--- Εκτός Θέματος ---

Re: LG UB950v Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Κοιτα δεν θα πιασω παλι την ιδια συζητηση. Oυτε θα τοποθετηθω για την sony καθως ειναι full hd και δεν μαρεσει να συγκρινω ανομοια πραγματα (full hd εικονα vs 4k εικονα). Απλα σου στελνω το πρωτο review που googlara της sony που λεει ansis contrast ansi 2.500:1
http://www.hdfever.fr/2013/05/19/test-sony-kdl-55w905/
Απο εκει και περα ο Μπαχλιτζανάκης Μάνος που γραφει τα contrast για τα ελληνικα review στο full hd gr μου ειπε contrast πανω απο 2000:1 δεν υπαρχει σε edge led και να μην τα πιστευω. Σου ειπα και ποιος ειναι ο "ειδικος" ειμαι σιγουρος οτι απο εκει ενημερωνεσαι και εσυ. Παρτον και ρωτα τον αμα θες τι να σου πω πια. Μονο μην βγαζεις απο το μυαλο σου contrast επι 3 επι 4 γιατι γινεσαι γραφικος. Ο Μπαχλιτζανάκης Μάνος που μετραει καθε μερα τηλεορασεις και ξερει πολυ περισσοτερα απο εσενα μου ειπε οτι contrast πανω απο 2000:1 σε edge led δεν θα δεις. Οπως επισης δεν θα δεις και μαυρο παρα σκουρο γκρι σε ολες.
Απο εκει και περα οι τηλεορασεις 4k κανουν upscaling σε bluray δεν διαβαζω τιποτα γιατι το βλεπω με τα ματια μου. Tελος η sony εχει σπασιματα στην κινηση, ελαφρυ pixeliasma λογω ιντσων και στενηγωνια θεασης. Γενικα σε full hd ειναι απο τις καλυτερες επιλογες αλλα δεν θα την επαιρνα γιατι θελω γωνια θεασης οπως εχω πει.Αυτα και σταματα να λες ανακριβειες για τα contrast

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και θα σου προτεινα να ξεκολλησεις το μυαλο σου απο το contrast και μονο και να βλεπεις πιο συνολικα μια τηλεοραση καθως η τηλεοραση ειναι κινηση, ακριβεια, φυσικοτητα και ζωντανια χρωματων ,smart tv,γωνια θεασης(το βασικοτερο). Και θα σου υπενθυμισω οτι ολοι οι γραφιστες χρησιμοποιουν ips panels για accuracy και πιστοτητα χρωματων. Εκτος και αν βλεπεις το harry potter deathly απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Kαι η ποιοτητα ειναι ποιοτητα οταν κρατιεται σταθερη απο γωνια σε ενα σαλονι καθως η τηλεοραση προοριζεται για παρεες αυτα και πολλοι θα βλεπουν off axis. Αυτα καλη συνεχεια σε ολους και θα επικοινωνησω αν εχω κατι καινουριο να γραψω απο την ub950v.

p.s. αν δεις 4k απο τα video που ξεφυτρωνουν στο youtube τα real 4k θα κλαψεις trust me. Εγω εχω χαζεψει με την ρεαλιστικοτητα που φτανει μια τηλεοραση με 4k δυνατοτητες και το καταλληλο υλικο. Πλεον στο 4k η τηλεοραση γινεται εμπειρια και σε ενα ταξιδι πχ μεσα στην ζουγκλα που ειδα ολα ηταν περα για περα αληθινα και ζωντανα. Kαι σταθεροτητα στην ποιοτητα λογω ips panel απο ολες τις γωνιες για ολη την οικογενεια. Αυτο που το πας? Αλλωστε μαρεσει να αλλαζω θεσεις στο σαλονι και να μην εχω στανταρ σημειο που μου οριζει μια va panel τηλεοραση για να βλεπω καλα.Το μαυρο ουτε που με απασχολησε καθως οι φυσιολογικες εικονες(οχι harry poter) ειναι το δυνατο σημειο της ub950v. Διαβασε το το λενε παντου. Μερα με την νυχτα με το full hd ουδεμια συγκριση :P

Last edited:

