Ελληνικά 24/96

Musicalicius

Banned
20 May 2008
1,429
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί όπου και έψαξα για Ελληνική δισκογραφία σε 24/96 δεν βρήκα τίποτα.
Αν υπάρχει κάτι τότε ας δοθεί το λίνκ της δισκογραφικής εδώ.

Δεν είναι τόσο το 96 που μας λείπει, αλλά το 24!
Δεν κυκλοφορεί δυστυχώς στην Ελληνική δισκογραφία υλικό σε οποιοδήποτε format υψηλής ανάλυσης. Η μικρή κι' ανεκπαίδευτη αγορά μας περιορίζει τις προσπάθειες. Και αφού το SACD πέθανε εν τη γενέσει του μόνη ελπίδα για το μέλλον απομένει το internet.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα στραφούμε, αργά ή γρήγορα, όσοι με κάθε τρόπο ασχολούμαστε με την παραγωγή και επεξεργασία ηχογραφημένης μουσικής.

Υπομονή λοιπόν... Τι άλλο;

Αν δεν κάνω λάθος η πρόσφατη επανακυκλοφορία της δισκογραφίας του Χατζηδάκη από την Καθημερινή είναι στα 24bit.
Τόσο δύσκολο ήταν να δοθούν τα ίδια έργα και σε 24bit 96Khz από κάποιο site επί πληρωμή.
Και δεν μιλάω για το ενδιαφέρον μόνο από Ελλάδα γιατί ο Χατζηδάκης είναι γνωστός παγκόσμια με το έργο του.
Έχουμε πολλές Έλληνικές δισκογραφικές αλλά μας λείπει μία σαν την 2L που επιδοτήται από το Νορβηγικό κράτος για να προβάλει τον μουσικό πλούτο της χώρας.

Ποια χρηματοδότηση!!! Ο Υπουργός *Πολιτισμού* [!!!] της προηγούμενης κυβέρνησης κατεδάφισε την Columbia και μαζί την ιστορία της Ελληνικής δισκογραφίας!! Λ.Σ.

Aνυπολόγιστη καταστροφή απο τον μέγα κατεδαφιστή πάσης φύσεως μνημείου και μέγιστο ούνο της ρεμούλας Βουλγαράκη ο οποίος το μόνο που παρήγαγε ήταν σοφές ρήσεις όπως "το νομιμον είναι και ηθικόν".

Ακόμα κλαίει ένα κομάτι μου για αυτήν την ανυπολόγιστη καταστροφή..

Αν δεν κάνω λάθος η πρόσφατη επανακυκλοφορία της δισκογραφίας του Χατζηδάκη από την Καθημερινή είναι στα 24bit.
Τόσο δύσκολο ήταν να δοθούν τα ίδια έργα και σε 24bit 96Khz από κάποιο site επί πληρωμή.
Και δεν μιλάω για το ενδιαφέρον μόνο από Ελλάδα γιατί ο Χατζηδάκης είναι γνωστός παγκόσμια με το έργο του.
Έχουμε πολλές Έλληνικές δισκογραφικές αλλά μας λείπει μία σαν την 2L που επιδοτήται από το Νορβηγικό κράτος για να προβάλει τον μουσικό πλούτο της χώρας.

Musicalicius δεν μακαρίζεις που έγιναν με σωστό 24bit remastering και σώθηκαν και κυκλοφόρησαν σωστά με καλό ήχο.
Όσον αφορά τώρα στην Ελληνική μουσική παράδοση, ας είναι καλά οι....Σουηδοί της ΒΙS, με τον δικό μας μαέστρο και συνθέτη Νίκο Χριστοδούλου, που φρόντισαν να βγάλουν τα άπαντα του μεγαλύτερου Έλληνα συνθέτη του Νίκου Σκαλκώτα, και σε SACD.
Και για να ευλογήσω και τα Ελληνικά και δικά μου "γένια" ο μαέστρος Βύρων Φιδετζης κι εγώ, σχεδόν με δικά μας έξοδα και το κράτος απόν, έχουμε ηχογραφήσει σχεδόν όλες τις όπερες του Κερκυραίου Σπύρου Σαμάρα, σύγχρονο και ανταγωνιστή του Πουτσίνι στην Ιταλία, και γενικά την πλειονότητα των Ελλήνων συνθετών από το '83 μεχρι σήμερα.
Αυτά και συγνώμη για τα πολλά off topic, αλλά ...αγανάκτηση ένεκα.

Last edited:
Και για να ευλογήσω και τα Ελληνικά και δικά μου "γένια" ο μαέστρος Βύρων Φιδετζης κι εγώ, σχεδόν με δικά μας έξοδα και το κράτος απόν, έχουμε ηχογραφήσει σχεδόν όλες τις όπερες του Κερκυραίου Σπύρου Σαμάρα, σύγχρονο και ανταγωνιστή του Πουτσίνι στην Ιταλία, και γενικά την πλειονότητα των Ελλήνων συνθετών από το '83 μεχρι σήμερα.
Αυτά και συγνώμη για τα πολλά off topic, αλλά ...αγανάκτηση ένεκα.

Που μπορούμε να τις βρούμε αυτές Θέμη;

τα τελευταία remaster του Χατζιδάκι είναι απλά απαράδεκτα , φτάνει να ακούσει κανείς τις πρώτες κόπιες
απορώ πως κατάφεραν να εμπλέξουν την δισκογραφία του Χατζιδάκι στον γνωστό loudness war

τα τελευταία remaster του Χατζιδάκι είναι απλά απαράδεκτα , φτάνει να ακούσει κανείς τις πρώτες κόπιες
απορώ πως κατάφεραν να εμπλέξουν την δισκογραφία του Χατζιδάκι στον γνωστό loudness war

Τι εννοείς πρώτες κόπιες και που βρήκες loudness war.

Τι εννοείς πρώτες κόπιες και που βρήκες loudness war.
αυτό είναι από το πρώτο track απο τους δεκαπέντε εσπερινούς Έκτη έκδοση (Δεκέμβριος 1987): CD (EMI: 70240 - MINOS EMI).
oldi.png

και αυτό είναι το ίδιο track απο το τελευταίο remaster Έβδομη έκδοση (1998): CD (EMI: 498 842 - MINOS EMI). Νέα έκδοση του έργου σε CD, με ψηφιακή επεξεργασία και πολυσέλιδο ένθετο, με φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό.
Όγδοη έκδοση (2008): CD (EMI: 50999 217055 2 6 - MINOS EMI). Νέα έκδοση του έργου σε CD με ψηφιακή επεξεργασία και πολυσέλιδο ένθετο, με φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό.

kathimerini.png

Εγώ δε βλέπω τις φωτό. συμβαίνει και σε άλλους αυτό;

@themiloc. Τους χορούς τους έχω, δεν γνώριζα ότι υπάρχουν σε SACD. ήξερα για ένα SACD με το Δεύτερο Κοντσέρτο για Πιάνο, υπάρχουν κι άλλα;

Υ.Γ. Προς τι ο πληθυντικός;

Τους δεκαπέντε εσπερινούς δεν τους έχω ούτε σε βινύλιο.
Και δεν μπορώ να κρίνω.
Για βάλε και άλλα αποσπάσματα αφού λές ότι είναι όλα απαράδεκτα.
Εγώ φυσικά διαφωνώ και ούτε μπορώ να στηριχτώ σε ένα τυχαίο απόσπασμα.

και το χαμόγελο της τζοκοντας έτσι είναι αλλα μη με βάζετε να ριπαρω και να βγάζω screenshot
είπα όποιος έχει ακούσει τα παλιά καταλαβαίνει

τείνω να συμφωνήσω.
Από τότε που τα άκουσα πριν από 6-7 χρόνια δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου.
θεωρώ ότι η αιτία του κακού είναι η προσπάθεια αποθορυβοποίησης που μασκάρισε αρκετή λεπτομέρεια.

και το χαμόγελο της τζοκοντας έτσι είναι αλλα μη με βάζετε να ριπαρω και να βγάζω screenshot
είπα όποιος έχει ακούσει τα παλιά καταλαβαίνει

υπάρχει παλιότερο θέμα γιά την τζοκόντα εδώ...
Μακράν καλύτερο το παλιό παλιό βινύλιο.

Εγώ δε βλέπω τις φωτό. συμβαίνει και σε άλλους αυτό;

@themiloc. Τους χορούς τους έχω, δεν γνώριζα ότι υπάρχουν σε SACD. ήξερα για ένα SACD με το Δεύτερο Κοντσέρτο για Πιάνο, υπάρχουν κι άλλα;

Υ.Γ. Προς τι ο πληθυντικός;

Κώστα, είπα οτι βγήκαν και σε SACD, δεν εννοούσα όλα ή τους χορούς.
Ο πληθυντικός μπήκε θέλωντας να απευθυνθώ γενικά.
Αν δεν βρείς Σαμάρα, ευχαρίστως να σου κάνω αντίγραφα.

@antonisgr. Αν με το loudness war εννοείς κομπρεσάρισμα, αυτό που βλέπεις είναι απλά ανέβασμα στάθμης, κάτι που δεν αλλάζει τις σχέσεις, τους χώρους και γενικά την ποιότητα.

Δεν ξέρω αν κάτι μου διαφεύγει, αλλά στα screenshots του @antonisgr, αυτό που βλέπω είναι οτι οι σχέσεις δεν έχουν διατηρηθεί...

Το θέμα εδώ δεν είναι αν δύο τρείς παλιές αναλογικές ηχογραφήσεις έχουν πρόβλημα στη επεξεργασία που μπορεί να είναι και πρόβλημα παλιάς φθαρμένης ή κακής κόπιας ταινίας.
Αυτό το ζήτημα ας μεταφερθεί από την διαχείρηση σε καινούργιο θέμα.
Το θέμα εδώ είναι ότι εδώ και είκοσι χρόνια η Ελληνική μουσική γράφεται στα στούντιο σε 24/96 αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα ο ακροατής να την ακούσει σε αυτό το φορμάτ.