηματακι. Eπίσης δεν πηρα φορα δημοκρατια εχουμε νομιζω και γραφω οτι σκεφτομαι.

και επειδη βλεπω οτι γινεται λογος για τα πραγματικα herz των ips panels ολες οι 4k ιδια panel φορανε 100 hz κατασκευης που διπλασιαζεται με μια τεχνικη. Οποτε ta ips δεν υπολειπονται σε hz εκτος και αν επιλεγεις εσκεμμενα να τονισεις τα 100 φυσικα hz στην lg και τα 200 τεχνητα στην samsung

ps :εχω τηλεορασεις και απο τις δυο εταιρεις και καποτε αγορασα και μια bravia sony va panel που την γυρισα πισω για λογους μικρης γωνιας θεασης παροτι ειχε εκπληκτικα χρωματα

Last edited:

Καλώς ήλθες strdw1985,νομίζω δεν υπάρχει νήμα για την ub950v,εάν θέλεις ανοιξε ένα νέο και γράψε μας εκεί τις εντυπώσεις σου.
Μολις την παρω θα την δουλεψω και θα γραψω σε ενα νεο θεμα εντυπωσεις. Κανενας αλλος δεν την εχει στο forum? Η lg μου ειπε οτι ειχε εξαντληθει λογω mundial , μα καλα ποιος τις αγορασε? xDDDD

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καταρχήν καλώς ήλθες στο forum , βέβαια βλέπω ότι από τα 3 πρώτα ποστ πήρες πολύ φόρα. Φαντάζομαι τι θα γίνει αν φτάσεις στα 50 ή 100...:p

Τι διαβεβαιώνεις και τι όχι δεν παίζει κανένα ρόλο , αντιθέτως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το ότι υπάρχουν αξιόπιστες μετρήσεις που αποδεικνύουν ότι μάλλον δεν το έμαθες καλά το ποίημα...

Η φωτεινή εκπομπή του πάνελ, ορίστηκε στα ~120 cd/m² (η μέγιστη ικανότητα της τηλεόρασης είναι στα 405 cd/m²). Η αντίθεση κατά πλήρες ANSI, μετρήθηκε στην άκρως εντυπωσιακή για LCD τιμή των 3732:1...

http://avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page81

Για τηλεοράσεις με IPS επίσης υπάρχουν μετρήσεις από μέλη του AVclub όπως για την LA660 που μετρήθηκε γύρω στο 600:1...

Στα αρνητικά είναι το μετριότατο μαύρο (μέτρησα ANSI Contrast περίπου 600:1), το γεγονός ότι στο Σμαρτ μενού το picture mode πάει σε μια προκαθορισμένη ρύθμιση (μάλλον στο Standard), το μη ακριβές γάμμα (είναι ακριβώς 2,2 στο 50IRE αλλά στα 20 ανεβαίνει μέχρι 2,35 και στα 100 πέφτει στο 1,75.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/109721-LG-LA690S-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page25

Τώρα να σου πω ότι άλλο 3700:1 και άλλο 600:1 ή είναι περιττό? Νομίζω ότι είναι απλά μαθηματικά δημοτικού δεν χρειάζονται εξηγήσεις από παγκοσμίου φήμης "ειδικούς".

Τέλος επειδή το avclub δυστυχώς για κάποιους δεν είναι "ευρεία μάζα" και υπάρχουν μέλη που πεταλώνουν τζιτζίκια για πλάκα (δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα σε αυτούς εγώ απλά γνωρίζω τα βασικά) αναμένουμε τους περίφημους "τεχνικούς όρους"

Πες μας και για αυτην λοιπον γιατι απο οτι βλεπω το μοντελο της lg που διαλεξες ειναι μαπα. ---->LG LA970 (ΙPS PANEL)
Επισης πες μας και τι εξισωσεις χρησιμοποιουν τα αρθρα που δινεις για την μετρηση contrast γιατι η καθε εταιρεια χρησιμοποιει τις δικες της εξισωσεις και ειναι δυσκολο να ελεγξεις την αξιοπιστια των μετρησεων. Προσωπικα οταν ακουω τις λεξεις η αντιθεση οριστηκε ή η αντιθεση μετρηθηκε με πιανουν τα γελια οντας επιστημονας. Με ποιον τροπο οριστηκε ,με ποιο μηχανημα μετρηθηκε, με τι παραμετρους, με τι εξισωσεις χαχαχαχ. Δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα. Αν και για μια τηλεοραση πολυ κακως παιζει πρωταρχικο ρολο στην διαφημιστικη προπαγανδα η σταθμη του μαυρου οταν το active 3d της samsung για παραδειγμα σε στραβωνει μετα απο καποια ωρα, εχει crosstalk και αλλα χιλια στραβα(τα χω δει με τα ματια μου).

Last edited:
Re: - LG TV Line-up 2014-

Τις εταιρείες δεν είναι να τις πιστεύεις. Μπορεί να το λένε για να δείξουν ότι πουλάνε.

Καλησπερα και σε εσενα.Καταρχήν διακρίνω πολύ ειρωνία στο μήνυμα σου πράγμα που δείχνει ότι μάλλον αγαπάς πολύ την samsung ή τα va panels ,δεν εξηγείται αλλιώς. Δεύτερον όπως σου είπα μάλλον δεν το κατάλαβες ο άνθρωπος που μίλησα είναι πίσω από όλες αυτές τις μετρήσεις και μάλιστα όχι μετρήσεις για ένα forum αλλά για λόγω οργανισμών που αφορούν την ευρωπαική ενωση διεθνη περιοδικα κτλ. Όπως σου είπα εκείνος είπε ότι οποιος σου πει οτι υπαρχει πανω απο 2000:1 μετρηση λεει ψεμματα. Η λογικη μου λεει παντως και οι λιγες γνωσεις μου οτι ολα αυτα τα νουμερα που αραδιαζει το post που μου εστειλες δεν ειναι ελεγμενα απο ομαδα επιστημονων και ουτε δίνονται κριτηρια , εξισωσεις και συντελεστες που χρησιμοποιηθηκαν στο εν λογω προγραμμα υπολογιστη για να ελεγξουμε. Επίσης πολύ βασικό είναι το οταν κανεις τις μετρησεις ποιες λειτουργιες της τηλεορασης χρησιμοποεις.Για παραδειγμα σε ενα review πληρωμενο απο τη samsung εκαναν μετρηση contrast για την lg me local dimming low γιατι οπως ειπαν η high ρυθμιση εβγαζε προβληματα θαμπωματος. Φανταζομαι για την samsung θα πηραν την μετρηση με high local dimming.Αυτο που μπορω να σου πω με σιγουρια είναι πως η samsung πληρωνει και πληρωνει αδρα και ο πιο χαζος διαβαζοντας διαφορα review θα το καταλαβει αυτο καθως μοιαζουν πιο πολυ με διαφημιση και δυσφημιση. Κατα τα αλλα το ips panel θεωρειται πολυ καλο panel σε χρωματα και γωνια θεασης συμφωνα με τον ειδικο και μαυρο δεν θα δεις σε καμια τηλεοραση led οπως σου πα στο ποιηματακι. Eπίσης δεν πηρα φορα δημοκρατια εχουμε νομιζω και γραφω οτι σκεφτομαι.

και επειδη βλεπω οτι γινεται λογος για τα πραγματικα herz των ips panels ολες οι 4k ιδια panel φορανε 100 hz κατασκευης που διπλασιαζεται με μια τεχνικη. Οποτε ta ips δεν υπολειπονται σε hz εκτος και αν επιλεγεις εσκεμμενα να τονισεις τα 100 φυσικα hz στην lg και τα 200 τεχνητα στην samsung

ps :εχω τηλεορασεις και απο τις δυο εταιρεις και καποτε αγορασα και μια bravia sony va panel που την γυρισα πισω για λογους μικρης γωνιας θεασης παροτι ειχε εκπληκτικα χρωματα

Σου έστειλα το λίνκ μιας συζήτησης. Το διάβασες; Αν όχι, πρέπει να το διαβάσεις.
Ακριβώς τα ίδια ακούσαμε από άλλο μέλος, ότι "συμβουλέυεται" "αυθεντία", για να επτεθεί στο φόρουμ και στους reviewers. Και με βάση αυτή την "φιλία" έλεγε απίστευτες ανακρίβειες, και υποστήριζε φανατικά την LG (για κάποιο λόγο). Κάνεις ακριβώς το ίδιο νομιζω...

Επειδή εδώ στο φόρουμ ειπάρχουν πραγματικοί γνώστες των πραγμάτων, και όχι "ανώνυμες αυθεντίες", για να γίνεις πιστευτός θα πρέπει να μας πεις ποια είναι η πηγή σου, ποιος είναι ο άνθρωπος που επικαλείσαι. Διαφορετικά, μην κάνεςι τον κόπο να γράψεις, κανείς δεν θα τα πάρει στα σοβαρά.
Αγοράζεις την LG που σου αρέσει, και καλές θεάσεις από μερικές από τις χειρότερες τηλεοράσεις της αγοράς.

Μολις την παρω θα την δουλεψω και θα γραψω σε ενα νεο θεμα εντυπωσεις. Κανενας αλλος δεν την εχει στο forum? Η lg μου ειπε οτι ειχε εξαντληθει λογω mundial , μα καλα ποιος τις αγορασε? xDDDD

Έκανε μαζική παραγγελία ο σύλλογος τυφλών Ελλάδος. Τις ήθελαν μόνο να ακούνε, ο ήχος ήταν καλός, και οι τιμές μια χαρά...

Πες μας και για αυτην λοιπον γιατι απο οτι βλεπω το μοντελο της lg που διαλεξες ειναι μαπα. ---->LG LA970 (ΙPS PANEL)
Επισης πες μας και τι εξισωσεις χρησιμοποιουν τα αρθρα που δινεις για την μετρηση contrast γιατι η καθε εταιρεια χρησιμοποιει τις δικες της εξισωσεις και ειναι δυσκολο να ελεγξεις την αξιοπιστια των μετρησεων. Προσωπικα οταν ακουω τις λεξεις η αντιθεση οριστηκε ή η αντιθεση μετρηθηκε με πιανουν τα γελια οντας επιστημονας. Με ποιον τροπο οριστηκε ,με ποιο μηχανημα μετρηθηκε, με τι παραμετρους, με τι εξισωσεις χαχαχαχ. Δεν θελει και πολυ μυαλο να καταλαβεις οτι κατι δεν παει καλα. Αν και για μια τηλεοραση πολυ κακως παιζει πρωταρχικο ρολο στην διαφημιστικη προπαγανδα η σταθμη του μαυρου οταν το active 3d της samsung για παραδειγμα σε στραβωνει μετα απο καποια ωρα, εχει crosstalk και αλλα χιλια στραβα(τα χω δει με τα ματια μου).

Μιας και εγώ επιστήμονας είμαι, και δεν βλέπω το αστείο, θες να μου εξηγήσεις λίγο τα πράγματα (έχουμε νήμα "εκτός θέματος"), να γελάσω και εγώ λιγάκι;
Μου λείπει γέλιο, τελευταία φορά που γέλασα ήταν με το κάτω παρτάλι, και με μια LG που είδα σε κατάστημα πλαίσιο, που κατάφερε να έχει γκρι μαύρο ακόμα και με τα φώτα του καταστήματος...

Καλησπέρα. Ύστερα από ένα τρελλό δίλημμα 55w955 Sony(απίστευτα χρώματα+ηχεία πολύ ενισχυμένα) και ub950v Lg(premium μοντέλο 4K) τα οποία βρήκα και τα 2 σε εξαιρετικές τιμές κατέληξα στην ub950v. Με βοήθησε ένα τηλέφωνο ενός ειδικού που κάνει μετρήσεις σε τηλεοράσεις για την ευρωπαική ένωση κτλ. Τι έβγαλα από την συζήτηση με τον υπερειδικό που ήξερε μέχρι και πως συνδέεται το κάθε τι στην κάθε μία τηλεόραση.
1) όλες οι σημερινές 4Κ τηλεοράσεις έχουν max 100hz panel(τα διπλασιάζουν με μία μέθοδο αλλά η κατασκευή τους είναι κατοστάρα) και μεγάλο input lag
2) όλα μα όλα τα review είναι πληρωμένα από τις εταιρείες και δεν τα κοιτάμε ΚΑΘΟΛΟΥ είναι πλήρως ανακριβή και ψεύτικα ακόμη και αν παρουσιάζουν νούμερα και συντελεστές
3) όλες οι edge LED τηλεοράσεις έχουν κακό μαύρο είτε Samsung είτε LG είτε Sony και τα περί κακής αντίθεσης είναι βλακείες και διαφημιστική προπαγάνδα. Τα ips έχουν ελαφρώς χειρότερο μαύρο αλλά όλες οι LED έχουν πολύ κακό μαύρο. Λόγοι αντίθεσης πάνω απο 2000:1 είναι όλοι ψεύτικοι (μου το είπε με βεβαιότητα)
4) τα ips panel έχουν πιο καλά και φυσικά χρώματα
5) η lg ub850v δεν είναι μία ιδιαίτερα καλή αγορά ενώ η lg ub950v είναι ένα δυνατό και τίμιο μοντέλο
6) η χειρότερη 4K τηλεόραση είναι μάλλον καλύτερη σε θέματα ακρίβειας εικόνας από την καλύτερη full hd

Φυσικά όποιος έχει την ub950v να μας πει τις απόψεις του εεεε!!! :-)

καλως ηρθες καιπεριμενουμε εντυπωσεις απο το νεο σου αποκτημα...τωρα καλυτερα να κανεις συγκριτικο σε θεασεις δωματιου και να δεις ποια ειναι καλυτερη..πολλοι εχουν δικα τους οργανα μετρησης και βγαζουν τα δικα τους συμπερασματα...στα καταστηματα με εντυπωσιαζει το χρωμα των ips και οι γωνιες θεασης αλλα παντα κραταω επιφυλαξη οταν κλεισουν τα φωτα...θα ηθελα να μας πεις τα καλα και τα κακα της νεας σου τηλεορασης

Kαταρχην χαιρομαι ιδιαιτερα που δεν παρουσιαζεις contrast για την ips panel LG LA970. Αρκεισαι σε γενικοτητες και ειρωνιες και κατι συγκεκριμενο δεν βλεπω να λες. Δευτερον αμα περιμενεις να παρω ως θεσφατο τις μετρησεις μελων του forum μαλλον ο συλλογος χαζων θα επρεπε να με καλεσει σαυτη την περιπτωση. Σου αναφερω μερικα αποσπασματα απο αρθρο για να κατανοησουν τα μελη οτι υπαρχει "θεμα" γυρω απο το contrast:

"Instead of relying on the fake advertised numbers, we are measuring ourselves the contrast ratio on the TVs that we review. Here is our list for the 2014 models along with a dark scene picture(οτι κρινει ο τυπος dark scene φυσικα αφου η <dark scene> δεν ειναι ελεγξιμη παραμετρος, διαφορετικο για καθε tv φυσικα)."
"Do not compare the advertised contrast ratio of televisions. While it does represent the picture quality, manufacturers are now practically making these numbers up."

Επισης το οτι αναφερεις την lg ub950v ως μια απο τις χειροτερες τηλεορασεις της αγορας εισαι τουλαχιστον γραφικος. Την εχω δει και ειναι για πολλα εγκεφαλικα. Σου προτεινω να συνεχισεις να απολαμβανεις το 3d active sony samsung συστημα που διαλυει τα ματια, εχει crosstalk και flickering ειδικα στο φως της μερας ειναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ και ασε με εμενα να χαιρομαι ενα ξεκουραστο και αψεγαδιαστο 3d που σαφεστατα ειναι το καλυτερο της αγορας κατα την ταπεινη μου αποψη(+φθηνος εξοπλισμος για τον χρηστη και την παρεα του). Για την ub950v διαβασα σε 2 "συννενοημενες" review οτι ενω θα λεγανε οτι εχει το καλυτερο 3d που ειδαν ποτε overall σε ενα σημειο κατω στους υποτιτλους τρεμοπαιζει. Αν θελω να ειμαι καλοπροαιρετος θα ελεγα πως αν εχει ελαττωμα η τηλεοραση ειναι επειδη ειναι σειρα sample για τους κριτικους πολλα βηματα πριν την τελικη διαπιστευμενη παραγωγη.

Βεβαια η χαζη lg με τα μαυρα για τυφλους και την χαμηλη τεχνολογια των panels να σου θυμισω οτι εβγαλε την oled οταν samsung και sony δηλωσαν οτι δεν τα καταφεραν για το 2014 και στραφηκαν στην προωθηση των 4k και στην προπαγανδα των contrast. Και χαζος καταλαβαινει οτι μια εταιρια που εχει βγαλει oled τεχνολογια οταν οι αλλες απετυχαν, μαλλον δεν θα χρησιμοποιουσε ποτε panels με το 1/3 contrast απο τους ανταγωνιστες(εδω γελαμε γιατι οπως σου ειπα contrast πανω απο 2000:1 δεν υπαρχει).

Προσωπικα ποτε δεν ειδα αυτη την διαφορα μαυρου στα καταστηματα που περιγραφεις σε καλα μοντελα τηλεορασεων εκτος και αν αναφερεσαι σε μοντελα φθηνα(τουρκικα). Δεν προωθω καμια εταιρεια. H samsung εχει απιστευτους επεξεργαστες κινησης, η sony βγαζει κορυφαια μοντελα(αν και κινεζικα πανελ αλλα ποιος νοιαζεται) και τελοσπαντων ολες οι εταιρειες βγαζουν καλες τηλεορασεις αν πληρωσεις.

Επισης ειλικρινα μισεις την LG ειναι φανερο. Ξερεις οταν καποιος ειναι καλος(σου θυμιζω η lg εβγαλε oled οταν οι αλλες εταιριες δηλωσαν οτι δεν μπορουν λογω τεχνικων δυσκολιων) και εχει ανταγωνιστικες τιμες μαλλον ειναι μισητος αλλα απο οσο ξερω εχει πωλησεις σημαντικοτατες και στα πανακριβα μοντελα της αρα μαλλον υπαρχουν πολλοι τυφλοι η κανεις δεν βλεπει την διαφορα στο μαυρο που μετρας με μηχανακια στο σπιτι σου.

Η τελικη προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η lg χρησιμοποιει ips panels τα οποια ναι μεν μειονεκτουν στο μαυρο(οχι τρελλες διαφορες αλλωστε καμια edge led tv δεν εχει καλο μαυρο αρα η πας σε plasma oled η ξεχνας το μαυρο σαν επιχειρημα) αλλα εχουν σταθερο contrast απο καθε γωνια θεασης πραγμα που βλεπω αρκετα τιμιο. Το 2012 αγορασα μια sony bravia απο τα media markt και την γυρισα πισω(να ναι καλα οι ανθρωποι) γιατι στις 20 μοιρες το κοκκινο γινοταν ροζ, υρο γκρι ανοιχτο πηρα μια lg ΝΑΙ αλλα η πρωτη μου εκτιμηση ηταν να παρω sony και οχι lg.

