Re: Απάντηση: EMOTIVA AUDIO
Πριν 7 χρονια για ενα κομματι κ*λ*ξυλο (μονοφυλλο ρακ)
πληρωσα φορο 45 ευρω , με αξιας προιοντος 80$.Σε καλωδια (3 φορες) για αξια προιοντος 80-85$ πληρωσα απο 45-50 ευρω ορους.Υποψιν τα εκτελωνισα μονος μου.Υποψιν την στερνη φορα ζητησαν μιζα(οι ιδιωτες εκτελωνιστες) (ενα καφεδακι το ειπαν).Αν σε αυτα τα ποσα προσθεσεις το περσινο 80αρι που ηθελε η ups για δικο της εκτελωνιστη , ανεβαινεις και αλλο.Για καθε μερα που μενει μεσα πληρωνεις ενοικιο..Συνολικα εχω εκτελωνισει καμποσα πραματα, υποψιν σε καποια προιοντα απο καποιους συστημενους οτι ποσο και να εχει το δεμα χτυπιεσαι αναλογα.Και ανα ανοιχτει μετα φορολογηται αναλογα με το προιον.Αυτα.
Mαλιστα. Καταλαβα.
Γυρω στο 1991, ειχα παραγγειλει απο αμερικη ενα ζευγαρι αθλητικα παπουτσια (asics). Eδω δεν υπηρχαν, τα πληρωσα με τραπεζικο εμβασμα, 32.000 δραχμες.
Μετα απο μερικες μερες, δεν θυμαμαι ποσες ακριβως, μου τηλεφωνησαν απο το τελωνειο του ΑΑ, (τοτε ηταν δεξια κατω στον Βασιλοπουλο στην Βουλιαγμενης). Απο τις 9 το πρωι που πηγα, τελειωσα στις 2 το μεσημερι γυρνωντας ολα τα γραφεια που υπηρχαν τοτε εκει, και αν δεν εκλειναν το μησημερι θα ετρωγα εκει ημερονυχτα. Πληρωσα περιπου 15.000 δραχμες καπακι. Ηταν το καπακι, ηταν και η ταλαιπωρια (μεχρι που με βαλανε να τα φορεσω για να δουν οτι ηταν οντως δικα μου....) που ειπα οτι δεν θα το ξανακανω ποτε.
---------------
Πριν περιπου μια εβδομαδα, πηρα τηλεφωνο στο τελωνειο στο ΕΛΒΕΛ.
Μιλησα με μια κυρια (δεν ειναι αναγκαιο να πω το ονομα της δημοσια), η οποια με διαβεβαιωσε οτι:
"Εφοσων το προϊον που περιμενετε ειναι ενας ενισχυτης για μουσικη, και οχι τιποτε αλλο περιεργο, και εφοσον κοστιζει 519 δολλαρια, οι δασμοι που θα πρεπει να πληρωσετε ειναι 120 ευρω. Στο τι τελικα θα σας στοιχησει η ολη διαδικασια, εξαρταται και απο την μεταφορικη. Καντε τους ενα τηλεφωνο".
Τηλεφωνω λοιπον στην fedex, τους λεω την υποθεση και μου λενε (για να μην τα πολυλογω) περιπου 30 ευρω εαν εκτελωνισετε μονος, ή περιπου 100 εαν το κανει η fedex για λογαριασμο σας.
Στην ερωτηση μου, εαν ειναι εξαιρετικα περιπλοκο, και κουραστικο στο να το κανω μονος μου, μου ειπαν, πως οχι. Μαλιστα ή κοπελα στο τηλεφωνο μου ειπε οτι ο χρονος ειναι ο ιδος, ειτε το κανει η fedex, ειτε ο ιδιος ο πελατης.
---------------------
Τελος παντων Αργυρη, οπως ειπα και παραπανω, απλα λεω οτι ακριβως ξερω και τιποτε παραπανω ή παρακατω, για τους λογους που εχω ηδη εξηγησει λιγο πριν.
Σε λιγες μερες, θα ξερουμε ολοι και πρακτικα το συνολικό ποσο που χρειαζεται εαν καποιος θελησει να εισαγει το συγκεκριμενο μηχανακι απο την αμερικη, και να αξιολογηση εαν και κατα ποσο αξιζει το κοστος, η ταλαιπωρια, η αναμονη, και τελος παντων να εχει την πληρη εικονα.
Ατακες του τυπου θα χρειαστω αιμα κλπ, ειναι ....... εκτος θεματος.
Και για να ληξει αυτο το θεμα:
α. Δεν ειχα κανενα καημο να αγορασω τρικαναλο
β. Δεν μου λειπουν τα τριπλα για να παρω απο εδω καποιον αλλο (χειροτερο/καλυτερο δεν με ενδιαφερει)
γ. Δεν θα κλαψω ουτε φυσικα θα ματωσω αν πληρωσω τα διπλα.
Μεινε στην ουσια του νηματος
Παντα φιλικα, και το ξερεις