ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Καλημέρα σας,

Το δέμα σας εκτελωνίστηκε και δρομολογείται για να απελευθερωθεί από το τελωνείο και να αποσταλεί μέσω των ΕΛΤΑ στο τοπικό σας ταχυδρομικό υποκατάστημα. Σας ευχαριστούμε.

ΤΜΗΜΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ

Αρα περιπου 3-4 ημερες μετα την αποστολη του Mail ξεκιναει η διαδικασια παλι. Να πω οτι σημερα μου ηρθε η συστημενη επιστολη η οποια εσταλει 19/03 ιδια ημερομηνια με την εγγραφη στο tracking.

Σε συνεχεια ολων αυτων, πηγα σημερα ταχυδρομειο και παρελαβα.
Πληρωσα ομως τα 3 ευρω.
Ειχα διαβασει ομως οτι οταν το δεμα εχει Tracking που ξεκιναει απο R τοτε θεωρειται επιστολικο και δεν πληρωνονται τα 3 ευρω. Το ειπα στον υπαλληλο και ηταν καθετος πως ολα τα δεματα που περασαν τελωνειο χρεωνονται τα 3 ευρω.
Πραγμα που φαινεται λογικο αν σκεφτω πως το tracking δοθηκε στην Σιγκαπουρη και μπορει να δηλωθηκε ως επιστολη εκει περα αλλα σαν αντικειμενο ηταν 25χ20χ15 cm και σωστα θεωρειται δεμα στο Ελλαντα.

Έχω παραγγείλει ένα media player από ευρωπαϊκή αποθήκη της gearbest.
Ημερομηνία αποστολής 24/3 και ακόμα δεν έχει φανεί.
Λέτε να έφαγα"πιστολιά";

Όχι απαραίτητα.

Μην ξεχνάς ότι η προηγούμενη βδομάδα ήταν η Μεγάλη Βδομάδα των καθολικών όποτε εάν δεν ζήτησες express η οποία καθυστέρηση είναι ‛λογικη’..

Επανέρχομαι με το ζήτημα της αποστολής του player.
Τελευταία καταχώρηση στο track της DHL είναι στις 28/4 όπου το δέμα αναχωρεί από την Γερμανία προς την χώρα μας και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στο σύστημα.
Φυσιολογικό;

Πάρε τηλέφωνο στο 2103353353 Κέντρο διαλογής δεμάτων ΕΛΤΑ αεροδρομίου και θα σε ενημερώσουν αν το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα.

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Παιδια καλως σας βρηκα. Θελω να ρωτησω και γω κατι. Μεχρι τωρα ψωνιζα απο Banggood με priority line χωρις κανενα προβλημα με τελωνιο. Την τελευταια ομως παραγγελια μου αναγκαστηκα, αφου εκει βρηκα το προιον σε διαθεσιμοτητα, να την κανω απο Gearbest. Διαλεξα priority line, Netherlands Post Registered DDP. Τι παιζει αυτες τις μερες με αυτη την μεθοδο? Παιζει να την φαω τελωνιο? Το αντικειμενο κοστισε με τα μεταφορικα και Insurance 95 euro. Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Παιδια καλως σας βρηκα. Θελω να ρωτησω και γω κατι. Μεχρι τωρα ψωνιζα απο Banggood με priority line χωρις κανενα προβλημα με τελωνιο. Την τελευταια ομως παραγγελια μου αναγκαστηκα, αφου εκει βρηκα το προιον σε διαθεσιμοτητα, να την κανω απο Gearbest. Διαλεξα priority line, Netherlands Post Registered DDP. Τι παιζει αυτες τις μερες με αυτη την μεθοδο? Παιζει να την φαω τελωνιο? Το αντικειμενο κοστισε με τα μεταφορικα και Insurance 95 euro. Ευχαριστω.

Ναι κατα πάσα πιθανότητα θα περάσει τελωνείο. Έχουμε πλεον σταματήσει να παραγγελνουμε με αυτον τον τροπο απο gearbest.

Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ναι κατα πάσα πιθανότητα θα περάσει τελωνείο. Έχουμε πλεον σταματήσει να παραγγελνουμε με αυτον τον τροπο απο gearbest.

Όχι, δεν λέει την no post registered ,αλλά τη νέα μέθοδο ppd ή κάπως έτσι που υποτίθεται ότι είναι η νέα μέθοδος χωρίς τελωνείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ναι ετσι το λεει priority line: Netherlands Post Registered DDP Οταν μπω πιο μεσα στο order number, στο info μου γραφει αυτο Deliveries : Netherlands Registered(PDM)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ναι ετσι το λεει priority line: Netherlands Post Registered DDP Οταν μπω πιο μεσα στο order number, στο info μου γραφει αυτο Deliveries : Netherlands Registered(PDM)

Θεωρητικά έχεις επιλέξει σωστά.

Απ¨οσο ξερω απο δικα μου δεματα, τα δεματα με Netherlands Post Registered DDP περνανε απο τελωνειο ενω τα δεματα με Netherlands Registered PDM οχι οποτε λογικα δεν θα εχεις προβλημα.

Μακαρι. Eυχαριστω για τις απαντησεις σας οταν θα ερθει η παραγγελια θα ενημερωσω. Οσον αφορα το banggood μακραν για μενα και βαση εμπειριας μου το καλυτερο μαγαζι. Ηδη αντικειμενο παραγγελιας 31/3 με περιμενει απο τις 13/4 στο ταχυδρομιο. Και δεματα παραγγελιας 7/4 εχουν μπει τελωνιο... ολα με priority line. Ολα τα αντικειμενα ειναι κατω απο 100euro και αρκετα απο αυτα πανω απο 25euro.

Παιδιά τελικά ποια είναι προτιμότερη μέθοδος για μια παραγγελία που θέλω να κάνω από gearbest? Εχει διαθέσιμες Belgium registered και Netherlands registered (PDM).
Είχα κάνει πριν 2 μήνες περίπου παραγγελία με Belgium χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω αν Έχει αλλάξει τίποτα.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Μεχρι πριν κανα μηνα που ξερω σιγουρα απο την τελευταια δικια μου παραγγελια δεν ειχε κανενα προβλημα. Απ'οσο ξερω κι απο αλλους πιο προσφατα επισης δεν υπαρχει καποιο προβλημα. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει ν'αλλαξει φυσικα αλλα μεχρι τωρα ολα καλα με Belgium registered

Ξέρει κανείς πως μπορώ στο site της Gearbest να δω είδη που υπάρχουν μόνο στις ευρωπαϊκές αποθήκες;

Πως το βρίσκει αυτό κάποιος αν δεν ξέρει το λινκ? Υπάρχει κάπου στην αρχική σελίδα του gearbest?

Ουτε κι εγω το ηξερα το λινκ. Ας ειναι καλα ο γουγλης :p