Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Υπομονή, τέσσερις κληρώσεις είχα.

Αιτήσεις αρχές Νοέμβρη-μέσα Δεκέμβρη.

Φέτος έχω ΠΛΗ24, 31 και 42.

πλη 37 και πλη 42! Του χρονου τελειωνει ευτυχως! Μιλαμε για 6 χρονια κοπου, διαβασματος και φροντιστηριων! Πραγματικα σας θαυμαζω οσους το παρακολουθειτε, δεν ειναι καθολου ευκολο!

πλη 37 και πλη 42! Του χρονου τελειωνει ευτυχως! Μιλαμε για 6 χρονια κοπου, διαβασματος και φροντιστηριων! Πραγματικα σας θαυμαζω οσους το παρακολουθειτε, δεν ειναι καθολου ευκολο!

ΠΛΗ 42 μπορεί να είμαστε μαζί (ΑΘΗ2). Και εγώ τελειώνω του χρόνου.

Καλή δύναμη, και καλό κουράγιο!

Η ΦΥΕ είναι πολύ δύσκολη για κάποιον που δεν έχει βάσεις (π.χ. 1η δέσμη) ή κατεύθυνση από το λύκειο.

Ιδιαίτερα για μας που πέρασαν τα χρόνια, και ίσα που θυμόμαστε αν πήγαμε λύκειο ή όχι.:flipout:

Ως εκ τούτου, δεν την επιλέγουν πολλοί.

Έχω ακούσει πως κοστίζουν αρκετά τα μαθήματα που επιλέγεις για κάθε εξάμηνο (700 /μάθημα)...

Ισχύει κάτι τέτοιο? Πώς λειτουργεί το ανοιχτό Πανεπιστήμιο?

Είναι 700/θεματική (3 ή 4 μαθήματα).
Κάθε ακαδημαικό έτος είναι έως 3 θεματικές.
Το πανεπιστήμιο είναι 12 θεματικές - 4 έτη (άρα 8.400 σύνολο).
Στα έξοδα υπολογίζεις τα extra (βιβλία, μετακινήσεις κλπ).

Όσον αφορά κάθε θεματική, δίνεις 4-6 εργασίες το χρόνο (ανάλογα τη θεματική) και στο τέλος δίνεις εξετάσεις. Μετά από ένα περίπου μήνα δίνεις επαναληπτικές αν δεν τα έχεις καταφέρει.

Και αν δεν περάσεις δηλαδή κάποιο μάθημα της θεματικής (π.χ το πρώτο έτος) πληρώνεις τη θεματική φτου και απ' την αρχή (700 στο δεύτερο έτος)?

Όχι φυσικά. Πληρώνεις το 1/3, και τον επόμενο χρόνο το έχεις μόνο για τις εξετάσεις (κανονική και επαναληπτική). Αν και τότε δεν τα καταφέρεις, τότε τον μεθεπόμενο χρόνο πάει κανονικά(σαν τον πρώτο).

Στο Site υπάρχει ο κανονισμός σπουδών.

Μμμμ... Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απ' ότι καταλαβαίνω έχει κάποιες απαιτήσεις και κοστίζει λιγότερο απ' ότι να σπουδάσεις στο εξωτερικό. Βέβαια είναι θέμα καθαρής τύχης να μπεις αλλά θα πρέπει να έχεις και ένα σεβαστό ποσό στην άκρη για τις θεματικές...

Το ζήτημα είναι αν μπορείς να το παρακολουθείς και να εργάζεσαι πλήρες ωράριο (εξαιρώ τους δημοσιους υπαλλήλους)...

Να συμπληρώσω ότι ΕΙΔΙΚΑ γιά το τμήμα Φυσικής, υπάρχουν εκτός από τις 12 θεματικές και υποχρεωτικά 6 εργαστήρια με διάρκεια 6-8 μέρες ανά εργαστήριο τα οποία γίνονται του καλοκαιρινούς μήνες στην Πάτρα! Υποχρεωτικά μιάς και υπάρχουν κανονικά εξετάσεις και βαθμολογία και στα εργαστήρια γιά να πάρεις πτυχίο. Το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 50% μία θεματικής δηλαδή 350 ευρώ περίπου και βέβαια πρέπει να υπολογίσει κανείς και τα ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.

Πάντως από το κόστος είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΙ κατά την γνώμη μου.

Re: Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Να συμπληρώσω ότι ΕΙΔΙΚΑ γιά το τμήμα Φυσικής, υπάρχουν εκτός από τις 12 θεματικές και υποχρεωτικά 6 εργαστήρια με διάρκεια 6-8 μέρες ανά εργαστήριο τα οποία γίνονται του καλοκαιρινούς μήνες στην Πάτρα! Υποχρεωτικά μιάς και υπάρχουν κανονικά εξετάσεις και βαθμολογία και στα εργαστήρια γιά να πάρεις πτυχίο. Το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 50% μία θεματικής δηλαδή 350 ευρώ περίπου και βέβαια πρέπει να υπολογίσει κανείς και τα ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.

Πάντως από το κόστος είναι Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΙ κατά την γνώμη μου.

Ωχ. Αυτό για το κόστος του εργαστηρίου δεν το ήξερα. Και σε μας έχουν 1 αλλά λογίζεται ως θεματική (δηλαδή αν θες έχεις 11+1). Νομίζω πως είναι υπό κατάργηση.

Σίγουρα δε σας το μετρούν ως θεματικές? Απίστευτο!

Αυτό με το κόστος Αργύρη έχει θετικά και αρνητικά σχόλια. Στα fora του ΕΑΠ γίνεται χαμός.