Εμπειρία από φριτέζες.. ??

Δοκίμασε τα Χάρη εάν δεν τα έχεις δοκιμάσει ήδη! ;)[/QUOTE]

εχουν γινει προ πολλου! Μην ξεχνας οτι εχω δυο μπομπιρες που λατρευουν τετοια μπιχλιμπιδια ;)
επισης ψηνει πολυ ωραια (αν σου αρεσουν τετοια) μπουτακια κοτοπουλο και φτερουγες. Τα θυμηθηκα με το που ανεφερες σως bbq ;)

Χεχε.. όντως έχεις τους μπόμπιρες εσύ! :cool:

Ναι, είναι και το κοτόπουλο στο πρόγραμμα γιατί το τιμώ αρκετά.. κοτομπουκιές και σχετικά! ;)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ευχαριστώ!

Με πρόλαβες.. όντως το μισό φιλέτο που έχει μείνει σκέφτομαι να το φτιάξω στην λαδόκολα! ;)
4 τρόποι για σολωμό που είδα στο βιντεάκι..

Όντως έβαλα λίγο σάλτσα σόγιας για να "σπάσει" λίγο η γεύση του.. γιατί δεν μου αρέσει η πολύ έντονη γεύση της ψαρίλας γενικά.. :p

Χάρη όντως αφήνει οσμή ο σολωμός! :cool:
Τον έφτιαξα στην σχάρα της φριτέζας και χρειάστηκαν 2 πλυσίματα (στο χέρι..) για να φύγει γενικά καλά η οσμή.. :cool:

** Η σχάρα θα μου φανεί όντως χρήσιμη εδώ..
θα την έχω για κρεατικά η ψάρια.. και το καλαθάκι για πατάτες, τυροπιτάκια και σχετικά!

Ο κάδος πάντως καθάρισε με ένα πλύσιμο από τα λίγα λάδια.. και γενικά μου έχει κάνει εντύπωση..
με την επίστρωση που έχει, καθαρίζει εύκολα.. και γενικά η επίστρωση απωθεί όλα τα υγρά που έρχεται σε επαφή! :a0210:

Παρακαλώ - με την λαδόκολα θα γλυτώσεις και το διπλό πλύσιμο της σχάρας.

Re: Απάντηση: Εμπειρία από φριτέζες.. ??

Hγετες ... απαλευτοι ... :BDGBGDB55:
Σημερα (μολις) σας διαβασα. :SFGSFGSF:

Παω να τσιμπησω κατι ... :flute: ... κοτο-something ! :proud:

Χαχαχα.. μόλις έφυγε και η 2η μερίδα με τα λουκανικάκια!! :eating:

Πήγα και στην mother να δοκιμάσει! ;)

Με παραδέχτηκε.. και μένα..
και την νέα τεχνολογία !!! :laugh:

Δεν πρόλαβα να φτιάξω τυροπιτάκια με σφολιάτα..
Next time !! ;)

......

Αμάν!! Πωπω!! :p

Last edited:
Τελικά όπως καταλαβαίνετε μία αερο-φριτέζα επεκτείνει αρκετά την έννοια μιάς κλασικής φριτέζας! :cool:

Γιά σήμερα έχουμε .. :eating:
+ πατάτες ..

Πάντως έως 2 άτομα είναι ok η μικρή αεροφριτέζα..
αν και μπορεί να βγάλει και 3 μερίδες σε κάποια πράγματα..

αλλά την μικρότερη ποσότητα την φτιάχνει καλύτερα, χωρίς να χρειάζεται να ανακατέψεις καλά ότι ετοιμάζεις κάποια στιγμή..

Για 3-4+ άτομα καλύτερα να πάτε στο μεγάλο μοντέλο.

Last edited:
004b.jpg

Έτοιμο και το σημερινό πιάτο! :eating:

Όπως βλέπετε οι πατάτες είναι τέλεια ψημένες! :D
Γιατί είδα και κάποια βιντεάκια όπου οι πατάτες δεν φαίνονταν και πολύ ωραίες.. (καμμένες στις άκρες, κτλ..)

Όπως έλεγα και παραπάνω όταν η μερίδα είναι "άνετη" στο καλαθάκι της αεροφριτέζας το μαγείρεμα είναι τέλειο!
αλλιώς θέλει 1-2 φορές καλό "ανακάτεμα"..

...

Να πω και κάτι γιατί προτίμησα Philips αντί Tefal αεροφριτέζα που κοίταξα εναλλακτικά.

Η Tefal έχει κάπως διαφορετικό τρόπο ψησίματος.. έχει κινούμενα μέρη, και γενικά πιο πολύπλοκη κατασκευή.
Όπως διάβασα θέλει προσοχή στην χρήση, γιατί μπορεί να χαλάσει πιο εύκολα.. έχει και μεγαλύτερο όγκο..

Το κόλπο της Philips φαίνεται τελικά πιο καλό, γιατί διάβασα επίσης και ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα στο μαγείρεμα!
Μάλλον είναι και κάπως πιο γρήγορη..

Με παρασύρατε κ τσίμπησα κι εγώ μια στο prime day του Amazon. Φτιάξαμε μερικά θαλασσινά κ breaded ψάρια. Όλα βγήκαν πολύ ωραία. Το δε ψάρι, λόγω του περιβλήματος, βγήκε σαν τηγανιτό χωρίς το λάδι.

Φαίνεται καλή αγορά.

Πότε πέρασαν 2μιση χρόνια...
Λοιπόν,όπως είχα γράψει εδώ το 2018,είχα βάλει την Tefal με "1 κουταλιά λάδι" στο πατάρι.
Έκανα την βλακεία και αγόρασα πριν 2 χρόνια αυτήν https://www.skroutz.gr/s/404678/Delonghi-RotoFry-F28533.html
θεωρώντας την σαν μέση λύση μεταξύ αεροφριτέζας και κλασσικής αφού λόγω του κεκλιμένου κάδου της,χρειαζόταν το μισό λάδι.
Σήμερα θα πάει στην ανακύκλωση,αφού το σκουπίδι αυτό,έχει πάει για επισκευή 3 φορές (μου έριχνε την ασφάλεια στον πίνακα).
Σε αυτό το διάστημα,αν ήθελα "τηγάνισμα" τύπου airfryer,ταψί στον φούρνο με λαδόκολλα και ψήσιμο με αέρα.
Δεν έφτιαξα βέβαια ποτέ φρέσκια πατάτα,αλλά οι προτηγανισμένες της McCain,γίνονταν μούρλια.Το ίδιο και οι φτερούγες κοτόπουλου-κατεψυγμένες και φρέσκιες-αλλά και όλα τα σφολιατοειδή ή παναρισμένα.
Ο καταναλωτικός σατανάς βέβαια με τσιγκλάει για Airfryer,αλλά αντιστέκομαι με επιχείρημα πως ότι κάνει το Airfryer,το κάνει και ο φούρνος στον αέρα (τα είχες γράψει Θεέ Bios).
Για καμιά τηγανιτή πατατούλα που σπάνια πλέον τρώμε,κατσαρολάκι με έξτρα παρθένο λαδάκι και γίνονται θεικές.

Φαντάζομαι πως τα air fryers εχουν βγει για άλλες αγορές (πχ αμερικάνικη), όπου οι φούρνοι με αέρα δεν είναι καθόλου δεδομένοι (εγώ προσωπικά δεν έτυχε ποτέ να έχω σε 4 διαμερίσματα που έχω αλλάξει ως τώρα).

Έχω κι εγώ το μικρούλι της Philips που έχει βαρέσει υπερωρίες. Μια χαρά δουλεύει κάνοντας αυτά που υπόσχεται. Φυσικά, εξακολουθεί να μου λείπει ένας κανονικός φούρνος.

Ιασωνα, το είχαμε κι εμείς το philips air fryer, αλλά αντικαταστάθηκε από τον instant pot + air fryer για να φτιάχνουμε κ καμια φασολάδα κ μαγειρευτά γενικότερα. Αξίζει πολύ περισσότερο κ σαν air fryer είναι λίγο καλύτερο από το philips. Ηρθε κ στα ίδια λεφτά απ ότι θυμάμαι.

Ιασωνα, το είχαμε κι εμείς το philips air fryer, αλλά αντικαταστάθηκε από τον instant pot + air fryer για να φτιάχνουμε κ καμια φασολάδα κ μαγειρευτά γενικότερα. Αξίζει πολύ περισσότερο κ σαν air fryer είναι λίγο καλύτερο από το philips. Ηρθε κ στα ίδια λεφτά απ ότι θυμάμαι.

Εννοείται ότι έχουμε και απ'αυτό, το'χουμε σκίσει στα κοκκινιστά κλπ. Αλλά το δικό μας Ινσταντ Ποτ έχει τα πάντα εκτός από airfry. Κυρίως δε, το χρησιμοποιούμε για sous vide σε μπριζολικά (σκέτη κόλαση!).

Η πλάκα είναι πως το airfry το πήραμε δωρεάν μέσω Kohl's points από μια αποτυχημένη απόπειρα αγοράς... PS5. Όπου η παραγγελία ακυρώθηκε λόγω κλασικής έλειψης στοκ, αλλά για να μας ζητήσουν συγγνώμη μας έστειλαν $200 σε points. Τα καλά του αμερικανικού retail.

Συνέχεια εγώ το ξεθάβω.
Έχασα την AEG AF6-1-6ST που την είχε για λίγες ημέρες προσφορά στα 119€ το plus4you.
Αυτά παθαίνεις αν ρωτάς την γυναίκα σου λίγο πριν πατήσεις το checkout.
Ένα καλό συγκριτικό με τις AEG,Blitzwolf και Philips Princess.

Πιστεύω οτι τα "ρομποτάκια" που ψήνουν με ακτινοβολία είναι πιο πρακτικά απο τις αεροφριτέζες - γιατί έχουν γυάλινο διαφανές δοχείο και ελέγχεις τι γίνεται, ενώ μπορείς να μαγειρέψεις ότι μαγειρεύεις και στον φούρνο.. Στα λεφτά είναι τα ίδια και πιάνουν τον ίδιο χώρο.

Η airfryer είναι εξαιρετική σε πατάτες και σε έτοιμα κατεψυγμένα που πάνε κατευθείαν στο τηγάνι (fish sticks, ροδέλες καλαμαριού, πατατοκροκέτες, σνιτσελάκια κλπ)

Στα πιο παραδοσιακά τηγανιτά που θέλουν αλεύρωμα ή κουρκούτι (π.χ. γαύρο, καλαμαράκια, γαρίδες) δεν κατάφερα ακόμη να πάρω αποτελέσματα εφάμιλλα με το παραδοσιακό τηγάνισμα, χώρια που κολλάνε πολύ εύκολα μεταξύ τους παρόλο το ανακάτεμα ανά 3λεπτο που τους κάνω.