Ελαστικά...άλλη μια φορά...

@baspav
Αν από τα γραφόμενα εδώ μέσα κατέληξες σε τέτοια συμπεράσματα για την παρτυ μας ,τότε ή εσύ δεν ξέρεις να διαβάζεις ή εμείς σου δώσαμε λάθος εντύπωση.
Διαλεξε και πάρε, γιατί τίποτα από αυτά που αναφέρεις δεν μας χαρακτηρίζει, τουλάχιστον σε αυτό τον χώρο.

Αν και δεν πήγαινε προσωπικά σε σένα το σχόλιο (στους κάγκουρες κυρίως) θα σου απαντήσω: πέρασα πάλι σήμερα το πρωί από εκεί πηγαίνοντας Ν. Σμύρνη. Το όριο σε όλο το δρόμο είναι 80χλμ. Οταν μπαίνεις στην στροφή πέφτει σε 50χλμ. Τώρα η ερώτηση είναι πως θα χαρακτήριζε κάποιος κάποιον που πάει με 160 σε δρόμο με όριο 80 και μπαίνει με 160 σε στροφή πολλών μοιρών με όριο 50. Δε με νοιάζει τι ώρα είναι ή πόση κίνηση έχει ούτε πόσο καλό είναι το αυτοκίνητο. Τρέχεις διπλάσια από το όριο ταχύτητας και μπαίνεις στη στροφή με πάνω από τριπλάσιο. Δεν θα απαντήσω εγώ. Ο καθένας κρίνεται.
Να σημειώσω πως σε αυτόν τον δρόμο σε αυτό το σημείο ακριβώς αντίθετα υπήρχε εποχή που γίνονταν ατυχήματα γιατί στο σημείο που ξεκινάει η εθνική αυτοί που ερχόντουσαν από Πειραιά πατούσαν τη λωρίδα με την διαγράμμιση και έπεφταν πάνω σε αυτούς που ερχόντουσαν από Φάληρο/Αθήνα κλπ. Και αν κρίνω από τα συντρίμμια που έβλεπα σίγουρα με 50 δεν πήγαιναν.
Διανύω τα δεύτερα άντα και χαίρομαι που από την πρώτη μέρα που έπιασα τιμόνι οδηγώ προσεκτικά και με σεβασμό σε οδηγούς και πεζούς. Οχι γιατί δεν μπορώ παραπάνω αλλά γιατί θέλω να γυρίζω και να κοιμάμαι one piece και με καθαρή συνείδηση. Με την μηχανή την οποία οδηγώ 17 χρόνια στην πόλη κάθε μέρα δεν έχω ούτε ένα τροχαίο και πάντα κράνος. Αυτοκίνητο το ίδιο. Ενα σοβαρό τρακάρισμα (σε υλικές ζημίες) με υπαιτιότητα του άλλου οδηγού (ήρθε αντίθετο ρεύμα).

Φίλε μου δεν μπορώ να κάνω συζήτηση, όταν επικαλείσαι τα αστεία όρια ταχύτητας που βάζουν χωρις κανένα κριτιριο ,στον οποιοδήποτε δρόμο.
Κάνε λοιπόν αυτό που εσύ νομίζεις σωστό και επέτρεψε σε αυτους που βαδιζουν στα δευτέρα ηντα, να κρίνουν με διαφορετικά κριτήρια από τα δικά σου.
Σου εύχομαι πάντα καλά χιλιόμετρα να έχεις με το αυτοκίνητο και τη μηχανη σου.

ΥΓ. Δενσχολιαζω καν το γεγονός των ατυχημάτων που αναφέρεις ,γιατί για να κάνεις ατύχημα σε αυτό το σημειο πρέπει να είσαι εντελώς ηλιθιος.
Αν πάρεις λοιπόν αυτό σαν δεδομένο, το κλειδώνεις για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Last edited:
Προς αρσήν οποιασδήποτε παρερμηνειας ,εννοώ ότι αν λάβεις σαν δεδομένο, ότι οι ΑΛΛΟΙ είναι ηλιθιοι.