1) Ήμουν σίγουρος ότι ο "ειδικός" ήταν αυτός. Απλά θα θυμίσω ότι έχει γράψει πολλές φορές πράγματα που δεν ισχύουν.
2) Φυσικά και δεν ενημερωνόμαστε από το fullhd.gr. Αυτό μας έλειπε.
3) Το αν ο ειδικός σου ξέρει περισσότερα από τον Yperion, σηκώνει κουβέντα.
4) Η αντίθεση είναι το σημαντικότερο στοιχείο της εικόνας. Σταμάτα να προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο.
5) Η τηλεόραση με το IPS πάνελ που αγόρασες, είναι πολύ πιθανό να έχει ρυθμιστικά που δεν δουλεύουν, όπως η B850V. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις λάθος καμπύλη γάμμα, και ΔΕ κοντά (ή ελαφρώς πάνω) από 3, που είναι στα όρια του να γίνει αντιληπτό. Η UE46H7000 πετυχαίνει ΔΕ κοντά στο 2. Δηλαδή καλύτερα χρώματα από αυτήν με το IPS πάνελ. Οπότε Οι "φυσικότητες", "ζωντάνιες", "ακρίβειες", και "πιστότητες" που πιστεύεις για το χρώμα στα IPS panel, πάνε περίπατο. Σωστό χρώμα μπορείς να έχεις από όλους τους τύπους πάνελ, και εξαρτάται από την υλοποίηση. Μόνο οι γωνίες θέασης μένουν για τα IPS.
6) Η UE46H7000 έχει αντίθεση ANSI 3000:1. Είναι edge led, PSA πάνελ. Οπότε αυτό που γράφεις ότι το "ταβάνι" είναι 2000:1 δεν ισχύει.

Θα σου γραψω μερικα πραγματα που τα ξερει ολη η Ελλαδα.
1)τα ips panels τα χρησιμοποιουν οι γραφιστες λογω ακριβειας και πιστοτητας χρωματων. Εχω 2 φιλους γραφιστες και δεν εχουν ακουμπησει va panel για να εργαστουν οπως και κανενας γραφιστας αλλα τοσα ξερεις τοσα λες.
2)ο ειδικος ξερει χ1000 οσα ξερει ο yperion. Aν διαφωνεις σε αυτο τοτε βαλε τον yperion να κανει ενα site σαν το full hd gr να δουμε ποιος θα τον διαβασει. Το αν εχει γραψει λαθος πραγματα στο παρελθον αυτο ειναι δικη σου εκτιμηση που αμφισβητω.
3)τα ρυθμιστικα και οι καμπυλες που λες διορθωνονται και με updates στο software σε περιπτωση που καποιο χρωμα δεν ειναι πιστο λογω software. Παντως τα ips panel υπερεχουν σε χρωματικες δυνατοτητες και ακριβεια το ξερουν και οι πετρες
4)η ζωντανια των χρωματων εχει να κανει με τον οπισθιο φωτισμο και η ub950v πιανει πολυ ευκολα το απολυτο ασπρο ,μην μεταφερεις λοιπον ανακριβειες και μπλεκεις την ακριβεια, με τα χρωματα, η την ζωντανια τους. Τα ips panels βγαζουν ακριβεια και φυσιικοτητα, πιστοτητα στα χρωματα. Η ζωντανια εξαρταται απο τον οπισθοφωτισμο. Τα χρωματα της samsung ειναι για να βλεπεις παιδικα παρα πολυ εντονα,μη αληθοφανη και με μαυρο μεσα. Αυτο το ξερουν και οι πετρες νομιζω.
5)η γωνια θεασης και η ομαλοτητα στην κινηση ειναι οτι σημαντικοτερο σε μια τηλεοραση. Και η ποιοτητα πρεπει να παραμενει ποιοτητα σε ολες τις γωνιες θεασης αλλιως δεν ειναι ποιοτητα.
Αυτα.

Υπάρχει κάποιος admin να κλείσει ή να καθαρίσει το νήμα? άλλο μια φορά έγινε γραφικό το θέμα με κουβέντες από ανθρώπους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΝ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ TV να παίζει αλλά έχουν άποψη και διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Επαναλαμβάνω και ας γίνω και εγώ γραφικός... όποιος έχει κάτι να συνεισφέρει στο νήμα που αφορά ΚΑΤΟΧΟΥΣ της συγκεκριμένης τηλεόρασης ας το πει και να συζητήσουμε οτιδήποτε.

@Grotesk ενδιαφέρον άρθρο με την διαφορά πως είναι 1 χρόνο πίσω και από τότε έχουν βελτιωθεί τα πάντα

@strdw1985 δοκίμασες τις ρυθμίσεις μου? το σημαντικότερο είναι να βάλεις το TrueMotion στη ρύθμιση Clear Plus και μετά βάλε την ρύθμιση Local Dimming ακόμα και στο high και δες τη διαφορά, το φαινόμενο έτσι του blooming είναι ελάχιστο.

Last edited:

Το θέμα θεωρώ ότι έχει εξαντληθεί , ειδικά όταν ο ένας εκ των συνομιλητών δεν ξέρει καν τι είναι το ΔΕ.

Η συμβουλή μου είναι να απολαύστε την τηλεόραση που αγοράσατε αφού αυτή θα σας κρατάει παρέα τα επόμενα χρόνια , ατυχείς και ξεροκέφαλες συγκρίσεις με άλλα μοντέλα που αντικειμενικά είναι καλύτερα δεν προσφέρουν κάτι.

Last edited:

Ναι εχει εξαντληθει το θεμα. Το ΔΕ δεν το ξερω εχεις απολυτο δικιο. Καλυτερα να γραφουν οι κατοχοι των προιοντων αποψεις εχει πιο ενδιαφερον.
p.s. Ναι θα μου κραταει παρεα το 4k τα επομενα χρονια και θα λιωνω στην τηλεοραση. Σευχαριστω. Εχεις δικιο κακως συνεκρινα με full hd μοντελα μια τηλεοραση 4k

Last edited:

Υπάρχει κάποιος admin να κλείσει ή να καθαρίσει το νήμα? άλλο μια φορά έγινε γραφικό το θέμα με κουβέντες από ανθρώπους ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΝ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ TV να παίζει αλλά έχουν άποψη και διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Επαναλαμβάνω και ας γίνω και εγώ γραφικός... όποιος έχει κάτι να συνεισφέρει στο νήμα που αφορά ΚΑΤΟΧΟΥΣ της συγκεκριμένης τηλεόρασης ας το πει και να συζητήσουμε οτιδήποτε.

@Grotesk ενδιαφέρον άρθρο με την διαφορά πως είναι 1 χρόνο πίσω και από τότε έχουν βελτιωθεί τα πάντα

@strdw1985 δοκίμασες τις ρυθμίσεις μου? το σημαντικότερο είναι να βάλεις το TrueMotion στη ρύθμιση Clear Plus και μετά βάλε την ρύθμιση Local Dimming ακόμα και στο high και δες τη διαφορά, το φαινόμενο έτσι του blooming είναι ελάχιστο.

Αν κατάλαβα καλά, ενοχλείσαι από την προσπάθειά μου να επισημάνω λανθασμένα πράγματα που λέει κάτοχος;
Δηλαδή, αν κάποιος είναι κάτοχος μπορεί να γράφει ότι θέλει στο νήμα; Να διαβάζουμε για χρώματα με δεκάδες επιθετικούς προσδιορισμούς, ενώ ταιριάζει μόνο ένας χαρακτηρισμός, "λάθος";

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος διαβάσει όλες αυτές τις ανακρίβειες, του στυλ μην κολλάτε στο μαύρο, όλες χάλι μαύρο έχουν, πάρε ips πάνελ επειδή το συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων και μην κοιτάς της αναφορές ότι τα ρυθμιστικά δεν δουλεύουν και η χρωματική πιστότητα είναι τελικά ότι και σε άλλους τύπους πάνελ, και την αγοράσει.
Και μόλις δει τα λάθος χρώματα, έρθει και ρωτήσει γιατί κανείς δεν επεσήμανε τις ανακρίβειες, τι θα απαντήσεις;

Θα σου γραψω μερικα πραγματα που τα ξερει ολη η Ελλαδα.
1)τα ips panels τα χρησιμοποιουν οι γραφιστες λογω ακριβειας και πιστοτητας χρωματων. Εχω 2 φιλους γραφιστες και δεν εχουν ακουμπησει va panel για να εργαστουν οπως και κανενας γραφιστας αλλα τοσα ξερεις τοσα λες.

Δικαίωμά τους. Ο βασικός λόγος που το κάνουν δεν είναι η χρωματική πιστότητα, όπως *λανθασμένα* νομίζεις. Είναι η γωνία θέασης:
Αγοράζουν μεγάλα μόνιτορ και κάθονται κοντά, και θέλουν να αποφύγουν την χρωματική αλλοίωση στα άκρα του μόνιτορ, θυσιάζοντας αντίθεση.
Και φυσικά υπάρχουν προϊόντα που απευθύνονται σε γραφίστες με pva panels.

2)ο ειδικος ξερει χ1000 οσα ξερει ο yperion. Aν διαφωνεις σε αυτο τοτε βαλε τον yperion να κανει ενα site σαν το full hd gr να δουμε ποιος θα τον διαβασει. Το αν εχει γραψει λαθος πραγματα στο παρελθον αυτο ειναι δικη σου εκτιμηση που αμφισβητω.

Πριν λίγο καιρό μας είχες πει ότι οι ειδικοί έχουν κάποια πιστοποίηση. Τι πιστοποίηση έχει αυτός που γράφει το fullhd.gr, και με τι όργανα έκανε τις μετρήσεις του μέχρι πρόσφατα;

3)τα ρυθμιστικα και οι καμπυλες που λες διορθωνονται και με updates στο software σε περιπτωση που καποιο χρωμα δεν ειναι πιστο λογω software. Παντως τα ips panel υπερεχουν σε χρωματικες δυνατοτητες και ακριβεια το ξερουν και οι πετρες

Αυτό που λες είναι εντελώς λανθασμένο. Το χρώμα εξαρτάται από πολύ περισσότερα πράγματα από τον τύπο του πάνελ. Τόσο που δεν έχει καν
νόημα να συζητάς, αν δεν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο προϊόν. Με συγκεκριμένο υλικό, λογισμικό, ακόμα και ηλικία/ώρες χρήσης.

4)η ζωντανια των χρωματων εχει να κανει με τον οπισθιο φωτισμο και η ub950v πιανει πολυ ευκολα το απολυτο ασπρο ,μην μεταφερεις λοιπον ανακριβειες και μπλεκεις την ακριβεια, με τα χρωματα, η την ζωντανια τους.

Η ζωντάνια των χρωμάτων δεν υπάρχει σαν όρος. Από την στιγμή που δεν έχεις βασικές γνώσεις για αυτά που συζητάμε, υποθέτω ότι βλέπεις σε διευρυμένο χρωματικό χώρο υλικό που προορίζεται για άλλο χρωματικό χώρο. Βλέπεις δηλαδή λάθος χρώματα.

Τα ips panels βγαζουν ακριβεια και φυσιικοτητα, πιστοτητα στα χρωματα. Η ζωντανια εξαρταται απο τον οπισθοφωτισμο. Τα χρωματα της samsung ειναι για να βλεπεις παιδικα παρα πολυ εντονα,μη αληθοφανη και με μαυρο μεσα. Αυτο το ξερουν και οι πετρες νομιζω.

Συνέκρινες όλα τα ips panels με όλες τις τηλεοράσεις της σάσμουνγκ; (Μην γενικεύεις, όλες οι γενικεύσεις λάθος είναι...)

5)η γωνια θεασης και η ομαλοτητα στην κινηση ειναι οτι σημαντικοτερο σε μια τηλεοραση. Και η ποιοτητα πρεπει να παραμενει ποιοτητα σε ολες τις γωνιες θεασης αλλιως δεν ειναι ποιοτητα.
Αυτα.

Υποκειμενικό. Εγώ που βλέπω ταινίες μόνος μου, δεν είναι σημαντικό θέμα η γωνία. Είναι το μόνο θετικό των IPS panel πάντως.
Το βασικό συστατικό είναι η αντίθεση και η χαμηλή στάθμη μαύρου. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Ειδα την ub980v που ειναι παρομοια. Παρατηρησα οτι κανει και αυτη blooming οταν εχει μαυρη οθονη και ασπρο συμβολο για παραδειγμα οταν αλλαζεις καναλι. Ειναι παρα πολυ φανερο. Παρολαυτα εντυπωσιαστηκα απο την φωτεινη εικονα(που ειναι αριστη). Επισης με παραπληροφορησαν στο πλαισιο οτι η ue55hu7500 δεν εχει upscaler ενσωματωμενο και usb3 kai hdmi 2 και οτι πρεπει να βαλεις το revolution kit(+400 ευρω). Bεβαια τωρα αν αγοραζα μαλλον θα επαιρνα την samsung 7500(παρολο που δεν ξερω αν αξιζει τα 450 ευρω παραπανω που επρεπε να δωσω χωρις το revolution kit). Αλλα και για αυτην βρηκα κατι παρομοιο:
"Like most LED LCD televisions, the Samsung HU7500 switches off its LED backlight completely when asked to display a full black screen, leading to some interesting side effects with certain near-black material. For example, in Kill Bill: Vol 2 when the coffin containing The Bride (Uma Thurman) was nailed shut (timecode 00:36:28), the UE55HU7500β€²s LED backlight began flashing on and off like a disco light, as the TV got confused between total darkness and just the faintest outline of Thurman’s face. "
Αβυσσος η ψυχη των edge led.
Επειδη πρωτη φορα παιρνω οθονη 55 ιντσες ισως να ειμαι υπερβολικος αλλα εμενα με ενοχλει πολυ αυτο το αναβοσβημα.
Nα σημειωσω οτι την ub950v την βρηκα στην καλυτερη τιμη 1650 ευρω και την samsung 7500 την βρηκα 2100 ευρω. Σε μετρητα την πηρα την lg εξου και η τιμη. Στο πλαισιο και κωτσοβολο τις ειχε και τις δυο τελικη τιμη 2100 ευρω με δοσεις οποτε το θεωρησα ευκαιρια -.-

Μόνος σου 3 σελίδες πριν διάβασε τι γράφεις.Και αυτά είναι αλήθεια.Στο νήμα της 850 σου είχα γράψει για το αναβοσβημα.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/117727-LG-UB850v-Series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page12
2 Σελίδες μετά ξαναεγραψες οτι είχες γράψει και στο νήμα της 850.Και ξαφνικά η 950 έγινε σε όλα άψογη,Όλες οι edge led έχουν μάπα μαύρο κτλ.Εσύ είχες ποτέ τηλεόραση με va panel?Ξέρεις κανένα γραφίστα να δουλεύει σε απόλυτο σκοτάδι?Για να δει μαύρο?
Αν σε καλύπτει μπράβο σου και μεγεια σου αυτό όμως δεν σημαίνει οτι εδώ δεν θα γίνεται σωστή πληροφόρηση προς άλλα μελοι που θα είναι μελλοντικοί αγοραστές.Ο Yperion και o Petasis οτι σου είπαν είναι απόλυτα σωστό.Είναι δύσκολο να το παραδεχτής στον εαυτό σου αλλά έτσι είναι τα ips με το ζόρι φτάνουν αντίθεση 1100:1 ενώ τα va για πλάκα ξεκινούν(κάτι κινέζικα) απο 1800:1 και φτάνουν και 3000+:1
Στις γωνίες θεάσεις όμως τα ips τα πάνε εξαιρετικά ενώ τα va πολύ μέτρια.
Έτσι έχουν τα πράγματα είτε μας αρέσει είτε όχι.

Θα απαντήσει - απαντήσουν το κλασικό << στα δικά μας μάτια είναι όλα μια χαρά >>.
Σαν κάτοχος της 905, δεν ήθελα να πάρω θέση γιατί ίσως θεωρηθώ πως μεροληπτώ. Έχω όμως δει σχεδόν όλες τις φετινές 4Κ σε καταστήματα όχι σε σπίτι, να έχω ασχοληθεί μαζί τους να έχω άμεση σύγκριση με τη το ίδιο υλικό HD στην 905, η οποία ομολογώ πως είναι καλορυθμισμένη από επαγγελματία , να βλέπω διαφορές που βγάζουν μάτι , με πολύ υστέρηση σε ποιότητα εικόνας σε όλους τους τομείς ( εκτός της γωνίας θέασης ) από τις 4Κ σε οποιοδήποτε HD και πολύ περισσότερο σε SD υλικό και στο τέλος να διαβάζω ότι η 905 υστερεί σε εικόνα και μάλιστα σε HD υλικό, αλλά και σε κίνηση διάβασα παραπάνω ότι υστερεί και έχει σπασίματα μάλιστα κάθε 20 λεπτά....... και είναι καλύτερη η κίνηση της 4Κ με 100αρι πάνελ έναντι στο 200αρι πραγματικό της 905......
Ε τι να πω, είναι πραγματικά για γέλια αυτά που γράφονται, όταν κάποιος θέλει να στηρίξει την επιλογή του, λες και το έχει ανάγκη.
Φίλε strdw 1985,αν πραγματικά είχες δει 905 να παίζει , ούτε που θα περνούσε από το μυαλό σου να κάνεις σύγκριση και ότι και αν πεις δεν υπάρχει πιθανότητα να έχεις δει και να τα λες αληθινά αυτά. Όχι βέβαια ότι η 905 είναι η απόλυτη τηλεόραση, με τίποτα, υπάρχουν ειδικά κάποιες πλάσμα που σε ορισμένους τομείς τη κάνουν να ντρέπεται, αλλά σε σύγκριση με οποιαδήποτε 4Κ, είναι σε HD kai SD πολύ μα πολύ μπροστά.
Αν για εσάς αυτή που έχετε είναι η καλύτερη και σας ευχαριστεί στο έπακρο, όλα ωραία και καλά και σε μας δε πέφτει λόγος, όταν όμως λέγονται πράγματα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όπως αυτό με τη 905, και υπάρχει κόσμος που ξέρει καλά, εσείς χάνεται την αξιοπιστία των λόγων σας και επίσης είναι κρίμα να παραπληροφορείτε κόσμος, επειδή μόνο και μόνο κάποιοι θέλουν , έχουν ανάγκη, να επιβραβευτούν για την επιλογή τους.....
Λοιπόν μπράβο παιδιά εξαιρετικές για εσάς οι επιλογές και σεβαστές , αλλά μη χάνεται το μέτρο.....

Last edited:

Εγω εχω να πω και στα 2 παλικαρια που πηρανε τη συγκεκριμενη lg καλοριζικη και απροβληματιστη!Σας αρεσει,δεν σας αρεσει ομως παιδες αυτα που σας λενε τα παιδια απο πανω ειναι απολυτως σωστα και αυτο ειδικα που λεει ο τρομερος συντακτης του fullhd,οτι δεν υπαρχει καμμια led που να ξεπερναει λογω αντιθεσης 1:2000 ειναι μια μπαρουφα και μιση.Οσο για την 905 επειδη τυγχανει να ειμαι και γω κατοχος,αυτα περι σπασιματων στην κινηση ειναι ψεμα,που το ειδες ρε φιλε αυτο,τα φανταζεσαι η στα λεει ο ειδικος,ο οποιος στο review του,την βγαζει την καλυτερη led που εχει βγει ποτε?Λοιπον επειδη πολλοι υποψηφιοι αγοραστες διαβαζουνε το νημα,σταματηστε την παραπληροφορηση και χαρειτε την τηλεοραση που επιλεξατε με οσα πραγματικα αυτη μπορει να προσφερει.

Τα πράγματα είναι απλά , τα πάνελ IPS είναι για θέαση αποκλειστικά με φώτα ή ημέρα , σε σκοτάδι υστερούν (για την ακρίβεια είναι ο χειρότερος τύπος πάνελ). Αυτά είναι γεγονότα που τα ξέρουν όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και περιστασιακά με το αντικείμενο. Το πιο απλό για τον strdw θα ήταν να πει "εγώ δεν βλέπω νύχτα και με καλύπτει" και δεν θα ασχολιόταν με το θέμα κανείς.

Απάντηση: Re: LG UB950v Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

4)η ζωντανια των χρωματων εχει να κανει με τον οπισθιο φωτισμο και η ub950v πιανει πολυ ευκολα το απολυτο ασπρο ,μην μεταφερεις λοιπον ανακριβειες και μπλεκεις την ακριβεια, με τα χρωματα, η την ζωντανια τους. Τα ips panels βγαζουν ακριβεια και φυσιικοτητα, πιστοτητα στα χρωματα. Η ζωντανια εξαρταται απο τον οπισθοφωτισμο. Τα χρωματα της samsung ειναι για να βλεπεις παιδικα παρα πολυ εντονα,μη αληθοφανη και με μαυρο μεσα. Αυτο το ξερουν και οι πετρες νομιζω.

Τι είναι το απόλυτο άσπρο?

Τέλος, θα το ξαναγράψω για εκατομμυριοστή φορά....

Αν κάποιος θέλει να κάνει μια γενική περιγραφή, μπορεί άνετα να χρησιμοποιεί όρους όπως: Φυσικότητα, ζωντανά ή βαρετά χρώματα, αληθοφανή ή ψεύτικα, θερμές αποχρώσεις, ψυχροί κορεσμοί κ.λ.π., τα οποία είναι τελείως υποκειμενικά, ορίζονται και ερμηνεύονται κατά το δοκούν προσδίδοντας συγκεριμένες ιδιότητες σε μια συσκευή χωρίς κάποια αναφορά.

Από την άλλη, βρίσκεται η πιστότητα βάσει των standards. Μέγεθος σαφώς ορισμένο βάσει προτύπων το οποίο δίνει απόλυτη εικόνα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους περί των ιδιοτήτων μιας τηλεόρασης με τρόπο αντικειμενικό. Με λίγα λόγια, ζωντανά χρώματα και πιστότητα χρωμάτων είναι δύο έννοιες που αφορούν διαφορετικά γνωστικά πεδία (υποκειμενικό vs αντικειμενικό) και δεν θα έπρεπε να εμπλέκονται στην ίδια πρόταση σε καμμία περίπτωση. Αυτή είναι η γνώμη μου..

Edit:

Με πρόλαβε ο Γιώργος.

[/COLOR]p.s. αν δεις 4k απο τα video που ξεφυτρωνουν στο youtube τα real 4k θα κλαψεις trust me. Εγω εχω χαζεψει με την ρεαλιστικοτητα που φτανει μια τηλεοραση με 4k δυνατοτητες και το καταλληλο υλικο. Πλεον στο 4k η τηλεοραση γινεται εμπειρια και σε ενα ταξιδι πχ μεσα στην ζουγκλα που ειδα ολα ηταν περα για περα αληθινα και ζωντανα.

Συγγνώμη που επανέρχομαι, αλλά...

Ευτυχώς ή δυστυχώς, είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να καταλαβαίνω γιατί τα πράγματα λειτουργούν όπως λειτουργούν. Δηλαδή:

Τι ακριβώς έχει το κλιπάκι που θα κλάψει με μαύρο δάκρυ?

Καλύτερη ανάλυση?
Καλύτερο bitrate?
Καλύτερο codec?
Μεγαλύτερο framerate?
Καλύτερη επεξεργασία?
Εκτενέστερο χρωματικό τρίγωνο?
Τέλεια (πιστή) χρωματική συμπεριφορά σε ενδιάμεσους χρωματικούς κορεσμούς και αποχρώσεις?

Τι ακριβώς?

Last edited:
Να αγοράζει κάποιος μια "super duper" (υποτίθεται) τηλεόραση 4K και να μην έχει τίποτα να δει παρά μόνο video από το youtube , αυτό αποτελεί κατάντια για τις εταιρείες που έχουν πανικοβληθεί απο την πτώση των πωλήσεων και προωθούν ανώριμες τεχνολογίες χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη σε υλικό. Τουλάχιστον με το HD υπήρχε και ένα PS3 και βλέπαμε κανένα Bluray (απο τα λιγοστά που υπήρχαν στα video club) τα πρώτα χρόνια και παίζαμε και κανένα παιχνίδι έστω σε 720p.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: LG UB950v Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι ακριβως εχει το κλιπακι? Eιναι απλα πραγματικοτητα δεν μπορω να στο περιγραψω αλλιως. Δεν εχει καμια απολυτως σχεση με full hd κλιπακι. Τωρα εσυ μπορεις να το περιγραψεις οπως νομιζεις. Οχι με μαυρο δακρυ θα κλαψεις στο 4k αλλα θα κλαις ενα μηνα αν θελησεις να κανεις συγκρισεις real 4k vs full hd video. Eιδικα σε 55 ιντσες και πανω που ολα ειναι φανερα θα κλαις ενα χρονο οχι ενα μηνα. Αυτα δεν προκειται να απαντησω ξανα. Αφου φτασαμε να συγκρινουμε και το real 4k με το full hd παει να πει οτι η λογικη και η αντικειμενικοτητα καπου εδω χαθηκε.
p.s. η απαντηση ειναι απλη μην το κανεις επιστημονικο ζητημα. Η 4κ τηλεοραση εχει πολυ μεγαλυτερη αναλυση(its called pixels) το ενα ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ. Αλλιως παρε και βλεπε σε 640 αν δεν σε αφορα η αναλυση

