ΚΑΙ μυστικά,πατέντεςΚαλημέρα!
Γενικά μουσική από πικάπ ναι.
Τώρα για scratch, με τα πικάπ που έχουμε οι περισσότεροι, όχι, εγώ π.χ. μάλλον θα φύγω με μετακαρπικό αν προσπαθήσω να κάνω scratch στο δικό μου.
Έχουμε όμως χρήστες όπως ο @vlad66 που έχει Technics MK2, τέλειο πικάπ για scratch και πολλούς δίσκους.
Scratch δεν νομίζω να κάνει, αλλά αν υπάρχουν κάπου οδηγίες...
εμένα πάντως μου άρεσεΧαχα... Το πικαπιστες ακούγεται κάπως είναι η αλήθεια ....δεν παραπέμπει σε κάτι καλό, μου φέρνει κάτι σε σκοταδιστές και τέτοια ...
Έλληνες Turntablists να είναι και ψαγμενο ...
Αν έχει σκάλες αυτό και το διπλανό επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης όπως π.χ. τα Techniks γιατί όχι.Υπάρχει μυστικό για να κάνω scratch με πλατό που ζυγίζει 6 κιλά;![]()
Όχι belt drive φυσικά ,αμέσου οδήγησης και ελαφρώς τροχαλίας (lenco) ,αλλά ποτέ μην λες ποτέ.Άλλα πικάπ χρησιμοποιούνται για remixes και scratch, όχι HiFi belt drive μεγάλης μάζας.
Δεν βάζεις οικογενειακό αυτοκίνητο στα χωράφια ούτε πας οικογενειακό ταξίδι με τρακτέρ.
Μπορεί να τύχει να μπει οικογενειακό αυτοκίνητο στο χωράφι, εγώ δεν μπορώ να το βγάλω, αλλά έχει ειδικούς.
όχι δεν θέλω να πω αυτό,αλλά για να γίνει μίξη σε ένα χορευτικό event , θέλει δύο αμέσου drive,και εγώ προσωπικά και πολλοί έχουμε δει στα χρόνια που δεν υπήρχε περίσσευμα να υπάρχει ένα αμέσου οδήγησης μ ένα ιμάντα των 8-12 κιλών..Δεν πάει να είναι και ο θεός Διόνυσος ο ίδιος;
Αν μου βρεις ένα λόγο για να πάρει σε πάρτι κάποιος δύο πικάπ που το καθένα ζυγίζει 40 κιλά, είναι αργοκίνητο καράβι στην εκκίνηση γιατί το πλατό του ζυγίζει 5-6 κιλά, θα αγοράσω και του @PanMan να κάνω party!
Ναι, κανένα μεθυσμένο που του ξέφυγε το αμάξι και μπήκε στα χωράφια. Έλα εσύ με όποιο οικογενειακό θέλεις να σου κοτσάρω μία φρέζα να δούμε πόσα μέτρα θα κάνεις.
Κάθε δουλειά θέλει και το εργαλείο της.
Ούτε θα πεις ότι το MK2 είναι καλύτερο από ένα πικάπ των 100.000€ επειδή στο δεύτερο δεν μπορείς να κάνεις scratch, ούτε ότι ένα τρακτέρ είναι καλύτερο από μία Ferrari επειδή η Ferrari δεν μπορεί να φρεζάρει όπως ένα τρακτέρ.
Συνάδελφε...εγώ μπήκα μέσα για παρεμβολές σε Τούρκικο κανάλι.Τα ξέρω μάναμ αυτά.
'Εκανα εκπομπές σε πειρατικό από το 1986,
Όταν σου έκαναν κατάσχεση από την αστυνομία πήγαινες στον Κατουμά και τα αγόραζες πάλι μεταχειρισμένα.
Έμπαινες μέσα, σε ρωτούσε τι ήθελες, "την EL504 με το αυτοκόλλητο Radio Club στο πλάι", "δεν μου έχει έρθει ακόμη", "καλά, όταν έρθει πάρε με τηλέφωνο".
Εννοείται αυτό δεν το έκανε ένα απλό direct πόσο μάλλον ένα με ιμάντα.Παιδιά για να μην μπερδευόμαστε και να μιλάμε για το ίδιο πράγμα skratc-άς είναι αυτό στο παρακάτω Ιστορικό κυριολεκτικά Live των Portishead Roseland NYC...όπου στο τρακ humming αν βαριέστε να ακούσετε όλο ,πηγαίνετε στο 02¨50 για να δείτε την τάση που υπήρχε στα '90ς/'00ς .
Δείτε τον τύπο που σκρατσάρει δίπλα στην συμφωνική για 'εισαγωγή' εφέ ή samples..συνοδεύοντας την φωνάρα ..έναν δίσκο που έχω και αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω ,θα ήθελα να είμουν μέσα.
Τέτοιους 'σκρατσάδες' Έλληνες δεν γνωρίζω και δεν ξέρω αν έχουν και τα labels απ τις ειδικευμένες σε Samples Δισκογραφικές που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες...
