ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Τσάμπα, μη μιλάς καθόλου 😉

Ο ΦΠΑ γιατί τόσο πολύ;

Επι των 137 δεν υπολογίζεται; (δλδ κανα 30αρι / όχι 49)

όχι, ο ΦΠΑ υπολογίζεται αφού έχουν προστεθεί οι δασμοί!!!

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

χαχαχα ΚΑΙ brevet...

Καλησπέρα.
Μήπως σου ειναι ευκολο να μου στείλεις ή να το γράψεις εδώ ,το link του Κινέζικου καταστήματος που αγόρασες το πλαίσιο;

anti-dumping λέγεται, όχι anti-dumbing

Έχεις δίκιο, anti-dumPing είναι το σωστό.
Στην Ελληνική δεν μεταφράζεται επ' ακριβώς (!!!) γι' αυτό χρησιμοποιείται ο γενικευμένος όρος "δασμός" ή η Αγγλική ορολογία.
Σε μια πίο "ελεύθερη" μετάφραση θα μπορούσε να μεταφραστεί ώς "δασμός αθέμιτου ανταγωνισμού' εφ' όσον όσα προϊόντα εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, αυτό υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν, αφού θεωρητικά (και πρακτικά) τις περισσότερες φορές πωλούνται κάτω του (Ευρωπαϊκού;;; ) κόστους.

Last edited:

όχι, ο ΦΠΑ υπολογίζεται αφού έχουν προστεθεί οι δασμοί!!!

Ετσι.

Ελλαδάρα. ΦΠΑ στον φόρο. Το πληρώνουμε άλλωστε κάθε μήνα και στο κινητό (τέλος κινητής τηλεφωνίας και μετά + ΦΠΑ) και κάνουμε και τουμπεκί.

Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ετσι.

Ελλαδάρα. ΦΠΑ στον φόρο. Το πληρώνουμε άλλωστε κάθε μήνα και στο κινητό (τέλος κινητής τηλεφωνίας και μετά + ΦΠΑ) και κάνουμε και τουμπεκί.

χαχαχα ακριβώς!!!
ΦΠΑ στον φόρο μόνο στην Ελλάδα!

χαχαχα ακριβώς!!!
ΦΠΑ στον φόρο μόνο στην Ελλάδα!

Εδώ οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται ‛εισοδημα’ και σε φορολογούν επιπρόσθετα δυο φορές, στο φόρο στο ΦΠΑ θα κολλούσαν;
Και για να γυρίσουμε στα του νήματος οι της DHL/Ger είναι φοβεροί! Ένα μήνα τώρα ένα πακέτο από Γερμανία έρχεται Ελλάδα με ρυθμό σαλιγκαριού 😡
Καλά που υπάρχει και το PayPal και ρυθμίζει...’καταστασεις’ 🤨

Εδώ οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία θεωρούνται ‛εισοδημα’ και σε φορολογούν επιπρόσθετα δυο φορές, στο φόρο στο ΦΠΑ θα κολλούσαν;
Και για να γυρίσουμε στα του νήματος οι της DHL/Ger είναι φοβεροί! Ένα μήνα τώρα ένα πακέτο από Γερμανία έρχεται Ελλάδα με ρυθμό σαλιγκαριού 😡

ρυθμίζει...’καταστασεις’; πως;

Άσε έχω και εγώ ένα δέμα Deutsche post express economy, που ενώ πάντα έρχεται σε 8-10 μέρες με dhl στην πόρτα μου, ψάχνουν να το βρούνε.. σήμερα πήρα ένα που στάλθηκε με τον ιδιο τρόπο 11 μέρες μετά το "χαμένο".

Άσε έχω και εγώ ένα δέμα Deutsche post express economy, που ενώ πάντα έρχεται σε 8-10 μέρες με dhl στην πόρτα μου, ψάχνουν να το βρούνε.. σήμερα πήρα ένα που στάλθηκε με τον ιδιο τρόπο 11 μέρες μετά το "χαμένο".

AAAAA, δεν μας τα λενε καλα....
Τα ιδια ακριβως μου λενε και μενα
Προφανως κατι γινεται με αυτους. Ποσο καιρο το περιμενεις?

Έφυγε 17/2 από Γερμανία και έπρεπε να είχε έρθει τέλη Φεβρουαρίου. Το άλλο δέμα από το ίδιο μαγαζί και με το ίδιο τρόπο μεταφοράς έφυγε 1/3 και ήρθε χθες.

Έφυγε 17/2 από Γερμανία και έπρεπε να είχε έρθει τέλη Φεβρουαρίου. Το άλλο δέμα από το ίδιο μαγαζί και με το ίδιο τρόπο μεταφοράς έφυγε 1/3 και ήρθε χθες.

Το δικό μου έφυγε 6/2 και ακόμα (..αν πιστέψω το track number) είναι οπουδήποτε άλλου εκτός Ελλάδας
Όποτε έχεις ακόμα μέλλον..
Τα παιδιά εδώ DHL/GR όταν περνώ τηλ δεν ξέρουν (ή δεν θέλουν) να πουν τίποτα και ο πωλητής εδώ και μερες έχει υποβάλει ερώτημα για το που μπορεί να είναι το πακέτο και η απάντηση που του έδωσαν είναι ότι το ερευνούν και θα ενημερώσουν μόλις έχουν νεωτέρα... 🙄
Άρα καθαρά είναι δικό τους προβλημα..

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...τι εννοει δλδ?
Ότι τότε το παρέλαβε το ταχυδρομίο, αν και συνήθως αυτό σημαίνει ότι τότε άνοιξε το tracking number στο σύστημα, οπότε μάλλον το αντικείμενο το παρέλαβε το ταχυδρομείο στις 7/2 κι όχι στις 28/2.

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Καλημερα σε ολους...!!!
Να ρωτησω κατι...στον Εντοπισμο Αντικειμενου ,μου γραφη : ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...τι εννοει δλδ?

View attachment 149966
Ότι στις 28/2 η ταχυδρομική εταιρεία παρέλαβε το δέμα από τον πελάτη της, δηλαδή κατάστημα. Εσύ είσαι πελάτης του καταστήματος και το κατάστημα είναι πελάτης της ταχυδρομικής.

Κάτι διαφορετικό... αγορά από πωλητή του AliExpress και αποστολή από Αγγλία. Ήρθε σε μια ωραιότατη οικολογική συσκευασία... Amazon.co.uk