Μεχρι να πάρετε αυτά τα εργαλεία, δοκιμάστε τις εξής 2 ενναλακτικές μεθόδους με εξαιρετικά και δοκιμασμένα αποτελέσματα (και χωρίς έξτρα φράγκα για αγορές)
Και οι 2 μέθοδοι παράγουν υγιεινό προιόν, χωρίς να είναι πνιγμένες στο λάδι.
ΜΕΘΟΔΟΣ Α
Κόψτε τις τηγανητές σας πατάτες όπως συνήθως.
Βράστε τις σε νερό για λίγα λεπτά, χωρίς να τις κάνετε νιανιά.
Στραγγίξτε καλά.
Μετά τηγανήστε τις ως συνήθως.
Λόγω του πρώτερου βρασμού, αποροφάνε σημαντικά λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο με το αν τις τηγανίζατε παραδοσιακά.
ΜΕΘΟΔΟΣ Β
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200-250 βαθμούς.
Βάζουμε μεσα ενα ταψί, με μια λαδόκολα πάνω και λίγο λάδι, ισα ισα να σκεπαστεί ο πατος του ταψιού και το αφήνουμε/
Οσο γίνεται αυτό, εμείς κόβουμε τις πατάτες, λίγο πιο χοντρές απ οτι το παραδοσιακό για τηγάνι.Κάτι μεταξύ κοψίματος για φούρνο και κοψίματος για τηγάνι.
Τις βράζουμε και τις βγάζουμε με το που αρχίζει να μαλακώνει το κέντρο τους.
Τις στραγγίζουμε σε ενα σουρωτήρι
Εφόσον έχει κάψει το λάδι στο ταψί και τσιτσιρίζει, το βγάζουμε απ το φούρνο, χύνουμε το πολύ λάδι και αφήνουμε λίγο.
Βάζουμε τις πατάτες στο ταψί ενω τσιτσιριζει το λαδι και το κουνάμε περα δώθε ωστε να λαδωθούν ολες.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο στον αέρα, για κανα 20λεπτο (ανάλογα το φούρνο.Θα το βρείτε στην πορεία)
Επίσης επειδή εχουν βράσει πριν αποροφάνε πολύ λιγότερο λάδι και το αποτέλεσμα επίσης το ίδιο με την τηγανιτή.
Καλή σας όρεξη
