Εμπειρίες με 7?

Λοιπόν τα 7 είναι το καταλληλότερο λειτουργικό αυτη την στιγμή για έναν gamer.....

Σε επαγγελματικές εφαρμογές τα xp είναι υπεραρκετά, προς το παρόν.

Το θέμα δεν είναι, αν είναι πιο γρήγορα απο τα Xp ή όχι, το θέμα είναι κύριοι, ότι σε pc με p4 3.00Ghz, socket 478, με 1GB Ram, τα σηκώνει άνετα, γρήγορα και χωρίς μεγάλα θέματα.

Όταν τα Vista, ούτε στην πιο τρελή σου φαντασία, δεν τα έβαζες σε τέτοια μηχανάκια(εδώ δεν τα έβαζες σε καινούρια).

Και μην ξεχνάτε ότι η MS έχει να βγάλει σωστό λειτουργικό απο το 2002.
Ε, καιρός ήταν.....έλεος.

Ε, εντάξει το έχουμε τραβήξει πολύ το θέμα με τα Vista.

Ναι, ήταν ψιλομανουριάρικα αλλά όχι όσο τραγικά όσο έχει καταντήσει να λέγεται.

Το γεγονός και μόνο ότι τα 7 είναι απλώς optimized Vista κάτι λέει.

Και φυσικά καμία σύγκριση με 98->Me.

Τα 7 πάντως ήταν μια ευχάριστη εκπληξούλα για εμένα. Οι αισθητικές / πρακτικές βελτιώσεις (που ναι, έπρεπε να είναι στα Vista) δίνουν έναν άλλον ʽαέρα στη χρήση.

Last edited:
Κι εγώ έτσι πιστεύω.
Τουλάχιστον να είχε πρόβλημα κάποιος με τα vista που έχει κάποιο παλιό μηχάνημα το καταλαβαίνω.
Εδώ εμείς με το που βγαίνει κάτι, είμαστε έτοιμοι με το χέρι στην τσέπη για αναβάθμιση.
Το γέλιο είναι που έχω κάποιους γνωστούς στην δουλειά με quad στα 3GHz και έχουν xp για να μην σέρνεται όπως λένε με τα vista :D

Ε, εντάξει το έχουμε τραβήξει πολύ το θέμα με τα Vista.

Ναι, ήταν ψιλομανουριάρικα αλλά όχι όσο τραγικά όσο έχει καταντήσει να λέγεται.

Το γεγονός και μόνο ότι τα 7 είναι απλώς optimized Vista κάτι λέει.

Και φυσικά καμία σύγκριση με 98->Me.

Τα 7 πάντως ήταν μια ευχάριστη εκπληξούλα για εμένα. Οι αισθητικές / πρακτικές βελτιώσεις (που ναι, έπρεπε να είναι στα Vista) δίνουν έναν άλλον ʽαέρα στη χρήση.

Για αυτό ανέφερα το παλιό μηχάνημα σαν μέτρο σύγκρισης.

Ο πιτσιρικάς που είναι εθισμένος στα games δεν έχει P4 3.00Ghz αλλά τον τετραπύρηνο ή τον i7.....εκεί είναι ιεροσυλία, μην πω τίποτα άλλο, να μπουν τα xp και όχι τα vista ή καλύτερα τα 7....

λοιπόν ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις.
Βασικά με ενδιαφέρει γιά το σπίτι σε λαπτοπ σε πιθανή αντικατάσταση άλλου.
Εχω ήδη ένα 3ετίας και βάλε, με amd turion 1.κάτι και xp.
Με ένα gb πάει πολύ καλά.
Αντίστοιχα το ίδιο καλά πάει το λάπτοπ της συζύγου με core2duo και 4 gb vista.
Το ερώτημα είναι τι επεξεργαστή πρέπει να πάρω και μνήμη γιά νέο μηχάνημα με vista ώστε να δουλεύω ικανοποιητικά.
Κύρια χρήση αναπαραγωγή μουσικής.

λοιπόν ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις.
Βασικά με ενδιαφέρει γιά το σπίτι σε λαπτοπ σε πιθανή αντικατάσταση άλλου.
Εχω ήδη ένα 3ετίας και βάλε, με amd turion 1.κάτι και xp.
Με ένα gb πάει πολύ καλά.
Αντίστοιχα το ίδιο καλά πάει το λάπτοπ της συζύγου με core2duo και 4 gb vista.
Το ερώτημα είναι τι επεξεργαστή πρέπει να πάρω και μνήμη γιά νέο μηχάνημα με vista ώστε να δουλεύω ικανοποιητικά.
Κύρια χρήση αναπαραγωγή μουσικής.

Το minimum της αγοράς.....με μεγάλο δίσκο......και 7...πια...

Κανένα πρόβλημα τα x86 στο HTPC με Core2Duo E6750 και 1GB RAM. Δυστυχώς, δε βρήκα ακόμα τρόπο να βάλω Hotkey για εναλλαγή οθονών, οπότε προσωρινά επιστροφή στα XP. Το Powerstrip δε φαίνεται να λειτουργεί στα 7 και οι drivers της Nvidia για τα 7 δεν το υποστηρίζουν.
Επίσης, ο mpc-hc με το madVR έχει προβλήματα ενώ και οι drivers για X-Meridian έχουν μείνει πίσω. Υπομονή.
Στο desktop pc, τα Win 7 x64, εννοείται ότι πετάνε. Καμία σχέση με XP/Vista.

Επειδή το φορμάτ δεν θα το γλιτώσω σκέφτομαι τα 7άρια.
Από συμβατότητες σε ματρόσκες (αναπαραγωγή κλπ) πως πάνε?

Όπως κάπου έχω πει, "τόλμησα", να κάνω upgrage πάνω από τα vista και αυτό επειδή βαριόμουν το ξανασετάρισμα όλων των προγραμμάτων από την αρχή.
Όλα δούλεψαν ρολόι, ωστόσο δεν συνίσταται η επιχείριση μάλλον κ@λόφαρδος στάθηκα.

Ύστερα από την εγκατάσταση τα 7, δεν βρήκαν τον εκτυπωτή, οπότε έβαλα το cd των vista το οποίο έπαιξε με τους drivers κανονικότατα και το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να βρώ την ON BOARD κάρτα ήχου.

Είναι ασύγκριτα καλύτερα από τα vista, σε απόκριση και κολλήματα, το σύστημα από αποτελείται από CORE2QUAD Q6600, 4GB RAM & RADEON 3870.

Στην αξιολόγηση του συτήματος η βαθμολογία που πέρνω είναι 5,8 και αυτό διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δίσκος 320 της Samsung είναι αργός.

Σύντομα πάει για αλλαγή, οπότε οψόμεθα....

Re: Απάντηση: Εμπειρίες με 7?

Επειδή το φορμάτ δεν θα το γλιτώσω σκέφτομαι τα 7άρια.
Από συμβατότητες σε ματρόσκες (αναπαραγωγή κλπ) πως πάνε?

Πρακτικά ίδια συμπεριφορά με τα Vista, με εξαίρεση το ότι περιλαμβάνει και δικά του codecs για x.264 (τα οποία όμως δεν αξιοποιούν οι mpc, kmp, κτλ).

Δεν είχα ποτέ μου vista Δημήτριε.
Μπορώ στον υπάρχον σκληρό, να περάσω τα 7 παράλληλα με τα XP, και να με ρωτάει με ποιο απ τα 2 θέλω να ξεκινήσω? (Δεν τον έχω σε partition)

Μπορώ στον υπάρχον σκληρό, να περάσω τα 7 παράλληλα με τα XP, και να με ρωτάει με ποιο απ τα 2 θέλω να ξεκινήσω? (Δεν τον έχω σε partition)

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς, λόγω του ενός partition. Αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Όχι δεν μπορείς στο ίδιο partition....

Μόνο βέβαια αν κάνεις repartitioning, οπότε δεν υφίσταται η ερώτηση αφου θα έχεις και άλλο partition.

Πολύ ωραίο tool, είναι το gparted....

Στο HTPC μου το Powerstrip παίζει μια χαρά στα 7 με κάρτα γραφικών Ati 4550. Μήπως δεν το τρέχεις ως administrator?
Χμ, δε θυμάμαι αλλά νομίζω αν καταργήσεις εντελώς το UAC, τρέχουν όλα σαν admin. Ίσως φταίει η κάρτα γραφικών (9600XT), σαν κάτι να είχα διαβάσει για προβλήματα Nvidia-Powerstrip. Θα περιμένω λίγο πάντως και θα τα ξαναβάλω, είναι εξαιρετικά.