Humming - Portishead Roseland NYC (proper audio)
μια διόρθωση ,'λύνεται σαν αρθρογράφος' εννούσα αερογράφος ακριβείας.όχι δεν θέλω να πω αυτό,αλλά για να γίνει μίξη σε ένα χορευτικό event , θέλει δύο αμέσου drive,και εγώ προσωπικά και πολλοί έχουμε δει στα χρόνια που δεν υπήρχε περίσσευμα να υπάρχει ένα αμέσου οδήγησης μ ένα ιμάντα των 8-12 κιλών..
Η μίξη ήταν φοβερή,με άτομο που θα τον ονόμαζαν ταχυδακτυλουργό σήμερα ,έκανε την επιβράδυνση ή επιτάχυνση στο ένα για να κολλήσει με το αμέσου οδήγησης το επόμενο τρακ και δεν έπαιρνες και χαμπάρι.(καημένο accutex τι τραβούσε).
Προσωπικά έχω πολλές 'εικόνες' από 70ς σε κασέτες,που έχω μετατρέψει σε cd ,ένας μάλιστα ζεί και με μια τέτοια κασέτα έπιασε δουλειά σε μια απ' τις μεγαλύτερες ντίσκο της χώρας..
ως γνωστόν τω καιρώ εκεινω με την προφορική αίτηση για ανάληψη πρώτου ή δεύτερου dj , έδινες και μια κασέτα τουλάχιστον ώστε ο ιδιοκτήτης ν αξιολογήσει την μουσική συνέχεια που αποδίδει η μίξη σου ,την αλλαγή από ένα μουσικό κλίμα σε άλλο και το κυριότερο την δυνατότητα που έχεις ν ανεβάσεις τον Ρυθμό σε σημεία του προγράμματος που ήταν και τα Peak της διασκέδασης.
Φυσικά να εναλλασεις τα είδη ταχύτατα καθώς άδειαζε σε ελάχιστο χρόνο ένα μαγαζί από παρατεταμένη ανία και πήγαινε στο επόμενο.
Εγώ το έχω δει πολλές φορές στα 70ς-80ς οι μίξεις να είναι σχεδόν τέλειες και αρμονικές με το ένα πικάπ ιμάντα να το έχω κιόλας Dual βαρύ ή pioneer βαρύ και τα δύο με ιμάντα.
πολλά μαγαζιά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα εξοπλισμού με δύο direct,-ή υπήρχε παροπλισμός για διάφορους λόγους (όπως ένα χυμένο κερασμενο σφηνάκι αντί να το πίνει ο dj ,να το απολαμβάνει το πλατό) ,στο ένα
ή ο επαγγελματίας dj όταν έκανε την πρόβα του στον δικό του χώρο που έπρεπε να είναι διαθέσιμα δύο πικάπ,ένας μίκτης,ένα μικρόφωνο,ένας ενισχυτής και ένα ζευγάρι ηχεία μεγάλης ευαισθησίας..
έτσι έβγαζαν το ψωμί τους οι παλιοί καλοί djs και κάποιοι απ' αυτούς έπιασαν δουλειά,έγιναν διάσημοι και εδώ ισχύει το έλα παππού μου να σου δείξω τ αμπελοχωραφα σου.
πολλές παραστάσεις 41 χρόνων, πολλές κασέτες πολλές μίξεις με samples που αυτά κυρίως έμπαιναν σφήνα με πλατό ιμαντα σαν τρίτο, επειδή το MK 2 κόστιζε και χρειαζόταν χρόνος για την επισκευή του στο κέντρο ( εδώ και χρόνια λύνεται σαν αρθρογράφος,η όπως ο Vlad και τοπικά).
Δεν έχανε μπιτ ο τύπος (κάποιος Carlos), έχω κασσέτες για όποιον θέλει....
Αυτό γινόταν ευκολότερα βέβαια με την βοήθεια των Maxi 45 που είχαν διάφορα remixes του πρωτότυπου με long - Extra long εισαγωγές.
Αυτές ήταν οι πρώιμες εποχές djs.
Δεν είχαν όλες οι ντίσκο,τα clubs,οι παμπ δύο Technics, το κόστος ήταν μεγάλο τότε την εποχή του Ράδιο κατουμά,ένας μικτης τριών καναλιών ακόμα και απ' τα ιστορικά μέρη όπως το Μοναστηράκι κόστιζε..
Κατόπιν ήρθαν άλλες σχολές με μίξη δύο τραγουδιών η και τριών επί 3λεπτο,4 λεπτο και φωνητικά από πάνω
έτσι μεγαλούργησε ο αγαπημένος μου dj Clubbe τελη 70ς ,μετά το ξεκίνημα του που ήταν και απ' τα αρχικά μέλη των ABBA κιθαρίστας και τον άκουσα πριν δύο τρία χρόνια, παρότι κοντά στα 80ς ακόμα ξεσηκώνει.
Αυτά όπως τα έζησα και όχι όπως τα φαντάστηκα,με πολύ αποδεικτικό υλικό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.