Emotiva Audio

Re: Απάντηση: EMOTIVA AUDIO

Ντινο οταν ειναι να δωσουμε αιμα μας φωναζεις.Θα δεις τι θα πληρωσεις τελωνειο.

Για διαφωτισε μας βρε Αρυρη, οχι τιποτε αλλο, ειμαι και καρδιοπαθης.

Απάντηση: EMOTIVA AUDIO

Πριν 7 χρονια για ενα κομματι κ*λ*ξυλο (μονοφυλλο ρακ)
πληρωσα φορο 45 ευρω , με αξιας προιοντος 80$.Σε καλωδια (3 φορες) για αξια προιοντος 80-85$ πληρωσα απο 45-50 ευρω ορους.Υποψιν τα εκτελωνισα μονος μου.Υποψιν την στερνη φορα ζητησαν μιζα(οι ιδιωτες εκτελωνιστες) (ενα καφεδακι το ειπαν).Αν σε αυτα τα ποσα προσθεσεις το περσινο 80αρι που ηθελε η ups για δικο της εκτελωνιστη , ανεβαινεις και αλλο.Για καθε μερα που μενει μεσα πληρωνεις ενοικιο..Συνολικα εχω εκτελωνισει καμποσα πραματα, υποψιν σε καποια προιοντα απο καποιους συστημενους οτι ποσο και να εχει το δεμα χτυπιεσαι αναλογα.Και ανα ανοιχτει μετα φορολογηται αναλογα με το προιον.Αυτα.

Πριν 7 χρονια για ενα κομματι κ*λ*ξυλο (μονοφυλλο ρακ)
πληρωσα φορο 45 ευρω , με αξιας προιοντος 80$.Σε καλωδια (3 φορες) για αξια προιοντος 80-85$ πληρωσα απο 45-50 ευρω ορους.Υποψιν τα εκτελωνισα μονος μου.Υποψιν την στερνη φορα ζητησαν μιζα(οι ιδιωτες εκτελωνιστες) (ενα καφεδακι το ειπαν).Αν σε αυτα τα ποσα προσθεσεις το περσινο 80αρι που ηθελε η ups για δικο της εκτελωνιστη , ανεβαινεις και αλλο.Για καθε μερα που μενει μεσα πληρωνεις ενοικιο..Συνολικα εχω εκτελωνισει καμποσα πραματα, υποψιν σε καποια προιοντα απο καποιους συστημενους οτι ποσο και να εχει το δεμα χτυπιεσαι αναλογα.Και ανα ανοιχτει μετα φορολογηται αναλογα με το προιον.Αυτα.

Mαλιστα. Καταλαβα.

Γυρω στο 1991, ειχα παραγγειλει απο αμερικη ενα ζευγαρι αθλητικα παπουτσια (asics). Eδω δεν υπηρχαν, τα πληρωσα με τραπεζικο εμβασμα, 32.000 δραχμες.
Μετα απο μερικες μερες, δεν θυμαμαι ποσες ακριβως, μου τηλεφωνησαν απο το τελωνειο του ΑΑ, (τοτε ηταν δεξια κατω στον Βασιλοπουλο στην Βουλιαγμενης). Απο τις 9 το πρωι που πηγα, τελειωσα στις 2 το μεσημερι γυρνωντας ολα τα γραφεια που υπηρχαν τοτε εκει, και αν δεν εκλειναν το μησημερι θα ετρωγα εκει ημερονυχτα. Πληρωσα περιπου 15.000 δραχμες καπακι. Ηταν το καπακι, ηταν και η ταλαιπωρια (μεχρι που με βαλανε να τα φορεσω για να δουν οτι ηταν οντως δικα μου....) που ειπα οτι δεν θα το ξανακανω ποτε.

---------------

Πριν περιπου μια εβδομαδα, πηρα τηλεφωνο στο τελωνειο στο ΕΛΒΕΛ.
Μιλησα με μια κυρια (δεν ειναι αναγκαιο να πω το ονομα της δημοσια), η οποια με διαβεβαιωσε οτι:
"Εφοσων το προϊον που περιμενετε ειναι ενας ενισχυτης για μουσικη, και οχι τιποτε αλλο περιεργο, και εφοσον κοστιζει 519 δολλαρια, οι δασμοι που θα πρεπει να πληρωσετε ειναι 120 ευρω. Στο τι τελικα θα σας στοιχησει η ολη διαδικασια, εξαρταται και απο την μεταφορικη. Καντε τους ενα τηλεφωνο".

Τηλεφωνω λοιπον στην fedex, τους λεω την υποθεση και μου λενε (για να μην τα πολυλογω) περιπου 30 ευρω εαν εκτελωνισετε μονος, ή περιπου 100 εαν το κανει η fedex για λογαριασμο σας.
Στην ερωτηση μου, εαν ειναι εξαιρετικα περιπλοκο, και κουραστικο στο να το κανω μονος μου, μου ειπαν, πως οχι. Μαλιστα ή κοπελα στο τηλεφωνο μου ειπε οτι ο χρονος ειναι ο ιδος, ειτε το κανει η fedex, ειτε ο ιδιος ο πελατης.

---------------------

Τελος παντων Αργυρη, οπως ειπα και παραπανω, απλα λεω οτι ακριβως ξερω και τιποτε παραπανω ή παρακατω, για τους λογους που εχω ηδη εξηγησει λιγο πριν.

Σε λιγες μερες, θα ξερουμε ολοι και πρακτικα το συνολικό ποσο που χρειαζεται εαν καποιος θελησει να εισαγει το συγκεκριμενο μηχανακι απο την αμερικη, και να αξιολογηση εαν και κατα ποσο αξιζει το κοστος, η ταλαιπωρια, η αναμονη, και τελος παντων να εχει την πληρη εικονα.

Ατακες του τυπου θα χρειαστω αιμα κλπ, ειναι ....... εκτος θεματος.

Και για να ληξει αυτο το θεμα:
α. Δεν ειχα κανενα καημο να αγορασω τρικαναλο
β. Δεν μου λειπουν τα τριπλα για να παρω απο εδω καποιον αλλο (χειροτερο/καλυτερο δεν με ενδιαφερει)
γ. Δεν θα κλαψω ουτε φυσικα θα ματωσω αν πληρωσω τα διπλα.

Μεινε στην ουσια του νηματος

Παντα φιλικα, και το ξερεις -bye-

Ντινο ξερεις πως κανω πλακα, ξερεις πως και εγω οταν <ματωνω> γελαω.Ετσι και αλλιως την καψουρα μας πληρωνουμε, ας το διασκεδασουμε και λιγο.Αν το εκτελωνισεις εσυ μην (κερασεις ) κανενα καφε, για να σου κανουν το αυτονοητο.

Re: EMOTIVA AUDIO

Τα νεωτερα:

Ο ενισχυτης εφτασε σημερα πρωι - πρωι στην Ελλαδα. Μου τηλεφωσαν απο fedex και με ενημερωσαν οτι ο ενισχυτης βρισκεται στο τελωνειο.

Θα μου στειλουν προσφορα (με email) η οποια θα περιλαμβανει ολη η δουλεια να γινει απο την fedex, και να μου παραδωσουν στο γραφειο μου.
Θα την δω, θα την "ζυγησω" και θα δω αν με συμφερει να κανει τον εκτελωνισμο η fedex.
To προβλημα ειναι οτι μεχρι την ερχομενη Τεταρτη μου ειναι αδυνατον να παω στο αεροδρομιο για να κανω την δουλεια αυτη.

μπραβο! καλοακουστος να ειναι, αν και κατι μου λεει οτι δεν θα περιμενεις μεχρι την Τετάρτη, εδω δεν μπορουμε εμεις να σε περιμενουμε :)

πολυ χρησιμο το θεμα που ανοιξες

Τα νεωτερα:

Ο ενισχυτης εφτασε σημερα πρωι - πρωι στην Ελλαδα. Μου τηλεφωσαν απο fedex και με ενημερωσαν οτι ο ενισχυτης βρισκεται στο τελωνειο.

Θα μου στειλουν προσφορα (με email) η οποια θα περιλαμβανει ολη η δουλεια να γινει απο την fedex, και να μου παραδωσουν στο γραφειο μου.
Θα την δω, θα την "ζυγησω" και θα δω αν με συμφερει να κανει τον εκτελωνισμο η fedex.
To προβλημα ειναι οτι μεχρι την ερχομενη Τεταρτη μου ειναι αδυνατον να παω στο αεροδρομιο για να κανω την δουλεια αυτη.
Ακομα αυτο το email? Mε τα ΕΛΤΑ θα στο στειλουν?

Ποτέ δεν έχω πάει προσωπικά να εκτελωνήσω κάτι. Να είσαι σίγουρος όμως οτι θα σε σχεώσουν γύρω στα 70 ευρώ παραπάνω.

Τα νεωτερα:

ta neotera:

Dasmoi : 125
exoda fedex : 25
exoda ektelonismou : 101
Total : 251, plirotea stin fedex kai to paketo erxetai sta xeria mou xoris alli energeia apo plevras mou

Plan b:
pao o idios ekei, plirono ta 125 dasmous kai 25 stin fedex kai glitono ta 101

Conclusion:
1 three chanel power amplifier emotiva xpa-3
3 rca cables tou enos metrou
xreiazontai 5 meres (weekend included) kai 495 + 251 (or 150) evro gia na ta apokteisete.

Smooth and easy

(ps to $ epese kai allo...)

Λεπτομερως τωρα:

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 0,00
ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 125,00
Δ.Ε.Τ.Ε. 2,00

Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00
Ε.Ε.Π.Α. 0,00
ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 25,00
ΑΜΟΙΒΗ 101,15
ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00
ΣΥΝΟΛΟ 253,15

....

Σας ενημερώνω ότι το συνολικό κόστος του εκτελωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 253,15 ευρω....
....
Σε περίπτωση μη αποστολής της αποδοχής τα φορτωτικά έγγραφα θα παραμείνουν στα γραφεία μας για μια περιοδο 5 (πεντε ) εργασιμων ημερων πριν την επιστροφη στον αποστολεα. *Μετα την 3η ημερα από την αφιξη , η παραμονη στην αποθηκη επιβαρυνεται με αποθηκευτρα.
....

Οποτε, οπως φανηκε τελικα, το ποσό ηταν ακριβως αυτο που μου ειχαν πει απο πριν, τοσο οσο αναφορικα με τους δασμους, οσο και για τα εξοδα, εκτελωνισμου.

Αναφορικα δε με την ταλαιπωρια που εχει αναφερθει παραπανω, σημερα ενας γνωστος μου εκτελωνησε o ιδιος κατι που του ηθρε επισης με fedex απο αμερικη, γλυτωσε 85 ευρω (ηταν μικροτερης αξιας το προιον που πηρε), και εκανε 1 ωρα και 15 λεπτα, για να ολοκληρωσει την ολη διαδικασια.

Αρα, συμπεραινω οτι:
α) Δεν λενε π@π@ριες στο τηλεφωνο
β) κατι εχει αλλαξει μαλλον στο τελωνειο, δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα πλεον.

@Αργυρη, Δεν χρειστηκα αιμα τελικα -bye-

Πρέπει να πας άμεσα γιατί αλλιώς θα σε χρεώσει η fedex έξοδα φύλαξης. Αν είναι να περιμένεις μέχρι την άλλη Τετάρτη, φθηνότερα θα σου έρθει να πληρώσεις τα 101 στον εκτελωνισμό.

Δυστυχως δεν μπορω να παω, μαλλον θα τους ζητησω να κανουν οι ιδιοι τον εκτελωνισμο. αλλα τουλαχιστον θα μου ερθει στα χερια μου
(θα γλυτωσω και .... βενζινες για 80 χλμ, + διοδια + πολυτιμο χρονο :flipout: )

Last edited:

φιλε μου με το καλο να ρχει στα χερια σου και μετα απο τοση ταλαιπωρια, σιγουρα θα ειναι το πιο γλυκοηχο μηχανημα σου;)

Eυχαριστω.
Καμια ταλαιπωρια ομως. Περισσοτερο "ταλαιπωρηθηκα" στο να σας περιγραφω τις κινησεις, παρα οτιδηποτε αλλο.

ta neotera:

Dasmoi : 125
exoda fedex : 25
exoda ektelonismou : 101
Total : 251, plirotea stin fedex kai to paketo erxetai sta xeria mou xoris alli energeia apo plevras mou

Plan b:
pao o idios ekei, plirono ta 125 dasmous kai 25 stin fedex kai glitono ta 101

Conclusion:
1 three chanel power amplifier emotiva xpa-3
3 rca cables tou enos metrou
xreiazontai 5 meres (weekend included) kai 495 + 251 (or 150) evro gia na ta apokteisete.

Smooth and easy

(ps to $ epese kai allo...)

Για την ακριβεια, το συνολο ειναι 712,15 :

- 481 ο ενισχυτης με τα μεταφορικα του
- 22 ευρω τα 3 καλωδια (X-Series RCA Cable)
- 253,15 δασμοι και εκτελωνισμος

ή 611 αν πατε οι ιδιοι για τον εκτελωνισμο.

Τωρα, εαν κατα ποσο αξιζει να κοστισει τοσο το ολο πακετο, στην βαση οτι ο ενισχυτης κοστιζει εκει 350 (περιπου) ευρω, ειναι κατι που το αξιολογει ο καθενας σας. -bye-

Last edited:

Μια διορθωση (το εμαθα πριν ενα λεπτο).
Στην περιπτωση που πατε οι ιδιοι για τον εκτελωνισμο, δεν θα γλυτωσετε 101 ευρω, αλλα 72, μιας και η fedex κραταει 29 ευρω σαν εξοδα αποθηκης.

Αρα, στο παραπανω ποστ, 611+29 = 640