Ελβετικά πικάπ

Το θέμα το άνοιξα απλά για κουβεντούλα.
Η τιμή-και η απόδοση φαντάζομαι- του εν λόγω πικ-απ
το κατατάσει στην hi-end κατηγορία και αυτός και μόνο ήταν ο λόγος
που άνοιξα το thread.
Το ότι το έχει κάποιος εν Ελλάδι ειλικρινά δεν το ήξερα, ούτε
βέβαια υπήρχε πρόθεση προβολής η δυσφήμησης κανενός.

ps.Ας μου στείλει κάποιος που ξέρει pm με το σύστημα του -ξέρεις ποιού-
ώστε να αποφεύγονται τυχόν αναφορές που οδηγούν σε παρεξηγήσεις.

Παρ'όλο που συμφωνώ με την γενικότερη τοποθέτηση του club για τον εν λόγω κύριο κυρίως λόγω του απαξιωτικού του ύφους σε δίαφορες παρελθόυσες συζητήσεις ώς πρός το club και ώς πρός διάφορα μέλη, δεν είμαι όμως καθόλου τις νοοτροπίας ότι τα εκάστοτε μηχανήματα που έχει ο καθένας μας αντικατοπτρίζουν και εμάς, τα κόπλεξ μας ή την υστεροφημία του που καθένας μπορεί να έχει πολύ ή λίγο.
Έτσι κάποιο μηχάνημα μπορεί είναι κορυφαίο ανεξαρτήτως το τι πρεσβεύει ο εκάστοτε κατοχός του, και για εμένα το aas είναι κορυφαίο πλατό ανεξάρτητα ποιός το έχει.

Αν αναφέρω πως το παρόν εξελίσσεται σε αναλογικο-παραλογισμό και αμπελοφιλοσοφική φουμαρολογία πάλι θα κατηγορηθώ...
Συνοδοιπόροι μου στην αναζήτηση του τέλειου, του αγνού, του αληθινού...τα μηχανήματα που παράγουν ήχο δεν τα κρίνουμε από 'φωτογραφίες' όσον αφορά την κύρια δουλειά τους δηλ. τον ήχο τους...
Κουβεντούλα(που λέει και ο φίλος Μαγγελάνος) για το συγκεκριμένο πλατώ μπορούμε να κάνουμε, να λέμε πως δε μας αρέσει το χρώμα του, πως το πλατώ είναι χοντρό και άσκημο σαν τη σπυριάρα κόρη της γειτόνισσας, πως θα μπορούσε να τα κατασκευάσει ο μαστρο-Μπάμπης στον τόρνο του, πως στο πηγάδι του δροσίστηκε η Μαριγώ τσ' Αλέξαινας, πως οι Ελβετοί ξέρουν να φτιάχουν τράπεζες και σουγιάδες και όχι πικάπ...αυτά μπορούμε να τα λέμε...Μέχρι Εκεί όμως...
Αν θελήσουμε να το κρίνουμε για την πραγματική του δουλειά που είναι ο ήχος του, φροντίζουμε να το ακούσουμε(δίνονται τέτοιες ευκαιρίες οκ???) ή ρωτάμε κάποιον που το έχει ακούσει και γνωρίζει πέντε πράγματα για το σπορ να μας μεταφέρει την εμπειρία του...

Φιλικά...από κάποιον που έχει ακούσει πολλάκις το γάβριελ...

Δεν μπορώ να καταλάβώ, γιατί θα πρέπει μιά ωραία χαλαρή κουβεντούλα να
γίνει πηγή αντιπαραθέσεων? Το γεγονός είναι ότι οι Ελβετοι είναι παραδοσιακή
δύναμη σε ότι αφορά μηχανολογικές κατασκευές ακριβείας και μέσα σε αυτές
συμπεριλαμβάνονται και τα πικάπ!

Altmann_turntable.jpg

thats better :flipout:

Να επαναλάβω το post μου;
Μπα, διαβάστε το, είναι στην πρώτη σελίδα!

Δεν αρκεί ένα πικάπ μάζας να είναι βαρύ!
Από πίσω του υπάρχει μία μελέτη η οποία αντικατοπτρίζει τα λεφτά που ζητάει ο κατασκευαστής!
Αν λοιπόν αυτό το πικάπ έχει μία τέτοια τιμή, λογικά θα πρέπει να παίζει τα λεφτά του ώστε να μπορέσει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα άλλα ιερά τέρατα του χώρου.

Αν δεν τα καταφέρει απλά θα κλείσει η εταιρία!
Δεν μπορείς σαν εταιρία να βασίζεσαι στους μακάκες που θα αγοράσουν το προΙόν σου μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό!
Υπάρχουν πολλαπλάσιοι από αυτούς που θα σε κράξουν αν δεν παίζει σε αυτή την κατηγορία τιμής!

Προσωπικά άκουσα το μικρότερο μοντέλο του προχθές και... τι να πω; Πάω να πάρω σπαγκάκι να κρεμάσω τα CD μου στο μπαλκόνι... :flipout:

Με την διαφορά,ότι δεν το άκουσες στο σύστημά σου,αλλά σ' ένα άλλο-αλλού,που κοστίζει υπερπολλαπλάσια...

Μα για να αναδειχθεί μία πηγή αυτής της κατηγορίας τιμής πρέπει να μπει και στο ανάλογο σύστημα...

Απάντηση: Re: Ελβετικά πικάπ

Μα για να αναδειχθεί μία πηγή αυτής της κατηγορίας τιμής πρέπει να μπει και στο ανάλογο σύστημα...

Τότε γιατί άρχισες τους απαγχονισμούς;:flipout:

Γιατί σήμερα ήρθε ο βραχίονας μου και κάνω προπόνηση! :flipout::flipout::flipout:

Και το δικό μου το πικάπ όταν μεγαλώσει θα γίνει έτσι! Με πίτσες και σουβλάκια κάθε μέρα το παραπάνω βάρος το έχει στην τσέπη! :flipout:

Γιατί σήμερα ήρθε ο βραχίονας μου και κάνω προπόνηση! :flipout::flipout::flipout:

Καλός τον δέχτηκες :-)

Ελβετικός δεν είναι αλλά έχει τρύπες…. Ελβετικού τυριού.

Last edited:
Εμένα μου μοιάζει με το Symphonic Line στο πιο χοντρό του.
Τι ακριβώς μελέτη θέλει ένα πικάπ μάζας; Γιατί μου φαίνεται ότι το μάρκετινγκ σπρώχνει στο "όσο πιο βαρύ τόσο πιο καλό" αγνωώντας την αξία αιρετικών και φθηνών προτάσεων όπως το Funk.

Η Clearaudio τουλάχιστον παρουσίασε ένα μαγνητικό πηγάδι.
Η DPS βασίζεται στις διαστρωματώσεις διαφορετικών υλικών.
Η Acoustic Solid κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά σε πολύ βαρύτερα πλατώ.

Το Funk πάλι, κάνει απόσβεση μάζας, αλλά μικρής μάζας (ενδιαφέρον)!

Εντούτοις, δε με πολυπείθουν όλα αυτά. Προτιμώ μια καλοσχεδιασμένη ανάρτηση (Michell, Oracle, Avid, SME, Linn, Origin Live) ή ακόμα καλύτερα, το συνδυασμό μάζας-ανάρτησης.

Για παράδειγμα το Delphi, που έχει πλατώ 4 κιλών από ακουστικά νεκρό υλικό, με το ειδικό ματ που ματσάρει με την εμπέδηση του δίσκου βινυλίου, ενώ έχει παράλληλα και τρομερό σύστημα ανάρτησης.

Χώρια το κοψομέσιασμα που γλυτώνει κανείς...

Απάντηση: Re: Ελβετικά πικάπ

Προτιμώ μια καλοσχεδιασμένη ανάρτηση (Michell, Oracle, Avid, SME, Linn, Origin Live) ή ακόμα καλύτερα, το συνδυασμό μάζας-ανάρτησης.

Για παράδειγμα το Delphi, που έχει πλατώ 4 κιλών από ακουστικά νεκρό υλικό, με το ειδικό ματ που ματσάρει με την εμπέδηση του δίσκου βινυλίου, ενώ έχει παράλληλα και τρομερό σύστημα ανάρτησης.

+1 :a0210:

Η Clearaudio τουλάχιστον παρουσίασε ένα μαγνητικό πηγάδι.
Η DPS βασίζεται στις διαστρωματώσεις διαφορετικών υλικών.
Η Acoustic Solid κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά σε πολύ βαρύτερα πλατώ.

Το Funk πάλι, κάνει απόσβεση μάζας, αλλά μικρής μάζας (ενδιαφέρον)!

Εντούτοις, δε με πολυπείθουν όλα αυτά. Προτιμώ μια καλοσχεδιασμένη ανάρτηση (Michell, Oracle, Avid, SME, Linn, Origin Live) ή ακόμα καλύτερα, το συνδυασμό μάζας-ανάρτησης.

Χώρια το κοψομέσιασμα που γλυτώνει κανείς...

Μια συμβουλη..

Βαλε ενα βραχιονα Origin Live σε οποιοδηποτε απο τα ανωτερω πλατω που ανεφερες και θα....με θυμηθεις :grandpa: