ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Για να σας λύσω την απορία, με ενημέρωσε οτι το αντικείμενο υποκειται σε δασμούς Anti dumbing.
Προσπάθησα να το τσεκάρω, όμως η λίστα με τα αντικείμενα που υπόκεινται σε αυτούς τους δασμούς είναι τόοοοοοοοοοοοσο μεγάλη που δεν ειχα χρόνο και διάθεση να τη διαβάσω.
Κάτι μου λέει ότι είναι καινούρια απόφαση (κάθε μέρα προσθέτουν καινούρια αγαθά σε αυτή τη λίστα), γιατί πριν ένα χρόνο είχα εισαγάγει ακριβώς το ιδιο αντικείμενο χωρίς καμία επισήμανση.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε από Anti Dumbing, η σφαλιάρα είναι χοντρή! Σε κάποια αντικείμενα είναι 48% της αξίας επιπλέον!
Οπότε, είμαι και τυχερή που όλα υπολογίστηκαν βάσει της απόδειξης του Κινεζου και όχι βάσει της τραπεζικής.
Το θέμα είναι...γιατί μου ξαναζήτησε την απόδειξη?
Οταν είπα στο αρχικό τηλεφώνημα της ότι "μα την έχω ήδη στείλει την απόδειξη και μο είπατε ότι προχωρήσατε ήδη σε διασαφηση" μου απάντησε λίγο απολογητηκά, λίγο ενοχικά, ότι δεν την βρίσκει αυτή τη στιγμή και τη χρειαζεται.
Τί να πω?
Πάντως πέρα από τη καθυστέρηση (είναι ένα μήνα μέσα στο τελωνείο), με όσους μίλησα είναι φιλικότατοι και εξυπηρετικότατοι χωρίς να αφήνουν περιθώρια για εξάρσεις.

Για να σας λύσω την απορία, με ενημέρωσε οτι το αντικείμενο υποκειται σε δασμούς Anti dumbing.
Προσπάθησα να το τσεκάρω, όμως η λίστα με τα αντικείμενα που υπόκεινται σε αυτούς τους δασμούς είναι τόοοοοοοοοοοοσο μεγάλη που δεν ειχα χρόνο και διάθεση να τη διαβάσω.
Κάτι μου λέει ότι είναι καινούρια απόφαση (κάθε μέρα προσθέτουν καινούρια αγαθά σε αυτή τη λίστα), γιατί πριν ένα χρόνο είχα εισαγάγει ακριβώς το ιδιο αντικείμενο χωρίς καμία επισήμανση.
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε από Anti Dumbing, η σφαλιάρα είναι χοντρή! Σε κάποια αντικείμενα είναι 48% της αξίας επιπλέον!
Οπότε, είμαι και τυχερή που όλα υπολογίστηκαν βάσει της απόδειξης του Κινεζου και όχι βάσει της τραπεζικής.
Το θέμα είναι...γιατί μου ξαναζήτησε την απόδειξη?
Οταν είπα στο αρχικό τηλεφώνημα της ότι "μα την έχω ήδη στείλει την απόδειξη και μο είπατε ότι προχωρήσατε ήδη σε διασαφηση" μου απάντησε λίγο απολογητηκά, λίγο ενοχικά, ότι δεν την βρίσκει αυτή τη στιγμή και τη χρειαζεται.
Τί να πω?
Πάντως πέρα από τη καθυστέρηση (είναι ένα μήνα μέσα στο τελωνείο), με όσους μίλησα είναι φιλικότατοι και εξυπηρετικότατοι χωρίς να αφήνουν περιθώρια για εξάρσεις.

...και ναι, το αντικείμενο που αγόρασα είναι πλέον μέσα στη λίστα anti dumbing

Ξέρει κανείς με ποια εταιρεία στέλνει το geekbuying με την επιλογή hkeu priority line για αποφυγή τελωνείου και πόσες μέρες κάνει?

Ευρωπαϊκές πατέντες!

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πήρα το δέμα του Gearbest, που έστειλε με το σουηδικο ταχυδρομείο, χωρίς καμία χρέωση από το τελωνείο, αφού προφανώς δέχτηκαν το PayPal που ήταν κάτω από 22 . Πάνω είχε κολλημένο το γνωστό κίτρινο αυτοκόλλητο, που στην ουσία το δέμα αν θέλει το τελωνείο το ελέγχει. Οπότε είναι ίδια περίπτωση με το ολλανδικό. Άρα μόνο βελγικό μέχρι να βάζουν και αυτοί το αυτοκόλλητο...

Μετά από άπειρα τηλεφωνήματα, άπειρα e-mail και αγανάκτηση, κατάφερε και ξεκόλλησε σήμερα από το τελωνείο, ένα μήνα μετά την εισαγωγή του.
Δόξα να έχει ο Κύριος!

1.JPG

πάντως εγώ, μετά από όλη αυτήν την περιπέτεια, ορκίστηκα ότι θα είναι το τελευταίο αντικείμενο μεγάλης αξίας που αγοράζω απο τρίτη χώρα.
ακόμα δεν ξέρω το κουστουμάκι που μου ράψανε τελικά, αλλά αφού ξεκόλλησε, θα το μάθω σύντομα και θα σας ενημερώσω.

πάντως εγώ, μετά από όλη αυτήν την περιπέτεια, ορκίστηκα ότι θα είναι το τελευταίο αντικείμενο μεγάλης αξίας που αγοράζω απο τρίτη χώρα.
ακόμα δεν ξέρω το κουστουμάκι που μου ράψανε τελικά, αλλά αφού ξεκόλλησε, θα το μάθω σύντομα και θα σας ενημερώσω.

Απο που ειχες παραγγείλει? Αν επιτρεπεται, τι αξιας ηταν το προιον? (αν θες να μας πεις και τι ηταν)

Απο που ειχες παραγγείλει? Αν επιτρεπεται, τι αξιας ηταν το προιον? (αν θες να μας πεις και τι ηταν)

Τα έχει αναφέρει όλα ήδη

Πλαίσιο ποδηλάτου αξίας 500

Αναμενόμενη η ταλαιπωρία δλδ...

Τα έχει αναφέρει όλα ήδη

Πλαίσιο ποδηλάτου αξίας 500

Αναμενόμενη η ταλαιπωρία δλδ...

Ναι sorry, πηζω λίγο και δεν διαβασα προηγουμενες σελίδες.

Ε, εντάξει, οτι δεν ειναι τριγωνική αποστολή θα εχει καθυστερήσεις. Λογικο και αναμενόμενο (πλέον).
Απο την αλλη ομως το ποσο του εκτελωνισμου ηταν και χαμηλότερο του σωστου/νομιμου και αναμενομενου. Το πως τα συμψηφίζει αυτα ο καθένας, ειναι υποκειμενικο.

Αν δεν καιγόμουν πχ για την ταχυτητα αποστολής, προφανώς και θα με βολευε να φερω ενα τετοιο αντικείμενο απο εξω, ακομα και με τα τωρινά δεδομένα.

Ναι sorry, πηζω λίγο και δεν διαβασα προηγουμενες σελίδες.

Ε, εντάξει, οτι δεν ειναι τριγωνική αποστολή θα εχει καθυστερήσεις. Λογικο και αναμενόμενο (πλέον).
Απο την αλλη ομως το ποσο του εκτελωνισμου ηταν και χαμηλότερο του σωστου/νομιμου και αναμενομενου. Το πως τα συμψηφίζει αυτα ο καθένας, ειναι υποκειμενικο.

Αν δεν καιγόμουν πχ για την ταχυτητα αποστολής, προφανώς και θα με βολευε να φερω ενα τετοιο αντικείμενο απο εξω, ακομα και με τα τωρινά δεδομένα.

Εννοείται πως η ταλαιπωρια ήταν αναμενόμενη, αλλά από τη στιγμή που η υπάλληλος επικοινώνησε μαζί μου αμέσως με το που μπήκε τελωνείο και εστειλε εκείνη την ώρα τη διασάφηση (μου το είπε η ίδια την ώρα που με ενημέρωσε και για το ποσό), περίμενα ότι θα έχω το πλαίσιο εντός μιας εβδομάδας (όπως άλλωστε μου είπε η ίδια αρχικα).

Κάτι χάθηκε στην πορεία, πέρασε επανέλεγχο λόγω anti dumbing, δεν ξέρω, πάνως η εβδομάδα έγινε μήνας!

Και εννοείται πως αν κάποιος δεν καίγεται για την ταχύτητα αποστολής, αν εμπιστεύεται τον πωλητή και έχει ξαναδοκιμάσει τα προϊόντα του (και δεν έχει πρόβλημα με τα κινέζικα πλαίσια, επειδή υπάρχει μεγάλη προκατάληψη στην ποδηλατική κοινότητα και όχι αδικαιολόγητα), τότε ναι αξίζει τον κόπο πιστεύω η όποια ταλαιπωρία.

Το πλαίσιο που παράγγειλα είναι άκρως αγωνιστικό, πιστό αντίγραφο του γνήσιου το οποίο κοστολογείται στα 5000 λιανική και χρόνος αναμονής από 9 μήνες εως 12!
Έχω ξαναδοκιμάσει εννοείται αντίστοιχο κινέζικο (μοντέλο του 2016) καθώς και γνήσιο και διαφορά δεν κατάλαβα!
Γι' αυτό και παράγγειλα το καινούριο μοντέλο σε κινεζο.
Και ναι, όσο και να χρεωθεί τελικά, ακόμα και υπό το καθεστώς του anti dumbing δεν φτάνει την τιμή του γνησιου :)
(sorry για το trollαρισμα)
Ακόμα δεν το έχω παραλάβει καθώς βρίσκεται στις αποθήκες και όχι στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ της περιοχής μου.
Όταν το παραλάβω, θα σας πω ακριβώς το κοστολόγιο του εκτελωνισμού.

Νεότερα...
Το frame πέρασε τρείς τελωνειακούς ελεγχους, σύμφωνα με τα αυτοκόλλητα που είχε πάνω το κουτί!
Κοστολογήθηκε στα 137 και οι δασμοί ήταν 115,40 + 15,00 τα τέλη εκτελωνισμού ΕΛΤΑ.
Στα 115,40 συμπεριλαμβάνεται ο δασμός anti dumbing 48,5% (66,45 ) και το ΦΠΑ (48,95 ) 24%.

Νεότερα...
Το frame πέρασε τρείς τελωνειακούς ελεγχους, σύμφωνα με τα αυτοκόλλητα που είχε πάνω το κουτί!
Κοστολογήθηκε στα 137 και οι δασμοί ήταν 115,40 + 15,00 τα τέλη εκτελωνισμού ΕΛΤΑ.
Στα 115,40 συμπεριλαμβάνεται ο δασμός anti dumbing 48,5% (66,45 ) και το ΦΠΑ (48,95 ) 24%.

Τσάμπα, μη μιλάς καθόλου 😉

Ο ΦΠΑ γιατί τόσο πολύ;

Επι των 137 δεν υπολογίζεται; (δλδ κανα 30αρι / όχι 49)

Last edited: