Electro World Eγκαινια ... Help !

Άκουσα για ποδοπατήματα, βγαλμένα παπούτσια και ασθενοφόρο… όλες οι φήμες είναι φήμες
Τι φήμες; Mήπως ήσουν εκεί κατά τις 9.30 και ξέρεις;
Γιατί εγώ που πέρασα είδα 2 ασθενοφόρα, ανακριτικά τροχαίας και περιπολικά...

Re: Απάντηση: Re: Electro World Eγκαινια ... Help !

Αν, λέω ΑΝ, είχες στο πρόγραμμα να πάρεις μια 46" κ θα έδινες 1500-2000 ευρώ, τότε αξίζει να στηθείς κ να δώσεις 900 ευρώ, γλυτώνεις άλλα τόσα ! :a0210:

προσωπικά δεν συμφωνώ. Θα προτιμούσα να μην πάρω 46άρα (είχα και στο χωριό μου 46άρα; ) αλλά μικρότερη ή ακόμα καλύτερα να μην πάρω καθόλου και να περιμένω άλλες προσφορές σε μαγαζιά με λιγότερο από ...6000 κόσμο. Πέραν αυτού μπορεί να είναι μοντέλο που έχω αποκλείσει μετά την έρευνα αγοράς που έκανα... Έρευνα αγοράς;;; τι είναι αυτό; ΆΣΕ ΚΑΤΩ ΤΗΝ LCD ΜΟΥ!

Κανείς δεν θα πεθάνει αν δεν αποκτήσει ΤΩΡΑ 46άρα lcd. Ίσα ίσα θα γλιτώσει τα λ7 του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Electro World Eγκαινια ... Help !

Αυτο που συμβαινει ειναι το αντιθετο του ελευθερου ανταγωνισμου, δηλαδη κατι που πλησιαζει σε καρτελ.

Επειδη βγαζουν για 2 μερες 30 ειδη σε περιορισμενες ποσοτητες "για σκοτωμα", απλως για να γινει φασαρια, δεν σημαινει οτι οι τιμες πεφτουν λογω ανταγωνισμου.

Στο SATOURN πηγα 3 μερες μετα τα εγκαινια. Πηγα για να χαζεψω και αν βρω την CANON IXUS 75 που την ειχαν 99ευρω. Οντως τη βρηκα και πηρα αλλες δυο για φιλους. Επειδη εψαχνα για ενισχυτη ομως εκεινες τις μερες, εριξα μια ματια στις τιμες. Και βρηκα τον DENON 1500 να πωλειται 900 κατι ευρω οταν γενικως μπορεις να τον βρεις απο 730-750. Στα υπολοιπα των στερεοφωνικων οι τιμες ηταν αναλογα ακριβοτερες. Στα φωτογραφικα το ιδιο, εκτος απο συγκεκριμενα πραγματα.

Τον Αυγουστο εψαχνα για την CANON EOS 450. ΟΛΑ τα μεγαλα πολυκαταστηματα την ειχαν 729 αδιαπραγματευτα.

Την πηρα τελικα 675 απο καταστημα φωτογραφικων στο κεντρο.

Τηλεορασεις δε, ψωνιζω απο μικρο σχετικα μαγαζι στο Περιστερι και πετυχαινω τιμες παντα καλυτερες απο τα πολυκαταστηματα.

Αν μειωνονται οι τιμες και βελτιωνεται η ποιοτητα αυτου που παιρνεις για δεδομενα χρηματα, ειναι οχι λογω ανταγωνισμου των retailers, αλλα κατι που συμβαινει φυσιολογικα.

Συμφωνώ απόλυτα!Μασκαρεμένος ανταγωνισμός μου μυρίζει.Η μείωση των τιμών έρχεται από καταναλωτές που προτιμούν τα φθηνότερα γιατί έψαξαν και όχι γιατί πήγαν σε ένα κατάστημα με "κατοχικά σύνδρομα"...

Βαριόμαστε να ψάξουμε.Ακολουθούμε τη λογική "πολυκατάστημα-μεγάλη κατανάλωση-συνεπώς φθηνότερα".Ποιος από μας, με το χέρι στην καρδιά, "το ψάχνει"όταν κάποιο πολυκατάστημα ή supermarket ισχυρίζεται ότι έχει τα πιο φθηνά προϊόντα της αγοράς;Και εντάξει, για λόγους μη ισοπέδωσης, σίγουρα υπάρχουν μερικοί.Οι περισσότεροι όμως βασίζονται στην ευκολία του "όλα σε ένα" για τα πάντα.

Ο συνφορουμίτης maestro είχε πει πως "νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν", για αγορές ρούχων και παπουτσιών.Από μια μικρή έρευνα, ανακάλυψα πόσο δίκιο είχε...

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε σαν καταναλωτές και να καταλαβαίνουμε ποιές είναι οι πραγματικές προσφορές και ποιές οι "χάντρες για τους Ινδιάνους".Τα μεγάλα καταστήματα, εκμεταλλεύονται αυτήν την ανωριμώτητα και καλά κάνουν.Σαν επιχειρήσεις, έχουν σαν σκοπό το κέρδος.(κάτι μου λέει ότι οι περισσότεροι από το "χαμό" ήταν κράχτες...)
Όταν καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουμε και ποιές ακριβώς είναι οι ανάγκες μας, τότε θα ωριμάσουμε σαν καταναλωτές.

Υ.Γ. Ο γείτονας μου έχει πάρει μία αμαξάρα...:driver:

Αστειεύεσαι; 3200 ευρώ πάει το service της καγιέν (S) στα 70,000 χλμ...

ΥΓ Όχι της δικής μου...!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Electro World Eγκαινια ... Help !

Δεν ξερω για τους αλλους συγχρονους πολιτισμους αλλα για τον Ελληνικο θα συμφωνησω.... οχλος και πλιατσικο...

απο τη θεση σταθμευσης, απο την προτεραιοτητα στο δρομο, απο τη θεση στο λεωφορειο, απο την καρεκλα στο μπαρ, απο την ουρα στα ταμεια, απο τα σκουπιδια στο δρομο.... τα ηλεκτρονικα θα γλιτωναν?

Ετσι ακριβως ......

πηγα και στα δύο εγκαινια πιο πολυ απο περιεργεια παρα σαν εξαναγκασμο της φθηνης αγορας και εφυγα αφου ειδα την καταντια και εσκασα στα γελια με αυτο που ειδα !!!φωναζαν κτυπιοντουσταν ποιος θα παρει...το πιο φθηνο....αρε κοσμε saturn-electro world εαν εξαιρεσεις καποιες προσφορες ολα τα αλλα ειναι σχετικα πανακριβα .... εαν ψαξουν στο internet θα βρουν παφθηνα... και καλα πραγματα και οχι στην ουρα σαν...... (βαλτε εσεις οτι σαν αρεσει ....)

Re: Απάντηση: Electro World Eγκαινια ... Help !

Nαι παιδιά, Αmstrad 464 με κασέτα! Μία ώρα να φορτώσουν τα παιχνίδια, που τα γράφαμε σε διπλό κασετόφωνο!

Το είχα για λίγο καιρό, πιτσιρικάς τότε και μετά πήγα στην "επανάσταση του αιώνα" το Amstrad 6128 με δισκέτα!!!
Τι φοβερές εποχές.
Και μετά ήρθε η Amiga.
Ακολούθησε o πράσινος και ο έγχρωμος 6128 Color Personal Computer. Με τη δισκέτα δεν θυμάμαι ποιων ιντσών, όχι πάντως 3.5 που έχουμε σήμερα... Και μετά όπως λες Μιχάλη η Amiga με εξωπραγματικά γραφικά για την εποχή...

Κάπως έτσι δεν πάει; ZXSpectrum>Commodore>Amstrad>Amiga

Εmulator για τον Amstrad εδώ

Re: Απάντηση: Electro World Eγκαινια ... Help !

Nαι παιδιά, Αmstrad 464 με κασέτα! Μία ώρα να φορτώσουν τα παιχνίδια, που τα γράφαμε σε διπλό κασετόφωνο!

Ο 6128 ειχε δισκετα 3 ιντσων!!!

Ο 464 ηταν η πρωτη μου παιχνιδομηχανη παρεπιπτοντως.-bye-

Πάντως παίδες εγώ εδώ και 3 μήνες έιχα βάλει στο μάτι την Nikon D40, στα 370-400 ευρώ, και όταν την είδα στα εγκαίνια του Saturn με 249, ρύθμισα το πρόγραμμα μου, ήμουν εκεί στις 9 που άνοιγε, έκατσα στην ουρά και στις 12μιση βγήκα απ'το κατάστημα με τη φωτογραφική που ήθελα. Κοινώς με λίγα λόγια, σε 3 ώρες έβγαλα 120-150 ευρώ.

Όποιος στις 3 ώρες βγάζει περισσότερα απ'αυτά, δικαίως γελάει. Εγώ πάλι δικαίως πιστεύω ότι έκανα την πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσα. ;)

Φαινόμενα του τύπου "ήθελα λαπτοπ κι επειδη ήταν φτηνό πήρα 4" δεν τα σχολιάζω καν, μου θυμίζουν ωστόσο εντονα εκείνη την ιστορία με το περίφημο player bluesky που συζητάγαμε εδώ μεσα, και πήγα να το πάρω αλλα είχε εξαντληθεί καθώς πολλοί από δω μέσα είχαν αγοράσει 10-15 κομμάτια, επειδη ήταν φτηνα ...
Aλλά δεν πρέπει να τα βάζουμε στην ίδια κατηγορία με τους ανθρώπους που είδαν πχ ενα ψυγείο 500 ευρώ κατω και φυσικά έσπευσαν να το αποκτήσουν και να δώσουν μια ανάσα 500 ευρώ στον προυπολογισμό τους.

Last edited:
Κι εγώ πιστεύω ότι όσοι άνθρωποι μπορούσαν να γλυτώσουν 200-500 ευρώ για κάτι που είχαν προγραμματίσει να αγοράσουν καλά έκαναν και πήγαν και το αγόρασαν. Μην ξεχνούμε ότι για πολλούς μπορεί να είναι η σύνταξη ενός μηνός, γι άλλους μισός μισθός.

Βλάση συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,γιατί μην ξεχνάμε ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι.
Βέβαια όταν πέρασα προχτές από εκεί και είδα το χάος,ε κάπως μου κακοφάνηκε...