Ελεγχος Ενισχυτη

Λοιπον απο πικαπ στα 3.2μ αποσταση απ το κεντρο των ηχειων παιρνω ενδειξη 100db οταν κορυφωνει το κομματι της Sonique feel so good. To volume του προενισχυτη στο -5db καπου φοβηθηκα να το ανεβασω πιο πανω γιατι νομιζω αρχισε η παραμορφωση και με επιασε και λιγο πονοκεφαλος. Τα ηχεια που εχω ειναι τα kef reference model 2 2

με ενα mastech πολυμετρο

Λοιπον απο πικαπ στα 3.2μ αποσταση απ το κεντρο των ηχειων παιρνω ενδειξη 100db οταν κορυφωνει το κομματι της Sonique feel so good. To volume του προενισχυτη στο -5db καπου φοβηθηκα να το ανεβασω πιο πανω γιατι νομιζω αρχισε η παραμορφωση και με επιασε και λιγο πονοκεφαλος. Τα ηχεια που εχω ειναι τα kef reference model 2 2

με ενα mastech πολυμετρο

ΟΚ , εκεί είσαι μιά χαρά
Απόλαυσε τώρα τήν μουσική σου

και κατι αλλο, συγγνωμη αν κατανταω βαρετος, απλα η εμπλουτισει γνωσεων ειναι βιτσιο.

τα χαρακτηριστικα των κεφ λενε οτι max db 113. Αυτες οι τιμες ειναι πραγματικες γιατι εμενα μου φανηκε οτι τα ηχεια δεν τραβουσαν αλλο. Ισως να μην τραβουν οι ενισχυτες?

Cabinet Design 3-way, 4-driver dual coupled cavity
Crossover frequencies 150Hz, 3kHz
Frequency Range +/* 3dB 43Hz - 20kHz
Sensitivity - 2.83v @ 1m 90dB
Maximum output - typical in room 113dB
Amplifier requirements 50-200W
Impedance 4 ohms
Weight 29.6kg (65lbs)
Dimensions
(H x W x D) 1012 x 230 x 300mm
39.8 x 9 x 11.8in.
Finishes rosewood/black ash/ rosetta burr

Απάντηση: Re: Ελεγχος Ενισχυτη

απλα η εμπλουτισει γνωσεων ειναι βιτσιο.

πρόσεχε μην κάψεις τα ηχεία σου, τώρα που o προενισχυτής σου λειτουργεί σαν ένας ενεργός υποβαθμιστής τάσης . Στα πόσα - dB είπες Αλέκο μου ότι άρχισαν να πονάνε τα αυτάκια´;;; :grandpa:

Να ρωτησω και κατι αλλο για οσους γνωριζουν τους ενισχυτες μου. Πισω τα bindings των ηχειων εχουν πολυ μικρες τρυπες και ειναι πλαστικα. Απαιτειται πολλλη δουλεια για να τα αλλαξω με κατι καλυτερο, που να περνει και πιο χοντρο καλωδειο?

Σχετικά με τα εργαλεία σε PC τύπου wave editor ...δέν έχω κάποιο με ΚΑΛΗ ανάλυση και πάγωμα στο χρόνο για να δώ αυτό που βλέπετε ρε παιδιά , ωστόσο του Nero ο WAVE δέν λέει να πιάσει ούτε -6dB ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τουλάχιστον με 5-6 δυνατά δισκάκια που δοκίμασα ...μόλις τωρα

Σημείωση :
Οι μετρήσεις που ανέφερα πάτνως είναι με ....πώς να το πώ ? , σοβαρότερα εργαλεία εργαστηρίου ...

....πάντως επειδή ....λέμε - και λέμε διάφορα ...το σημαντικότερο ΔΕΝ ΕΙΔΑ/ /ΑΚΟΥΣΑ να το συζητάμε , σχετικά και με τήν δύναμη και τήν δυναμική περιοχή κλπ κλπ .... :grinning-smiley-043 -bye-

....είναι φυσικό άλλωστε να ταλαιπωρείται ένα ....σύστημα....απο το CD σάν μεσο οταν μπορεί να αποτυπώσει πολύ καλά τήν πραγματική δυναμική .

