EMU 0404 USB και EMU 0204 USB αδελφές κάρτες ήχου

Re: E -MU 0204 usb

δεν ειναι σαφες
δηλ απο 222 με wasapi μεχρι τωρα ακουει με 222 με ασιο?

Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

δεν ειναι σαφες
δηλ απο 222 με wasapi μεχρι τωρα ακουει με 222 με ασιο?

Με την 222 άκουγε πριν στήσει την E-MU.Για την E-MU είναι τα τελευταία σχόλια του.

λεει: μέχρι να ενεργοποιήσω την 0404
και: αναρωτιέμαι πως θα είναι με την 0404.

άρα τώρα δεν ακούει με την 0404.

το ερώτημα παραμένει: με τί άκουγε πριν και με τι τώρα?

Εγκατέστησα τη νύχτα την κάρτα και το λογισμικό, όμως δεν μου βγάζει στο output επιλογή για : ''ASIO EMU 0404 / USB ''. Μήπως δεν έχει εγκατασταθεί; Κατέβασα βεβαίως τo asio από την ιστοσελίδα του φούμπαρ. Κάτι δεν κάνω καλά, όμως δεν ξέρω τι. Από την άλλη έχω ήχο και μάλιστα καλής ποιότητας. Υπάρχει καμμιά σκέψη;

λεει: μέχρι να ενεργοποιήσω την 0404
και: αναρωτιέμαι πως θα είναι με την 0404.

άρα τώρα δεν ακούει με την 0404.

το ερώτημα παραμένει: με τί άκουγε πριν και με τι τώρα?

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ αν δεν είχα παρακολουθήσει στενά το θέμα θα μπερδευόμουν κάπως.
Αλλά με την 0404 ακούει.
(Και δεν μιλάει κι ο ίδιος,θα ακούει!)

μάλλον είναι απορροφημένος....
(και ευτυχισμένος)

όπως και νάχει το ερώτημα είναι ακαδημαικο
δηλαδη νομίζω ότι δεν είχε άλλη εμπειρία με άυλη μουσική, εκτός της 222, και πριν, από cd

μάλλον είναι απορροφημένος....
(και ευτυχισμένος)

όπως και νάχει το ερώτημα είναι ακαδημαικο
δηλαδη νομίζω ότι δεν είχε άλλη εμπειρία με άυλη μουσική, εκτός της 222, και πριν, από cd

Τώρα μπορεί εγώ να κάνω λάθος,αλλά αυτό με τα φοστεξ και την Εμου είναι το δεύτερο σύστημα του.
Γιατί είδα να λέει κάτι για πρώτο σύστημα και Focal κάπου.
Πάντως κι εγώ με το μικρό αδερφάκι της 0404 (το 0204) άφωνος είχα μείνει.Την πρώτη φορά που το άκουσα το είχα πάρει στα χέρια κι απορούσα.
Και σημειωτέον πως το πήρα για την κιθάρα πιο πολύ,άλλο αν στρογγυλοκάθισε στο σύστημα.

Απάντηση: E -MU 0204 usb

Ναι.Ήθελα να δω τι τραβάει η γειτονιά.
(Πλάκα κάνω,δεν ακούγεται τίποτα,έχω μόνωση στο αμπάρι.)
Κοκκινίζω εν τω μεταξύ που λέω δημοσίως τα χάλια και τα γρατζουνίσματα μου.

πάντως σκέφτομαι και εγώ μια 0404 (αν και είμαι καλυμένος από άποψης hifi) σαν ηχογραφιστικό εργαλείο αν και έχω πάλι και άλλες εναλλακτικές για την κιθάρα.
Είναι καθαρά επαγγελματικό εργαλείο και τίμιο.

πάντως σκέφτομαι και εγώ μια 0404 (αν και είμαι καλυμένος από άποψης hifi) σαν ηχογραφιστικό εργαλείο αν και έχω πάλι και άλλες εναλλακτικές για την κιθάρα.
Είναι καθαρά επαγγελματικό εργαλείο και τίμιο.

Ειδικά η 0404 είναι πολυεργαλείο.
Μέχρι και σε και σε μικρό καφέ την έχω δει,να εκτελεί χρέη dac.
Έχει και τις ισορροπημένες εξόδους που βολεύουν.
Απ' την άλλη η μικρή,για προσωπικές ηχογραφήσεις,μια κιθάρα κι ένα μικρόφωνο π.χ.,είναι ιδανική.
Έχει και phantom 5V για τα μικρόφωνα που το χρειάζονται ή για τα μετρητικά.(Δεν έχω δοκιμάσει μικρόφωνο και δεν ξέρω,αλλά κάποιοι περνούν εκεί τα μικρόφωνα για ισοστάθμιση του χώρου επειδή έχει και προενισχυτή γραμμής.)

Και για να πω και κάτι σχετικό με την ποιότητα του ήχου,τα επαγγελματικά interface οπως η Emu,έχουν πολύ μικρό εως μηδενικό latency αναγκαστικά γιατί αλλιώς στην live ηχογράφηση θα ακούγαμε σαν να περμάμε τον ήχο από πεντάλι delay,σαν ηχώ ένα πράγμα.Κι αυτός ο σχεδιασμός μαζί με τον καλό dac από ότι διαβάζω στα ξένα σάιτ,είναι που δίνει αυτόν τον ήχο σε αυτό το πραγματάκι.

Προσθέτω και τον εξαιρετικό ενισχυτή ακουστικών που διαθέτει (ή 0204, λογικά και η αδερφή της). Στα specs λέει ότι λειτουργεί σε τάξη Α´, εγώ λέω ότι γενικώς είναι ΑΑ´ στα αυτιά μου.

Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Ειδικά η 0404 είναι πολυεργαλείο.
Μέχρι και σε και σε μικρό καφέ την έχω δει,να εκτελεί χρέη dac.
Έχει και τις ισορροπημένες εξόδους που βολεύουν.
Απ' την άλλη η μικρή,για προσωπικές ηχογραφήσεις,μια κιθάρα κι ένα μικρόφωνο π.χ.,είναι ιδανική.
Έχει και phantom 5V για τα μικρόφωνα που το χρειάζονται ή για τα μετρητικά.(Δεν έχω δοκιμάσει μικρόφωνο και δεν ξέρω,αλλά κάποιοι περνούν εκεί τα μικρόφωνα για ισοστάθμιση του χώρου επειδή έχει και προενισχυτή γραμμής.)

ακριβώς όπως τα λες είναι.
ήθελα να την πάρω πριν 2-3 χρόνια για dac και τελικά βρήκα άλλη λύση καλύτερη όσον αφορά την μουσική αναπαραγωγή. Αλλά το μετρητικό της και το ηχογράφησης ελέγχου είναι εξαιρετική ευκαιρία τώρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: E -MU 0204 usb

Συγγνώμη που εξαφανίστηκα, όμως ας όψονται οι υπέροχες οικογενειακές υποχρεώσεις (δύο κόρες γαρ!). Λοιπόν άκουγα με την Behringer UCA-222 μέχρι χθες, με την οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Τον περισσότερο καιρό άκουγα με wasapi, πρόσφατα ενεργοποίησα τους asio της κάρτας και είδα μεγάλη διαφορά. Χθες εγκατέστησα την EMU-0404 και έμεινα άναυδος, όμως μόλις σήμερα κατόρθωσα με την καθοδήγηση του Κώστα Γκαβάκου να κάνω τις ρυθμίσεις για να ακούω υψηλής ανάλυσης μουσικά αρχεία. Πριν ακούσω, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει τέτοιος ήχος. Είναι για μένα απίστευτη η αναλυτικότητα που δίδεται, ούτε με το κανονικό μου σύστημα δεν την έχω, με τους Audiolab, ηχεία focal chorus 716 και maranz CD player 5003. Δεν έχω εμπειρία με πιο ακριβά συστήματα, για να πω την αλήθεια. Συμφορουμίτες μάλιστα μου είπαν ότι με μια μικρή μετατροπή θα γίνει ακόμη καλύτερος ο ήχος.

Υ.Γ. Ευχαριστώ που μπήκατε στη συζήτηση!

Η EMU 404 USB και Fostex 4.0 είναι αληθινοί Giant Killers. Ξεμπροστιάζουν πολύ-μα πάρα πολύ ακριβότερα συστήματα.
Να τα χαίρεσαι και να τ' απολαμβάνεις! -bye-

Η EMU 404 USB και Fostex 4.0 είναι αληθινοί Giant Killers. Ξεμπροστιάζουν πολύ-μα πάρα πολύ ακριβότερα συστήματα.
Να τα χαίρεσαι και να τ' απολαμβάνεις! -bye-

Ευχαριστώ! Μολονότι δεν έχω ποικιλία μέτρων σύγκρισης, μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός. Χαίρομαι που έκφράζονται θετικά και πολύ καλοί γνώστες του θέματος.
Αυτό που απομένει τώρα είναι να ακούω ακόμη περισσότερη μουσική. Νομίζω ότι ο πολύ ποιοτικός ήχος μπορεί να προκαλέσει εθισμό, εξάρτηση...

τελικά η 404 έχει volume control για ενεργά ηχεία?
Και πόσο κάνει?

Έχει volume control για ενεργά ηχεία, αν καταλαβαίνω επακριβώς την ερώτηση. Η τιμή στη Γερμανία είναι γύρω στα 170 Ε.

Ο λαός απαιτεί εντυπώσεις.
Έστω και ολίγων ημερών,χε χε..