ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Λογικα τώρα που δεν θα περιμένουν να περάσουν τελωνείο θα έρχονται γρηγορότερα, εφόσον έχεις ήδη πληρωσει το ΦΠΑ
Ώπα. Αλλο ΦΠΑ άλλο δασμοί. Μην μπερδεύεσαι. Όταν έρχεται ένα αντικείμενο από τρίτη χώρα έχει 2 φορους.
Και ΦΠΑ και δασμούς ανάλογα με την δασμολογικη κλάση (δηλαδή τι είδος είναι)
Πάλι θα περιμένουν να περάσουν τελωνείο.

Μακάρι να κάνουν γρήγορα αλλά δεν το βλέπω οταν έρχονται με ΕΛΤΑ.

Όπου υπάρχει η δυνατότητα express το προτιμάμε.

https://gr.gizchina.com/2021/07/02/banggood-express-shipping-methods/

Ώπα. Αλλο ΦΠΑ άλλο δασμοί. Μην μπερδεύεσαι. Όταν έρχεται ένα αντικείμενο από τρίτη χώρα έχει 2 φορους.
Και ΦΠΑ και δασμούς ανάλογα με την δασμολογικη κλάση (δηλαδή τι είδος είναι)
Πάλι θα περιμένουν να περάσουν τελωνείο.

Μακάρι να κάνουν γρήγορα αλλά δεν το βλέπω οταν έρχονται με ΕΛΤΑ.

Όπου υπάρχει η δυνατότητα express το προτιμάμε.

https://gr.gizchina.com/2021/07/02/banggood-express-shipping-methods/
Για μέχρι 150 ευρώ δεν θα υπάρχει καμία άλλη χρέωση, εφόσον έχεις ήδη πληρώσει ΦΠΑ. Ούτε πριν είχε δασμούς για μέχρι 150 ευρώ, μόνο ΦΠΑ και έξοδα εκτελωνισμού από τα ΕΛΤΑ, τα 15 ευρώ δηλαδή. Τώρα δεν θα έχει τα έξοδα εκτελωνισμου, τα 15 ευρώ, αν έχεις ήδη πληρωσει ΦΠΑ.

Καλησπερα,
Εχω παραγγειλει ενα remote control απο banggood για το shield το οποιο εκανε 11e περιπου.Αυτη την στιγμη ειναι σε "διαδικασια εκτελωνισμου" απο τα ΕΛΤΑ.
Θα με χρεωσουν κατι παραπανω?

Ναι.... Και θα είναι σε διαδικασία εκτελωνισμού για αρκετό καιρό. Πλέον οτιδήποτε εκτελωνίζεται το βλέπω τουλάχιστον 3 εβδομάδες τελωνείο. Από Αγγλία από 9/7 τελωνείο και δεν λέει να ξεκολήσει.

Ναι.... Και θα είναι σε διαδικασία εκτελωνισμού για αρκετό καιρό. Πλέον οτιδήποτε εκτελωνίζεται το βλέπω τουλάχιστον 3 εβδομάδες τελωνείο. Από Αγγλία από 9/7 τελωνείο και δεν λέει να ξεκολήσει.
Ποσο δλδ περιπου θα ειναι η εξτρα χρεωση?

Έχω παραγγείλει κάποια πράγματα από Κίνα (σπάνιο) και μου δείχνει ότι χθες μπήκαν στην Ελλάδα. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω αν μέχρι 1η Ιουλίου θα μου έρθουν ή έστω αν θα μου αφήσουν ειδοποίηση.
Εγώ πάντως παρέλαβα πράγματα αξίας 4, 6 και 9 ευρώ από Aliexpress στις 8 Ιουλίου 2021 από παραγγελία που είχα κάνει 3 Ιουνίου 2021 (ένα μήνα και κάτι δλδ) και δεν πλήρωσα τίποτα, τα βρήκα στην εξώπορτα. Κάθε ταχυδρομείο έχει το θεό του μου φαίνεται. Ίσως ήμουν και οριακά τυχερός λόγω ημερομηνιών.

και γω προχτές παρέλαβα αυτά τα εξαιρετικά αλουμινένια ποδαράκια -από Ali αγορασμένα- και ήρθαν σπίτι χωρίς έξτρα χρέωση

Attachments

• IMG_20210729_215109[1].jpg
    IMG_20210729_215109[1].jpg
    2.2 MB · Views: 74
Παραγγελία από ΗΒ 6/7, άφιξη σε Θυρίδα 3/8, ειδοποιητήριο δεν έρχονταν και αναγκαστικά πήγα να το πάρω μόνος μου. Αξία προϊόντος 10 λίρες, πες 12€. Χρέωση ΦΠΑ επί του συνόλου της αξίας+ταχυδρομικών εξόδων (10.50£). Τέλος εκτελωνισμού 2,50 που με το link που έβαλα πιο πάνω αντιστοιχεί σε αξία αντικειμένου 0-15€. Δεν ξέρω αν αυτό το να χρεώνουν ΦΠΑ και στα ταχυδρομικά είναι φυσιολογικό. Έκανα μια ερώτηση στην ΕΕΤΤ τι ισχύει.

