Εμετική διαφήμιση MEDIA MARKΤ

Re: Απάντηση: Re: Εμετική διαφήμιση MEDIA MARKΤ

Καλά που υπάρχεις κι εσύ πρωτευουσιάνε, εγγράμματε γαλαζοαίματε, με την απόλυτα ορθή καταναλωτική συνείδηση που δεν τρέχεις σαν το βόιδι και αποτελείς την μειοψηφία.
Αναγώρισες καπου τον εαυτό σου και θίχτηκες με αποτέλεσμα να είσαι αγενής ή απλώς σπεύδεις να υπερασπιστείς τη λαική μάζα;

Either way, επειδή όντως ανήκω στην μειοψηφία και δεν έχω κανενα πρόβλημα να το πω, σου εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, καλή μέρα :)

Re: Απάντηση: Εμετική διαφήμιση MEDIA MARKΤ

Και βέβαια συμφωνώ με τον Θ. Τραγική η τοποθέτηση του spcav.

Τραγικη - ξετραγικη, οταν με "ελκει" το να βλεπω εναν ξεβρακωτο τζαμπατζη να τριβεται πανω σε καποιον αλειμενο με αντιηλιακο, προκειμενου να μην πληρωσει, ειναι δυστυχως αληθινη...

Απάντηση: Re: Εμετική διαφήμιση MEDIA MARKΤ

Τα ίδια με τον Ηλία σκεφτόμουν χθες που πρωτοείδα τα νέα αυτά τηλεοπτικά σποτ της εταιρείας. Σήμερα άκουσα και ένα ραδιοφωνικό.

Ηθελα να ήξερα αν πληρώνουν διαφημιστική εταιρεία, ή τα φτιάχνουν μόνοι τους.

Αν υπήρχαν (μπορεί βέβαια και να υπάρχουν) χρυσά βατόμουρα διαφήμισης, δεν θα είχαν αντίπαλο. Στο τσεπάκι ο τίτλος.

Οσο για το νόημα της υπόθεσης, το "τσάμπα", όσες φορές έχω συγκρίνει τιμές σε συγκεκριμένα είδη, ποτέ δεν ήταν φθηνότεροι.....

ΤΣΑΜΠΑ ο κοπος να κανεις συγκριση εδω και χρονια δεν μπαινω στην διαδικασια στοα Φεξη και ξερο ψωμι

Αναγώρισες καπου τον εαυτό σου και θίχτηκες με αποτέλεσμα να είσαι αγενής ή απλώς σπεύδεις να υπερασπιστείς τη λαική μάζα;

Either way, επειδή όντως ανήκω στην μειοψηφία και δεν έχω κανενα πρόβλημα να το πω, σου εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, καλή μέρα :)

Αντεύχομαι την καλημέρα. Όσο για το αν είμαι αγενής, το τσουβάλιασμα και οι χαρακτηρισμοί είναι ευγένεια?

Το "τζάμπα" σε όλους αρέσει, απλά οι "δικοί μας" όταν πάνε από 'κει θα δουν τις τιμές και δεν θα ξαναπατήσουν.. ;)
Εχουν παει απο εκει ''δικοι μας'' Δημήτρη και έχουν αγοράσει μια χαρα (οχι αναγκαστικα σε χειρότερες τιμές αλλά πραγματα που απλως δεν θα αγοραζαν απο αλλού (και δεν μιλαμε για φθηνά πράγματα - τουναντιον....))

Η πλύση εγκεφαλου του ''τσαμπα'' έχει αποτέλεσματα ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις....

Απευθυνεται σε βαθύτερα ένστικτα, αυτά που μερικοι προσπαθούν να κρύψουν μέσα τους :p

Καταραμένη μάζα που κάθεσαι στον λαιμό των άυλων υλιστών....

ReferenceLinksMonoGlassGuy.jpg

η διαφήμιση συμβαδίζει με την εν γένει ποιότητα της τηλεόρασης που έχουμε ....

δεν είναι θέμα αγράμματου αλλά ούτε και γύφτου (έλεος !!!) ...
η δύναμη των μμε είναι ικανή να πολτοποιήσει το καταναλωτικό κοινό ....

Αντεύχομαι την καλημέρα. Όσο για το αν είμαι αγενής, το τσουβάλιασμα και οι χαρακτηρισμοί είναι ευγένεια?
Χωρις να εχω τπτ μαζι σου, ειλικρινα δεν θα ηθελα να συνεχισω την κουβεντα, ειδικα εδώ μεσα, γιατι ξερω ότι δεν θα βγαλει κάπου. Είναι από τις περιπτώσεις κάποιοι ‛’συνεννοούνται’’ ή όχι.

Δεν μπορώ να αντισταθώ όμως στο να απαντήσω σε αυτό που λες:

Ναι, θεωρώ τους μισούς και βάλε Έλληνες βόδια (του Πάγκαλου περιλαμβανομένου – για αλλους ομως λόγους (πχ θρασύτητα))!

Και δε χρειάζεται να δω τις πωλήσεις της MM για να βγάλω αυτό το συμπέρασμα. Βλέπω απλώς το εκλογικά αποτέλεσμα των τελευταίων δεκαετιών.

Η διαφήμιση και οι πωλήσεις της MM μου κάνουν σαν τις προεκλογικές διαφημίσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ: ‛’Ξέρουμε ότι απευθυνόμαστε σε ηλίθιους. Μας παίρνει ακόμα;
Εξακολουθούν να μας ψηφίζουν παρά του ότι τους κλέβουμε και τους πηδάμε; Ε, συνεχίζουμε!’’

Αυτά τα ‛’δεν ειμαι και κοροιδο’’, ‛’Φτηνές τιμές’’ κλπ υποτιμάνε τη νοημοσύνη μου (η αισθητική μου και οι γραμματικές μου γνώσεις είναι το λιγότερο).

Επιπλέον δε, σε καθαρα ‛’καταναλωτικό’’ επιπεδο, όταν έχεις απάναντι σου κάποιον που προσπαθει να σε προσελκύσει με αυτό τον (γλοιώδη και αγραμματο) τρόπο, οφείλεις να καταλάβεις το επιπεδο του (του after sales περιλαμβανομένου πχ) και να μη του δώσεις τα λεφτα σου.

Ε, αν παρόλα αυτα, το κάνεις, τί είσαι, έξυπνος;

Αυτή η νοοτροπία του ‛’τσαμπα’’ οδήγησε και στην δημιουργία εταιριων σαν το eshop (όχι στις αρχές του παντως – τότε ήταν καλή ιδέα) που είδαμε που κατέληξαν (αν και μερικοί ούτε από Αρ. 99 και απάτες δεν παίρνουν χαμπάρι).

Αν τα παραπάνω θες να τα πεις αγένεια, τι να σου πω; Πες τα.

Εγώ τα θεωρώ δικαίωμα γνώμης, προφανείς παρατηρήσεις αλλά και αλήθειες (που δυστυχώς όμως πονάνε).

Σε κάθε περίπτωση και χωρίς να θέλω να συνεχίσω καμία αντιπαράθεση, σε αντίθεση με σένα, δεν σου απευθύνθηκα προσωπικά.

EDIT Τα ''βλαχος'' και ''γυφτος'' (ειδικά το 1ο) ισως ειναι, σε ετοιμολογικό επιπεδο τουλαχιστον, λαθος χαρακτηρισμοί. Τους χρησιμοποιησα με την εννοια που, καλώς ή καλώς, όλοι γνωρίζουμε.

Last edited:
Τωρα ρε συ αυτο λες ?

Εδω συνεχιζει και υπαρχει μετα το σκανδαλο με τις παρακολουθησεις τηλεφωνων πολιτικων και την περιεργη ιστορια με τον θανατο του εργαζομενου......η διαφημιση σας εκανε εντυπωση.....?
Ακριβώς αυτό εννοούσα βρε! Ότι "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον".
Αρκεί να γλιτώνουμε 2-3 ευρουλάκια λιγότερα το μήνα στο λογαριασμό κι όλα τ' άλλα στ' αρχεία μας.
Τόσο αξιολογούμε την αξιοπρέπειά μας... 'τάνες και μάλιστα απ' τις φτηνές.

(δεν θυμάμαι καμμιά διαφήμιση της vodafone)

Αρκεί να γλιτώνουμε 2-3 ευρουλάκια λιγότερα το μήνα στο λογαριασμό κι όλα τ' άλλα στ' αρχεία μας.
Τόσο αξιολογούμε την αξιοπρέπειά μας... 'τάνες και μάλιστα απ' τις φτηνές.
Ετσι!

Και να πεις οτι αυτο γινεται μονο τωρα (κρίση);

Μπα, απο παλια έτσι κάναμε...

Μας αρεσει να μας λενε οτι ''δεν ειμαστε και κοροιδα'' (οπως οι διαφημίσεις της ΜΜ).

Μας τονώνει το πατριωτικό αίσθημα, την μαγκιά μας βρε αδερφέ.

η διαφήμιση συμβαδίζει με την εν γένει ποιότητα της τηλεόρασης που έχουμε ....

Δεν συμφωνω. Εχουν υπαρξει και πολυ υψηλης ποιοτητας διαφημιστικα αλλα και πολυ χαμηλης οπως αυτο που εδωσε το εναυσμα της κουβεντας. Η τηλεοπτικη ποιοτητα παντα η ιδια ηταν (χαλια δηλαδη...)
Εχει να κανει παντα με τα μαμημενα κεντρα διαχειρισης πελατων (στις διαφηξμιστικες ) και του τι κοσμο εχουν μεσα και τι τακτικες εχουν αποφασισει να εφαρμοσουν.

Οσον αφορα την διαφημιση αυτη καθαυτη και τις "τακτικες" της θα δειτε οτι διαφερει απο χωρα σε χωρα τραγικα.

Ειναι καθαρα θεμα κουλτουρας του λαου, τι εχει συνηθισει να βλεπει, τι τολμουν οι διαφημιστες να χρησιμοποιησουν. Αυτο πηγαζει ειτε απο τις "θεωριες" τους ειτε απο τα ταμπου μας ειτε απο σοβαρες μελετες (σπανια περιπτωση...)

και ντοκιμαντέρ καλά υπάρχουν και ταινίες καλές κοκ....

μιλάω για την πλειοψηφία και το γενικό επίπεδο της τηλεόρασης ....

και ντοκιμαντέρ καλά υπάρχουν και ταινίες καλές κοκ....

μιλάω για την πλειοψηφία και το γενικό επίπεδο της τηλεόρασης ....

Aυτο λεω οτι δεν εχει να κανει με το επιπεδο της τηλεορασης αλλα με αλλα πραγματα.

Απλα τα ταυτιζουμε επειδη ειναι ολα πατος, αποπατος....

Βρω παιδιά εντάξει το γενικότερο επίπεδο της τηλεόρασης και της διαφήμισης της Ελλάδας το ξέρουμε όλοι καλά. Θυμάστε τις παλιές διαφημίσεις των απορρυπαντικών με την μισή κομμένη οθόνη και το καλό/κακό «προϊόν».

Μπορώ να πω μάλιστα ότι σιγα-σιγά οι διαφημίσεις γίνονται καλύτερες , περισσότερο χιουμοριστικές.
Πχ. διαφήμιση του ΟΠΑΠ (με το νούμερο – έχετε δει μεγαλύτερο ?) , η ραδιοφωνική της ΕΚΟ με τα «λύτρα» της …πεθεράς κλπ.
Πολύ μου αρέσει και αυτή με τις γεύσεις στους Καφέδες και τις τρεις κόρες –κουκλάρες κλπ.

Νομίζω ότι κάπου όμως το συγκεκριμένο “επίπεδο” της Media Markt δεν το έχουμε ξανα-ματαδεί στο Ελλάδα. Δεν θυμάμαι ποτέ αντίστοιχο επίπεδο σε βάθος χρόνου.
Είναι ειδική περίπτωση από …μόνη της.
Ειλικρινά δεν αποκλείω να εκφράζει και την οπτική γωνία που βλέπουν τους Έλληνες , οι Γερμανοί λόγω κρίσης.
Ίσως βγάζει και μία πολιτική λογική λαικογερμανικού εντύπου= όποιος χρωστάει τόσα είναι σίγουρα γελοίος.
Δεν ξέρω… . Δεν πιστεύω ότι μπορούσε να βγάλει αυτή τη διαφήμιση σήμερα μία εταιρεία Ιταλικών συμφερόντων για παράδειγμα.

Ο μονος στοχος των διαφημισεων ειναι η προσελκυση του καταναλωτη.

Τον Γερμανο επιχειρηματία, δεν τον ενδιαφερει αν σε θεωρει γελοίο.

Το μονο που τον ενδιαφερει ειναι πως θα τσιμπήσεις.

Και στην συγκεκριμενη περιπτωση, επιτυχημενα πιστευω, θεωρει οτι θα τσιμπησει ο Ελληνας αν τον πει ''μαγκα'', ''οχι κοροιδο'' κλπ (οτι θελει να ακουει δλδ).

Δεν πιστεύω ότι μπορούσε να βγάλει αυτή τη διαφήμιση σήμερα μία εταιρεία Ιταλικών συμφερόντων για παράδειγμα.

Για αυτο ανεφερα οτι η επιλογη της διαφημιστικης τακτικης ειναι και θεμα κουλτουρας, συνηθειας, ταμπου κλπ.

Αποκλειεται πχ να διαφημισεις στην Ελλαδα προφυλακτικο και να δειξεις δυο αντρες σε τρυφερες στιγμες....

Νομίζω ότι κάπου όμως το συγκεκριμένο “επίπεδο” της Media Markt δεν το έχουμε ξανα-ματαδεί στο Ελλάδα. Δεν θυμάμαι ποτέ αντίστοιχο επίπεδο σε βάθος χρόνου.
Είναι ειδική περίπτωση από …μόνη της.
Ειλικρινά δεν αποκλείω να εκφράζει και την οπτική γωνία που βλέπουν τους Έλληνες , οι Γερμανοί λόγω κρίσης.
Ίσως βγάζει και μία πολιτική λογική λαικογερμανικού εντύπου= όποιος χρωστάει τόσα είναι σίγουρα γελοίος.
Δεν ξέρω… . Δεν πιστεύω ότι μπορούσε να βγάλει αυτή τη διαφήμιση σήμερα μία εταιρεία Ιταλικών συμφερόντων για παράδειγμα.

Την πετυχα χτες, κακογουστη
Εχοντας ζησει στη Γερμανια μου ειναι οικειος ο τροπος διαφημισης, που στοχευει στον τυπο γερμανου που ειναι ευρω-φονιας και κυνηγαει το τζαμπε (ανεξαρτητως κοινωνικης ταξης και ειναι πολλοι αυτοι).
Μαλλον με την κριση ειχαν κατα νου οτι κατι παρομοιο θα γινεται και εδω.

...
Μας αρεσει να μας λενε οτι ''δεν ειμαστε και κοροιδα'' (οπως οι διαφημίσεις της ΜΜ).

Μας τονώνει το πατριωτικό αίσθημα, την μαγκιά μας βρε αδερφέ.
Μα... τι νόημα έχει να λες σ' έναν έξυπνο ότι δεν είναι βλάκας; Κανένα!
Αν όμως το πεις σε έναν βλάκα που περνιέται για ξύπνιος, σε λάτρεψε.

Και μια που μίλησες για πατριωτισμό...
Αν πάρεις έναν ινδό, πακιστανό ή άλλο "σκούρο" στο σπίτι σου για δουλειά κι αυτός σε παρακολουθεί και δίνει ραπόρτο στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και μάλιστα γινόταν αιτία να αυτοκτονήσει και συγγενής σου, ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ;
Εδώ βάλαμε την -επίσης αλλοδαπή αλλά όχι "σκούρα"- εταιρία στα "πεζούλια" μας, τη χαϊδέψαμε φορολογικά για να κάνει μπίζνα και να κονομάει κι αυτή μας παρακολουθούσε και μας ρουφιάνευε, παίρνοντας κι έναν στο λαιμό της. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Απλά συνεχίζουμε και της τ' ακουμπάμε, ε; Ωραία!

Αλλά έτσι είναι ο αστικός (της πόλης ντε) πατριωτισμός. Επιλεκτικός και ρατσιστικός!
Ξύλο αλύπητο στο πακιστάνι και k0L0 στη λατρευτή μας εταιρία, που θα μας φέρει την... ανάπτυξη.

Last edited: