Ελβετικά πικάπ

Απάντηση: Re: Ελβετικά πικάπ

Η Clearaudio τουλάχιστον παρουσίασε ένα μαγνητικό πηγάδι.
Η DPS βασίζεται στις διαστρωματώσεις διαφορετικών υλικών.
Η Acoustic Solid κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά σε πολύ βαρύτερα πλατώ.

Το Funk πάλι, κάνει απόσβεση μάζας, αλλά μικρής μάζας (ενδιαφέρον)!

Εντούτοις, δε με πολυπείθουν όλα αυτά. Προτιμώ μια καλοσχεδιασμένη ανάρτηση (Michell, Oracle, Avid, SME, Linn, Origin Live) ή ακόμα καλύτερα, το συνδυασμό μάζας-ανάρτησης.

Για παράδειγμα το Delphi, που έχει πλατώ 4 κιλών από ακουστικά νεκρό υλικό, με το ειδικό ματ που ματσάρει με την εμπέδηση του δίσκου βινυλίου, ενώ έχει παράλληλα και τρομερό σύστημα ανάρτησης.

Χώρια το κοψομέσιασμα που γλυτώνει κανείς...

Όντως φίλε Guybrush καθ'ότι είμαι κάτοχος Delphi V anniversary με sme IV και όχι φίλος της ανάρτησης, μπορώ να πώ ότι το πλατό για τα χρήματα του είναι εξαιρετικό και με ανέλπιστα μικρές απαιτήσεις συντήρησης της ανάρτησης (ρύθμιση κτλ).
Άλλα πλατό όπως το aas, το Brinkman,Redpoint,Pluto και κάποια άλλα είναι σε άλλη κλάση ηχητική και φυσικά οικονομική άρα η σύγκριση είναι άδικη.
Τώρα αν μπαίνει ο παράγοντας κόστος και value for money τότε τα πράγματα μπορεί να αντιστραφούν σε απόλυτα κριτήρια αλλά και πάλι είναι πολύ προσωπικα του γούστα οπότε περί ορέξεως...

καθ'ότι είμαι κάτοχος Delphi V anniversary με sme IV και όχι φίλος της ανάρτησης, μπορώ να πώ ότι το πλατό για τα χρήματα του είναι εξαιρετικό

για ποια χρηματα του;
γενικα ειναι εξαιρετικο ανεξαρτητου τιμης

Re: Απάντηση: Re: Ελβετικά πικάπ

Όντως φίλε Guybrush καθ'ότι είμαι κάτοχος Delphi V anniversary με sme IV ...

Αου!!
Εξαιρετικό!Delphi Ι όνειρο η απόκτησή του πριν από κάμποσα χρόνια
όταν ακούγα βινύλλιο!
Να΄σε καλά το χαίρεσαι Περικλή!

Παιδες το gabriel ειναι αλλου σαν πλατο. Μιλαμε για τρομερα επιπεδα κατασκευης και αποδωσης. Εχουν αρκετοι gabriel στην Ελλαδα να ξερετε παντως. Τα cd τα τρωνε για προγευμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελβετικά πικάπ

Αου!!
Εξαιρετικό!Delphi Ι όνειρο η απόκτησή του πριν από κάμποσα χρόνια
όταν ακούγα βινύλλιο!
Να´σε καλά το χαίρεσαι Περικλή!

Να'σαι καλά Magellan αλλά με δύο πολύ μικρά πιτσιρίκια δυστηχώς δεν υπάρχει χρόνος για να το αξιοποιήσω όσο θα ήθελα.
Σκέψου ότι την κεφαλή μου Benz LP την έχω εδώ αγοράσει κοντά δύο χρόνια καινούργια και δεν έχω ακούσει πάνω απο 15 ώρες.
Δέν πειράζει κάποια στιγμή θα ακούσω και βινίλιο.

Παιδες το gabriel ειναι αλλου σαν πλατο. Μιλαμε για τρομερα επιπεδα κατασκευης και αποδωσης. Εχουν αρκετοι gabriel στην Ελλαδα να ξερετε παντως. Τα cd τα τρωνε για προγευμα...

Τα καλυτερα πλατω του κοσμου ειναι κατα κοινη ομολογια το Continum Caliburn, το Rockport Sirius III (σταματησε να παραγεται) και το Goldmund Reference. Τα εχω ακουσει και τα τρια.

Δεν θα συμφωνησω με τα λεγομενα σου Γιαννη. Ειδικα με την τελευταια παρατηρηση σου. Τα αναλογικα συστηματα εντυπωσιαζουν αρχικα με την "σπιθα" και το χρωμα που εχουν στον ηχο τους αλλα υστερουν καταφανως στην ακριβεια απο ενα κορυφαιο ψηφιακο.

Βεβαια και τα ψηφιακα υστερουν σε πολλους τομεις απο τα αναλογικα.

Βασικα τα δυο ειδη σε κορυφαια επιπεδα κονταροχτυπιουνται και απο ενα σημειο και μετα ειναι και θεμα γουστου η κολληματος αν προτιματε.

Καλο ομως ειναι να αποφευγουμε τα κολληματα. Παν μετρον αριστο.

Μακρια απο δογματισμο και φανατισμο.

κανενας δογματισμος και φανατισμος φιλε. Απλα τα πικαπ παιζουν καλυτερα και δεν με ενδιαφερει και καθολου για ποιον λογο. Το λεω αυτο υστερα απο ακροασεις σε πολλα συστημα με κορυφαια μεσα αναλογικα και ψηφιακα οπου παντα! το αναλογικο ηταν καλυτερο. Τωρα σε μια συναντηση τελευταια οπου επαιζαν καποια απο τα καλυτερα ψηφιακα κοντρα, οταν μπηκε στο παιχνιδι το πικαπ...χαθηκε η μπαλα! Τελος για να μην χαλασουμε το θρεντ ο καθενας εχει την αποψη του με βαση την εμπειρια και τα γουστα του και αυτο ειναι σεβαστο.

Ψιτ; Δεν θα σας μαζεύω από τα threads! Υπάρχει ήδη συζήτηση σχετικά με Βινύλιο VS πικάπ. Αν θέλετε συνεχίζουμε εκεί.

κανενας δογματισμος και φανατισμος φιλε. Απλα τα πικαπ παιζουν καλυτερα και δεν με ενδιαφερει και καθολου για ποιον λογο. Το λεω αυτο υστερα απο ακροασεις σε πολλα συστημα με κορυφαια μεσα αναλογικα και ψηφιακα οπου παντα! το αναλογικο ηταν καλυτερο. Τωρα σε μια συναντηση τελευταια οπου επαιζαν καποια απο τα καλυτερα ψηφιακα κοντρα, οταν μπηκε στο παιχνιδι το πικαπ...χαθηκε η μπαλα! Τελος για να μην χαλασουμε το θρεντ ο καθενας εχει την αποψη του με βαση την εμπειρια και τα γουστα του και αυτο ειναι σεβαστο.

Συμφωνω για το 1% της μουσικης (direct cut audiοphile βινυλια πρωτης κοπης κτλ,κτλ).

Για το υπολοιπο 99% ομως, που υπαρχει σημερα διαθεσιμο σε ολους και για ολους, το κορυφαιο digital βασιλευει.

Ας ειμαστε ρεαλιστες.

Τωρα οσον αφορα το συγκριτικο που κανατε σε γνωστο σπιτι, καταρχην τα ψηφιακα που ειχατε δεν ηταν τα κορυφαια των εταιριων (δεν ειχατε το dac-transport π.χ. της Emm labs αλλα το ολοκληρωμενο-καμια σχεση) και δευτερον το συστημα του οικοδεσποτη αβανταρει σαφως το αναλογικο του front end διοτι εχει ματσαριστει και στηθει με ακρατη προτεραιοτητα σε αυτο (λογω του γνωστου του κολληματος).

Οπως ενα αναλογικο θελει και το καταλληλο phono stage για να δειξει τι πραγματικα αξιζει, ετσι κι ενα κορυφαιο ψηφιακο(π.χ. Emm Labs) θελει το καταλληλα ματσαρισμενο κορυφαιο προενισχυτικο σταδιο για να κεντησει....

Για αυτο σου λεω δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.

Και κατι τελευταιο...Sacd direct cut ακουσατε?

Συμφωνω για το 1% της μουσικης (direct cut audiοphile βινυλια πρωτης κοπης κτλ,κτλ).

Για το υπολοιπο 99% ομως, που υπαρχει σημερα διαθεσιμο σε ολους και για ολους, το κορυφαιο digital βασιλευει.

Τέτοια βινύλια δεν έχω... Ούτε ένα. Αλλά σύντομα ελπίζω να μπορώ να συγκρίνω ένα πικάπ και ένα CD της ίδιας αξίας στο σύστημά μου και να βγάλω συμπεράσματα μιας και θα ζω μαζί του.
Έχω τους ίδιους δίσκους σε βινύλιο και CD οπότε είναι εύκολη μία δοκιμή.

Ας ειμαστε ρεαλιστες.

Ακριβώς! Το θέμα βινύλιο vs CD είναι θέμα γούστου. :flipout:

...και χρημάτων.Πολλών χρημάτων.