Δεν συνεχιζω την συζητηση καθως ολες οι αποψεις ειπωθηκαν θα επιστρεψω με εντυπωσεις απο την ub950v οταν την παραλαβω. Καλη συνεχεια σε ολους και μην διαβαζετε review το χρημα κινει τις πενες και ο χωρος ειναι πολυ ανταγωνιστικος οποτε πεφτει και πολυ χρημα! :P

Last edited:

Καλές αγορές και ας είναι μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι γιατί αποτελούν τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.

http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/lg-47lex8-p10129/test.html
Η συγκεκριμενη τηλεοραση LG 47LEX8 με ips panel ξεπερασε τα ορια αντιθεσης που ειχαν τα μηχανακια μετρησης(αν και δεν εμπιστευομαι τα reviews αλλα οκ ας δημοσιευσω το link). Φοραει ips panel και εχει το καλυτερο μαυρο σε led τηλεοραση οποτε καλο θα ηταν τα μελη του forum να γνωριζουν οτι η αντιθεση ειναι θεμα οπισθιου φωτισμου local dimming ,nano led κτλ ( μια μικρη ενδιαφερουσα παρενθεση).

Last edited:

Αγαπητέ φίλε strdw1985 επέστρεψε με τις εντυπώσεις σου σε κανονικές συνθήκες θέασης και ας αφήσουμε στην άκρη τα όργανα και τις μετρήσεις.
Τις τηλεοράσεις τις παρακολουθούν ανθρώπινα μάτια (με αρκετές ιδιαιτερότητες το κάθε ζευγάρι μάτια).
Περιμένουμε.

Συμφωνω απλα η ips LG 47LEX8 εχει αντιθεση 73 000:1 πεντε φορες περισσοτερο απο την καλυτερη πλασμα σε θεματα μαυρου Panasonic VT20 (15 000:1) και βρισκεται επισης αρκετα πανω και απο την oled σε επιπεδα μαυρου. Και ολα αυτα με πανελ ips φυσικα και nano led. Και 5000 ευρωπουλα για 47 ιντσες! Ποτε εγινα πτωχος τω πνευματι δεν ξερω αλλα τι να πει κανεις... :)

Είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο αλλά δεν αφήνεις άνθρωπο να αγιάσει με αυτά που γράφεις , πριν κάποια ποστ μας είπες λίγο πολύ ότι όλες οι μετρήσεις είναι χαλκευμένες και αναξιόπιστες , τώρα μας παρουσιάζεις τις μετρήσεις μιας LG 3ετίας-4ετίας και μας λες ότι ήταν υποτίθεται 73000:1.

1- Τελικά δεχόμαστε μετρήσεις ή όχι? Ή μήπως δεχόμαστε μόνο όσες νομίζουμε πως μας συμφέρουν (ακόμη και αν είναι άσχετες)?

2- Τι σχέση έχει το συγκεκριμένο μοντέλο με την συζήτηση που έχουμε τώρα? Το γνωρίζεις ότι είναι direct LED με local dimming και όχι edge LED?

3- Για να συγκρίνεις μετρήσεις πρέπει να έχεις συγκεκριμένα δεδομένα , (Α) με τι όργανα και (Β) ποια μεθοδολογία έχουν ληφθεί οι μετρήσεις αυτές , υπάρχουν όργανα τα οποία σε οποιοδήποτε μαύρο κάτω από 0.02 nits δείχνουν μηδέν , πολύ απλά γιατί δεν είναι ικανά (πιστοποιημένα) να μετράνε τόσο χαμηλά. Κάποιος που θα μετρήσει με τα όργανα αυτά θα πάρει λάθος αποτελέσματα.

Αν πάντως δεχόμαστε μετρήσεις του digital versus τελευταία μέτρησαν μια Philips 4Κ με IPS panel και το αποτέλεσμα ήταν 980:1 ...

http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/philips-55pus7809-p20381/test.html

ΥΓ. Ναι το ξέρω η συγκεκριμένη μέτρηση δεν μετράει γιατί δεν συμφέρει.

Πρωτον σου δινω συγκεκριμενα ips μοντελα και επιδεικτικα υπεκφευγεις:
1)LG 47LEX8
2)LG 55LA970V
Προσπαθω να καταστησω σαφες οτι το μαυρο καθε τηλεορασης επηρεαζεται δραστικα απο τις συνθηκες οπισθιου φωτισμου( edge led με local dimming συστημα, nano led) και ενα ips panel (47LEX8) εβγαλε το καλυτερο μαυρο και δεν ενδιαφερει κανεναν αν ειναι διετιας οπως λες υποτιμητικα. Και τι σε απασχολει αν ειναι nano led? Εδω μιλαμε για ips και va panel οχι για edge η nano led σωστα?
Ολα σχεδον τα καλα μοντελα lg τα οποια και θαβεις (ub950v) εχουν EDGE LED!!! με local dimming system οποτε γιατι τα κατηγορεις για κακο μαυρο εφοσον εχουν ικανοποιητικοτατο μαυρο?Θα μου πεις για θαμπαδες γυρω απο ασπρα γραμματα σε μαυρο φοντο οποτε ας κανουμε την μετρηση με low local dimming καλυτερα ε? Μπουρδες των reviewer για προπαγανδα σαφεστατα.
Eπίσης χαιρομαι που κανεις λογο για οργανα μετρησης και εξισωσεις και αναιρεις ολα τα επιχειρηματα περι μετρησεων που προανεφεραν καποιοι και ερχεσαι πληρως στα λεγομενα μου.
Ο Jean Alzieu του οποιου σου δημοσιευσα την review για το απιστευτο μαυρο της ips LG 47LEX8 αν ενημερωθεις καλυτερα ειναι ο βασικος reviewer της digital versus(σε αυτο το σημειο γελασα παρα πολυ) που δημοσιευσες το link. Φυσικα και δεν πιστευω στις μετρησεις αλλα πρεπει να πω επιχειρηματα και reviews για να γινω πιστευτος. Νομιζω ολοι καταλαβαν τι ακριβως παιζει η τουλαχιστον πλεον θα το ψαχνουν πιο πολυ.

Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω ορισμένα πράγματα...άλλο direct LED με local dimming (παραλλαγή του οποίου είναι το nano LED) και άλλο το spot dimming των edge LED. Αυτά τα συστήματα ΔΕΝ είναι το ίδιο όπως πιστεύεις.

Δες εδώ για παράδειγμα που αναφέρει κάποια βασικά....http://www.cnet.com/news/led-tvs-10-things-you-need-to-know/

Για τα υπόλοιπα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις (ή όντως δεν καταλαβαίνεις) και αποφεύγεις να απαντήσεις. Φαντάζεσαι δήθεν απίστευτο μαύρο όταν σου εξηγώ ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι μέτρησε και με ποιο όργανο κάποιος για να βγάλουμε συμπέρασμα. Αλλά έτσι και αλλιώς είναι άσχετο το συγκεκριμένο μοντέλο που ήταν direct LED με κάποιες χιλιάδες LED ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ με υπάρχουσες τηλεοράσεις.

Πάντως σήμερα που θα δω τον Jean (θα πάμε παραλία να φάμε τσιπούρες) θα τον ρωτήσω να μου εξηγήσει την μεθοδολογία.

Εγω δεν σου ειπα ποτε οτι ειναι ιδια η μεθοδος που χρησιμοποιει το καθε μοντελο για local diming. Ξερω πολυ καλα τις διαφορες.Μαλιστα παιζει τεραστιο ρολο η αποσταση των εν λογω led ,η πυκνοτητα τους δηλαδη. Επισης ξερω και τα ελαττωματα καθε τεχνολογιας και τα φιλτρα που βαζουν για να καλυψουν το τοπικο φως κτλ. Το θεμα μας ειναι οτι ips panel παραγει το καλυτερο υπαρκτο μαυρο με τον καταλληλο οπισθιο φωτισμο οπως λεει ο φιλος σου ο jean οποτε τα περι ips kai va panels ειναι μπουρδες. Aπορω πως κατι τοσο λαθος εχει παρει τετοια εκταση. Υπαρχουν παρα πολλα μοντελα στην lg με αψογο μαυρο για τα δεδομενα σου οπως το lg 55LA970V(περσινο nano led με αρκετα πυκνη διαταξη) και το ub950v(φετινο). Για το τελευταιο μολις ανεβασεις το local dimming το μαυρο γινεται καταμαυρο βεβαια και εδω αν θες βρισκεις προβληματα οπως παντα αλλωστε.Το θεμα ειναι ο οπισθιος φωτισμος και στις δυο περιπτωσεις των panels.
p.s δεν δινω δεκαρα για την lg απλα με ενοχλει η παραπληροφορηση
p.s με το active 3d των va panels παιρνεις τα ματια στο χερι μετα απο 3 ωρες 3d avatar, ανθυγιεινο για τον εγκεφαλο , με crosstalk και flickering.

Μακάρι τα ips να είχαν μαύρο, θα είχε και η πανασονικ μου...

Υπαρχουν και va panels χωρις μαυρο :P οτι πληρωσεις παιρνεις δυστηχως -.-

Μακάρι τα ips να είχαν μαύρο, θα είχε και η πανασονικ μου...
θα θελαμε την γνωμη σου για το πανελ ips που εχεις.....εγω δεν εχω αγορασει τηλεοραση με πανελ τετοιο και δεν εχω γνωμη...απο αλλες που εχω δοκιμασει δεν το βαζω το ιδιο μιας και ολες οι led που ειχα με va ηταν απο κορυφαιες σειρες ....απο μια lg που εχω στο υπνοδωματιο δεν την αναφερω...μικρη σειρα ,μικρο μεγεθος

Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω ορισμένα πράγματα...άλλο direct LED με local dimming (παραλλαγή του οποίου είναι το nano LED) και άλλο το spot dimming των edge LED. Αυτά τα συστήματα ΔΕΝ είναι το ίδιο όπως πιστεύεις.

Δες εδώ για παράδειγμα που αναφέρει κάποια βασικά....http://www.cnet.com/news/led-tvs-10-things-you-need-to-know/

Για τα υπόλοιπα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις (ή όντως δεν καταλαβαίνεις) και αποφεύγεις να απαντήσεις. Φαντάζεσαι δήθεν απίστευτο μαύρο όταν σου εξηγώ ότι πρέπει να γνωρίζουμε τι μέτρησε και με ποιο όργανο κάποιος για να βγάλουμε συμπέρασμα. Αλλά έτσι και αλλιώς είναι άσχετο το συγκεκριμένο μοντέλο που ήταν direct LED με κάποιες χιλιάδες LED ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ με υπάρχουσες τηλεοράσεις.

Πάντως σήμερα που θα δω τον Jean (θα πάμε παραλία να φάμε τσιπούρες) θα τον ρωτήσω να μου εξηγήσει την μεθοδολογία.
H lg παντα εβγαζε τετοια IPS δυνατα μοντελα και ειναι απολυτως υπαρκτα και περσι ειχε ενα LG 55LA970V. Το ζαχαρωνα αλλα δεν εχει webos οποτε η lg αναιρεσε την προηγουμενη γενια της σε θεματα συμβατοτητας(πολυ κακο αυτο). Πες χαιρετισματα στον jean και που ξερεις μπορει να μαι και εγω! ΑΧΑΑΧΑΧΑΧ joke !!
ps. και την lg και την plasma panasonic την μετρησε με το ιδιο οργανο. Οποτε το αποτελεσμα ειναι συγκριτικο. Το θεμα ειναι τον εμπιστευεσαι???

Last edited:

Kαταρχην χαιρομαι ιδιαιτερα που δεν παρουσιαζεις contrast για την ips panel LG LA970. Αρκεισαι σε γενικοτητες και ειρωνιες και κατι συγκεκριμενο δεν βλεπω να λες. Δευτερον αμα περιμενεις να παρω ως θεσφατο τις μετρησεις μελων του forum μαλλον ο συλλογος χαζων θα επρεπε να με καλεσει σαυτη την περιπτωση. Σου αναφερω μερικα αποσπασματα απο αρθρο για να κατανοησουν τα μελη οτι υπαρχει "θεμα" γυρω απο το contrast:

"Instead of relying on the fake advertised numbers, we are measuring ourselves the contrast ratio on the TVs that we review. Here is our list for the 2014 models along with a dark scene picture(οτι κρινει ο τυπος dark scene φυσικα αφου η <dark scene> δεν ειναι ελεγξιμη παραμετρος, διαφορετικο για καθε tv φυσικα)."
"Do not compare the advertised contrast ratio of televisions. While it does represent the picture quality, manufacturers are now practically making these numbers up."

Επισης το οτι αναφερεις την lg ub950v ως μια απο τις χειροτερες τηλεορασεις της αγορας εισαι τουλαχιστον γραφικος. Την εχω δει και ειναι για πολλα εγκεφαλικα. Σου προτεινω να συνεχισεις να απολαμβανεις το 3d active sony samsung συστημα που διαλυει τα ματια, εχει crosstalk και flickering ειδικα στο φως της μερας ειναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ και ασε με εμενα να χαιρομαι ενα ξεκουραστο και αψεγαδιαστο 3d που σαφεστατα ειναι το καλυτερο της αγορας κατα την ταπεινη μου αποψη(+φθηνος εξοπλισμος για τον χρηστη και την παρεα του). Για την ub950v διαβασα σε 2 "συννενοημενες" review οτι ενω θα λεγανε οτι εχει το καλυτερο 3d που ειδαν ποτε overall σε ενα σημειο κατω στους υποτιτλους τρεμοπαιζει. Αν θελω να ειμαι καλοπροαιρετος θα ελεγα πως αν εχει ελαττωμα η τηλεοραση ειναι επειδη ειναι σειρα sample για τους κριτικους πολλα βηματα πριν την τελικη διαπιστευμενη παραγωγη.

Βεβαια η χαζη lg με τα μαυρα για τυφλους και την χαμηλη τεχνολογια των panels να σου θυμισω οτι εβγαλε την oled οταν samsung και sony δηλωσαν οτι δεν τα καταφεραν για το 2014 και στραφηκαν στην προωθηση των 4k και στην προπαγανδα των contrast. Και χαζος καταλαβαινει οτι μια εταιρια που εχει βγαλει oled τεχνολογια οταν οι αλλες απετυχαν, μαλλον δεν θα χρησιμοποιουσε ποτε panels με το 1/3 contrast απο τους ανταγωνιστες(εδω γελαμε γιατι οπως σου ειπα contrast πανω απο 2000:1 δεν υπαρχει).

Προσωπικα ποτε δεν ειδα αυτη την διαφορα μαυρου στα καταστηματα που περιγραφεις σε καλα μοντελα τηλεορασεων εκτος και αν αναφερεσαι σε μοντελα φθηνα(τουρκικα). Δεν προωθω καμια εταιρεια. H samsung εχει απιστευτους επεξεργαστες κινησης, η sony βγαζει κορυφαια μοντελα(αν και κινεζικα πανελ αλλα ποιος νοιαζεται) και τελοσπαντων ολες οι εταιρειες βγαζουν καλες τηλεορασεις αν πληρωσεις.

Επισης ειλικρινα μισεις την LG ειναι φανερο. Ξερεις οταν καποιος ειναι καλος(σου θυμιζω η lg εβγαλε oled οταν οι αλλες εταιριες δηλωσαν οτι δεν μπορουν λογω τεχνικων δυσκολιων) και εχει ανταγωνιστικες τιμες μαλλον ειναι μισητος αλλα απο οσο ξερω εχει πωλησεις σημαντικοτατες και στα πανακριβα μοντελα της αρα μαλλον υπαρχουν πολλοι τυφλοι η κανεις δεν βλεπει την διαφορα στο μαυρο που μετρας με μηχανακια στο σπιτι σου.

Η τελικη προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι η lg χρησιμοποιει ips panels τα οποια ναι μεν μειονεκτουν στο μαυρο(οχι τρελλες διαφορες αλλωστε καμια edge led tv δεν εχει καλο μαυρο αρα η πας σε plasma oled η ξεχνας το μαυρο σαν επιχειρημα) αλλα εχουν σταθερο contrast απο καθε γωνια θεασης πραγμα που βλεπω αρκετα τιμιο. Το 2012 αγορασα μια sony bravia απο τα media markt και την γυρισα πισω(να ναι καλα οι ανθρωποι) γιατι στις 20 μοιρες το κοκκινο γινοταν ροζ, υρο γκρι ανοιχτο πηρα μια lg ΝΑΙ αλλα η πρωτη μου εκτιμηση ηταν να παρω sony και οχι lg.

Δεν συνεχιζω την συζητηση καθως ολες οι αποψεις ειπωθηκαν θα επιστρεψω με εντυπωσεις απο την ub950v οταν την παραλαβω. Καλη συνεχεια σε ολους και μην διαβαζετε review το χρημα κινει τις πενες και ο χωρος ειναι πολυ ανταγωνιστικος οποτε πεφτει και πολυ χρημα! :P

A) Οι OLED είναι εντελώς διαφορετική ιστορία, και είναι άσχετο με την συζήτηση. Εκτός και αν αγόρασες OLED.
Β) Οι τηλεοράσεις IPS της LG είναι τραγικές. Όλα τα μοντέλα μετράνε πάνω από 0.12 cd/m2 σε συγκεκριμένη διαδικασία μέτρησης διαχρονικά, και χωρίς τάσεις βελτίωσης.
Γ) Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε ότι υπάρχει συνωμοσία εναντίων της LG από reviewers, μέλη φόρουμ και όσων λένε την αλήθεια για το που τοποθετούνται τα προϊόντα της LG σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Δ) Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε απόψεις νέων μελών, που μπήκαν να μας δείξουν το φως το αληθινό, πάντα υπέρ μιας LG που έχουν παραγγείλει, αλλά αναμένεται η παραλαβή. Μετά την παραλαβή εξαφανίζονται. Ελπίζω να μην γίνει πάλι το ίδιο...
Ε) Αυτά τα νέα μέλη πάντα έχουν μια δανεική αυθεντία. Ένα κολλητό της Μέρκελ, κουμπάρο το Σόιμπλε, παππού τον Αϊνστάιν, κάτι να μας πείσει ότι αυτά που θα διαβάσουμε είναι "σωστά".
Ζ) Η LG δεν βάζει τα IPS panel από επιλογή. Είναι θέμα δικαιωμάτων και πατεντών.

Παρόλα αυτά, όταν παραλάβεις, ελπίζω να σε ικανοποιήσει. Μπορεί να σε βοηθήσει και η άποψή σου "όλες ίδιες είναι"...

Last edited:

Oι oled αναφερθηκαν για να σου δειξω την τεχνολογικη υπεροχη της lg σε θεματα panels γιατι και το oled ειναι μια τεχνολογια panel oπως γνωριζεις. Ξερεις πολυ καλα οτι και η Sony και η Samsung προσπαθουσαν απεγνωσμενα να λανσαρουν τις oled και απετυχαν. Και σου ξαναλεω δωσε μου νουμερα για την LG 47LEX8 η αν δεν μπορεις για την LG 55LA970V. Και οι δυο φορανε IPS panel οποτε αφορουν την συζητηση μας. Μην επεκταθεις σε οπισθιο φωρισμο κτλ εδω μιλαμε καθαρα για τηλεορασεις με ips panel ο,τι οπισθιο φωτισμο και να εχουν. Περιμενω νουμερα και ας αφησουμε τις γενικοτητες. Φυσικα και θα γραψω review για την ub950v γιατι ξερω οτι πολυς κοσμος χρειαζεται τα reviews απο χρηστες οπως ψαχνω το ιδιο και εγω.