Φίλε μου δεν μπορώ να κάνω συζήτηση, όταν επικαλείσαι τα αστεία όρια ταχύτητας που βάζουν χωρις κανένα κριτιριο ,στον οποιοδήποτε δρόμο.

Αν είναι αστεία τα 80χλμ σε εθνική ΕΝΤΟΣ αστικού ιστού και τα 50χλμ σε στροφή 270 μοιρών τότε πράγματι δε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση.
Μπορώ όμως να καταλάβω την οδική συμπεριφορά πολλών οδηγών που σκέφτονται σαν εσένα και θεωρούν υποτιμητικό να τρέχουν εντός "αστείων" ορίων και θετούν τα δικά τους κριτήρια γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Τώρα εγώ αισθάνομαι λίγο άσχημα γιατί ξεκίνησα αυτήν την συζήτηση....
Δεν χρειάζεται να χαλαστούμε παίδες

Αν είναι αστεία τα 80χλμ σε εθνική ΕΝΤΟΣ αστικού ιστού και τα 50χλμ σε στροφή 270 μοιρών τότε πράγματι δε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση.
Μπορώ όμως να καταλάβω την οδική συμπεριφορά πολλών οδηγών που σκέφτονται σαν εσένα και θεωρούν υποτιμητικό να τρέχουν εντός "αστείων" ορίων και θετούν τα δικά τους κριτήρια γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα.

μήπως είναι παντελώς αστεία η φράση "εθνική εντός αστικού ιστού"?

γενικά η βλακεία του συστήματος σηματοδότησης?

Αν και δεν ήθελα αρχικά να απαντήσω, φίλε baspav, σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο αλλά:

Είναι επικίνδυνο να τρέχει κάποιος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που ''σχηματικά'' μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο αλλά κάθε άλλο από αυτό είναι, πχ Κύμης, Κηφισίας. Στη δε Κύμης, μου έχει τύχει σε σκοτεινό της σημείο να περνάνε πεζοί (πολλοί) στο παρατσάκ..

Ακόμα και στους αυτοκινητόδρομους στις αστικές περιοχές, βλ. Αττική οδός, υπάρχουν σε περιοχές όρια 80 που είναι αδικαιολόγητα για τον βαθμό επικινδυνότητας του δρόμου. Το ίδιο ισχύει και για την εθνική πάνω από τη Μεταμόρφωση, που κυριολεκτικά μεταμορφώνεται ο δρόμος, δεν γίνεται να έχεις όριο 80. Επίσης σε αυτά τα τμήματα, εάν πηγαίνεις με 80 μεσαία λωρίδα παρεμποδίζεις την κυκλοφορία, μειώνεις τη ροή χωρίς λόγο.

Δεν ξέρω εάν έχεις πάει ποτέ Ναύπλιο από το Άργος, εάν ναι λοιπόν, θα έχεις σίγουρα βρεθεί στον εξαιρετικό αυτό επαρχιακό δρόμο με το ωραιότατο όριο 40 και μετά 30 -30!!! όριο σε επαρχιακό δρόμο- και φυσικά πάντοτε την αστυνομία να κόβει κλήσεις αβέρτα.

Σε πάρα πολλά σημεία τα όρια όντως είναι αστεία, τραγικά χαμηλά χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Τώρα από εκεί και πέρα, για τους αυτοκινητόδρομους συγκεκριμένα, έχουμε ορισμένους αυτοκινητόδρομους με εξαιρετικά ανοιχτές καμπές, καλής ποιότητας οδόστρωμα που όντως τα όρια των 100 και 120 χιλιομέτρων που τους βάζουν να είναι αστεία.

Τώρα στη συγκεκριμένη στροφή που αναφέρεσαι, εγώ δεν έχω μπει ποτέ με 50...ούτε και οι περισσότεροι νομίζω. Άλλοι πάλι -απίθανο αλλά αληθινό- φοβούνται αντίστοιχες στροφές και πάνε με 40.

Ακόμα και στους αυτοκινητόδρομους στις αστικές περιοχές, βλ. Αττική οδός, υπάρχουν σε περιοχές όρια 80 που είναι αδικαιολόγητα για τον βαθμό επικινδυνότητας του δρόμου. Το ίδιο ισχύει και για την εθνική πάνω από τη Μεταμόρφωση, που κυριολεκτικά μεταμορφώνεται ο δρόμος, δεν γίνεται να έχεις όριο 80. Επίσης σε αυτά τα τμήματα, εάν πηγαίνεις με 80 μεσαία λωρίδα παρεμποδίζεις την κυκλοφορία, μειώνεις τη ροή χωρίς λόγο.

Σε πάρα πολλά σημεία τα όρια όντως είναι αστεία, τραγικά χαμηλά χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Τώρα από εκεί και πέρα, για τους αυτοκινητόδρομους συγκεκριμένα, έχουμε ορισμένους αυτοκινητόδρομους με εξαιρετικά ανοιχτές καμπές, καλής ποιότητας οδόστρωμα που όντως τα όρια των 100 και 120 χιλιομέτρων που τους βάζουν να είναι αστεία.

Τα όρια της Αττικής οδού είναι απόλυτα λογικά. Ο δρόμος είναι αστικός αυτοκινητόδρομος και το όριο των 80 μέσα και γύρω από τον αστικό ιστό είναι όπως σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Δεν έχει σημασία αν είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, καλό το οδόστρωμα, μικρές οι κλείσεις του δρόμου και πολλές οι λωρίδες, από την στιγμή που υπάρχουν συχνές είσοδοι-έξοδοι με αυξημένη κίνηση την περισσότερη ώρα της ημέρας τα όρια πρέπει να είναι 80 με 100χλμ. το πολύ.

Τα όρια της Αττικής οδού είναι απόλυτα λογικά. Ο δρόμος είναι αστικός αυτοκινητόδρομος και το όριο των 80 μέσα και γύρω από τον αστικό ιστό είναι όπως σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Δεν έχει σημασία αν είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, καλό το οδόστρωμα, μικρές οι κλείσεις του δρόμου και πολλές οι λωρίδες, από την στιγμή που υπάρχουν συχνές είσοδοι-έξοδοι με αυξημένη κίνηση την περισσότερη ώρα της ημέρας τα όρια πρέπει να είναι 80 με 100χλμ. το πολύ.

Τα όρια ταχύτητας ενός δρόμου είναι επί της ουσίας η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πας στο δρόμο αυτό με τα χαρακτηριστικά του. Εάν έχει κίνηση στην Αττική οδό, μπορεί να μην πας καν με 80, να πας με 50, στις 2 το πρωί που κανένας δεν μπαινοβγαίνει και κανένας δεν αλλάζει λωρίδες, ο δρόμος είναι για 130. Την ταχύτητα σου την προσαρμόζεις πάντα στις εκάστοτε συνθήκες, είτε καιρικές είτε κίνησης. Απλά δεν έχει να κάνει το εάν έχει κίνηση ή όχι με το τι όριο θα βάλεις.

Οπότε σημασία έχει ακριβώς αυτό, είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, με μιικρές στροφές και πολλές λωρίδες = μεγάλο όριο. Στις 5 το απόγευμα καθημερινής που θα πήξει το κομμάτι εντός της πόλης προφανώς και δεν μπορείς να πας με 130, ανεξαρτήτως ορίου. Συν το γεγονός του ότι είναι από τους λίγους αυτοκινητόδρομους με πολύ μεγάλες λωρίδες επιτάχυνσης, ελαχιστοποιόντας τον κίνδυνο μπαίνοντας στον δρόμο.

Οπως καταλαβαίνεις φιλέ click εμείς ξέρουμε καλύτερα από αυτούς που κάνουν τις μελέτες ανά την υφήλιο. "Ποιος θα μου βάλει εμένα όριο 80 στις 2 τα ξημερώματα που δεν περνάει μυρμήγκι. Εγώ θα τρεξω 130 γιατί τόσο κρίνω ότι μπορώ να πάω". Οπως ο άλλος με την Πόρσε έκρινε ότι μπορεί να τρέξει με 300+ και να τα αποτελέσματα. Δηλαδή στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει πιθανότητα να μπει αυτοκίνητο από κάποια είσοδο. Που; Στο δρόμο για αεροδρόμιο.

Ξέχασα να αναφέρω. Πριν 25 χρόνια ένας στην Π. Ράλλη έκρινε ότι στις 3 ξημερώματα μπορούσε να τρέχει με 140. Επίσης έκρινε και είπε " τι τα θέλει μωρέ τα κόκκινα τέτοια ώρα ο ποιητής. Ολος ο δρόμος δικός μου είναι". Δεν σώθηκα από θαύμα. Δε πιστεύω στα θαύματα. Από την σκέψη μου να ελέγξω τον κεντρικό δρόμο παρότι είχα πράσινο για τυχόν παλαβούς. Αν δεν το είχα κάνει ίσως τώρα να μην έγραφα.
Γι αυτό είμαστε σε αυτή την κατάσταση σαν χώρα. Γιατί εμείς ξέρουμε και κρίνουμε καλύτερα.

Συγνώμη γιατί σηκώνω τα χέρια ψηλά, για να καταλάβω.

Στον δρόμο που πάει προς αεροδρόμιο, ναι, που μπαίνουν συνέχεια αυτοκίνητα ανεξαρτήτως ώρας, αδυνατώ να καταλάβω πως εγώ που θα πάω με 120 λόγου χάρη θα επηρεάσω στο ελάχιστο κάποιον που μπήκε μόλις και πηγαίνει με 80 στην δεξιά λωρίδα, σε έναν δρόμο με 3+ λωρίδες. Που επίσης έχεις λωρίδες επιτάχυνσης και εάν δεν αποφασίσεις ότι θα μπεις στον αυτοκινητόδρομο με το πάσο σου, ανεξαρτήτως αυτοκινήτου μπορείς να μπεις με 70+ ανετότατα, πιο ασφαλές ''merge'' σε δρόμο δεν γίνεται στην Αττική.

Με αυτή τη λογική, η Συγγρού που είναι δρόμος σκοτώστρα, έχει όριο 70-80 -κάτι τέτοιο- και για να μπεις πρέπει να κάνεις σπρίντ μην πέσει κανένας πάνω σου, συγκρίνεται με την Αττική οδό και θα πρέπει να έχει και η Αττική οδός όριο 80. Ή με τον Κηφισό που μπαίνεις πχ στο ρεύμα ανόδου από τη Φιλαδέλφεια και ξαφνικά έχεις περάσει ακριβώς μπροστά απο έξοδο και πριν το καταλάβεις είσαι πάνω στη ΛΕΑ προσπαθώντας να μπεις έστω δεξιά λωρίδα. Αστεία πράγματα.

@baspav .
Να υποθέσω ότι με το μηχανάκι σου ,ΠΟΤΕ δεν περνάς ανάμεσα από τα αυτοκινητα γιατι έτσι το ορίζει ο νόμος??
Κατι θα ξέρουν αυτοί που το ορισαν.
Ούτε έχεις περάσει ΠΟΤΕ από δεξιά σταματημενο αυτοκίνητο,γιατί και αυτό σαφως έτσι το ορίζει ο νόμος.

Τα όρια ταχύτητας ενός δρόμου είναι επί της ουσίας η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να πας στο δρόμο αυτό με τα χαρακτηριστικά του. Εάν έχει κίνηση στην Αττική οδό, μπορεί να μην πας καν με 80, να πας με 50, στις 2 το πρωί που κανένας δεν μπαινοβγαίνει και κανένας δεν αλλάζει λωρίδες, ο δρόμος είναι για 130. Την ταχύτητα σου την προσαρμόζεις πάντα στις εκάστοτε συνθήκες, είτε καιρικές είτε κίνησης. Απλά δεν έχει να κάνει το εάν έχει κίνηση ή όχι με το τι όριο θα βάλεις.

Οπότε σημασία έχει ακριβώς αυτό, είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, με μιικρές στροφές και πολλές λωρίδες = μεγάλο όριο. Στις 5 το απόγευμα καθημερινής που θα πήξει το κομμάτι εντός της πόλης προφανώς και δεν μπορείς να πας με 130, ανεξαρτήτως ορίου. Συν το γεγονός του ότι είναι από τους λίγους αυτοκινητόδρομους με πολύ μεγάλες λωρίδες επιτάχυνσης, ελαχιστοποιόντας τον κίνδυνο μπαίνοντας στον δρόμο.

Ασφαλώς και διαφωνώ με το πως εμείς πρέπει να προσαρμόζουμε και να ορίζουμε την μέγιστη ταχύτητα μας σε έναν δρόμο, αλλά θα σταθώ στο παραπάνω: "πολλές λωρίδες = μεγάλο όριο"

Αντίθετα με αυτό που πολλοί θεωρούν στην Ελλάδα, οι πολλές λωρίδες είναι στοιχείο υψηλής κίνησης και όχι μεγάλης ταχύτητας! Στην Γερμανία για παράδειγμα όπου στους αυτοκινητόδρομους μπορείς να πηγαίνεις καθόλα νόμιμα μέχρι τα 250χμλ/ω και υπό προϋποθέσεις μπορείς και ακόμα περισσότερο, σε ελάχιστα σημεία με απεριόριστο όριο υπάρχουν πάνω από 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση. 3, 4 και 5 λωρίδες υπάρχουν μόνο σε αστικούς αυτοκινητόδρομους, μέσα και κοντά σε μεγαλουπόλεις, στην μητροπολιτική περιοχή τους όπου το όριο κυμαίνεται από 80 μέχρι 120 χλμ. Επίσης στους αυτοκινητόδρομους αυτούς, γύρω από τον αστικό ιστό σε συνδέσεις με τα απομακρυσμένα προάστια, συχνά ισχύει και το μεταβλητό όριο ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την κίνηση, μέσω φωτεινών σημάτων όπου εκεί αλλάζει από 80 σε 100 και 120 αλλά όχι πάνω από τα 120χλμ. Όμως σε ένα τμήμα όπως αυτό της Αττικής οδού τουλάχιστον από περιφερειακή Αιγάλεω μέχρι Κάντζα το όριο δεν μπορεί να είναι πάνω από τα 80 άντε το πολύ 100χλμ. σε κάθε περίπτωση!

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι προδιαγραφές των δρόμων είναι τέτοιες (παράλογα όρια ταχύτητας, κακή ή ανύπαρκτη σήμανση, παράλογες διαγραμμίσεις που εξαφανίζονται και εμφανίζονται από το πουθενά κλπ.) που συχνά σε αναγκάζουν να παρανομείς και να προσαρμόζεις την οδήγησή σου συνεχώς με δικές σου πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα λόγω συνήθειας να παρανομούμε ακόμα και όταν ένας δρόμος έχει σωστές προδιαγραφές όπως είναι η Αττική οδός.

@baspav .
Να υποθέσω ότι με το μηχανάκι σου ,ΠΟΤΕ δεν περνάς ανάμεσα από τα αυτοκινητα γιατι έτσι το ορίζει ο νόμος??
Κατι θα ξέρουν αυτοί που το ορισαν.
Ούτε έχεις περάσει ΠΟΤΕ από δεξιά σταματημενο αυτοκίνητο,γιατί και αυτό σαφως έτσι το ορίζει ο νόμος.

Με το μηχανάκι περνάω ανάμεσα απ' τα αυτοκίνητα μόνο όταν είναι σταματημένα σε φανάρι. ΠΟΤΈ σε κίνηση. Είναι κανόνας δικός μου και δεν το παραβιάζω. Αν θυμάσαι, σχετικά πρόσφατα, η "διήθηση" όπως λέγεται δεν κρίθηκε παράνομη από τον Άρειο Πάγο απλά δεν δικαιώθηκε (και σωστά κατά τη γνώμη μου) αυτή που έκανε την αγωγή. Φυσικά αν θες την προσωπική μου άποψη, παράνομο δεν ξέρω αν είναι (αν ξέρει κάποιος νομικός ας μας διευκρινίσει τι λέει ο ΚΟΚ γι αυτό) είναι όμως ναι επικίνδυνο γι' αυτό και περνάω μόνο σε φανάρι που είναι σταματημένα. Έχε υπόψη πως η διήθηση αποτελεί περισσότερο λύση παρά πρόβλημα. Στην Καλιφόρνια είναι νόμιμη ενώ έχουν γίνει και μελέτες σε άλλες χώρες που αποδεικνύουν αυτό που προανέφερα: αποτελεί περισσότερο λύση παρά πρόβλημα. Τέλος στην 17χρονη πείρα μου ως οδηγός μηχανής δεν έχω δει/ακούσει τροχαίο από διήθηση. Άλλα είναι τα σοβαρά προβλήματα με τους οδηγούς μηχανής και όχι η διήθηση.
Για το σταματημένο αυτοκίνητο δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ο ΚΟΚ αν θυμάμαι καλά κάπου λέει ξεκάθαρα ότι η προσπέραση από δεξιά επιτρέπεται αν το προπορευόμενο όχημα είναι σταματημένο και έχει βγάλει φλας ότι θα στρίψει αριστερά.

Όλοι θα κάνουμε τη χαζομάρα μας κατά την οδήγηση. Έιτε σκόπιμα είτε καταλάθος. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Ότι πολλοί οδηγοί θεωρούν σωστό το να παραβιάζουν τον ΚΟΚ και τα όρια ταχύτητας γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα και δεν παραδέχονται τα λάθη τους και υποστηρίζουν αυτό που κάνουν (γιατί είπαμε αυτοί ξέρουν καλύτερα). Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που συνειδητοποιούν τι έκαναν και δεν βγάζουν άχνα. Στην τελική, όπως έχω πει πολλάκις, είναι μέχρι να γίνει το μεγάλο ατύχημα. Θα είναι πλέον αργά όμως για να βάλουν μυαλό.

@anderm
Θα σου δώσω να καταλάβεις με πολύ απλό παράδειγμα: Θυμάσαι το ατύχημα στην εθνική με τον πόρσε; Σταματημένος σε νόμιμο χώρο στάθμευσης ήταν και του ήρθε χωρίς να το καταλάβει. Γι' αυτό λοιπόν επειδή ΔΕΝ ξέρεις ποτέ πώς και πότε θα σου έρθει φυλάγεσαι φροντίζοντας να τηρείς τα όρια ταχύτητας.

Στην Αμερική δεν ξέρω τι ισχύει για να μηχανάκια, αλλά στην Ευρώπη ο νόμος ορίζει πως πρέπει να κινούνται ακριβώς όπως και τα αυτοκίνητα, δηλαδή μέσα σε λωρίδες και ακόμα και στο κόκκινο φανάρι πρέπει να σταματάν πίσω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και να περιμένουν να ανάψει το φανάρι. Βέβαια οι συνθήκες κίνησης και οι διαγραμμίσεις των δρόμων της Αθήνας σε συνδυασμό με τον αριθμό των δικύκλων, προσεγγίζουν περισσότερο αυτές των ασιατικών πόλεων όπου επικρατεί η απόλυτη αναρχία παρά των ευρωπαϊκών.

Τουλαχιστον τρεις φορες μπροστα μου ταξι ανοιξε πορτα και εριξε κατω μηχανακι και μια φορα σε μενα, παρολιγο!!
Τωρα για τα ορια και το πως μπαινουν....αστο καλυτερα....απο εσωτερικη πληροφορηση που εχω, το σκεπτικο εινα το λιγοτερο δυνατον να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο..

Να σας ρωτησω και κατι αλλο.
Το οριο στο Αμερικα ειναι περιπου 90 χλμ...ερωτηση.
1) το θεωρειτε λογικο??
2) ξερετε γιατι μπηκε??

ΥΓ.δεν νομιζω να βοηθανε την συζητηση ακραια παραδειγματα που γινονται 1 στα 1000 και μαλιστα απο ανεγκεφαλους....αυτους δεν τους γλυτωνεις με κανενα νομο και κανενα οριο.