Δεν είναι λίγο να επενδύσει κάποιος απο την αρχή σε μιά έστω βασική δισκοθήκη βινυλίου.Να μιλήσουμε για(λίγα)500 βινύλια;Δεν θα κοστίζουν 15000-20000 με μέτριο υπολογισμό;

Sacd direct cut ακουσατε?
Τι είναι τούτο; Ψηφιακό και direct cut πώς γίνεται;
Να μιλήσουμε για(λίγα) 500 βινύλια;Δεν θα κοστίζουν 15000-20000 με μέτριο υπολογισμό;
Μπα, κανά δεκάρικο έχουν τα μεταχειρισμένα. Με 50 παίρνεις τις πολύ ακριβές επανεκδόσεις. Όμως εξακολουθεί να είναι μάταιο να στήσεις βινύλιο από την αρχή σήμερα.

Last edited:
Τι είναι τούτο; Ψηφιακό και direct cut πώς γίνεται;

Μπα, κανά δεκάρικο έχουν τα μεταχειρισμένα. Με 50 παίρνεις τις πολύ ακριβές επανεκδόσεις. Όμως εξακολουθεί να είναι μάταιο να στήσεις βινύλιο από την αρχή σήμερα.

μονο και μονο για να αλλονιζεις στα παζαρια δισκων του εξωτερικου και εσωτερικου, αξιζει και παρα αξιζει κατα την ταπεινη μου αποψη...αυτη την αισθηση το cd δεν στην δίνει, χωρια που ειναι ένας αψογος λόγος για ταξιδάκι

μονο και μονο για να αλλονιζεις στα παζαρια δισκων του εξωτερικου και εσωτερικου, αξιζει και παρα αξιζει κατα την ταπεινη μου αποψη...αυτη την αισθηση το cd δεν στην δίνει, χωρια που ειναι ένας αψογος λόγος για ταξιδάκι

Χεχεχε
Εδώ θα συμφωνήσω.

Χωρίς να θίξω το πως ακούγονται...

Ο ιδιοκτήτης ενός πικάπ θα βγεί στο δρόμο, θα πάει στο μαγαζί που πουλάει βινύλια, θα πιάσει συζήτηση με τον πωλητή ο οποίος θα βάλει το δίσκο στο πικάπ του μαγαζιού να τον ακούσει ο πελάτης...
Μετά θα πάει σπίτι του, θα βάλει το πλατό να γυρίσει, θα δει στο στροβοσκόπιο αν έπιασε τις σωστές στροφές, θα μετρήσει το βάρος της κεφαλής, θα ακουμπήσει το δίσκο στο πλατό, θα τον σκουπίσει, θα ακουμπήσει τη βελόνα στο Zerodust, θα σφίξει το κλαμπ πάνω του και θα ακουμπήσει με ευλάβεια τη βελόνα πάνω στον δίσκο...

Ο ιδιοκτήτης ενός CD θα πάει σε ένα κεντρικό δισκοπωλείο, θα πάρει τα CD του, θα πάει σπίτι του, θα βλαστημήσει για τα αυτοκόλλητα που δεν βγαίνουν με τίποτα, θα ανοίξει το tray και κατά πάσα πιθανότητα θα πατήσει το play παρακάμπτωντας το κουμπί "close"...

Καλή η φραπεδιά ρε παίδες αλλά και ο Ελληνικός έχει τη χάρη του!

Ο ιδιοκτήτης ενός πικάπ θα βγεί στο δρόμο, θα πάει στο μαγαζί που πουλάει βινύλια, θα πιάσει συζήτηση με τον πωλητή

Εχουμε ώρα, η σύνταξη να ΄νε καλά!:flipout:

ο οποίος θα βάλει το δίσκο στο πικάπ του μαγαζιού να τον ακούσει ο πελάτης...

Αρχισε η φθορά με το καλημέρα! :flipout:

Μετά θα πάει σπίτι του, θα βάλει το πλατό να γυρίσει, θα δει στο στροβοσκόπιο αν έπιασε τις σωστές στροφές

Φτού ρε push tea moo ποίος το πείραξε πάλι?

θα μετρήσει το βάρος της κεφαλής, θα ακουμπήσει το δίσκο στο πλατό,

Καλά πάμε.

θα τον σκουπίσει, θα ακουμπήσει τη βελόνα στο Zerodust, θα σφίξει το κλαμπ πάνω του

Ελα λίγο ακόμη....

και θα ακουμπήσει με ευλάβεια τη βελόνα πάνω στον δίσκο...

Και θα αρχίσουν τα χρατς-χριτς!:flipout::flipout::flipout:

:grandpa: Είσαι πεζός, εμπαθής και σιντολάγνος!

Την κατάρα μου να έχεις να αποκτήσει γρατζουνιές το μοναδικό δισκάκι σου και να πρέπει να βγεις από το σπίτι για να αγοράσεις άλλο! :slapface: