ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Εγώ με Swedish δεν είχα την ίδια επιτυχία. Παραγγελία από 2/11, shipped 5/11, Σουηδία 14/11, 15/11 Αερολιμένας Αθηνών, 16/11 Αντικείμενο προς εκτελωνισμό. Έκτοτε σιωπή, 11 εργάσιμες έχουν περάσει από την είσοδο για εκτελωνισμό. Είναι ένα tablet 8ρη + θήκη + screen protector.

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Εγώ με Swedish δεν είχα την ίδια επιτυχία. Παραγγελία από 2/11, shipped 5/11, Σουηδία 14/11, 15/11 Αερολιμένας Αθηνών, 16/11 Αντικείμενο προς εκτελωνισμό. Έκτοτε σιωπή, 11 εργάσιμες έχουν περάσει από την είσοδο για εκτελωνισμό. Είναι ένα tablet 8ρη + θήκη + screen protector.

Πως και επελεξες sweden post?
Λογικα υπολογίζεις κανα 30-40ρι.

εγώ περιμένω 4 δεματάκια με βέλγικο και 2 με σουηδικό (από τα οποία το ένα έφτασε και θα το παραλάβω δευτέρα).

Μικροπραγματάκια, λαμπάκια νυκτός, microsd card, αλλά και το smooth q gimbal.

To gimbal με ποια μεθοδο το περιμένεις?

Εγώ περιμένω.. μάλλον με τι νέα χρονιά, ένα yi gimbal αγορασμένο 11/11 στη μισή τιμή από το επίσημο yi store. Είμαι περίεργος τι θα γίνει στο τελωνείο αφού έρχεται με sg.Αρχισαν κινούνται τα δέματα που έφτασαν Ελλάδα, 15-20 Οκτωβρίου, τουλάχιστον φαίνεται να ξέρουν την σειρά που ήρθαν. Άραγε κάτι... λάστιχα για το xiaomi ninebot είμαι περίεργος αν τα σταματήσουν.

Εγώ περιμένω.. μάλλον με τι νέα χρονιά, ένα yi gimbal αγορασμένο 11/11 στη μισή τιμή από το επίσημο yi store. Είμαι περίεργος τι θα γίνει στο τελωνείο αφού έρχεται με sg.Αρχισαν κινούνται τα δέματα έφτασαν Ελλάδα, 15-20 Οκτωβρίου, τουλάχιστον φαίνεται να ξέρουν τι σειρά που ήρθαν. Άραγε κάτι... λάστιχα για το xiaomi ninebot είμαι περίεργος αν τα σταματήσουν.

Αν ερχεται με SG, βλέπω να πηγαινει στράφι η μισή τιμή που το αγόρασες.
Υπάρχει βεβαια η βρωμα οτι αυτη τη περίοδο τα περνάνε χωρίς ελεγχο γιατι υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος ογκος πακετων οποτε μπορεί και να την γλιτώσεις.

Αν ερχεται με SG, βλέπω να πηγαινει στράφι η μισή τιμή που το αγόρασες.
Υπάρχει βεβαια η βρωμα οτι αυτη τη περίοδο τα περνάνε χωρίς ελεγχο γιατι υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος ογκος πακετων οποτε μπορεί και να την γλιτώσεις.

Αν μου το έστελναν από Γερμανία θέλανε 42 ευρώ μεταφορικά, οπότε με έπιασε τσιγκουνιά. Αυτοί γράφουν αξία κοντά στην πραγματική πάνω στο δέμα, όσο κατάλαβα από άλλους αγοραστές και μπορεί να βγει το ίδιο ή λιγότερο. Πριν δύο μήνες πήρα iP camera των 40 ευρώ με sg, ήρθε ξανά κλεισμένο με ταινία που έλεγε τελωνειακό έλεγχος, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Πως και επελεξες sweden post?
Λογικα υπολογίζεις κανα 30-40ρι.

Η προηγούμενη παραγγελία ήταν με NL post το καλοκαίρι και είχε μείνει πολύ καιρό στο τελωνείο. Είπα να δοκιμάσω Swedish Post πριν διαβάσω εδώ αυτά που λέγατε. Την επόμενη θα δοκιμάσω Βέλγιο.

Τελευταια τους ειχα δει αγανακτισμενους με τα δεματα στα ελτα.
Εγω περιμενω δυο δεματακια, ενα απο αγγλια και ενα απο κινα,
παμε δυο μηνες και ειναι αφαντα.
Πρωτοφανες αυτο, απο το 2006 που αγοραζω απο ebay.
Το ίδιο κ εγω φίλε, αγοράζω από 2004 απο eBay, ποτέ δεν είχα θέμα το πολύ σέ 10 εργάσιμες τό είχα.Αυτό που γίνεται φέτος είναι τραγικό,έχουμε γυρίσει 100 χρόνια πίσω , 1μιση μήνα είναι εδώ στο αεροδρόμιο κ ακόμα νά περάσει τελωνείο, εάν κ είναι κάτω των 22 ευρω, εγώ την άλλη εβδομάδα κλείνω 2 μηνες :).

Στάλθηκε από το SM-T310 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

4 ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕς εκανα το τελευταιο διμηνο και εφτασε η μια.Το αστειο ειναι οτι οι 2 ηταν απο τον ιδιο πωλητη την ιδια μερα η μια ηρθε η αλλη ποτέ.

Παιδια απλα εχει πεσει γραμμη να τα φρεναρουν ΟΛΑ (για τα φραγκα) οπως κανουν οι couriers Fedex, UPS, DHL κλπ και φυσικα μπουκωσε το συστημα.
Μπράβο βρε Τάσο,με έκανες και γέλασα...
Και γραμμή να έχει πέσει,ποιός πιστεύεις ότι θα την εφαρμόσει στα ΕΛΤΑ;
Μπας και νομίζεις ότι είσαι Γερμανία όπου ο υφιστάμενος ακούει τις εντολές του προιστάμενου και κάνει τούμπες;
Tίποτα δεν φρενάρει από κανέναν,από όπου και να προέρχεται.
Κάποια δέματα ελέγχονται δειγματολειπτικά και τέλος.Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη προσωπικού.
18 ημέρες από Gearbest έκαναν οι 2 Xiaomi κάμερες με Σουηδικά ταχυδρομεία οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο κουτί,19 ημέρες πάλι από Gearbest,πάλι με Σουηδικά,ένα ρολόι.

Κάποια δέματα ελέγχονται δειγματολειπτικά και τέλος.

κι εγώ αυτό ξέρω μια ζωή αλλά τι έγινε ξαφνικά; έμειναν από την μια μέρα στην άλλη από προσωπικό; Για να γίνει τέτοιο κοκομπλόκ πρέπει να έφυγαν πάνω από τους μισούς. Από την άλλη δεν νομίζω να αυξήθηκαν τόσο ραγδαία οι εισαγωγές.

κι εγώ αυτό ξέρω μια ζωή αλλά τι έγινε ξαφνικά; έμειναν από την μια μέρα στην άλλη από προσωπικό; Για να γίνει τέτοιο κοκομπλόκ πρέπει να έφυγαν πάνω από τους μισούς. Από την άλλη δεν νομίζω να αυξήθηκαν τόσο ραγδαία οι εισαγωγές.

Εμαθα απο ανθρωπο των ΕΛΤΑ πως σιγουρα εμειναν λιγοτεροι.
Μετα απο αυτο, ηρθε και η προσφατη οδηγια για ελεγχο ολων των δεμάτων και καπως ετσι δημιουργήθηκε το χαος.

Γιατί ελέγχεται και από που είναι ο αρχικός προμηθετής.
Έτσι η Swedish Post είναι εκτός ΕΕ, άρα το δέμα περνάει από έλεγχο, αλλά μπορεί η αποστολή να έχει γίνει από Αγγλική εταιρία επομένως είναι εντός ΕΕ και δεν υπάρχουν δασμοί. Αντίστοιχα, μπορεί η αποστολή να είναι με Belgium Post (εντός ΕΕ), αλλά ο αρχικός αποστολέας να είναι στην Κίνα (άρα εκτός ΕΕ) και να πρέπει το δέμα να πληρώσει δασμούς, εκτός αν οι δασμοί είναι ήδη πληρωμένοι στο Βέλγιο οπότε δεν οφείλονται επιπλέον δασμοί εκτός από τη διαφορά του ΦΠΑ.

Γιατί ελέγχεται και από που είναι ο αρχικός προμηθετής.
Έτσι η Swedish Post είναι εκτός ΕΕ, άρα το δέμα περνάει από έλεγχο, αλλά μπορεί η αποστολή να έχει γίνει από Αγγλική εταιρία επομένως είναι εντός ΕΕ και δεν υπάρχουν δασμοί. Αντίστοιχα, μπορεί η αποστολή να είναι με Belgium Post (εντός ΕΕ), αλλά ο αρχικός αποστολέας να είναι στην Κίνα (άρα εκτός ΕΕ) και να πρέπει το δέμα να πληρώσει δασμούς, εκτός αν οι δασμοί είναι ήδη πληρωμένοι στο Βέλγιο οπότε δεν οφείλονται επιπλέον δασμοί εκτός από τη διαφορά του ΦΠΑ.

Πακέτο που παρέλαβα προχθές μεσω Belgium post στο δέμα δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά ότι ο αποστολέας ήταν το GearBest παρά μόνο μια γενική περιγραφή του περιεχομένου...

Last edited:

Πακέτο που παρέλαβα προχθές μεσο Belgium post στο δέμα σαν υπήρχε η παραμικρή αναφορά ότι ο αποστολέας ήταν το GearBest παρά μόνο μια γενική περιγραφή του περιεχομένου

Ετσι ακριβως ηταν και το προηγουμενο πακετο απο GB που ειχα παραλαβει κι εγω και ελπιζω να ειναι και το τωρινο που περιμενω.
Και στο tracking των ΕΛΤΑ ειχε δειξει originating country Belgium.

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι κάποιος κατάθεσε το δέμα στο Βέλγιο. Λέτε να ξεφορτώθηκαν στην Αμβέρσα και πέρασαν χωρίς τελωνείο στο Βέλγιο;