ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Δημήτρη επειδή παρέλαβα δέμα χωρίς έξτρα χρέωση με έξοδο από ΓΕΤΑ στις 08/02/20 έβαλα φίλο ταχυδρομικό με άκρες στο ΓΕΤΑ να ρωτήσει πως έγινε αυτό και η απάντηση ήταν <<απλούστατα πέρασε επειδή ήταν σε ταχυδρομικό φάκελο και όχι σε κάποια άλλη συσκευασία>> όποτε νομίζω ότι η παγίδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανακοίνωσης που παραθέτεις.

(Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΟΥ ταχυδρομείου)

Κι εγώ παρέλαβα στις 5/2 αποστολή που είχε σκαλώσει στο τελωνείο από τις 14/1, με το πράσινο αυτοκόλλητο χωρίς καμμία επιπλέον χρέωση. Ήταν 4 ογκώδη δέματα, ελαφριά, όπου ο Κινέζος είχε δηλώσει περιεχόμενο "plastic toys" και αξία $15...

Παιδες, εχει παραγγειλει ποτε κανεις απο aliexpress να του κανω μερικες ερωτησεις ? Ευχαριστω

Παιδες, εχει παραγγειλει ποτε κανεις απο aliexpress να του κανω μερικες ερωτησεις ? Ευχαριστω

Κάνε τις ερωτήσεις σου εδώ, υπάρχει από τους συμμετέχοντες σ' αυτό το φόρουμ μεγάλη εμπειρία σε αγορές από Κίνα γενικώτερα...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=375316&page=2643

Απο Κινα εχω κι εγω αρκετες αγορες γενικοτερα αλλα απο καταστηματα που παιζουν με Paypal αρα εχεις ασφαλεια. Η απορια ειναι η εξης. Ενα προιον που θελω να αγορασω εχει τωρα που το πηρα αποφαση ελλειψη στην αποθηκη της Ισπανιας και υπαρχει μονο στην Κινα. Συνολικο κοστος μαζι με μεταφορικα 250 ευρα αρα σιγουρο τελωνειο καθως και αρκετα μεγαλο πακετακι (ειναι ενα car media player tesla style) . Ο πωλητης λεει τα παρακατω αρχικα:
"dear,
we will pay all the custom tax, from china shipping
dont worry.
its real door to door shiping
you dont need pay any tax."
και οταν ρωτησα τα παρακατω: "What do you mean when you say you will pay all the tax? You prepay to the shipping company the taxes and they bring it to my door? If not that do you bear the expense for any customs my country (Greece by the way) charges for the package? The charges will be about 90-100 euros in total. "
Απαντησε το εξης:
"dear
yes
we will pay all the tax
you dont need pay any tax, duty.
ship from china, you can get faster."
Τα λογια του τα μεταφραζω ως εξης: Προπληρωνουμε τα τελη κι εσυ απλα παραλαμβανεις στην πορτα σου χωρις καμια αναμειξη στο τελωνειο.
Η απορια λοιπον ειναι η εξης. Γινεται κατι τετοιο? Δλδ ο πωλητης να προπληρωσει στη μεταφορικη ολα τα custom expenses?
Αν οχι, υπαρχει ασφαλεια συναλλαγων, οπως με το Paypal που χρησιμοποιωντας τα emails που εχεις ανταλλαξει με τον πωλητη μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω?
Προσοχη ΔΕ ρωταω για "ασφαλη" τριγωνικη αποστολη κλπ. Δε με ενδιαφερει να παρανομησω και δεν ειναι αυτο που γραφει ο πωλητης.
Ευχαριστω

Έχω την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνει γρι από αυτά που Ρωτάς και σου απαντάει δύο φορές το ίδιο.Ότι στην Κίνα είναι όλα πληρωμένα

Same Sh1t...Different Day

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Όπως έχω απαντήσει στο άλλο forum που ανάρτησες το ίδιο θέμα, αυτά είναι λόγια του αέρα ή παραμύθια.
Μόνο στην Αμαζόνα από τρίτη χώρα (Αμερική) προπληρώνεις τα έξοδα εκτελωνισμού και δεν χρεώνεσαι έξοδα στην Ελλάδα.
Δεν θα εμπιστευόμουν αυτά τα λόγια που είναι τα χειρότερα αγγλικά, ειδικά, η τελευταία του απάντηση.

Έχω την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνει γρι από αυτά που Ρωτάς και σου απαντάει δύο φορές το ίδιο.Ότι στην Κίνα είναι όλα πληρωμένα

Same Sh1t...Different Day

Ναι πολυ πιθανο να καταλαβαινει οτι θελει ή να κανει οτι καταλαβαινει οτι θελει.
Ρωταω κυριως για το κομματι της ασφαλειας απο Ali γιατι αν συνεβαινε αυτο σε κανα gearbest πχ και με αυτα τα emails μου ζητουσαν τελωνειο θα μπορουσα να παω στο paypal και να κανω dispute.
Στο Ali απ'οτι καταλαβα απο απαντηση σε αλλο φορουμ, η μονη ασφαλεια ειναι αν δεν παραλαβεις. Αν δλδ σου λεει βλακειες στα emails για να σε πεισει να αγορασεις (οπως εδω) και το δεχτεις οτι και να κανεις χαμενος εισαι.

Εννοείται ότι αυτά που γράφει ο Κινέζος δεν ισχύουν.
Χάνεις τίποτα να ρωτήσεις το Gearbest ή το Banggood αν μπορούν να σου πουλήσουν το προιόν και να σου το στείλουν με κάποια "ασφαλή" μέθοδο;

Εννοείται ότι αυτά που γράφει ο Κινέζος δεν ισχύουν.
Χάνεις τίποτα να ρωτήσεις το Gearbest ή το Banggood αν μπορούν να σου πουλήσουν το προιόν και να σου το στείλουν με κάποια "ασφαλή" μέθοδο;
Το εχει μονο αυτος ο πωλητης κι απο οτι εχω ψαξει δεν μπορω να το βρω απο πουθενα αλλου.
Τεσπα, μετα απο αρκετη πιεση κι αφου καταλαβε οτι δε θα αγορασω απο Κινα, μου ειπε οτι 20/03 θα φερει ξανα το προιον στην αποθηκη της Ισπανιας κι αφου εχω μιλησει με ανθρωπους εδω στην Ελλαδα που το εχουν παραγγειλει και παραλαβει απο Ισπανια αρα δεδομενα ειναι κομπλε, θα περιμενω λιγο και θα κανω την παραγγελια οταν με το καλο το φερει.

Γνωρίζει κανείς αν γίνονται διανομές κανονικά; Περιμένω και από Κίνα αλλά και από Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία).

Εμείς τον δικό μας έχουμε να τον δούμε εβδομάδες.
Ούτε λογαριασμοί δεν έρχονται πλέον.
Πήραμε τηλέφωνο την ΔΕΗ για να μάθουμε τις λεπτομερείς του λογαριασμού μας.

Απάντηση: Re: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ειδικά αυτοί είναι για τα μπάζα, πολύ χειρότεροι από τους δικούς μας ·οι οποίοι καταβάλουν πολλές φορές και υπεράνθρωπες προσπαθείες!πατολα τα προβλήματα..)

Έχω λύσει από καιρό το θέμα με απεργίες, χρεώσεις χάρτινου λογαριασμού κλπ με το e-bill. Αλλά και οι εναλλακτικοί πάροχοι εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα.
Έρχεται μήνυμα ότι εκδόθηκε λογαριασμός, μπαίνω στο σύστημα και τον κατεβάζω αυθημερόν.

Πήρα τηλέφωνο. Μεγάλη αναμονή και η/ο υπάλληλος δεν ξέρω αν μιλούσε με μάσκα αλλά δεν καταλάβαινα τίποτε. Απάντησα "ρωτάω και μου λέτε ένα ναι/όχι" γιατί οτιδήποτε άλλο δεν το καταλάβαινα. Γίνεται διανομή με σημαντικές καθυστερήσεις. Όσοι περιμένουμε πράγματα, υπομονή. Από όσο έχω δει στα μέρη μου (Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής), διανομή μια φορά την εβδομάδα και αν. Η αλήθεια είναι πως έχουν μειώσει και τον αριθμό των διανομέων στα ΕΛΤΑ και δυστυχώς υπάρχει θέμα.

Στην περιοχή μου επίσης δεν υπάρχει ταχυδρόμος αλλά το ταχυδρομείο δουλεύει κανονικά.

Ναι, που χάθηκε αυτή η ψυχή (ο ταχυδρόμος)
Μπορεί να έχουμε τον ίδιο.

Για την ΔΕΗ γράψου στο ηλεκτρονικό να μπαίνεις να τελειώνεις (γλυτώνεις και το ευρο! :flipout:)