Εμετική διαφήμιση MEDIA MARKΤ

Μια χαρα ειναι η διαφημιση, κανεις δεν εχασε υποτιμωντας το γουστο των πολλων οπως ειπε και καποιος που δε θυμαμαι...:smash:

Ποιά η διαφορά της βρεγμένης σανίδας του jumbo που την σταματήσανε
και του τζάμπα των ΜΜ? Είναι διαφήμηση παραπλανητική 100% αφού μόνο τζάμπα δεν αγοράζεις εκεί μέσα. & μόνο που αναφέρεται στη λέξη τζάμπα έπρεπε να τη σταματήσουν.

(σχεδον) τσαμπα δουλευουν οι εργαζομενοι μαλλον...

Υπηρχε και μια σχετικη τους διαφημιση, κατι σε "τσαμπα τρεχω για εσενα" κλπ...

Απάντηση: Re: Εμετική διαφήμιση MEDIA MARKΤ

και του τζάμπα των ΜΜ? Είναι διαφήμηση παραπλανητική 100% αφού μόνο τζάμπα δεν αγοράζεις εκεί μέσα. & μόνο που αναφέρεται στη λέξη τζάμπα έπρεπε να τη σταματήσουν.

Το ''τζάμπα'' πάει πακέτο με το ''εντελώς δωρεάν''!!! Αν είναι σκέτο δωρεάν πληρώνεις κάτι παραπάνω...-bye-

Το κυριως θεμα ειναι οτι δεν ""ποναει "" η ΜΜ εκεινη που ποναει σε τετοια πραγματα ειναι η διαφημιστικη που εκανε την διαφημιση ....Να το ψαξω ??

Νεοτερες πληροφοριες λενε οτι το concept ειναι πανευρωπαικο πλην ομως την εδω προσαρμογη την εκανε η τοπικη διαφημιστικη και φυσικα ο πελατης την δεχτηκε περε για περα συνειδητα διοτι ειχαν προβλεφθει οι αντιδρασεις απο το προηγουμενο θλιβερο που ειχαν κανει ..Αρα εδω φταινε και οι δυο .... Συνεχιζω να θελω να αφιερωσω καποιο χρονο πανω του ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

...Είναι διαφήμηση παραπλανητική 100% αφού μόνο τζάμπα δεν αγοράζεις εκεί μέσα. & μόνο που αναφέρεται στη λέξη τζάμπα έπρεπε να τη σταματήσουν.
Δεν ξέρω στην ευρωπαϊκή νομοθεσία τι παίζει αλλά στην αντίπερα όχθη, αν βάλει κάποιος τέτοια παραπλανητική δήλωση σε διαφήμιση, του την πέφτει ο ανταγωνισμός και του αλλάζει τα φώτα.
Εκεί δεν μπορείς να βάλεις ούτε τη λέξη "το καλύτερο" για το προϊόν σου.
Αν πεις "το πρώτο σε πωλήσεις" πρέπει να είσαι σε θέση να το τεκμηριώσεις για κάθε πολιτεία χωριστά.

Last edited:
& το τζάμπα πρέπει να το τεκμηριώσεις. Αλλιώς δεν είναι λογικό. Να βγάλω & εγώ διαφήμηση πως είμαι γιατρός? ο καλύτερος :p

edit Στο τέλος της διαφήμισης βάζουν την (τζάμπα) τιμή του προϊόντος διορθώστε με αν δε θυμάμαι καλά, οπότε στηρίζοντε σε αυτό.

Last edited:
εγώ τώρα σαν καταναλωτής και στόχος της διαφήμισης, έχω δικαίωμα να πάω να πάρω μια τηλεόραση τσάμπα και αν δεν μου την δώσουν τσάμπα να κάνω μήνυση για παραπλανητική διαφήμιση. χμμμ.....

& το τζάμπα πρέπει να το τεκμηριώσεις. Αλλιώς δεν είναι λογικό. Να βγάλω & εγώ διαφήμηση πως είμαι γιατρός? ο καλύτερος :p
Εξυπακούεται! Γι' αυτό έγραψα ούτε...

edit Στο τέλος της διαφήμισης βάζουν την (τζάμπα) τιμή του προϊόντος διορθώστε με αν δε θυμάμαι καλά, οπότε στηρίζοντε σε αυτό.
Το ότι βάζουν την τιμή δεν τους σώνει. Το "τζάμπα" φεύγει σούμπιτο σε κάθε περίπτωση, γιατί δημιουργεί ψευδή προσδοκία (αν θυμάμαι καλά τον όρο).

τώρα μπορώ να μάθω τι ψάχνουμε?
έχουν γραφτεί 100 ποστς για μια φρικαλέα διαφήμιση.
Αυτοί θα επικαλεστούν ότι χρησιμοποιούν την λέξη "τζάμπας" που σημαίνει αυτός που ψάχνει να βρεί τα φτηνά, τα πιό προσιτά.
Δεν λένε πουθενά ότι πουλάνε τζάμπα.
Προσωποποιούν μιά φιλοσοφία και την ταυτίζουν με ένα πρόσωπο, του δίνουν ταυτότητα, τώρα του δώσαν και μάνα.
Αύριο θα γνωρίσουμε και τα άλλα μέλη της οικογένειας.

ας γράψω λοιπόν το 100ο ποστ (αν στο μεταξύ δεν προλάβει κάποιος άλλος). Την είδα με τη γυναίκα μου αυτή τη διαφήμιση χθές το βράδυ και παρότι έχουμε φτιάξει κάμποσες ολικές οδοντοστοιχίες και δεν αηδιάσαμε, σχολιάσαμε ότι είναι τόσο αηδιαστική για το ευρύ κοινό, ώστε μάλλον επιτυγχάνει το σκοπό που υπηρετεί...ακόμα και παραβλέποντας τις αναφορές περί τζάμπα (όταν έπαιζε η διαφήμιση ο ήχος στην τηλεόραση ήταν στο 0).

Μερικές επίσης παρατηρήσεις ....

...πιστεύω ότι κανένας εξ όσων αναγκάζονται να φορέσουν ολικές οδοντοστοιχίες και είναι ηλικίας από 30 ετών και πάνω (για διάφορους λόγους καθένας) δεν θα έβγαζε και εξέθετε ποτέ τις ολικές του οδοντοστοιχίες για τίποτα κατ αυτόν τον τρόπο παρά μόνον μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου του απομονωμένος. Δεν έχω δει κανέναν ως τώρα να τις βγάζει τόσο εύκολα, ακόμα και όταν το ζητάω εγώ που τις έχω φτιάξει και πρέπει να κάνω κάτι επί αυτών. Πάντα ζητάνε κάτι να τις καλύψουν βγάζοντάς τες από το στόμα.

Επίσης, αν ποτέ δει κανείς κάποιον να βγάζει 2 ολικές οδοντοστοιχίες από το στόμα του ταυτόχρονα και να τις εναποθέτει όπως στη διαφήμιση, να μου το πει για να γίνω αμέσως χότζας.

Αυτά σχολιάσαμε εν τάχυ μέχρι να ξανααρχίσει η εκπομπή που βλέπαμε. Όσο για το αν θα αγόραζα κάτι απο το εν λόγω μαγαζί, φυσικά και θα αγόραζα αν το προϊόν που θα με ενδιέφερε διαπίστωνα οτι εκεί πωλείται φθηνότερα σε σύγκριση με 3-4-5. Κατά τα λοιπά, τα τελευταια 40 χρόνια δεν πήγα να αγοράσω κάτι και τελικά να το αποκτήσω τζάμπα....αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια πολλοί ήρθαν στο δικό μου μαγαζί και μετά το πέρας των "αγορών" τους έφυγαν...ξέχασαν να πληρώσουν...και ακολούθως έκαναν τον ιάπωνα...σημειωτέον ότι το δικό μου μαγαζί δεν διαφημίζει οτι παρέχει υπηρεσίες τζάμπα.