EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

το πηρε φιλος και εχει ξετρελαθει. Ανυπομονω να παω Κορινθο να το ακουσω. Επισης και το HI FI + το ειχε κορυφαιο σε τεστ πριν κανα τριαρι μηνες. Απ την αλλη και η πηγη του Μιχαλη ειναι απο τις κορυφαιες στον κοσμο. Θα χει ενδιαφερον μια συγκριση Α-Β

Βρε τρελλοπατρινε ακομα ξυπνιος εισαι???????????
Παντως αν ερθεις για ακροαση και φραπεδια φερε και κανενα 500αρι σκληρο να στον γεμισω με mkv HD αρχεια.....ετσι λαμπατε μαστορα???????

Re: Απάντηση: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Mακαρι να μεινω μα...κας Βλαση!
Αλλα μην ξεχνας θα εχει και ενα δυνατο αντιπαλο...Ενδιαφερον θα ειναι σιγουρα...
Μιχαλακο απο την στιγμη που επιλεξαμε ο καθενας το player που μας ταιριαζει στο συστημα μας τοτε....και οι δυο νικητες ειναι ,,,και μεις οι τυχεροι!!!!!!!!!-bye--bye--bye--bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Μιχαλακο απο την στιγμη που επιλεξαμε ο καθενας το player που μας ταιριαζει στο συστημα μας τοτε....και οι δυο νικητες ειναι ,,,και μεις οι τυχεροι!!!!!!!!!-bye--bye--bye--bye-

Eτσι οπω τα λες ειναι φιλε...Παντα ομως εχουμε το μικροβιο μεσα μας...

Για αυτο δεν θα με χαλαγε να ακουσω το AMR και να μου αρεσει περισσοτερο...Ασε που ειναι και πολυ ομορφο...

Βρε τρελλοπατρινε ακομα ξυπνιος εισαι???????????
Παντως αν ερθεις για ακροαση και φραπεδια φερε και κανενα 500αρι σκληρο να στον γεμισω με mkv HD αρχεια.....ετσι λαμπατε μαστορα???????

δεν κοιμαμαι ποτε φιλε Βλασση
με τετοιο μηχανημα που πηρες και δεν θαρθω;
Αντε να σε πεισω τωρα και για τον λαμπατο προ

Και φυσικα ολα αυτα που γραφονται δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα αλλα ειναι απλα θεωριες και μεταφορες κειμενων απο περιοδικα. Τα emm - dcs Puccini δεν εχουν καμiα μα καμια σχεση μεταξυ τους. Το ενα ειναι παρα μα παρα πολυ καλυτερο απο το αλλο. Το ποιο ειναι καλυτερο σιγα μην το πω δημοσια. Πηγαινετε να τα ακουσετε. Το esoteric δεν το εχω ακουσει και δεν εχω αποψη.

Απάντηση: Re: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Και φυσικα ολα αυτα που γραφονται δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα αλλα ειναι απλα θεωριες και μεταφορες κειμενων απο περιοδικα. Τα emm - dcs Puccini δεν εχουν καμiα μα καμια σχεση μεταξυ τους. Το ενα ειναι παρα μα παρα πολυ καλυτερο απο το αλλο. Το ποιο ειναι καλυτερο σιγα μην το πω δημοσια. Πηγαινετε να τα ακουσετε. Το esoteric δεν το εχω ακουσει και δεν εχω αποψη.

Εσύ που τα άκουσες σε σύγκριση Α/Β;Ποιό emm ήταν αυτό που άκουσες;(ένα Puccini υπάρχει στην Ελλάδα).

Μερικές διευκρινήσεις επί του θέματος παρακαλώ, γιατί έχει πέσει παραπληροφόρηση και καλό είναι να δοθεί φως με απτά στοιχεία:

Η dCS ιδρύθηκε το 1987 και θεωρείται από όλους το benchmark στις ψηφιακές πηγές. Για αυτόν το λόγο (ως benchmark) την αναφέρει και ο Dudley στο επίμαχο δοκίμιο (…let’s say dCS…), δεν κάνει σύγκριση με το Elgar. Δυστυχώς η κακή γνώση της Αγγλικής μαζί με εσκεμμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης, παρατηρήθηκε και σε αυτό το thread.

Τα αρχικά της dCS είναι data conversion systems με προϋπηρεσία σε στρατιωτικές εφαρμογές ραντάρ avionics-satellite-data conversion (το σύστημα blue vixen στο ραντάρ του αεροσκάφους Sea Harrier είναι της dCS!) και φυσικά είναι το benchmark από τότε στους επαγγελματίες του ήχου. Στο ενεργητικό της έχει πάμπολλες πρωτιές και πελάτες τα μεγαλύτερα studios: http://www.dcsltd.co.uk/?p=proexperience
Στο παρελθόν στο επιτελείο των σχεδιαστών της εταιρείας ήταν και ο Α. Boothroyd, της Meridian.

Οι νέες σειρές της dCS είναι εξ’ ολοκλήρου νέες σχεδιάσεις βασισμένες στη φιλοσοφία της εταιρείας http://www.dcsltd.co.uk/?p=ourphilosophy στο διαρκώς εξελισσόμενο ring DAC και χρησιμοποιούν επώνυμους μεταλλικούς Ιαπωνικούς μηχανισμούς στα transport. H υλοποίηση διαφέρει σχεδόν από το σύνολο της αγοράς και γίνεται ως εξής: http://www.dcsltd.co.uk/?p=oursecret αφήνοντας μόνο τη ΜΟΥΣΙΚΗ.

H σύγκριση του dCS Puccini για να έχει νόημα πρέπει να γίνει με το σετ Emmlabs transport-dac SE, όπως και στα φόρουμς, περιοδικά του εξωτερικού, για τον απλούστατο λόγο ότι το Puccini περιέχει το dac του μεγάλου Scarlatti, clock, 2 ψηφιακές εισόδους (24bits), εκπληκτικό προ-ενισχυτικό στάδιο με επιλεγόμενη έξοδο 2V ή 6V για το ιδανικό ματσάρισμα με τελικούς, δέχεται εξωτερικό clock (paganini ή Scarlatti) ή «δίνει» το clock του σε άλλη πηγή (w.clock in/out), 2 ψηφιακές εξόδους και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει την εξαιρετική λειτουργία DSD (SACD) upsampling ή όχι και να μείνει σε επίπεδο red-book μόνο, επίσης κατά την αναπαραγωγή SACD υπάρχουν 4 φίλτρα, συνάμα εμπεριέχεται το γνωστό επώνυμο Ιαπωνικό transport, γραμμική τροφοδοσία και στιβαρό σασί αλουμινίου αεροπορικού τύπου.
Τα περισσότερα από αυτά λοιπόν λείπουν από το οικονομικότερο και πάρα πολύ καλό Emmlabs cdsa se οπότε η σύγκριση είναι άδικη, φυσικά για τον υποψήφιο πελάτη εφικτή.
Παρόλα αυτά και στην τιμή για να αποκτήσει κάποιος το Puccini και όλες τις παραπάνω λειτουργίες, απόδοση και χαρακτηριστικά έχουμε αποφασίσει πολύ καλύτερη τιμολόγηση για τον Έλληνα χομπίστα και σημαντικά καλύτερη από την fixed πανευρωπαϊκή τιμή (Ευρωπαϊκό προϊόν).

Δεν θα μπω στο τριπάκι ότι το δικό μου είναι καλύτερο, υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών players στην αγορά, dCS, Esoteric, Emmlabs, Weiss, Lindemann, Wadia, AMR, Linn, metronome, κλπ οι επιλογές, οι ανάγκες και το ποιο επίπεδο θέλει να φτάσει κάποιος είναι προσωπική του υπόθεση και εγώ δεν θα «ψαρέψω» εδώ πελάτες.

Όσο για τα reviews εξαρτάται πως μας συμφέρουν κι αυτά πάλι, δεν θα κάνω κριτική παρ’ όλο που όλα ευνοούν το Puccini παγκοσμίως, αλλά θα προτείνω ακροάσεις δικές σας και πάλι ακροάσεις και σεβασμό σε όλες τις διαφορετικές απόψεις.

Τώρα, ουδέποτε έγινε σύγκριση (επί Ελληνικού εδάφους) με το επίσης πολύ καλό player (μεταξύ άλλων) “Esoteric X1 D2” παρά μια απλή και σύντομη με το X1 Ltd. που είναι το απερχόμενο μοντέλο και φυσικά αδικείται.

Το P8i έχει καταργηθεί σαν μοντέλο.

Τέλος μόνο 2 άτομα είχαν την δυνατότητα της άμεσης σύγκρισης του Puccini και Emmlabs cdsa se, εις εξ’ αυτών και ο wind όπου το είπε και μικρό Scarlatti, κάτι που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Φιλικά πάντα και επιτέλους ας αφήσουμε τις κραυγές και το ράδιο αρβύλα, δεν μπορεί στο όνομα του ανταγωνισμού να γίνουν όλα «ίσιωμα», εγώ τουλάχιστον δεν θα γίνω μέρος αυτού.

δεν αμφιβαλω οτι τα dcs puccini, emm labs set , κ.α ειναι εξαιρετικα, και οτι επιβαλλεται να τα ακουσεις για να διαμορφωσεις αποψη αλλα ποσο εφικτη ειναι μια Α- Β - Γ συγκριση οταν μαλιστα ειναι διαφορετικοι αντιπροσωποι ?
τι θα πεις " ασε μου το μηχανημα σου των 20000 ευρω να ακουσω για μια εβδομαδα" σε 3 διαφορετικους ανθρωπους?

ξερω οτι τετοιου στυλ ερωτησεις του thread που ξεκινησα ειναι ουσιαστικα ασκοπες γιατι απλα ο καθενας θα πει αυτο που του αρεσει η εχει ακουσει

...μια αλλη ανουσια απορια που εχω ειναι πως συγκρινονται τα προενισχυτικα που εχουν το puccini και το set της emm με standalone preamps

( και εδω εχω διαβασει διαμετρικα αντιθετες αποψεις )...

οποτε πας σε αλλα 2 αντιπροσωπους και δανειζεσαι για home audition αλλα 2 μηχανηματα.....

και τελικα δεν αγοραζεις τιποτα και σε "βριζουν" 5 ατομα....

μηπως τελικα οι αντιπροσωποι πρεπει να εχουν ενα επιπλεον μηχανημα για home audition και να χρεωνουν αυτη τη δυνατοτητα ?

Ο καθενας μπορει να λεει το κοντο του και το μακρυ του...

Αυτα επαναλαμβανω θα φανουν στην πραξη και με Α/Β συγκριση κι απο επωνυμους εμπειρους ακροατες με ΑΥΤΙ, οχι απο τον οποιοδηποτε τυχαιο..

Το θελουν η δεν το θελουν μερικοι η Emm Labs ειναι στη συγχρονη εποχη η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΥΦΗ και το σημειο αναφορας στα μεγαλυτερα και σημαντικοτερα studios του κοσμου.

Παρτε μια λιστα λοιπον με τους πελατες και χρηστες των συσκευων της και βγαλτε τα δικα σας συμπερασματα:

http://www.emmlabs.com/html/users/list.html

Sony music, EMI, Mobile Fidelity, Telarc, Virgin Music, Universal, Chesky records, Denon, Linn records(!!????!!!), Bernie Grundman, Bob Ludwiq, Philips και παει λεγοντας....

Δηλαδη το....συνολο σχεδον της παγκοσμιας δισκογραφιας....!

ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ??

Αντί να καταλήξει η συζήτηση σε ένα στυλ "Ο μπαμπάς μου είναι πιο δυνατός" δεν οργανώνετε μία δοκιμούλα Α/Β όπου ο κάθε ακροατής θα γράφει μόνος του την ψηφοφορία του χωρίς να ξέρει τι γράφουν οι άλλοι;

Πιστεύω ότι οι διαφορές στα δύο players είναι καθαρά θέμα γούστου πάντως.

Παρτε μια λιστα λοιπον με τους πελατες και χρηστες των συσκευων της και βγαλτε τα δικα σας συμπερασματα

Είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί χρησιμοποιούν τα A/D converters της EMM και τα αποτελέσματα πραγματικά τα ακούμε σχεδόν σε όλα τα SACD που κυκλοφορούν, αφού γράφουν πάντα EMM + Sonoma στα credits.

Χρησιμοποιούν όμως και τα D/A της EMM;

H DCS δεν φτιάχνει αντίστοιχα A/D απ' ότι φαίνεται στο site της. Φτιάχνει μόνο D/A, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα στούντιο προϊόντα της για να ηχογραφήσει.

Κατά βάθος η σύγκριση του πελατολογίου δεν έχει νόημα...

Απάντηση: Re: EMM Labs CDSA SE Vs Esoteric X1 D2 Vs DCS Puccini

Ο καθενας μπορει να λεει το κοντο του και το μακρυ του...

Όπως κι εσύ άλλωστε

Αυτα επαναλαμβανω θα φανουν στην πραξη και με Α/Β συγκριση κι απο επωνυμους εμπειρους ακροατες με ΑΥΤΙ, οχι απο τον οποιοδηποτε τυχαιο..
Ποιος θα κρίνει το ποιος είναι επώνυμος και το ποιος τυχαίος? Επίσης, το αν έχει ΑΥΤΙ, πάλι εσύ θα το κρίνεις?

Το θελουν η δεν το θελουν μερικοι η Emm Labs ειναι στη συγχρονη εποχη η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΡΥΦΗ και το σημειο αναφορας στα μεγαλυτερα και σημαντικοτερα studios του κοσμου.
Άποψη σου

Παρτε μια λιστα λοιπον με τους πελατες και χρηστες των συσκευων της και βγαλτε τα δικα σας συμπερασματα:

http://www.emmlabs.com/html/users/list.html

Sony music, EMI, Mobile Fidelity, Telarc, Virgin Music, Universal, Chesky records, Denon, Linn records(!!????!!!), Bernie Grundman, Bob Ludwiq, Philips και παει λεγοντας....
Δηλαδη το....συνολο σχεδον της παγκοσμιας δισκογραφιας....!

Χμμμ, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει
ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ??

TI NA ΛΕΜΕ? ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

Ο Δημήτρης έβγαλε το καλάσνικοφ... :flipout:
Ηρεμήστε βρε! Μιλάμε για προϊόντα που δεν πωλούνται στο μέσο Έλληνα!
Και αν τελικά πιάσω το Lotto και αποφασίσω να αγοράσω CD των 15.000 ευρώ σιγά μην βάλω τη Sony ή την Warner Brothers να αποφασίσει για μένα!

Θα αγοράσω αυτό που θα μου φέρει ο αντιπρόσωπος στο σπίτι μου να ακούσω και θα αρέσει σε μένα προσωπικά!
Άντε να είναι και κανένα δύο φιλαράκια που σέβομαι τη γνώμη τους από δίπλα!

Τώρα για το πιο είναι καλύτερο, ας αφήσουμε τους αγοραστές να αποφασίσουν...

Είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί χρησιμοποιούν τα A/D converters της EMM και τα αποτελέσματα πραγματικά τα ακούμε σχεδόν σε όλα τα SACD που κυκλοφορούν, αφού γράφουν πάντα EMM + Sonoma στα credits.

Χρησιμοποιούν όμως και τα D/A της EMM;

H DCS δεν φτιάχνει αντίστοιχα A/D απ' ότι φαίνεται στο site της. Φτιάχνει μόνο D/A, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα στούντιο προϊόντα της για να ηχογραφήσει.

Κατά βάθος η σύγκριση του πελατολογίου δεν έχει νόημα...

Εννοειται πως τα χρησιμοποιουν για το monitoring!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ λεπτομερεια οτι η DCS δεν φτιαχνει A/D converters αρα ΔΕΝ χρησιμοποιουνται συσκευες της στις ηχογραφησεις...!

Δεν συμφωνειτε??