Ελαστικά Χιονιού.

Μια μικρή συμβολή στην πολύ χρήσιμη συζήτηση: Πρίν λίγες μέρες αγόρασα αλυσσίδες για το Mitzubishi ASX 1,6 (4x4, Diesel) μου. Ευτυχώς η κυρία στο μαγαζί (δεν αναφέρω όνομα για να μην κάνω διαφήμιση αλλά είναι πολύ εξυπηρετικοί) μου είπε να πάω με το manual του αυτοκινήτου. Σε άλλα μαγαζιά μου είχαν προτείνει αλυσσίδες 16mm λέγοντάς μου ότι οι 12mm δεν κάνουν για SUV, αλλά ευτυχώς μου φάνηκαν χοντρές και δεν τις πήρα. Λοιπόν το manual ρητά αναφέρει ότι οι αλυσσίδες πρέπει να είναι 9mm, όχι παραπάνω (το ίδιο και για το Nissan Qashqai). Ρίξτε μια ματιά στο manual πριν πάρετε αλυσσίδες...

Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από την περιοχή που μένεις.
Εγώ σε xsara picasso 1.8 2001 και fiat panda 1.2 2007 φοράω πάντα 4 εποχών λάστιχα.
Στις 2 μεγάλες τελευταίες χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη δε χρειάστηκα κάτι παραπάνω.
Κυκλοφορούσα κανονικά χωρίς να βάλω πουθενά αλυσσίδες.
Και έχω κάτι καλές ανηφόρες για να φτάσω στο σπίτι.

Ο Δημήτρης που μένει στα 3 χιλιόμετρα σε ευθεία απο μένα δε την παλεύει χωρίς χιονολάστιχα, στα στενά με ανηφόρες-κατηφόρες φανάρια και αυξημένη κυκλοφορία.

Οπότε....choose wisely.

Στις 2 μεγάλες τελευταίες χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη δε χρειάστηκα κάτι παραπάνω.
Κυκλοφορούσα κανονικά χωρίς να βάλω πουθενά αλυσσίδες.
Και έχω κάτι καλές ανηφόρες για να φτάσω στο σπίτι.

.

Λογικό να μην έχεις πρόβλημα.
Τα τεσσάρων εποχών έχουν πολύ μεγαλύτερο εύρος αντοχής σε χαμηλές θερμοκρασίες όπως και σε υψηλές σε σχέση με τους άλλους τύπους ελαστικών.