ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Αν παρεις κατι απο αμαζον (ευρωπαικο ) το πολυ σε μια εβδομαδα ειναι εδω.... εχω παρει πολλα πραγματα , ποτε δεν ειχα θεμα .
Για λιγα ευρω λιγοτερα , δεν αξιζει αυτη η ταλαιπωρια.

YG... το πρωτο δεμα ειναι το zidoo x9s που μου εβγαινε 30 ευρω παραπανω απο ιταλικο αμαζον και το δευτερο ενα gimbal για κινητο, που μου εβγαινε 20 ευρω παραπανω....δεν ειναι λιγα φυσικα συνολικα 50 ευρω, αλλα οταν ερθουν θα τα δωσω μαλλλον οπως ηρθαν, giati θα εχουν βγει νεα μοντελα ! :ernaehrung004:
Καλα μην εισαι σιγουρος γι'αυτο με το ευρωπαικο Αμαζον. Ειχα παραγγειλει ενα ODBII adaptor στις 13/11 και εχουμε φτασει 28 κι ακομα τπτ. Στο iparcel tracking δειχνει να κολλησε στο export της Αγγλιας και τωρα στο customs της Ελλαδας!!! Πως στο καλο γινεται να περναει απο Customs κατι που ερχεται απο ΕΕ δεν το καταλαβαινω βεβαια αλλα οκ.

δε ξέρω αν το έγραψα και αλλού, αποστολή από gearbest στις 8/11 παρέλαβα στις 22 με την acs courier.
Τρόπος αποστολής ήταν dpd uk.

Χωρίς έξτρα έξοδα τελωνείου κλπ.

Νομίζω 20+ευρώ έδωσα

Εχει στρώσει η κατάσταση τον τελευταιο μήνα.
Το ωραιο της υπόθεσης ειναι οτι 4-5 παραλαβες που περιμένω με Belgium Post οχι μονο δεν εχουν περασει τελωνείο, αλλα εκτός απο την γρήγορη αποστολή (ουτε 20 ημέρες), δρομολογήθηκαν κατευθείαν απο τον αερολιμένα μας χωρίς καμμια καθυστέρηση.
Θα ενημερώσω ξανα με την παραλαβή τους.

Το πρόβλημα είναι με cn post, sg post και σε δεύτερο βαθμό με nl post, που έχουν ας πούμε 'στοχοποιηθει' . Οι τριγωνικές και με το βελγικό δεν έχουν συνήθως μεγάλες καθυστερήσεις.

Μέχρι να τις μάθουν και αυτές οι λεχρίτες και να τις κλειδώσουν και αυτές...

Σ' αυτή τη χώρα μόνον κλέφτες και αστυνόμους ξέρουμε να παίζουμε με το κάθε λαμόγιο που ανεβαίνει στην καρέκλα και νομίζει ότι είναι ο γ@μ@ω...

Φρέσκα νέα σήμερα από το ταχυδρομείο της περιοχής μου όπου ο υπάλληλος ταμίου είναι γνωστός.
Μου είπε ότι έστειλαν πάρα πολλές ειδοποιήσεις για παραλαβή προιόντων στους πελάτες.
Ο λόγος είναι ότι άνοιξαν το τελωνείο και περνάνε τα δέματα ελευθερα γιατί είχαν "μπουκώσει".
Ο επόμενος πελάτης από μένα είχε στα χέρια του 10 ειδοποιήσεις για παραλαβή δεμάτων !!!
Φυσικά δεν ήξερε αν αυτό ήταν προσωρινό ή μόνιμο.

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ισως τελικα και αυτη η απαξιωση να ειναι και 'ηθελημενη'...
Αγανακτουμε τον κοσμο ωστε να δεχτει την ιδιωτικοποιηση ως αναγκαιο κακο (..και να ριξουμε και το τιμημα εξαγορας σε 'λογικα επιπεδα' για τον..'επενδυτη')
Και καπως ετσι καποιοι πριονιζουν το κλαδι οπου καθονται...:tdown:
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω,η ταλαιπωρία όμως ταλαιπωρία

Date & Time Location Status
22/11/2017, 21:45:27 ATHENS AIRMAIL CENTER DISPATCH UNLOADED

η παραγγελια εγινε 5/11/17 απο gearbest. εφτασε αθηνα 22/11/17, και απο τοτε κανενα νεο. φενεται οτι θα κανει περισσοτερο χρονο η διαδρομη αθηνα-ηρακλειο απο οτι εκανε για κινα-ολλανδια-αθηνα!

εχει παραγινει το κακο.

η παραγγελια εγινε 5/11/17 απο gearbest. εφτασε αθηνα 22/11/17, και απο τοτε κανενα νεο. φενεται οτι θα κανει περισσοτερο χρονο η διαδρομη αθηνα-ηρακλειο απο οτι εκανε για κινα-ολλανδια-αθηνα!

εχει παραγινει το κακο.

Mε NL ?

Εγω χθες τελικα παρελαβα media box κανονικα απο Belgium. Χωρις τελωνειο.

Μολις μιλησα με το κ@ραμπουρδελομπουρδελο (ΕΛΤΑ), προσπαθοντας να βρω που ειναι ενα πακετο που εφυγε απο την Γερμανια στις 25/11, και εφτασε Ελλαδα στις 27/11.

Επειδη λεει ολα τα προς εκτελωνιση δεματα περασαν απο το κεντρο διαλογης των ελτα, υπαρχουν λεει καποιες καθυστερησεις, και ισως να το παραλαβω καποια στιγμη την ερχομενη εβδομαδα. Για πολλες κλωτσιες, ας μην πω τιποτε για το δημοσιο...

εχει παραγινει το κακο.

Υπομονή, εγώ που έχω δέμα unloaded από 18/10 τι να πω..

Και εγώ με NL Post και ακόμα περιμένω, σημερινά αποτελεσματα

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
1/11/2017, 14:36:09 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
25/10/2017, 16:15:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Good wines !!!

Θαύμα θαύμα!!!
Ξεκόλλησε το χαμένο πακέτο με NL POST όπου ήταν χαμένο από τις 14/9.
Θυμίζω ότι το GearBest μου έκανε και refund τελικά το ποσό..
Προφανώς περνά τελωνείο και μου ζητάνε αυτά:

«30/11/2017, 00:09:03 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
30/11/2017, 00:08:58 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
29/11/2017, 12:49:18 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
10/9/2017, 11:11:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ»
Φυσικά τα χαρτιά πια είναι χαμένα..
Τι κάνω τώρα!!!

Θαύμα θαύμα!!!

«30/11/2017, 00:09:03 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
30/11/2017, 00:08:58 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
29/11/2017, 12:49:18 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
10/9/2017, 11:11:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ»
Τι κάνω τώρα!!!

Ποια χαρτιά εχεις χάσει? Δεν μπορεις να εκτυπωσεις το ποσο μεσα απο το paypal η το καταστημα?

Θαύμα θαύμα!!!

«30/11/2017, 00:09:03Κ.Α.Τ.ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
30/11/2017, 00:08:58Κ.Α.Τ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
29/11/2017, 12:49:18ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
10/9/2017, 11:11:00ΟΛΛΑΝΔΙΑΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ»
Τι κάνω τώρα!!!
Είμαι ακριβώς στην ίδια θέση. Μιλώντας με τα ΕΛΤΑ μου είπαν να στείλω στο mail [email protected] pdf με την απόδειξη αγοράς και σαν θέμα το tracking number.
Μέσω PayPal θα βρεις σίγουρα την συναλλαγή οπότε την "τυπώνεις" σαν pdf και την επισυνάπτεις.
Μη ξεχάσεις να βάλεις ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειαστούν διευκρινίσεις.
Ομοίως και εγώ έχω πάρει refund, ήταν ένα mecool από geekbuing.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Περιμένω ένα tv box μέσω belgium registered.
Επειδή δεν έχω ξαναπαραγγειλει με αυτη την μέθοδο, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως ανανεώνεται το tracking?
Η παραγγελία έγινε στις 15.11 και μου βγάζει το παρακάτω.
Αυτό είναι σαν το preadvised της nlpost? Ή η επομενη ανανέωση θα είναι ότι έφτασε Ελλάδα?
f5c5df35e8f5f91ed753cb52273ea5ef.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Είμαι ακριβώς στην ίδια θέση. Μιλώντας με τα ΕΛΤΑ μου είπαν να στείλω στο mail [email protected] pdf με την απόδειξη αγοράς και σαν θέμα το tracking number.
Μέσω PayPal θα βρεις σίγουρα την συναλλαγή οπότε την "τυπώνεις" σαν pdf και την επισυνάπτεις.
Μη ξεχάσεις να βάλεις ονοματεπώνυμο και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειαστούν διευκρινίσεις.
Ομοίως και εγώ έχω πάρει refund, ήταν ένα mecool από geekbuing.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

OK λοιπον, θα το δοκιμασω και θα δω τι θα γινει...

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων γιατι η παραγγελία στη οποία θα αναφερθώ δεν αφορά media player - αλλά ακουστικά, αλλά δένει με την όλη συζήτηση των τελευταίων σελίδων εδώ. Παραγγελία ακουστικών (ψείρες) απο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, έχουμε 14 Νοεμβρίου και ακόμα τίποτα. Σύμφωνα με του Ολλανδούς έχουν έρθει στην Ελλάδα απο τις 12/10. Τα ΕΛΤΑ, δεν αναφέρουν τίποτα στο δικό τους feedback και έτσι τους πήρα τηλέφωνο. Αφού επιβεβαίωσαν οτι όντως έχουν έρθει από 12 Οκτωβρίου, μου είπαν οτι θα εξεταστεί το προιόν μου, απο τον άλλο μήνα και οτι το "λογικότερο" είναι να λάβω τα ακουστικά σε 40 μέρες απο το τηλεφώνημα, δηλαδή καλό Δεκέμβρη... Κάτω βλέπετε printscreen από το trackitonline.ru που συνοψίζει τα feedback και απο τους Ολλανδούς της NL (πάνω μέρος) και απο τα ΕΛΤΑ (κάτω μέρος). Αν αρχίζει και πηγαίνει έτσι το πράμα και παραγγέλνουμε κάτι τη μια εποχή και έρχεται την άλλη, δεν ξερω τι να πω πια για τις παραγγελίες.

23619065_10208752106914680_505552470_n.jpg

από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, παρέλαβα σήμερα