Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Θυμάμαι - και ίσως το θυμούνται κι άλλοι παλιότεροι εδώ - όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2ο (νομίζω) μοντέλο Νissan Primera στην Ελλάδα, ο Θεοχαράκης το έφερνε (για λόγους κόστους φαντάζομαι, αν είχε βρει καμμιά φτηνή παρτίδα) με 155άρια/R13 λάστιχα... Θυμάμαι που το σχολίαζαν στους 4Τ. Eνα άψογο για την εποχή του, μεσαίου όγκου αυτοκίνητο, που έμοιαζε απο μπροστά σαν τον Οβελίξ... lol

Όλα τα επώνυμα είναι καλά.
Εγώ στο δικό μου 407 φοράω Bridgestone. .....πολλοί προτιμούν τα Continental τα οποία είναι πολύ καλά, αλλά εγώ τα αποφεύγω γιατί είναι Γερμανικά.

Μιχάλη απόπου και να το δεις σκ@τ@ είναι.
Οι γερμνοί γιατί είναι αυτοί που είναι αλλά και οι ιάπωνες γιατί κατέστρεψαν τον πλανήτη και δεν κουνιέται φύλλο.
Πάρε τον ένα και βάρα τον άλλο η φάση.

Όλες αυτές οι μεγάλες εταιρίες είναι πλέον πολυεθνικές, δεν έχει σημασία που είναι η έδρα τους, είτε τα προτιμάνε οι καταναλωτές είτε όχι δεν έχει καμία επίδραση στην χώρα προέλευσής τους μόνο στην ίδια την εταιρία.

παρόλο που προόριζα την αντικατάσταση των vredestein στο xsara picasso 1.8 για λίγο πριν το χειμώνα, ένα λάστιχο που έπαθα και ουσιαστικά το κατέστρεψα (καθώς περπάτησα λίγα μέτρα σκασμένο και χάλασα τα πλαϊνά του)
με ανάγκασε να παραγγείλω τα michelin crossclimate+.

Περιμένω να έρθουν, μόλις τα βάλω θα γράψω εντυπώσεις.

Τα έχει βάλει κάποιος εδώ???

Γάλλο έχεις michelin θα βάλεις...:antlers:

Τα έχω στο 208, δεν έχω κάνει πολλά χλμ ακόμα για να σου αναλυτικά πω αλλά δείχνουν εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες που μου έχουν τύχει μέχρι στιγμής..

δεν ξερω αλλα ολοι μου λενε οτι με λαστιχο 4 εποχων δεν εχεις λάστιχο ουσιαστικά καμια εποχή

Αυτό ίσχυε κάποτε Δημήτρη, μια χαρά ελαστικό είναι !!

Michelin. Έχω δοκιμάσει πολλές άλλες μάρκες, αλλά την πρόσφυση, την αίσθηση, την ασφάλεια που αισθάνεσαι ότι έχεις, δεν τη έχω βρει σε άλλο ελαστικό. Μόνο μειονέκτημα φθείρονται γρήγορα στα 3 χρόνια οπωσδήποτε αλλαγή. Αλλά κάθε φορά 3 χρόνια απόλαυση.

Ειναι τέτοιες οι συνθήκες στην Ελλάδα και τόσοι πολλοί οι καρόδρομοι δεν φτουράει λάστιχο... Άσε που θα πρέπει να πουλάνε και οι εταιρείες,,,

Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

δεν ξερω αλλα ολοι μου λενε οτι με λαστιχο 4 εποχων δεν εχεις λάστιχο ουσιαστικά καμια εποχή

τι λες Δημήτρη, διάβασα ένα ρηβγιού να πούμε που έλεγε ότι είναι σούπερ, ότι λέει αν τα βάλεις στ'αμάξι αυτά γίνεται από σιτροέν φεράρι.

Και το είπαν και άλλοι 2 που το είχαν ακούσει από άλλους 3 που είχαν κάτι ξαδέρφια που τα βάλανε.

:flipout:

Μετά απο άπειρα λιωμένα σετ, γράφω τα τελευταία 20 χρόνια περίπου 150χμ/ημέρα, έχω καταλήξει οτι αν οδηγούμε σωστά, την διαφορά απο το καλό λάστιχο θα την χρειαστούμε σπάνιες φορές.

Τι εννοώ, παλιότερα ο δρόμος ήταν στην καλύτερη μια "ειδική διαδρομή".
Μου έχει τύχει να με κυνηγά περιπολικό το οποίο αντιλήφθηκα μόνο απο τον φάρο και γι αυτό και σταμάτησα. Ο αστυνόμος βγήκε κάθιδρος απο το περιπολικό, μου είπε οτι προσπαθούσε αρκετά χλμ να με προφτάσει και δεν τα κατάφερε, έτρεμε ολόκληρος και ήθελε να με πάει μέσα για μέθη. Δεν είχα πιει σταγόνα, ήταν 10 το πρωί, αλλά νόμιζε οτι ήμουν φτιάκας για να πηγαίνω τόσο μαλιοκούβαρα.

Εκεί ναι, το χρειαζόμουν το καλό ελαστικό και με έσωσε πολλές φορές γιατί ήμουν ουγκανός και βασιζόμουν πολύ στα λάστιχα και στα φρένα για να μην σκοτωθώ.

Πλέον όμως, που έχω γίνει ο ορισμός της προληπτικής οδήγησης και οδηγώ απίστευτα μαλακά χωρίς να ζορίζω ούτε στο ελάχιστο αυτοκίνητο και λάστιχα, μπορώ με σιγουριά να πω οτι δεν χρειαζόμαστε κορυφαία ελαστικά ΑΝ οδηγούμε σωστά παρά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που κι εκεί είναι πολύ αμφίβολο αν ακόμα και το κορυφαίο ελαστικό θα κάνει την διαφορά.

Σωστή και μαλακή οδήγηση λοιπόν βασισμένη στην πρόληψη με σωστά λάστιχα (φρέσκα με πέλμα κι όχι τα πιο φτηνά αγνώστου προελεύσεως) και θα είμαστε μια χαρά.

Αυτό είναι σίγουρο, κάποτε τις εποχές του 306gti δεν έβγαζα 20χιλ χλμ, τώρα ανετα 40 !!!

Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

τι λες Δημήτρη, διάβασα ένα ρηβγιού να πούμε που έλεγε ότι είναι σούπερ, ότι λέει αν τα βάλεις στ'αμάξι αυτά γίνεται από σιτροέν φεράρι.

Και το είπαν και άλλοι 2 που το είχαν ακούσει από άλλους 3 που είχαν κάτι ξαδέρφια που τα βάλανε.

:flipout:
το διαβασα και γω το ρηβιου...
αλλα αστο...ειμαι και ατυχος. εχω διασταση που κοστιζει δυο φορες τα αλλα. αν παρω και 4 εποχες...

Michelin. Έχω δοκιμάσει πολλές άλλες μάρκες, αλλά την πρόσφυση, την αίσθηση, την ασφάλεια που αισθάνεσαι ότι έχεις, δεν τη έχω βρει σε άλλο ελαστικό. Μόνο μειονέκτημα φθείρονται γρήγορα στα 3 χρόνια οπωσδήποτε αλλαγή. Αλλά κάθε φορά 3 χρόνια απόλαυση.

+1

Έχουν σχεδιαστεί με βάση τους Γαλλικούς δρόμους που μοιάζουν αρκετά με τους Ελληνικούς σε ποιότητα και θερμοκρασία ασφάλτου. Έυχαριστη εκπληξη μου προκαλεσαν και τα Hankook που έχει το Hyundai Fastback που έχω 4 μήνες. Βέβαια το αυτοκίνητο είναι απιστευτο σε αίσθηση έτσι και αλλιώς (θυμίζει BMW).

Επίσης να προσθέσω ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια τα επώνυμα ελάστικά έχουν βελτιωθεί ΠΑΡΑ πολύ και οι διαφορές είναι μικρές. Και μακρυα βέβαια απο β διαλογής μάρκες (Aeolus κτλ)

καλά, μιλάμε για xsara picasso 1.8 2001 μοντέλο. Δε βάζει και φωτιές στην άσφαλτο! Πάω πάντα ήρεμα και χαλαρά.

Προτιμώ τα allweather γιατί δίνουν μια ωραία "μαλακιά" αίσθηση στο περπάτημα, ιδίως τα toyo που είχα βάλει μου αρέσανε πολύ. Και άσχετα αν τρέχεις ή όχι προσωπικά αισθάνομαι πιο ασφαλής όταν φοράω τέτοια λάστιχα.
Και δεν είναι ψυχολογικό, το αισθάνομαι στο ρολάρισμα. Δε ξέρω πως να το εξηγήσω.
Επίσης με ενδιαφέρει σαφώς η επίδοση στο βρεγμένο όπως και η περίπτωση που θα χρειαστεί να οδηγήσω σε χιόνι.
Εκεί που μένω και με την αριάδνη δε χρειάστηκε να βάλω καθόλου αλυσίδες ούτε στο ξαρά ούτε στο φίατ πάντα (gislaved φοράει το τελευταίο).

Τα γουστάρω αυτού του στυλ τα λάστιχα και τα μειονεκτήματα τους εγώ δεν τα εντοπίζω (αυξημένη κατανάλωση και θόρυβος στην κύλιση)

+1

Έχουν σχεδιαστεί με βάση τους Γαλλικούς δρόμους που μοιάζουν αρκετά με τους Ελληνικούς σε ποιότητα και θερμοκρασία ασφάλτου. Έυχαριστη εκπληξη μου προκαλεσαν και τα Hankook που έχει το Hyundai Fastback που έχω 4 μήνες. Βέβαια το αυτοκίνητο είναι απιστευτο σε αίσθηση έτσι και αλλιώς (θυμίζει BMW).

Επίσης να προσθέσω ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια τα επώνυμα ελάστικά έχουν βελτιωθεί ΠΑΡΑ πολύ και οι διαφορές είναι μικρές. Και μακρυα βέβαια απο β διαλογής μάρκες (Aeolus κτλ)

μιλάς για το crossclimate?
ή άλλο?