Ελαστικά Χιονιού.

alfaalfa

AVClub Enthusiast
27 June 2006
1,279
Τι γίνεται με αυτά. ?

Τι δυνατότητες - περιορισμούς έχουν ? Εχει δοκιμάσει κανείς ?.

Με ενδιαφέρουν κυρίως σε σχέση με τον πάγο .

Δεν ξερω σε τι οχημα θα τα βαλεις αλλα κανουν δουλεια και μαλιστα πολυ καλη .
Το κακο ειναι οτι πρεπει το Μαρτιο Απριλιο να τα βγαλεις απο πανω αλλοιως χαιρετε.
Εγω λογο κυνηγιου αποφασισα πριν μερικα χρονια να βαλω τετοια ελαστικα γιατι σε καμμια στραβη λογω παγου χιονιου μπορει να μου κοστιζε 5-6 φορες περισοτερο.
Αγορασα μετχ. ζαντες απο χρυση ευκαιρια και εκανα μονος μου τραμπα τον Οκτωμβρη και τον Απριλιο και παραλληλα τα ψεκαρα με σπρευ σιλικονης ( αφου τα επλενα εννοειτε) και αποθηκευση στο υπογειο.
Καταργουσανε τις αλυσιδες στην κυριολεξια και ενω οι αλλοι σταματαγαν εγω συνεχιζα .
Ενταξει δεν ειχα 4χ4 , σ ενα saxo της εβαζα αλλα αξιζαν 1000%
Τα μειον : σου σπανε λιγο τα ουμπαλα απο το θορυβο μετα τα 110 -120 και δεν ενδυκνειτε για μεγαλες ταχυτητες , δεν μπορεις να τα εχεις ολο το χρονο γιατι απο την θερμοκρασια καιγοντε και σαπουνιαζουν και πρεπει να προσεχεις πεζοδρομια κ.λ.π. γιατι εχουν μαλακα πλαινα ( συνηθως), θελουν και εξτρα ζαντικο για να μην πληρωνεις τα βαλε βγαλε 2 φορες το χρονο.
Αν δεν εχεις οδηγησει σε αναλογες συνθηκες ( χιονι , παγος ) με τετοια ελαστικα ............ δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο τεραστια διαφορα εχουν ειδικα σε ενα μη 4χ4 οχημα .

στον Καναδα 30 Νοεμβριου με 30 Μαρτιου φοραμε αυτα με καρφια και ποτε αλυσιδες.... για Ελλαδα δεν αξιζει ο κοπος καποιος να αγορασει εκτος και αν ζει σε περιοχες με 100% καταστασεις παγου και χιονιου διοτι σε εκτος τετοιων καταστασεων ασφαλτο δεν "πανε" καθολου λογω μαλακης γομας επσιης φθειρονται πολυ ευκολα και δημιουργουν και γκρατζουνιες στο οδοδτρωμα το πεναλτυ στον Καναδα να σε δουν να φορας snowtires ενω δεν χρειαζεται ειναι 500-700 δολλαρια

bs_blizzak_ws_50_dir_1000.jpg

η γκρατζουνιες που λεγαμε

Photo_112806_002.jpg

Γραντζουνιες κανουν τα καρφια - που εδω απαγορευοντε ετσι κι αλλοιως - οχι τα λαστιχα εννοειτε , επισης αλλο καναδεζικη ασφαλτος και αλλο το δικο μας αμοχαλικο.

ΥΣ
Προς larry
Ποτε θα μου πεις πως λεγετε το κοριτσι του Avatar σου ?
Πρεπει να σου στειλω και π.μ.?

εννοειται τα καρφια που εχουν τα ελαστικα επανω τους ( ειναι ενσωματωμένα) και οταν μιλαμε για καρφια μιλαμε οτι η αφη ειμναι σαν να πιανεις spikes παπουτσια

η κοπελια στο avatar δεν ειναι αλλη απο το διασημο μοντελο Adriana Lima εκ Βραζιλιας βεβαιως βεβαιως

Απότι ξέρω (αληθεύει άραγε ?) τα λάστιχα με καρφιά απαγορεύονται στην Ελλάδα.

Αλλά έτσι και αλλιώς δεν αναφέρομαι σε αυτά .
Εχω ικανοποιητική εμπειρία οδήγησης στο χιόνι – πάγο με 4χ4 με τα κλασσικά μεικτά λάστιχα για δρόμο και M+S.. Απλώς στη τελευταία εξόρμηση λόγω πάγου και κατηφόρας τα χρειάστηκα λιγάκι (είχα και πολύ κόσμο μέσα λόγω Xs) .

Αυτό που ζητάω είναι ένα ελαστικό (χειμερινό – ίσως πολύ θορυβώδες - με περιορισμούς ταχύτητας και θερμοκρασίας εποχής ) που όμως να αποδίδει σε παγωμένο χιόνι .

Αλήθεια Larry αυτά τα spikes κάνουν τόση ζημιά στο οδόστρωμα όσο δείχνει η φωτό

ναι για αυτο ειναι και μεγαλα τα προστιμα συν οτι χαλας και τα αμορτισερ σου

φιλε για Ελλαδα ενα ζευγαρι αλυσιδες και εισαι σουπερ....δεν αξιζει ο κοπος για λαστιχα.

Επιτελους ..............Θανκς Larry.

Ναι τα καρφια απαγορευοντε Ηλια και επισης κανενα ελαστικο δεν παει πανω σε στρωμα παγου , σε παγωμενη ασφαλτο η λιγο παγο ναι , μετα θες καρφια η αλυσιδες .

Ηλία, με ένα ζευγάρι Spike Spiders είσαι μιά χαρά... Μπαίνουν-βγαίνουν σε δευτερόλεπτα.

sportFull.jpg

Μπάμπη ,

τα βάζεις στο LC αυτά. ? Θα θυμίζει λίγο άρμα το αυτοκίνητο. :rifle:

Πόσο τα πληρώνουμε περίπου. ?

Υ.Γ. O Larry με πρόλαβε.

τα χειμερινά ελαστικά, επειδή ακριβώς είναι χειμερινά, είναι φτιαγμένα για να δουλεύουν σε συγκεκριμένες συνθήκες και με συγκεκριμένο τρόπο.

σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, π.χ φρενάρισμα σε οδόστρωμα που δεν έχει πάγο αλλά με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ένα χειμερινό ελαστικό θα αποδώσει πολύ καλύτερα σε σχέση με ένα συμβατικό.

αν μπείς εδώ θα δεις οτι έχει επιλογή για καλοκαίρι και για χειμώνα.(και νομίζω οτι προτείνει διαφορετικές διαστάσεις όπως επίσης και τύπο ελαστικού.)

βέβαια, σε παγωμένο χιόνι ή πάγο νομίζω οτι η λύση των αλυσίδων είναι μονόδρομος.

Απάντηση: Re: Ελαστικά Χιονιού.

Μπάμπη ,

Υ.Γ. O Larry με πρόλαβε.

Ναί Ηλία... Στο LC τις βάζω.
Θέλει περίπου μισή ώρα δουλειά στην αρχή του Χειμώνα μέχρι να τοποθετήσεις τις ειδικές πλάκες πάνω στη ζάντα.
Μετά, ότι ώρα τις χρειαστείς, μέ ένα "κλάκ" τις κουμπώνεις και τις ξεκουμπώνεις. Πανεύκολα και πολύ γρήγορα.
Το σπαστικό είναι οτι όταν δεν τις χρειάζεσαι θα πρέπει να υπολογίζεις χώρο στις αποσκευές σου και για τις αλυσσίδες.

Ναί Ηλία... Στο LC τις βάζω.
Θέλει περίπου μισή ώρα δουλειά στην αρχή του Χειμώνα μέχρι να τοποθετήσεις τις ειδικές πλάκες πάνω στη ζάντα.
Μετά, ότι ώρα τις χρειαστείς, μέ ένα "κλάκ" τις κουμπώνεις και τις ξεκουμπώνεις. Πανεύκολα και πολύ γρήγορα.
Το σπαστικό είναι οτι όταν δεν τις χρειάζεσαι θα πρέπει να υπολογίζεις χώρο στις αποσκευές σου και για τις αλυσσίδες.

Μπάμπη που να δεις τι γίνεται στον χώρο αποσκευών του Mini με αυτές τις αλυσίδες:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

δεν υπαρχει αυτοκινητο που να μην ειναι ικανο να μεινει σε χιονι...
εκ πειρας σας λεω οτι πλην αλυσιδας ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα...ειδικα οταν πανω στον παγο εχει ξαναπεσει και 10-15 εκατοστα φρεσκο χιονι και εσυ νομιζεις οτι "παιζεις" μονο με το φρεσκο και αγνοεις οτι υπαρχει και παγος απο κατω...

εχω δει land cruiser να μενει και ας σας φαινεται παραξενο για να μην πω για Χ5 και κατι Μercedes

δεν υπαρχει αυτοκινητο που να μην ειναι ικανο να μεινει σε χιονι...
εχω δει land cruiser να μενει και ας σας φαινεται παραξενο για να μην πω για Χ5 και κατι Μercedes

Larry... δεν ήμουν εγώ πάντως...-bye-

TOYOTA_CRAWLER_9.jpg

TOYOTA_CRAWLER_7.jpg

Μπάμπη ,

Υ.Γ. O Larry με πρόλαβε.

δεν θυμίζει άρμα.

Τα είχα και εγώ στο ταπεινό μου xsara και κάνανε δουλειά, αλλά κλέβουν το μισό πορτ μπαγκάζ.

Τώρα τα έχω στην αποθήκη μέχρι να τα πουλήσω. (τότε 2001 τα είχα πάρει 200.000 δρχ)
Μετά τα spikes γύρισα σε χειμωνιάτικα.
Στο octavia φοράω τα fulda kristall supremo και στο polo τα cleber kisalp.
Και με τα δυό πάω πολύ καλά παντού (με σύνεση όμως).
Με τα fulda στο 4χ4 χωρίς esp ανεβαίνω και ανηφόρα 20% με ελαφρύ πάγο.
Δίνει μεγάλη σιγουριά, αλλά είπαμε:σύνεση.