Emotiva Audio

Re: EMOTIVA AUDIO

Tα νεωτερα:

Dear ......

Your order is complete and is on its way. I have attached a copy of your
invoice for your records. Please print a copy and keep for your proof of
purchase/warranty information.

We hope you enjoy your products for years to come.

Thank you for choosing Emotiva .

Sincerely,

...........

Το παραπανω το ελαβα πριν λιγα λεπτα.

Ενα θεματακι που ισως προκυψει, ειναι οτι στο τιμολογιο, εκτος απο την τιμη του ενισχυτη εχουν προσθεσει και τα εξοδα αποστολης.
Παρολο που ειναι διακριτω, ευχομαι το τελωνειο να μην μου δημηουργησει κανενα προβλημα, οτι και καλα το τιμολογιο ειναι 700$...

Θα το ξεκαθαρισω την Δευτερα με το τελωνειο.

Νεωτερα:

Cathy @@@@@@@ of Emotiva Audio Corp. sent Konstantinos @@@@@@@@ 1 FedEx International Economy package(s).

This shipment is scheduled to be sent on 11/20/2009.

Reference information includes:
Invoice number:XPA-3Reference:XPA-3Special handling/Services:Deliver WeekdayStatus:Shipment information sent to FedEx
Tracking number:@@@@@

Και απο το site της fedex:

Estimated delivery : Nov 26, 2009 by 6:00 PM

Τελος της επομενης εβδομαδας αν πανε ολα καλα, θα εχουμε και φωτορεπορταζ...

Last edited:
Απάντηση: EMOTIVA AUDIO

Μεγειά τα θηριάκια...Φαίνονται τσάμπα πράμα...Μ' αρέσουν!

Χρεώνεσαι παρουσίαση όταν τα πάρεις και στρώσουν.

και αλλη μια ερωτησουλα ρε παιδια με το ρευμα τι γινεται στο αμερικα εχει 110 εντο στο ελλαντα 230 τι κανουμε μετασχυματιστες? ή δεν υπαρχει τετοιο προβλημα

Απάντηση: Re: EMOTIVA AUDIO

και αλλη μια ερωτησουλα ρε παιδια με το ρευμα τι γινεται στο αμερικα εχει 110 εντο στο ελλαντα 230 τι κανουμε μετασχυματιστες? ή δεν υπαρχει τετοιο προβλημα

Αν διαβάσεις στην σελίδα πληροφοριών της εταιρείας, γράφει :

IEC power inlet, 120/230 VAC configurable

Μάλιστα, φαίνεται στα δεξιά της παρακάτω φωτογραφίες κ σχετική λυχνία επιλογής του power, ακριβώς κάτω από το κουμπί on/off :

xpa3_back.jpg

-bye-

Ενα θεματακι που ισως προκυψει, ειναι οτι στο τιμολογιο, εκτος απο την τιμη του ενισχυτη εχουν προσθεσει και τα εξοδα αποστολης.
Παρολο που ειναι διακριτω, ευχομαι το τελωνειο να μην μου δημηουργησει κανενα προβλημα, οτι και καλα το τιμολογιο ειναι 700$...

Θα το ξεκαθαρισω την Δευτερα με το τελωνειο.

Ντίνο, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά από όσο ξέρω οι φόροι / δασμοί / χαράτσια γενικά υπολογίζονται επί του συνολικού ποσού (αξία προϊόντος + μεταφορικά + τυχών insurance + κτλ).

Οπότε, προετοιμάσου..

Ντίνο, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά από όσο ξέρω οι φόροι / δασμοί / χαράτσια γενικά υπολογίζονται επί του συνολικού ποσού (αξία προϊόντος + μεταφορικά + τυχών insurance + κτλ).

Οπότε, προετοιμάσου..

Δυστυχώς έτσι είναι, είμαι και εγώ παθώς.

Συνηθίζεται, το κόστος για τον εκτελωνισμό να είναι, περίπου, 12% στο ποσό του τιμολόγιου, χωρίς ΦΠΑ (για Ευρωπαϊκές χώρες, που δεν είναι στην Ε.Ε. αλλά δεν έχουν επιπλέον δασμούς ως εισαγωγή από τρίτες χώρες).

Το ποσό για το τιμολόγιο είναι η αξία του μηχανήματος, συν 1% ασφάλεια (η ασφάλεια υπολογίζεται στο σύνολο μεταφορικών και κόστους μηχανήματος), συν 19% για το κόστος μεταφοράς, συν 15,00€ (συνήθως) τα έξοδα για την έκδοση του παραστατικού από την εταιρεία που ανέλαβε την μεταφορά, συν το κόστος του ανθρώπου που έκανε τον εκτελωνισμό.
Το τελευταίο, αν πρόκειται για ιδιώτη, συνήθως αποφεύγεται, γιατί είναι εκεί άνθρωπος που αναλαμβάνει αυτή την εργασία και πληρώνεται από το δημόσιο αλλά είναι ΕΝΑΣ για όλες… ΟΛΕΣ (!) τις εταιρείες!!!!!

Λόγω δασμών εισαγωγής από χώρα εκτός Ε.Ε., υπολογίζεται το σύνολο να φτάσει το 28,5% έως 31% (μαζί με το ΦΠΑ) παραπάνω από το αρχικό κόστος.

Σαν ιδιώτης λογικά το ποσοστό θα μειωθεί, αν ήσασταν έμπορος θα υπολογίζατε επιπλέον 128,00€ (με το ΦΠΑ), γιατί μόνο ιδιώτης μπορεί να σας τα εκτελωνίσει! :-/

Οπότε, προετοιμάσου..

Με βαση τα 519 $ θα πληρωνα 120 ευρω.
Στα 744 που ειναι το τιμολογιο (ενισχυτης+εξοδα αποστολης+καλωδια), βγαινει 172. Μικρο το κακο (52 ευρω καπακι).

Αν μου το επιβαιβεωσουν και απο το τελωνειο την Δευτερα που θα μιλησω μαζι τους, θα ζητησω απο την emotiva να μου στειλουν τιμολογιο προς αντικατασταση του υπαρχοντος, που να εχει μονο τον ενισχυτη και τα καλωδια. Με βαση την λογικη, νομιζω οτι γινεται.

Σε καθε περιπτωση, τα +52 ευρω δεν ειναι τραγικο νουμερο.

Τελευταιες πληροφοριες:

Date/Time Activity Location

Nov 21, 2009 16:06 In transit MEMPHIS, TN
Nov 21, 2009 10:43 Arrived at FedEx location MEMPHIS, TN
Nov 20, 2009 21:18 Left FedEx origin facility BRENTWOOD, TN
Nov 20, 2009 14:35 Picked up BRENTWOOD, TN
Nov 20, 2009 13:03 Shipment information sent to FedEx

Στο μεταξυ ζητησα απο την emotiva αν γινεται να μου στειλουν αλλο invoice προς αντικατασταη του υπαρχοντως, για να μην πληρωσω δασμου και για τα ..... μεταφορικα.

Αυριο - μεθαυριο εκτιμω οτι θα εχω απαντηση

Nov 22, 2009 21:20 Arrived at FedEx location NEWARK, NJ

.............

Date/Time Activity Location

Nov 21, 2009 16:06 In transit MEMPHIS, TN
Nov 21, 2009 10:43 Arrived at FedEx location MEMPHIS, TN
Nov 20, 2009 21:18 Left FedEx origin facility BRENTWOOD, TN
Nov 20, 2009 14:35 Picked up BRENTWOOD, TN
Nov 20, 2009 13:03 Shipment information sent to FedEx

...........

Nov 23, 2009 4:30 AM Departed FedEx location NEWARK, NJ

(φανταζομαι οτι παρακολουθητε, για εσας τα γραφω)

Tα νεωτερα:

Nov 24, 2009 4:17 AM At local FedEx facility PARIS FR

Τωρα Ευρωπη :D

Ο ενισχυτης εφτασε στην fedex στο Παρισι σημερα νωρις το πρωι. Εκτιμω οτι εντος της ημερας θα ειναι εδω. Αλλιως αυριο (φανταζομαι).

Το καλυτερο ειναι οτι στο μεταξυ, η emotiva ανταποκριθηκε θετικα στο e-mail που της εστειλα για αντικατασταση του τιμολογιου (λεπτομεριες παραπανω ποστ # 52), χωρις να περιλαμβανει τα εξοδα αποστολης, και ετσι εχω ηδη στα χερια μου το καινουργιο. (519 $ ο ενισχυτης, συν 45,57 $ τα καλωδια).

Μεχρι στιγμης εξακολουθουν ολα να δειχνουν οκ.

-----------------

Να ξεκαθαρισω και κατι.

Ο σκοπος ολων αυτων των μηνυματων, σε καμια περιπτωση δεν ειναι για λογους φιγουρας, ή οτιδηποτε αλλο.

Ο μοναδικος λογος για τον οποιο επιθυμω να σας ενημερωνω με καθε νεωτερο, ειναι αποκλειστικα και μονο στο ο καθε ενας να δει ποια ειναι ακριβως η διαδικασια παραγγελειας απο Αμερικη, αποστολη με fedex, και παραλαβη απο το εδω τελωνειο. Διαδικασια, με ολες τις λεπτομερειες, περιτες ή μη.

Ευχαριστω.

:beee:

Κράτα μας ενήμερους Ντίνο.

Είναι ένας πολύ καλός οδηγός του πως γίνεται μια αποστολή από Αμερική κ πως μπορούμε να παραλάβουμε από το τελωνείο το πακέτο μας.

Ντινο οταν ειναι να δωσουμε αιμα μας φωναζεις.Θα δεις τι θα πληρωσεις τελωνειο.