Μανώλη, τι ποιό σοβαρό απο έναν wave editor; Μιλάμε φαντάζομαι για data extraction;

Για τα υπόλοιπα, χίλια συγνώμη αλλά αδυνατώ να σε ακολουθήσω.

κ. Μανωλη να σας προτεινω ενα wave editor ειναι το wavelab. Ειναι επαγγελματικο editor δεν ξερω αν το εχετε υποψη σας

Και το Exact Audio Copy (EAC), αν θυμάμαι καλά, έχει έναν wave editor που τον κατεβάζεις δωρεάν από το site.

Δείτε τα peaks και όποτε θέλετε τα ξαναλέμε. Βάλτε κανά δισκάκι της προκοπής, που πάτε και ακούτε μόνο φλογέρες, φωνητικά και ακαπέλες από ωραίες κοπέλες ... :ernaehrung004:

Χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη μας και στις οικογένειες τους.
Να χαρείτε αυτες τις Αγιες μέρες και να περάσετε καλά . Σήμερα μπήκε και το δώρο και πετάω από τη χαρά μου . :ernaehrung004: :ernaehrung004: :ernaehrung004:

Last edited:
Δοκιμάστε επίσης να κάνετε, εννοείται με κάποο s/w wave editor, disk normalization 100% σε ένα οποιοδήποτε μουσικό CD. Οι κορφάδες από τα κολοκυθάκια θα πάνε στα 0dB στην οποία στάθμη η έξοδος του CD player εκείνη τη στιγμή και υπό νορμάλ φορτίο, θα αγγίξει το maximum αναλογικό που δίνει ο κατασκευαστής (+/- 10%).
Σε αυτή τη μέγιστη αναλογική στάθμη, ο πρώτος τελεστικούλης του προενισχυτή μας, θα αρχίζει να βλέπει από ποιο κοντά τα rails της τροφοδοσίας, θα ζητάει λίγο ακόμα τάση αλλά δεν ...

Μήπως , λέω μήπως πρέπει να ξαναδούμε το κέρδος τάσης του πρώτου εν σειρά τελεστικού στο προενισχυτή μας ;
Αν υπάρχει βέβαια ποτενσιόμετρο στην είσοδο του προενισχυτή, ή έστω ένας απλός διαιρέτης τάσης, δεν έχουμε (σχεδόν ποτε) πρόβλημα υπερφόρτωσης του πρώτου σταδίου και αν ποτέ συμβει κι αυτό θα είναι τόσο δυνατά η μουσική ....

Last edited:
Μανώλη, τι ποιό σοβαρό απο έναν wave editor; Μιλάμε φαντάζομαι για data extraction;

Για τα υπόλοιπα, χίλια συγνώμη αλλά αδυνατώ να σε ακολουθήσω.

Μανώλη δέν ξέρω τι εννοείς σοβαρό , εγώ πάντως μιλάω για stand alone HP audio analyzer :flipout:

...το σημαντικό (που λές οτι δέν ακολουθείς) λοιπόν που έλεγα είναι τα σχετικά με τήν περιβάλλουσα τον χρόνο attack και τα slew limits ...που κατά τήν ταπεινή μου άποψη είναι απείρως σημαντικά , αλλά δέν θα το κάνουμε θέμα :grinning-smiley-043

Καλές Γιορτές νάχετε

κ. Μανωλη να σας προτεινω ενα wave editor ειναι το wavelab. Ειναι επαγγελματικο editor δεν ξερω αν το εχετε υποψη σας

Ναι κι αυτό φορτωμένο είναι στο PC και σε ευχαριστώ , αλλά που χρονος για ασχολία .....οτι θέλω στα γρήγορα με το EAC και το Nero και τέλος
Εχω κι ένα στουντιακό , μεγάλο , αλλά ουτε που ξέρω να το δουλέψω ...:flipout:

Μανώλη δέν ξέρω τι εννοείς σοβαρό , εγώ πάντως μιλάω για stand alone HP audio analyzer :flipout:

Φύγε λίγο απ το analog κι έλα στο data. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο απλά για τον χρήστη απο οτιδήποτε με πολλά κουμπιά ότι μάρκα και να είναι. Ασε που τα πολλά κουμπιά σε φορτώνουν με πολλά προβλήματα που δεν βλέπεις ή δεν ξέρεις ότι υπάρχουν.

Σ αυτό που έγραψα αρχικά ότι δηλαδή τα cd είναι "υπερδιαμορφωμένα" -όπως λέγαμε παλιά στον αέρα- δεν πρόκειται να το σώσει τίποτα απ κει και κάτω. Μάλλον καλό θα του κάνει να ακολουθουν μέτριες βαθμίδες.

Φύγε λίγο απ το analog κι έλα στο data. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο απλά για τον χρήστη απο οτιδήποτε με πολλά κουμπιά ότι μάρκα και να είναι. Ασε που τα πολλά κουμπιά σε φορτώνουν με πολλά προβλήματα που δεν βλέπεις ή δεν ξέρεις ότι υπάρχουν.

Σ αυτό που έγραψα αρχικά ότι δηλαδή τα cd είναι "υπερδιαμορφωμένα" -όπως λέγαμε παλιά στον αέρα- δεν πρόκειται να το σώσει τίποτα απ κει και κάτω. Μάλλον καλό θα του κάνει να ακολουθουν μέτριες βαθμίδες.

.....το πρώτο θα το σκεφθώ:grinning-smiley-043

....για τήν υπερδιαμόρφωση , είναι γνωστό το θέμα γι αυτό κι επέμενα αν θυμάσαι σε πρό με χαμηλό κέρδος ..(χ4 χ5 ) :award:

Με τροφοδοσία +/- 15Volts στα rails του πρώτου τελεστικού και με το Χ4, μόνο για παραλιακή :captain: Ξεχνάμε τα δύσβατο -bye-

Εγώ θα έλεγα καλύτερα με Χ2 (όμως να είναι εντούρο)

Last edited:
Re: Απάντηση: Ελεγχος Ενισχυτη

Με τροφοδοσία +/- 15Volts στα rails του πρώτου τελεστικού και με το Χ4, μόνο για παραλιακή :captain: Ξεχνάμε τα δύσβατο -bye-

Εγώ θα έλεγα καλύτερα με Χ2 (όμως να είναι εντούρο)

Δέν ξέρω για το δικό σας, αλλά το δικό μας είναι υπερηχητικό ερπυστριοφόρο -bye-

http://www.mindspring.com/~mrichter/dynamics/dynamics.htm
Εχει πολυ ενδιαφερων αυτο το λινκ, αν και δεν καταλαβαινω ακριβως τι θελετε να βγαλετε με την συζητηση σας

Γι αυτό ακριβώς, το περιεχόμενου του link έγραψα, το οποίο μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε πάρα πολύ εύκολα. Δεν χρειάζονται ούτε ειδικά διαστημικά εργαλεία, ούτε γνώσεις πτυχιούχου. Ενας απλός ταπεινός wave editor και μερικά δισκάκια που πουλάνε.

Μ αυτά λοιπόν και τα volt θα βγάλει το cd και ότι άλλο το φωτήσει ο σχεδιαστής του.

....για τήν υπερδιαμόρφωση , είναι γνωστό το θέμα γι αυτό κι επέμενα αν θυμάσαι σε πρό με χαμηλό κέρδος ..(χ4 χ5 ) :award:

Σ έχασα πάλι
icon9.gif

Τι σχέση έχει η "υπερδιαμόρφωση" του μέσου, με το κέρδος του προ. Ο οποίος μπορεί να είναι υλοποιημένος με χίλιες και μια διαφορετικές επιλογές. Και πριν απ αυτόν υπάρχουν χ βαθμίδες μέσα στο ίδιο το έρμο το cd player που κι αυτές έχουν τα δικά τους.