Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Γιατι στην Μεγαλοπολη τι κανουν ?
Μπλοκο στην μεγααααααλη κατηφορικη ευθεια που για να πας με το οριο πρεπει να αρχισεις να ....φρεναρεις
Αλλα εκει τουλαχιστον ειναι με φιλικη διαθεση η τροχαια και καβει κλησεις με το ελαχιστο δυνατο.
Ακομα και οι ιδιοι παραδεχονται εμεσως, την αλητεια του κρατους.

Οι εποχες αλλαξανε, τα αυτοκινητα αλλαξανε, η ποιοτητα των ελληνικων δρομων αμφιβαλλω αν αλλαξε ομως. Εμενα προσωπικα με προβληματιζουν και τα 90χλμ/ωρα της περιφερειακης Θεσσαλονικης σε καποια σημεια . Δρομος με σχεδιασμο του 1975. Χωρις βοηθητικη λωριδα. Σταματαει ενας απο βλαβη και κλεινει ενα απο τα τρια ρευματα και μπλοκαρει ολη η κυκλοφορια απο καλαμαρια μεχρι κωσταντινοπολιτικα...
Πριν τρεις μηνες στην Μουδανιων - Θεσσαλονικης μπαλωναν το δεξι ρευμα που ειχε γεμισει λακουβες και οσοι ερχονταν πατημενοι απο Καρδια βρίσκανε σταματημενα αυτοκινητα μετα την γεφυρα Ρυσιου. Τρεις καραμπολες σε 2 ωρες στο ιδιο σημειο.
Θελει να μου καποιος οτι η Καρδια ειναι δρομος για πανω απο 90; Εγω θα ελεγα και κατω απο 80 να παει το οριο. Ετσι κι αλλιως το καλοκαιρι πανω 20 δεν την κατεβαινεις απο το μποτιλιαρισμα...

O περιφερειακός όντως έχει προβλήματα με κάποιες κλίσεις στις στροφές ,που ευτυχώς διορθώθηκαν μερικώς.
Το ότι κάνουν έργα μέσα στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου ,δεν έχει σχέση με την ταχύτητα του αυτοκινήτου ,αλλά με την ηλιθιότητα κάποιων <υπευθύνων>.
Οι δρόμοι και οι ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν με ασφάλεια είναι κάτι πολύ σχετικό και συνάρτηση πολλών παραγόντων .

Re: Απάντηση: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

O περιφερειακός όντως έχει προβλήματα με κάποιες κλίσεις στις στροφές ,που ευτυχώς διορθώθηκαν μερικώς.
Το ότι κάνουν έργα μέσα στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου ,δεν έχει σχέση με την ταχύτητα του αυτοκινήτου ,αλλά με την ηλιθιότητα κάποιων <υπευθύνων>.
Οι δρόμοι και οι ταχύτητες που μπορούν να επιτευχθούν με ασφάλεια είναι κάτι πολύ σχετικό και συνάρτηση πολλών παραγόντων .
δεν οφείλεται στην ηλιοθιότητα των αρμοδίων. Έχυν γίνει έρευνες και ο κόσμος αναφανδόν έχει ταχθεί με την άποψη ότι τα έργα πρέπει να γίνοντι καλοκαίρι και καμιά άλλη εποχή. Ναι Πέτρο...τώρα πλέον οι προκηρύξεις για τα έργα γιατί όλα με προκήρυξη γίνονται βγαίνουν μόνο με την αρχή του έτους. Πάγια εντολή δεν υπάρχει πλέον στο Δημόσιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

δεν οφείλεται στην ηλιοθιότητα των αρμοδίων. Έχυν γίνει έρευνες και ο κόσμος αναφανδόν έχει ταχθεί με την άποψη ότι τα έργα πρέπει να γίνοντι καλοκαίρι και καμιά άλλη εποχή. Ναι Πέτρο...τώρα πλέον οι προκηρύξεις για τα έργα γιατί όλα με προκήρυξη γίνονται βγαίνουν μόνο με την αρχή του έτους. Πάγια εντολή δεν υπάρχει πλέον στο Δημόσιο.

Βλάση ,είναι δυνατόν μέσα Ιουλίου να καθαρίζουν 10 το πρωί τα χόρτα στο διάζωμα της Ε.Ο Θεσ/νικης -Μουδανίων και νά έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων ;
Πόσες χιλιάδες λίτρα καυσίμων δαπανήθηκαν άδικα και ποιά η εικόνα που σχηματίζουν οι τουρίστες ;
Ποιός κόσμος έχει ερωτηθεί για το πότε να γίνονται τα έργα ;
Εγώ δεν έτυχε να δώ ποτέ κάποιο τέτοιο ερωτηματολόγιο .
Το πότε γίνονται οι προκηρύξεις και ο χρόνος εκτέλεσης των έργων δε νομίζω ότι έχουν άμεση σχέση .Αν γίνει προκήρυξη για χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, δεν σημαίνει ότι θα γίνει καλοκαίρι.
Υπάρχει μια τουριστική περίοδος περίπου 100 ημερών στη περιοχή της Β.Ελλάδος ,μπορούν να ρυθμιστούν να γίνουν στις υπόλοιπες 250 μέρες του έτους

για την πίσσα λένε πρέπει να γίνει κατακαλόκαιρο...
(στην ευρώπη άραγε τι γίνεται?)

Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

για την πίσσα λένε πρέπει να γίνει κατακαλόκαιρο...
(στην ευρώπη άραγε τι γίνεται?)

Είναι σαν τις μπογιές των διαγραμμίσεων ,πού εδώ ξεβάφουν σε 10 μέρες ,ενώ αλλού κρατούν μήνες.
Γύρω στις 20-22 θα βάψουν την Κέννεντυ για τη παρέλαση της 28ης ,στίς 20/11 δεν θα υπάρχει τίποτε σχεδόν

Κι εδώ καλοκαίρι κάνουν τα κυρίως έργα. Βέβαια εδώ υπάρχει η δικαιολογία των πολικών θερμοκρασιών τον χειμώνα (άντε σκάβε χώμα παγωμένο στους -20). Αλλά και στη βόρεια Ελλάδα λογικά υπάρχουν σχετικά προβλήματα.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Κι εδώ καλοκαίρι κάνουν τα κυρίως έργα. Βέβαια εδώ υπάρχει η δικαιολογία των πολικών θερμοκρασιών τον χειμώνα (άντε σκάβε χώμα παγωμένο στους -20). Αλλά και στη βόρεια Ελλάδα λογικά υπάρχουν σχετικά προβλήματα.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Το να συγκρίνεις περιοχές με θερμοκρασίες που στις 330 μέρες του χρόνου είναι πάνω από τους 8-10 βαθμούς ,με τοποθεσίες με διαφορετικό κλίμα είναι μάλλον <κάπως> .
Εξ άλλου υπάρχει φθινόπωρο και άνοιξη που ακόμη και στη Β Ελλάδα ο καιρός είναι καλός .

Έχω ακούσει και μια άλλη εκδοχή.
Τα κάνουν καλοκαίρι που ο κόσμος κυκλοφορεί ,για να δίνουν την εντύπωση ότι παράγουν έργο! !

Έχω ακούσει και μια άλλη εκδοχή.
Τα κάνουν καλοκαίρι που ο κόσμος κυκλοφορεί ,για να δίνουν την εντύπωση ότι παράγουν έργο! !

Aυτό είναι διαχρονικό ,όπως και οι ασφαλτοστρώσεις πρίν τις δημοτικές εκλογές

Eπειδή έχω δουλέψει πιτσιρικάς σε ασφαλτοστρώσεις σαν εργάτης (κασμά και φτυάρι), ξέρω οτι οι ασφαλτοστρώσεις γίνονται καλοκαίρι (εκτός των απροόπτων μερεμετιών ή άλλων αναγκών). Το πρόβλημα είναι στην μεταφορά της "πίσσας" - του υλικού ασφαλτόστρωσης - το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό ωστε να μπορεί να δουλευτεί κατα την επίστρωση. Τον χειμώνα, αν φύγει το φορτηγό απο τον Ασπρόπυργο και χρειαστεί να αδειάσει το υλικό κάπου μακριά, θα είναι σαν να αδειάζει χύμα τούβλα... :) - η ομογενοποίηση του υλικού παρά το πάτημα του οδοστρωτήρα δεν θα είναι καλή και σύντομα η άσφαλτος θα αρχίσει να χαλάει... Εχω δει τέρατα...:)

Κάποτε κάποιος μου είχε πει πως τα υλικά της ασφάλτου που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι διαφορετικά από αυτά στις βόρειες χώρες και δεν χρησιμοποιούν εκεί ασβεστόλιθο. Για τον λόγο αυτό είναι και διαφορετική η πρόσφυση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια.

Ναι, άμα έχεις γρανίτη (όπως Ελβετία) δεν βάζεις ασβεστόλιθο που τρίβεται.
Όσο για την θερμοκρασία της πίσσας, στην βόρεια Ευρώπη το καλοκαίρι έχει 15 βαθμούς, όσους εδώ τον χειμώνα. Εκεί γιατί δεν χαλάει η πίσσα;

Ετσι καπως το εχω ακουσει και γω και ετσι μαλλον θα ειναι.
Βεβαια η ερωτηση που βγαινει αβιαστα ειναι.....γιατι στην Αττικη οδο το οδοστρομα ειναι αψογο μετα απο τοσα χρονια....απο την γερμανια φερνανε τα υλικα????

Ετσι καπως το εχω ακουσει και γω και ετσι μαλλον θα ειναι.
Βεβαια η ερωτηση που βγαινει αβιαστα ειναι.....γιατι στην Αττικη οδο το οδοστρομα ειναι αψογο μετα απο τοσα χρονια....απο την γερμανια φερνανε τα υλικα????

Βασικα...Δυο Θειοι μου και ενας ξαδερφος κανουν αυτη τη δουλεια πανω απο 30 χρονια. Να στρωνουν δρομους. Μου ειπαν οτι η Ελλαδα παραγει αριστης ποιοτητας υλικα ασφαλτοστρωσης, αλλα τα εξαγει και τα χαμηλοτερης ποιοτητας τα δινει για εγχωρια καταναλωση... Δεν αμφιβαλλω η Αττικη οδος να εισηγαγε απο Γερμανια Ελληνικης ποιοτητας πρωτες υλες :p

Kαι μιας και το ξεσκισαμε το νημα,αντε να γραψω και κατι αλλο ασχετο,μπας και σωθει κανενας διαβαζοντας το.
Στον Πειραια εχουν αρχισει να παραδιδουν τμηματα δρομο που φιλοξενουν τις ραγες των τραμ.
Οσοι με μηχανακια ....ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ.
Δεν συζητω ποσο θα γλιστανε οι ραγες με την βροχη.
Ειναι τοση η κακοτεχνια ,που θες εντουρο για να κυκλοφορεις.
Ειδικα οι παπιες ,με τα λεπτα λαστιχα, υποφερουν........πανω απο 20-30 χλμ ειναι αυτοκτονια!!!!!!

Kαι να κοιτάξουμε όλοι τις πιέσεις στα λάστιχα ,τώρα που έπιασε κρύο γιατί λόγω της συστολής του αέρα ,έχουν πέσει αρκετά .
Και τη πίεση τη μετρούμε με κρύο το λάστιχο

Καλησπέρα , σε Opel Astra Van 120hp δύο θέσεων (επαγγελματικό) αυτόματο ποιο από τα παρακάτω θα προτείνατε ?
Δεν θέλω να περάσω τα 270 περίπου ευρώ μιας και το αυτοκίνητο δεν κάνει πάνω από 2500 χλμ μέσα στον χειμώνα (επίσης δεν ενδιαφέρομαι για 4 εποχών) .

BARUM POLARIS 3 3PMSF

SAVA ESKIMO S3+ 3PMSF

KORMORAN SNOWPRO B2 3PMSF

LASSA SNOWAYS 3 M+S