Attachments

• IMG_20210809_122622.jpg
    IMG_20210809_122622.jpg
    276.9 KB · Views: 64
Έχει κολλήσει αποστολή από Κίνα στις 9/7 με περιγραφή «αναμονή τελωνειακής εκκαθάρισης». Λέτε να έχει χαθεί;

Υπάρχει κάπου απόδειξη από το banggood που να δείχνει το ΦΠΑ ; Κάποτε θυμάμαι μου εστελαν ή μπορούσα να κατεβάσω ένα pdf αλλά τώρα δεν το βρίσκω ούτε στην εφαρμογή ούτε στο site. Μήπως χρειαστει γιατί έχω δύο παραγγελίες συνολικά 65€ μην πληρώσω κανένα φέσι χωρίς λόγο. Αν και δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα καθώς η παράδοση θα γίνει με την comethellas και οχι ελτα.

Last edited:
OK τελικά το βρήκα. Επειδή έμπαινα απο κινητό η mobile έκδοση του site και η εφαρμογή δεν έχουν ορατή την επιλογή . Από το pc φάνηκε πάνω δεξιά εκει που παρακολουθείς την πορεία της παραγγελίας. Αναγραφει το ΦΠΑ ως πόσο και οχι ως ποσοστό . Όπως το υπολόγισα μου έβαλαν 24% ΦΠΑ.

• Like
Reactions: avlovers
Έκανα καινούργιο ρεκόρ από εξωτερικό. Μια παραγγελία από amazon UK και μία από eBay παρέλαβα την προηγούμενη εβδομάδα. Οι παραγγελίες είχαν γίνει...τον Δεκέμβριο!!! Φυσικά είχαν δηλωθεί σαν lost.

Αθάνατα ελληνικά ταχυδρομεία! Αφού όταν ήρθε ο ταχυδρόμος ήμουν σίγουρος ότι ήταν λάθος καθώς δεν περίμενα τίποτα 😂

Έκανα καινούργιο ρεκόρ από εξωτερικό. Μια παραγγελία από amazon UK και μία από eBay παρέλαβα την προηγούμενη εβδομάδα. Οι παραγγελίες είχαν γίνει...τον Δεκέμβριο!!! Φυσικά είχαν δηλωθεί σαν lost.

Αθάνατα ελληνικά ταχυδρομεία! Αφού όταν ήρθε ο ταχυδρόμος ήμουν σίγουρος ότι ήταν λάθος καθώς δεν περίμενα τίποτα 😂
11 μήνες είναι το δικό μου ρεκόρ..
σου ρίχνω ....1 μήνα.. 😂

Ξέρεις κανείς να πει σίγουρα αν τα σάιτ από Κινα(banggood δλδ κτλ) ενσωματώνουν πλέον τον φόρο στις παραγγελίες ώστε να μην πληρώνουμε έξτρα εδώ?

Μου αρεσει που διαφημίζουν τα ρομποτακια στην διαλογη ,δεν βλεπουν που τα καταστήματα δεν εχουν προσωπικο να εξυπηρετήσουν τους πελατες
Δεν βλεπουν που θες πανω απο μια ωρα για να παρεις ενα δεμα και καθεσαι σαν γαϊδούρι ορθιος εξω απο το κατάστημα με διαφορες καιρικες συνθηκες

Ξέρεις κανείς να πει σίγουρα αν τα σάιτ από Κινα(banggood δλδ κτλ) ενσωματώνουν πλέον τον φόρο στις παραγγελίες ώστε να μην πληρώνουμε έξτρα εδώ?
Για banggood δεν πληρώνεις τίποτα επιπλέον

• Like
Reactions: mikemtb
Καλησπερα,
Εχω παραγγειλει ενα remote control απο banggood για το shield το οποιο εκανε 11e περιπου.Αυτη την στιγμη ειναι σε "διαδικασια εκτελωνισμου" απο τα ΕΛΤΑ.
Θα με χρεωσουν κατι παραπανω?
το banggood τι έλεγε για την ασφάλεια αποστολής σε χρέωνε κάτι παραπάνω συνήθως είχε πχ EU Priority Line?