Θυμήθηκα πως πρίν αρκετά χρόνια οι 4Τ [στις καλές τους εποχές] είχαν κάνει ταξίδι -έρευνα μέσω της Ε.Ο Αθήνα -Θεσ/νικη ,τηρώντας ακριβώς τα όρια ταχύτητος και αν δεν με απατά η μνήμη μου χρειάστηκαν πάνω από 8 ώρες [μπορεί και 10 ] .
Δυστυχώς τα όρια ταχύτητας σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα ή απλά έχουν ξεχαστεί από άλλες εποχές και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην θεωρούμε αξιόπιστες τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητος και έτσι όπου πραγματικά ανταποκρίνονται στις συνθήκες να μη τα λαμβάνουμε υπ όψιν

Θυμήθηκα πως πρίν αρκετά χρόνια οι 4Τ [στις καλές τους εποχές] είχαν κάνει ταξίδι -έρευνα μέσω της Ε.Ο Αθήνα -Θεσ/νικη ,τηρώντας ακριβώς τα όρια ταχύτητος και αν δεν με απατά η μνήμη μου χρειάστηκαν πάνω από 8 ώρες [μπορεί και 10 ] .
Δυστυχώς τα όρια ταχύτητας σε πολλές περιπτώσεις δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα ή απλά έχουν ξεχαστεί από άλλες εποχές και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην θεωρούμε αξιόπιστες τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητος και έτσι όπου πραγματικά ανταποκρίνονται στις συνθήκες να μη τα λαμβάνουμε υπ όψιν
Οι εποχες αλλαξανε, τα αυτοκινητα αλλαξανε, η ποιοτητα των ελληνικων δρομων αμφιβαλλω αν αλλαξε ομως. Εμενα προσωπικα με προβληματιζουν και τα 90χλμ/ωρα της περιφερειακης Θεσσαλονικης σε καποια σημεια . Δρομος με σχεδιασμο του 1975. Χωρις βοηθητικη λωριδα. Σταματαει ενας απο βλαβη και κλεινει ενα απο τα τρια ρευματα και μπλοκαρει ολη η κυκλοφορια απο καλαμαρια μεχρι κωσταντινοπολιτικα...
Πριν τρεις μηνες στην Μουδανιων - Θεσσαλονικης μπαλωναν το δεξι ρευμα που ειχε γεμισει λακουβες και οσοι ερχονταν πατημενοι απο Καρδια βρίσκανε σταματημενα αυτοκινητα μετα την γεφυρα Ρυσιου. Τρεις καραμπολες σε 2 ωρες στο ιδιο σημειο.
Θελει να μου καποιος οτι η Καρδια ειναι δρομος για πανω απο 90; Εγω θα ελεγα και κατω απο 80 να παει το οριο. Ετσι κι αλλιως το καλοκαιρι πανω 20 δεν την κατεβαινεις απο το μποτιλιαρισμα...

Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

...
Να σας ρωτησω και κατι αλλο.
Το οριο στο Αμερικα ειναι περιπου 90 χλμ...ερωτηση.
1) το θεωρειτε λογικο??
2) ξερετε γιατι μπηκε??
...

Ανάλογα με την πολιτεία πια είναι μέχρι 130 (80 μίλια). Στην Καλιφόρνια μέσα στο L.A. με κόμβους κάθε λίγα χιλιόμετρα στα freeways οι περισσότεροι πήγαιναν με 120-150 km/h και ενώ το όριο είναι τυπικά 90...και όντως ήταν από τις λίγες φορές που ένιωθα ότι ήταν επικίνδυνη αυτή η ταχύτητα γιατί ουσιαστικά όταν έμπαινες με 50-60 και επιτάχυνες ερχόντουσαν από πίσω σου με 110-130 για να βγουν (κοινές λωρίδες επιτάχυνσης / επιβράδυνσης). Πάντως σχεδόν παντού όλοι πάνε με ~5 μίλια παραπάνω από το όριο (με gps μετρημένη η ταχύτητα)...

Α, επίσης να προσέχετε στην Ιονία Οδό στην Αιτωλοακαρνανία γιατί σε μερικές στροφές έχει όριο 90 από τα 130 που είχε στην ευθεία (χωρίς κανένα απολύτως λόγο σε ολοκαίνουργιο δρόμο) και φυσικά εκεί έχουν μεταφερθεί τα γνωστά μπλόκα που υπήρχαν και πριν για ταχύτητα. Σταματάνε ακόμη και με 115 km/h...Αυτό ναι είναι βλακεία και φοροείσπραξη...