ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
23χρονος φοιτητής, κατέβηκε να πετάξει τα σκουπίδια και βρέθηκε αντιμέτος με κακούργημα. Καθαρά μια πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία του Περιβάλλοντος εκτός του Πολίτη.:BDGBGDB55:

Το σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας

Διαβάστε το αξίζει...

Γίνονται αυτά στην Ελλάδα? Στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία? Στην κοιτίδα του Πολιτισμού? Στην Ελλάδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων? Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα?
Σίγουρα θα προκάλεσε. Θα είχε μακρύ μαλλί, θα φόραγε σκουλαρήκι, μπορεί και να ήταν και αξύριστος, ακομβίωμτος, αγυάλιστος (στρατός γαρ).
Να χαίρεσαι την αστυνομία σου κύριε Χρυσοχοΐδη.

Φυσικά, αν δεν υπήρχε το video, θα μας λέγανε κάποιοι ότι ο φοιτητής λέει ψέμματα και τι λόγο είχε η αστυνομία να στήσει κάτι τέτοιο, κλπ κλπ κλπ.

Πάντα θεωρούσα πολύ σατανικό τον Tweety :D:D:D:D:D:D

Στο κάτω κάτω κι εσείς τι θέλετε? Του φύτεψαν μια μολότωφ του ανθρώπου για να μην προλάβει να την πάρει από μόνος του... Επιτέλους, το κράτος άρχισε να δρα προληπτικά και όχι κατασταλτικά...:grinning-smiley-043:FSGSFGS4::BDGBGDB55:

δεκαδες αλλους που τους συλλαμβανουν με μολοτωφ στα χερια η την ωρα που σπανε βιτρινες και μετα αφηνονται ελευθεροι δεν σας ειδα να σας πειραζει ομως

Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

δεκαδες αλλους που τους συλλαμβανουν με μολοτωφ στα χερια η την ωρα που σπανε βιτρινες και μετα αφηνονται ελευθεροι δεν σας ειδα να σας πειραζει ομως

Να υποθέσουμε ότι κι εσένα δεν σε πειράζει που τον συνέλαβαν και από πρόθεση παρουσίασαν ψεύτικα ενοχοποιητικά στοιχεία;

Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Να υποθέσουμε ότι κι εσένα δεν σε πειράζει που τον συνέλαβαν και από πρόθεση παρουσίασαν ψεύτικα ενοχοποιητικά στοιχεία;

Nα φανταστώ ότι η κοινωνία μας θα ήταν πιο υγιής αν μπορούσαμε όλοι να βλέπουμε και τις δύο όψεις του ίδιου προβλήματος κάθε φορά και όχι ο καθένας όποια τον βολέυει....? Λέω εγώ τώρα...

Κανείς δεν αρνήθηκε ούτε ότι η Αστυνομία παρουσιάζει ορισμένες φορές ψεύτικα ενοχοποιητικά στοιχεία για να πει ότι και καλά έκανε τη δουλειά της, ούτε ότι όποιος και να μπουζουριαστεί ξαφνικά μετατρέπεται από κανάλια, "ακτιβιστές" και ορισμένα πολιτικά κόμματα σε αθώο φοιτητή που έκοβε βόλτες τυχαία εκεί που καιγόταν το σύμπαν...

Αλλά λίγη κριτική ματιά κάθε φορά δε βλάπτει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Nα φανταστώ ότι η κοινωνία μας θα ήταν πιο υγιής αν μπορούσαμε όλοι να βλέπουμε και τις δύο όψεις του ίδιου προβλήματος κάθε φορά και όχι ο καθένας όποια τον βολέυει....? Λέω εγώ τώρα...

Κανείς δεν αρνήθηκε ούτε ότι η Αστυνομία παρουσιάζει ορισμένες φορές ψεύτικα ενοχοποιητικά στοιχεία για να πει ότι και καλά έκανε τη δουλειά της, ούτε ότι όποιος και να μπουζουριαστεί ξαφνικά μετατρέπεται από κανάλια, "ακτιβιστές" και ορισμένα πολιτικά κόμματα σε αθώο φοιτητή που έκοβε βόλτες τυχαία εκεί που καιγόταν το σύμπαν...

Αλλά λίγη κριτική ματιά κάθε φορά δε βλάπτει..

Συμφωνώ.

μα σοβαρα μιλας? αυτο ειπα εγω?
αλλα μου την σπαει αυτη η ισοπεδωτικη διαθεση κατα της αστυνομιας
ο αλλος βγηκε και ειπε οτι το 100 ειναι για τον π...ο γιατι πηρε ο πρυτανης να ζητησει βοηθεια οταν τον χτυπουσαν και ειπε ' ελατε με χτυπουν ειμαι μεσα στο πανεπιστημιο' και το κεντρο τον ρωτησε σε ποιο πανεπιστημιο, ημαρτον...

by the way το ονομα του δικηγορου του παιδιου(Θανάσης Τάρτης) σου λεει τιποτα?

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται εάν ισχύουν τα παραπάνω.

Έχουν τελέσει ένα πολύ σοβαρό κακούργημα, την επιβαρυντική περίπτωση κατάχρησης εξουσίας του άρθρου 239 περ. β' του Ποινικού Κώδικα: "Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή ανάκριση αξιοποίνων πράξεων ....β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο.... τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών."

Όχι μόνο θα πρέπει να αποταχθούν, αλλά και να ασκηθεί σε βάρος τους αυτεπαγγέλτως δίωξη.

ο αλλος βγηκε και ειπε οτι το 100 ειναι για τον π...ο γιατι πηρε ο πρυτανης να ζητησει βοηθεια οταν τον χτυπουσαν και ειπε ' ελατε με χτυπουν ειμαι μεσα στο πανεπιστημιο' και το κεντρο τον ρωτησε σε ποιο πανεπιστημιο, ημαρτον...

Είσαι off topic. Το θέμα μας μιλάει για τη συγκεκριμένη πράξη των συγκεκριμένων αστυνομικών. Η ισοπεδωτική διάθεση πόθεν προέκυψε? Και να την έχουν οι παραπάνω, δεν φαίνεται σε αυτό το νήμα και παρακαλώ να μην ξεφεύγουμε από το αντικείμενο της συζήτησης. Προφανώς θα κάνει τη δουλειά της και καλά η Αστυνομία, και μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να είναι επιεικής και υπέρ το δέον, αλλά αυτά δεν λειτουργούν συμψηφιστικά.

η ειχαμε 5 μερες να βλεπουμε στα καναλια το βιντεο με τον αστυνομικο που κρατουσε πιστολι στο χερι,και κανεναν δεν ενοιαξε οτι παραλιγο να ειναι νεκρος απο την επιθεση που δεχτηκε πριν,και παρολα αυτα ουτε στον αερα δεν πυροβολισε που προβλεπεται απο τον κανονισμο σε τετοιες περιπτωσεις

Είσαι off topic. Το θέμα μας μιλάει για τη συγκεκριμένη πράξη των συγκεκριμένων αστυνομικών. Η ισοπεδωτική διάθεση πόθεν προέκυψε? Και να την έχουν οι παραπάνω, δεν φαίνεται σε αυτό το νήμα και παρακαλώ να μην ξεφεύγουμε από το αντικείμενο της συζήτησης. Προφανώς θα κάνει τη δουλειά της και καλά η Αστυνομία, και μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να είναι επιεικής και υπέρ το δέον, αλλά αυτά δεν λειτουργούν συμψηφιστικά.

τι να σου απαντησω τωρα???
δηλαδη τα σχολια με τα πουλια ειναι περισσοτερο σχετικα απο αυτο που εγραψα εγω...
περαστικα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Υπόθεση έκανα, για να καταδείξω ότι ενδεχομένως η μη γνώμη σου για το συγκεκριμένο περιστατικό μπορεί να εκληφθεί ως συμφωνία με την πράξη των συγκεκριμένων αστυνομικών. Και αυτό το υπέθεσα γιατί κι εσύ έτσι φαίνεται σκέφτηκες για να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι συμφωνούμε με την πλημμελή λειτουργία της δικαιοσύνης μιας και δεν την καταδικάσαμε στο συγκεκριμένο thread.

Όχι το όνομα δεν μου λέει τίποτα.

Για το αν το 100 είναι για τον π.... δεν ξέρω. Αυτό που έχω αντιμετωπίσει από προσωπική εμπειρία είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί άλλοτε ως δημόσια υπηρεσία με ευσυνείδητους υπαλλήλους, άλλοτε ως δημόσια υπηρεσία με αγενής και άγνοια του αντικειμένου υπαλλήλους, άλλοτε ως δύναμη αποκατάστασης της τάξης άσχετα με το κόστος και λιγότερες φορές ως αυτό που πρέπει να είναι, προστάτης της ευνομούμενης πολιτείας και της ζωής των πολιτών. Από τη στιγμή που κάθε αστυνομικός εκπροσωπεί το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ. σε ώρα καθήκοντος λογικό είναι η κριτική να κατευθύνεται αρχικά προς την ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που λέει καλύτερα 100 ένοχοι να κριθούν αθώοι, απ το ένας αθώος να πάει φυλακή, ισχύει ή η νέα τάξη πραγμάτων το κατάργησε?

Δεν ξέρω για τη νέα τάξη πραγμάτων, πάντως σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ ανέκαθεν ίσχυε το αντίστροφο, όμως όπου φυλακή διαβάζεις ηλεκτρική καρέκλα.

Ούτε νέα φαινόμενα είναι τα ανωτέρω, ούτε ελληνικά.

ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ Νο 2 !!!!!

φαντάσου να μην υπήρχαν τα video που αποδεικνύουν την αθωότητα τους,
ακόμα ξύλο θα έτρωγαν !!!!

Re: Απάντηση: ΕΛ.ΑΣ. για το περιβάλλον

Αυτό που λέει καλύτερα 100 ένοχοι να κριθούν αθώοι, απ το ένας αθώος να πάει φυλακή, ισχύει ή η νέα τάξη πραγμάτων το κατάργησε?

το ολοι οι ενοχοι στην φυλακη και ολοι οι αθωοι εξω δεν μας κανει?