ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

imakolata

New member
17 February 2010
51
ειμαι εδω και 2 μηνες κατοχος της lg pj550. αυτο που βιωνω τις τελευταιες μερες ειναι οτι πιο σπαστικο εχω συναντησει σε τηλεοραση! οτι μα οτι και αν δω στην τηλεοραση εστω και με την παραμικρη στατικη εικονα ( ειτε αυτο ειναι logo σταθμου,ειτε οι μπαρες που συνηθιζουν να βαζουν τα καναλια τους στα δελτια ειδησεων, ειτε ακομα και τα ´παραθυρα' που π.χ το mega χρησιμοποιει στις ειδησεις του ) μου αφηνουν image retention ακομα και αν δω 5 λεπτα το ιδιο καναλι:!!! σβηνω τον αποδικοποιητη της nova και υπαρχει παντα σταμπα του τελευταιου καναλιου - η´ακομα και του προτελευταιου που εβλεπα....!!!- καναι αρκετη ωρα να φυγει και μετα φτου κι απ´την αρχη με το καναλι που θα δω!! ειμαστε σοβαροι??? το διαβαζα αλλα δεν το περιμενα τοσο χαλια! και δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα ειναι κατι που το παρουσιαζει τις τελευταιες μερες και δεν το εκανε προηγουμενως!
οι ρυθμισεις που χρησιμοποιω μετα απο περιπου 400 ωρες ειναι αντιθεση : 90, φωτεινοτητα : 40, οξυτητα: 65, χρωμα : 65, αποχρωση :R14.
μου αρεσει που στο forum της τηλεορασης ενθουσιασμενος εγραφα πριν απο λιγες μερες οτι βρηκα επιτελους τις ρυθμισεις που με αφηνουν ικανοποιημενο!!

Αν είσαι ακόμα στο στρώσιμο (150-200 ώρες) καλό θα ήταν να ρίξεις την αντίθεση...

Κατά τα άλλα και μένα μου τη σπάει το ΙR και σε καταλαβαίνω...

Επειδή δεν έχω LG δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται ή αν το φαινόμενο θα εξασθενήσει μετά από κάποιες ώρες χρήσης ή αν μπορείς να κάνεις κάτι...
Προς το παρόν, επειδή μάλλον είναι αρχή, ρύθμισέ την στο ζουμ ώστε να φύγει το σήμα από την οθόνη!

Γενικά να σου πω ότι επειδή οι plasma δεν είναι ότι καλύτερο για ημερήσιες θεάσεις ή πολύωρες στατικές εικόνες... άρα δεν είναι γενικής χρήσης...
αν την αγόρασες για θέαση mega, μάλλον έχεις κάνει λάθος!

-bye-

Καλεσε το σερβις.Πλασμα και lg και οικονομικη σειρα θα εχεις προβλημα.Αν μπορεις και την αλλαξεις παρε καποια lcd για καθημερινη θεαση στο σαλονι.Το μονο που παντρευτηκες ειναι η μαρκα.Αν γινει αλλαγη θα γινει με lg.

στο κάνει από τότε που πέρασες τις νέες ρυθμίσεις????? επειδή είδα τον τρόπο καλιμπραρίσματος που έκανες στο αντίστοιχο νήμα της τιβι (διπλα - διπλα με μια crt) σου προτείνω να φύγεις από τις ρυθμίσεις στρωσίματος και να βάλεις μια default ρυθμιση (έχεις περάσει τις 200 ώρες) και να παρακολουθήσεις τι γίνεται. αν στο ξανακάνει κάλεσε το σερβις. νομίζω ότι το χρώμα είναι ψηλά - το ίδιο και η οξύτητα.

στο κάνει από τότε που πέρασες τις νέες ρυθμίσεις????? επειδή είδα τον τρόπο καλιμπραρίσματος που έκανες στο αντίστοιχο νήμα της τιβι (διπλα - διπλα με μια crt) σου προτείνω να φύγεις από τις ρυθμίσεις στρωσίματος και να βάλεις μια default ρυθμιση (έχεις περάσει τις 200 ώρες) και να παρακολουθήσεις τι γίνεται. αν στο ξανακάνει κάλεσε το σερβις. νομίζω ότι το χρώμα είναι ψηλά - το ίδιο και η οξύτητα.

ναι δεν θα διαφωνησω οτι μπορει να ειναι λιγο ψηλα και η οξυτητα και το χρωμα! απλα μου κανουν πολυ πιο καλα στο ματι αυτες οι ρυθμισεις! και αυτες χρησιμοποιω τις τελευταιες μερες.ουτε τις default ουτε και αυτες που ειχα στο στρωσιμο! απλα μου φαινεται παραλογο να εμφανισει IR ακομα και με θεαση λιγων λεπτων! οσο για τον φιλο μου που ειπε οτι η plasma δεν ειναι για πολυωρη θεαση τι να πω? δηλαδη γιατι ειναι τοτε? και οταν μαλιστα διαφημιζονται οτι εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο τις lcd?? και φυσικα δεν βλεπω μονο mega και ειδησεις! και dvd βλεπω και blu ray! απλα εκει δεν εχει κατι σε σταθερο logo για να παρατηρησω αν εμφανιζει κατι αντιστοιχο!

Γενικά να σου πω ότι επειδή οι plasma δεν είναι ότι καλύτερο για ημερήσιες θεάσεις ή πολύωρες στατικές εικόνες... άρα δεν είναι γενικής χρήσης...
αν την αγόρασες για θέαση mega, μάλλον έχεις κάνει λάθος!

Θα έλεγα να συνεχίσεις το στρώσιμο μια εβδομάδα με μικρότερη αντίθεση και αν δείς ότι σου χαλάει το κέφι να προσπαθήσεις να την αλλάξεις...

Γενικά κάθε πάνελ plasma συμπεριφέρεται αυτόνομα... στο ίδιο μοντέλο άλλα panel δεν εμφανίζουν εύκολα IR και άλλα συμπεριφέρονται σαν το δικό σου.

Προσωπικά πήρα plasma για ΗD ταινίες μόνον και ευτυχώς γιατί και το δικό μου panel είναι ευαίσθητούλη...
Και πάλι plasma θα πάρω, εκτός συνταρακτικού απροόπτου!

-bye-

σαφώς και οι πλάσμα είναι για πολύωρες θεάσεις απλώς θέλουν προσοχή σε κάποια πράγματα. αν κοιτάξεις στο φορουμ υπάρχουν πάμπολοι χρήστες πλάσμα. λες όλοι αυτοί να ανοίγουν την τηλεόραση για 2 λεπτά και μετά να την κλείνουν???? υπάρχει πιθανότητα να έχεις πέσει σε προβληματικό πανελ. αυτό μπορεί να συμβεί και σε τηλεοράσεις πολλάπλάσιας αξίας. επειδή λογικά είσαι εντός εγγύησης προτείνω να κοντακτάρεις την αντιπροσωπεία και να τους εξηγήσεις αναλυτικά το ιστορικό της τηλεόρασης. πάντως από τις εντυπώσεις των χρηστών που έχω διαβάσει για σχεδόν όλους του τύπους πλασμα ελάχιστοι έχουν αναφέρει τόσο έντονο πρόβλημα ir και γενικά τα προβλήματα ir εμφανίζονται κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας.

Να ρωτήσω κάτι? Σε τι απόσταση θέασης είναι ορατό το ΙR της τηλεόρασης?

Εκ των προτέρων να πάω γιατί σε λίγο πρέπει να κλείσω... αν είναι ορατό από πολύ κοντά μόνον, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην δείς βελτίωση από άλλη plasma...

Re: Απάντηση: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Να ρωτήσω κάτι? Σε τι απόσταση θέασης είναι ορατό το ΙR της τηλεόρασης?

Εκ των προτέρων να πάω γιατί σε λίγο πρέπει να κλείσω... αν είναι ορατό από πολύ κοντά μόνον, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην δείς βελτίωση από άλλη plasma...

ειναι ορατη και απο αποσταση τουλαχιστον 3 μετρων οταν φυσικα ολα τα φωτα ειναι σβηστα και η οθονη ειναι μαυρη! μετα απο καποια λεπτα θεασης αλλου καναλιου το αποτυπωμα φευγει αλλα πλεον μου εχει μεινει το ψυχολογικο...! δεν συνηθιζω και εγω να ανοιγοκλεινω την τηλεοραση ανευ λογου αφου οπως προανεφερα τον αποδικοποιητη κλεινω οχι την τηλεοραση και λογικο ειναι να μαυριζει η οθονη (οχι βεβαια τοσο μαυρο οπως οταν ειναι κλειστη η τηελοραση!)

Άρα είναι σχετικά σοβαρό...

Τι να σου πω? δεν ξέρω... Αν δεν το αντέχεις μάλλον πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις... Ή περιμένεις να δείς πως θα πάει ή προσπαθείς για αλλαγή.

Δεν εχω εμπειρια απο LG αλλα αν βλεπεις το IR απο αποσταση 3 μετρων κατι δεν μου φαινεται να πηγαινει καλα.

Στην Panasonic που εχω για να δεις το image retention πρεπει να σβησεις ολα τα φωτα και να πας πολυ κοντα στην οθονη (μισο μετρο και λιγοτερο).

Τελος παντων ακομη και ετσι οπως τα περιγραφεις να ειναι αφου ειναι image retention αρα οχι κατι μονιμο δεν υπαρχει λογος να σκας.

Καλεσε το σερβις.Πλασμα και lg και οικονομικη σειρα θα εχεις προβλημα.Αν μπορεις και την αλλαξεις παρε καποια lcd για καθημερινη θεαση στο σαλονι.

Τo θεμα ειναι οτι ο ανθρωπος πηρε πλασμα για την καλυτερη ποιοτητα εικονας στα λεφτα που εδωσε.

Αν ηταν να πηγαινε σε LCD (με πολυ πιο σοβαρα προβληματα απο το IR) θα το εκανε απο την αρχη.

ναι δεν θα διαφωνησω οτι μπορει να ειναι λιγο ψηλα και η οξυτητα και το χρωμα! απλα μου κανουν πολυ πιο καλα στο ματι αυτες οι ρυθμισεις! και αυτες χρησιμοποιω τις τελευταιες μερες.ουτε τις default ουτε και αυτες που ειχα στο στρωσιμο! απλα μου φαινεται παραλογο να εμφανισει IR ακομα και με θεαση λιγων λεπτων! οσο για τον φιλο μου που ειπε οτι η plasma δεν ειναι για πολυωρη θεαση τι να πω? δηλαδη γιατι ειναι τοτε? και οταν μαλιστα διαφημιζονται οτι εχουν μεγαλυτερη διαρκεια ζωης απο τις lcd?? και φυσικα δεν βλεπω μονο mega και ειδησεις! και dvd βλεπω και blu ray! απλα εκει δεν εχει κατι σε σταθερο logo για να παρατηρησω αν εμφανιζει κατι αντιστοιχο!

Kάνε μια δοκιμή να ρίξεις την αντίθεση στο 60 και ανέβασε την σταδιακά προς το 90 ξανά, στη διάρκεια των επομένων 100 ωρών...

Αντίθεση κοντά στο τέρμα σε Plasma με λίγες ώρες, είναι φυσιολογικό να προκαλέσει αύξηση του image retention.

Αν καταλαβα καλα οι ρυθμίσεις που εβαλε ο imakolata ηταν μετα από 400 ωρες στρωσίματος..
Ποσες ωρες ακομα πρεπει να τη στρώσει για να την ρυθμίσει όπως του αρέσει;

To oτι οι plasma εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας ειναι σχετικο πως το βλεπει ο καθενας και τι αρεσει στο καθενα. Oi plasma ειναι κυριως για ταινιες.Αν δεν ειναι το 2011 προβλημα οι σταμπες απο το mega και το ant1 τοτε τι ειναι.Αν η πλασμα δουλευει σε φωτεινο μερος και φυσικα ο ανθρωπος θα ανοιξει φωτεινοτητα και αντιθεση για να αποφυγει την smooth εικονα μιας πλασμα.Οπως και να το κανεις η εικονα θελει οξυτητα πραγμα που οι πλασμα διαθετουν με το σταγονομετρο.Οσο για τα προβληματα των lcd αλλα τοσα εχουν και οι πλασμα.Το θεμα ειναι τι αρεσει στον καθενα.

Το πλασμα ειναι κορυφή και ειδικά στο μαυρο
Φιλε μου το πανελ εχει προβλημα
Παρε τηλ και ζητα ΑΝΤΑΛΑΓΗ (οχι επισκευή) Δεν ειναι σωστα τα ρευματα που τρωει το πανελ

To oτι οι plasma εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας ειναι σχετικο πως το βλεπει ο καθενας και τι αρεσει στο καθενα. Oi plasma ειναι κυριως για ταινιες.Αν δεν ειναι το 2011 προβλημα οι σταμπες απο το mega και το ant1 τοτε τι ειναι.Αν η πλασμα δουλευει σε φωτεινο μερος και φυσικα ο ανθρωπος θα ανοιξει φωτεινοτητα και αντιθεση για να αποφυγει την smooth εικονα μιας πλασμα.Οπως και να το κανεις η εικονα θελει οξυτητα πραγμα που οι πλασμα διαθετουν με το σταγονομετρο.Οσο για τα προβληματα των lcd αλλα τοσα εχουν και οι πλασμα.Το θεμα ειναι τι αρεσει στον καθενα.

Εχεις δει KURO καλιμπραρισμένη απο τον Κο Καρτσιουνη?

Δεν μιλησα για kuro γιατι δεν παραγεται.Εχει φιλος την 5090 και ειναι κορυφη.

Re: Απάντηση: ΕΛΕΟΣ!! την βοηθεια σας παιδια!! τι κανω λαθος???

Αν καταλαβα καλα οι ρυθμίσεις που εβαλε ο imakolata ηταν μετα από 400 ωρες στρωσίματος..
Ποσες ωρες ακομα πρεπει να τη στρώσει για να την ρυθμίσει όπως του αρέσει;
ακριβως ετσι Ανδρεα! μεχρι τις 200-250 ωρες εβλεπα με χαμηλες ρυθμισεις,με zoom , γενικα με οτι προτεινουν οι φιλοι εδω που εχουν plasma για το στρωσιμο! μετα ανεβασα σταδιακα και πριν λιγες μερες κατεληξα σε αυτες τις ρυθμισεις! το θεμα ειναι πως ακομα και με αντιθεση στο 80 και οξυτητα στο 60 εξακολουθει να αφηνει αποτυπωμα (εστω και προσωρινο). Πιο χαμηλα τις ρυθμισεις δεν θελω να τις βαλω γιατι πολυ απλα δεν μου αρεσει καθολου το αποτελεσμα! Ηθελα χτες να ποσταρω και φωτογραφιες αλλα δεν τα καταφερα! Βαζω για παραδειγμα το καναλι novasports highlights (για οποιον ξερει εχει κατω αριστερα ενα logo σε κοκκινο-μπλε χρωμα διπλα στην μπαρα των ειδησεων) - ακομα και με preset cinema - το αφηνω να παιξει για 5 λεπτα, κλεινω τον αποδικοποιητη και το αποτυπωμα ειναι ορατοτατο...ετσι για να μου θυμιζει τι καναλι εβλεπα....μετα απο 5 λεπτα σε αλλο καναλι εξαφανιζεται βεβαια αλλα οταν βλεπω κατι τετοιο σε καινουργια τηλεοραση μου χαλαει η διαθεση! κατα κανονα χρησιμοποιω και την εξοικονομηση ενεργειας αλλα ειτε με εξοικονομηση ειτε χωρις το φαινομενο ειναι το ιδιο!

To oτι οι plasma εχουν καλυτερη ποιοτητα εικονας ειναι σχετικο πως το βλεπει ο καθενας και τι αρεσει στο καθενα.

Δεν ειναι καθολου σχετικο. Η PJ550 εχει μαυρο 0.05-0.06 nits που ειναι καλυτερο απο αυτο που εχει πχ. η Samsung C8000 που εχει πολλαπλασια τιμη.

Η οξυτητα ειναι τεχνητη πληροφορια που δεν προσθετει στην εικονα οσα χανει απο την ελλειψη αντιθεσης απο την οποια υποφερουν ολες οι LCD (πλην local dimming και υπο προυποθεσεις και σε αυτες).

Last edited: