Εμπειρίες με 7?

Εξαιρετική σταθερότητα. Ταχύτερα των Vista (για τα XP δεν το συζητώ καν) ειδικά σε loading time & applications. Αντιμετωπίζω προβληματα με games τα οποία εν μέρει αντιμετωπίζονται με compatibility mode. Δεν κατάφερα να παίξω το CoD Modern Warfare 2 το οποίο και δεν ξεκινάει καν...

Αυτη η οθονη απο τη μεση και κατω (Remote Desktop) δεν εμφανιζεται πουθενα!

sshot-2009-10-19-01-23-27.png

Μηπως εχειw την εκδοση home και οχι καποια καλύτερη όπως πχ professional ή ultimate

Ωραια παιδια πολυ ενθαρυντικες οι εμπειριες σας.Εχω φτιαξει ενα pc με εντελως καινουριο hardware και σκεφτομουν για τα 7,αλλα με ενδοιασμους μπας και ειναι σα τα sVista και θελουν πεταμα.
YΓ θα εχει 2 σκληρους το πισι να βαλω διαταξη raid0 ή 1?

Δυστυχώς, δε βρήκα ακόμα τρόπο να βάλω Hotkey για εναλλαγή οθονών, οπότε προσωρινά επιστροφή στα XP. Το Powerstrip δε φαίνεται να λειτουργεί στα 7 και οι drivers της Nvidia για τα 7 δεν το υποστηρίζουν.
Με την συγκεκριμένη κάρτα είναι αρκετά πιθανό να υπάρχει πρόβλημα, είναι γνωστή η κακή σχέση του Powerstrip με την Nvidia.
Δυστυχώς μάλλον είναι θέμα των drivers της Nvidia για Win 7 γιατί στα XP, το Powerstrip τελικά λειτουργεί με τη συγκεκριμένη κάρτα (αν και δεν ενεργοποιείται το "enable color correction").

Μια ενστασούλα, δεν βλέπουν τα 7 το υβριδικό κομμάτι ( DVT & Radio ) της κάρτας τηλεόρασης.
Υποπτεύομαι ότι μάλλον φταίει το upgrade, τι λέτε;
Εάν πάω για καθαρή μπορεί να φτιάξει, αλλιώς θα σπρώξω καμιά 40 ευρώ για καινούργια.

Να ρωτήσω κάτι και γω με την σειρά μου..
Έχω κλειδί για τα Windows 7 Professional GR, υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί σε Windows 7 Professional EN??

Επίσης ένα κλειδί σε πόσα pc μπορεί να μπει?

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι και γω με την σειρά μου..
Έχω κλειδί για τα Windows 7 Professional GR, υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί σε Windows 7 Professional EN??

1) Όχι
2) 1(εφόσον τα ενεργοποιήσεις)

1 (εφόσον τα ενεργοποιήσεις)
Είναι απόλυτη η Microsoft εδώ ή υπάρχει ευελιξία; Πχ. αν κάνω activate σε 2 pc το ίδιο (retail) κλειδί και δεν τα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα θα υπάρξει πρόβλημα; Αυτή η περίπτωση δε διαφέρει πολύ από το να αναβαθμίσει κάποιος το pc του και να ξαναπεράσει τα (retail πάντα) Windows, κάτι που είναι εντελώς νόμιμο.

Είναι απόλυτη η Microsoft εδώ ή υπάρχει ευελιξία; Πχ. αν κάνω activate σε 2 pc το ίδιο (retail) κλειδί και δεν τα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα θα υπάρξει πρόβλημα; Αυτή η περίπτωση δε διαφέρει πολύ από το να αναβαθμίσει κάποιος το pc του και να ξαναπεράσει τα (retail πάντα) Windows, κάτι που είναι εντελώς νόμιμο.

Αν ενεργοποίησεις τα windows δεν θα ενεργοποιηθούν σε οποιοδήποτε άλλο PC.

Υπάρχει μια διαδικασία μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας για ενεργοποιήση των windows σε 2o pc(δηλαδη διαφορετικό Hardware), αλλά θα πρέπει να πείσεις τον υπάλληλο της microsoft hellas.

Και αυτό βέβαια αν το 1ο pc έχει βρεθεί "μη ενεργό" στη βάση της Microsoft.

Ήθελα να προσθέσω ότι τρέχω την έκδοση 7100 64-bit εδώ και 6 μήνες συνεχώς στο desktop (το έκλεισα μόνο για μια βδομάδα που πήγα διακοπές). Έχω κάνει γύρω στα 10 reboot σε όλον αυτό το χρόνο και είδα ένα blue screen όταν εγκατέστησα ένα πρόγραμμα που ήταν σε alpha.

Εντυπωσιακή σταθερότητα και ταχύτητα και εν σύγκρισή με τα Vista Ultimate x64 και με τα αρχαιολογικά πλέον XP.

Αν και είμαι μεγαλος οπαδος του ubuntu, βρίσκω τα windows 7 άνετα σαν τον καναπέ μου:blush: Για σύνγχρονο μηχάνημα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο (τα ΧΡ δε βλέπουν όλη τη μνήμη, αφήνουν τα μισά registers του CPU να κάθονται...).

Επί τι ευκαιρία μόλις αγόρασα την έκδοση home premium full retail (όχι OEM) για 120 από amazon UK. Μισή τιμή Ελλάδος (μάλλον προσφορα γνωριμίας). Ήρθαν σε 4 μέρες.

Πάντως άν και τέλεια για το desktop δεν τα συνηστώ ακόμα για HTPC, η κατάσταση με τα codecs είναι ακόμα εφιαλτική για όποιον θέλει να ρυθμίσει αυτος το σύστημα όπως θέλει (media center με υπότιτλους, ffdshow, upscaling κτλ). Δεν αξίζει τον κόπο όλο το hacking - για το HTPC άφησα Vista 32-bit και δουλεύουν μια χαρά. Το Media Center 7 δεν προσφέρει αρκετά για να φάω μήνες από τη ζωή μου στήνοντας το, μόνο για να βλέπω album art όταν ακούω μουσική, και λίγο καλύτερο user interface...

Λοιπον μιας που εβαλα και εγω τα 7,σαν πρωτη αποψη,υπερταχυτατα.Τα Vista μοιαζουν σα "χαλασμενα" μπροστα τους.Το μονο προβλημα που εχω,μπορει να μη συμβει και σε πολλους βεβαια,ειναι οτι εχω καποια μικροπροβληματακια με τους drivers της VGA 4850 πιο συγκεκριμενα.Απλα δε μου τρεχει το ati catalyst ,δε βρισκει ενα αρχειο, δε ξερω τι ακριβως τι,απλα αναμενουμε για νεοτερες εκδοσεις.
Γενικα ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!

Απάντηση: Re: Εμπειρίες με 7?

Αν και είμαι μεγαλος οπαδος του ubuntu, βρίσκω τα windows 7 άνετα σαν τον καναπέ μου:blush: Για σύνγχρονο μηχάνημα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο (τα ΧΡ δε βλέπουν όλη τη μνήμη, αφήνουν τα μισά registers του CPU να κάθονται...)

Μιας και το ανέφερες, θεωρώ ότι αισθητικά, είναι (τα 7) πολύ πίσω από το 9.10... Γενικότερα νομίζω ότι τα πολλαπλά desktop με τα αισθητικά καλούδια του Compiz δεν παίζονται.

Επίσης συμφωνώ ότι για σύγχρονο μηχάνημα είναι πολύ καλά... Εγώ με ένα παλιότερο λάπτοπ έχω διάφορα προβληματάκια...

Re: Απάντηση: Εμπειρίες με 7?

Λοιπον μιας που εβαλα και εγω τα 7,σαν πρωτη αποψη,υπερταχυτατα.Τα Vista μοιαζουν σα "χαλασμενα" μπροστα τους.Το μονο προβλημα που εχω,μπορει να μη συμβει και σε πολλους βεβαια,ειναι οτι εχω καποια μικροπροβληματακια με τους drivers της VGA 4850 πιο συγκεκριμενα.Απλα δε μου τρεχει το ati catalyst ,δε βρισκει ενα αρχειο, δε ξερω τι ακριβως τι,απλα αναμενουμε για νεοτερες εκδοσεις.
Γενικα ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το κρυφό administrator account και να δείς αν θα τρέξει από εκεί. Στα Vista μου είχε λύσει το ιδιο πρόβλημα. Μάλλον φταίει ο catalyst γιατί είναι ο μόνος που κολλάει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εμπειρίες με 7?

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το κρυφό administrator account και να δείς αν θα τρέξει από εκεί. Στα Vista μου είχε λύσει το ιδιο πρόβλημα. Μάλλον φταίει ο catalyst γιατί είναι ο μόνος που κολλάει.

Eννοεις το run as administrator? αν εννοεις αυτο,παλι μου βγαζει το ιδιο μηνυμα "could not load file CLI.implementation κατι version διαφορα πραγματα"δε μπορω να καταλαβω τι ειναι και δεν ανοιγει ουτε το hydravision.
Τι να πω,απλα θα περιμενω για νεους drivers