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG UB950v Series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτα δεν προκειται να απαντησω ξανα.

Θα σου συνιστούσα θερμά να χαμηλώσεις λίγο τους τόνους και να ρεγουλάρεις το ύφος. Ευχαριστώ.

Όσον αφορά την απάντησή σου, δεν απάντησες και τίποτα, οπότε το αφήνω εδώ. ''Το είναι απλά πραγματικότητα'', σε τεχνικό φόρουμ, απλά, δεν είναι απάντηση. Άσε, λοιπόν, τις ''λογικές'' και τις ''αντικειμενικότητες'' κατά μέρος όταν απαντάς με τέτοιο τρόπο. Όταν κάνεις τον κόπο και κάτσεις και διαβάσεις πέντε πράγματα πάνω στην εικόνα, τα ξαναλέμε...σε άλλο τόνο ελπίζω.

Χαιρετώ.

Το μέλος strdw1985 θα είναι ξανά μαζί μας σε 7 ημέρες. Αν επιθυμεί να συνεχίσει τη συμμετοχή του σε αυτόν τον χώρο και μετά το πέρας της εβδομάδας, καλό θα ήταν να αξιοποιήσει αυτό το διάστημα για να επανεξετάσει το ύφος του, τους τρόπους του και τις προθέσεις του...

Το trollάρισμα και οι συνεχείς, αγενείς προκλήσεις και αντεγκλήσεις, σταματούν πάντως εδώ...

Παιδιά εδώ από ότι καταλαβαίνω μπορούμε να μιλήσουμε :-) σκέφτηκα κάτι.. μπορεί κάποιος με μια καλή 1080 να βρούμε μια ταινία και συγκεκριμένο δευτερόλεπτο και να τραβήξει αν μπορεί καλή φωτογραφία? εγώ μπορώ με το Note3 το έχω δοκιμάσει.. αν ναι ας το πει να βρούμε και την ταινία ή κάποιο Free Clip από το Ιντερνετ.

Το ζητάω αυτό για να κάνουμε μια σύγκριση για το θέμα που λέγαμε πως το 4Κ καταστρέφει την εικόνα στο upscale και πως σε 1080 είναι καλύτερη η εικόνα.

Δεν είπε κανείς ότι το 4Κ "καταστρέφει" την εικόνα. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: το βέλτιστο είναι να βλέπεις το υλικό στην ανάλυση που γυρίστηκε. Αν έχεις υψηλότερη ανάλυση στο μέσο προβολής, αναγκαστικά θα κάνεις upscale. Αυτή είναι μια προσαρμογή ανάγκης, και δεν βελτιώνει το αρχικό υλικό. Ελπίζεις (μόνο) να μην κάνει μεγάλη ζημιά...

Το ότι 1080 υλικό θα δείχνει καλύτερα σε 1080 πάνελ, είναι αυτονόητο. Για να το πας σε 4Κ, πρέπει ο αλγόριθμος να δημιουργήσει 3 πίξελ για κάθε ένα που υπάρχει. Και καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν γίνεται χωρίς επίπτωση στην εικόνα...

[Μια απορία που έχω, είναι γιατί οι 4Κ δεν έχουν λειτουργία να δείχνουν υλικό 1Κ απλά απεικονίζοντας 1 πίξελ του υλικού σε 4 πίξελ του πάνελ, χωρίς καμιά μετατροπή...)
(Επίσης, τέτοιες συγκρίσεις υπάρχουν αρκετές από την εποχή που ήρθαν οι full hd, και βλέπαμε dvd...)