- 23 October 2007
- 223
Μετα από πολλά, μπήκα και εγώ στο τρυπάκι να αντικαταστήσω το egreat μου με ένα HPTC. Βασικός λόγος είναι ότι το egreat δεν παίζει κανένα από τα format που παράγουν οι κάμερες μου (παλιές και νέες) και το κακό interface για music και φυσικά η πλοήγηση στο internet
Must Have
Διαβάζοντας λοιπόν το forum κατέληξα ότι με ένα asrock 330 κάνω όλα όσα θέλω. Το πρόβλημα είναι ότι ο φτηνότερος asrock που βρήκα ξεκινάει από τα 320 + 50 για 4GB ram πάμε στα 370
Εναλλακτικά
ASUS AT3IONT-I RETAIL - 131.50
LC-POWER MINI-ITX LC-1360MI - 69.99
KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GX 4GB (2X2GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - 51.00
Σύνολο – 252,49
Διαθέτουμε
Δίσκο 120GΒ - Sata 1
Ασύρματο Keyboard - Mouse
Για CD βλέπουμε καθώς λέω αργότερα να πάρω ένα USB
Άντε και να χρειάζομαι ένα remote control
Εναλακτικά υπάρχει και η ASUS AT3IONT-I DELUXE που δίνει WIfi (άχρηστο παρα μόνο αν χαλάσει η GB lan) bluetooth (παίρνε ενα USB) και remote (παίρνω μόνος μου αργότερα ενα της επιλογής μου)
Σε σχέση με το asrock κερδίζω 2GB ram, 1 PCI express (για κανένα tvtuner) χάνω το remote control, το instant boot (αν και δεν σκοπεύω να το κλείνω αλλα να μπαίνει σε sleep γρηγορα)
Τι γνώμη έχετε?
Με απασχολεί αν για τις ανάγκες οι δύο επιλογές (asrock και custom) με καλύπτουν, αν τα 75W του κουτιού φτάνουν (μαζί με DVD και ένα TVTuner)…και γενικά την γνώμη σας.
ΥΓ
Σορρυ για το long post...ελπίζω να έχετε την υπομονή να το διαβάσετε
Must Have
- μικρό σε μέγεθος
- όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο (από απόσταση 3-4 μέτρα)
- Αναπαραγωγή HD από τον file server (με gigabit)
- Αναπαραγωγή photos με το τελευταίο ACDSee (που το θεωρώ και βαρύ)
- Αναπαραγωγή mp3 μέσο mediamonkey
- Browsing στο internet (youtube ktl ktl)
- win2003 file server με gigabit
- SamsungLE37M86B (full HD) με HDMI
- Ηχο ή από την τηλεόραση μεσο HDMI ή μεσα από έναν Yamaha κατι με 2 front και 1 διαλόγου roister μέσο οπτικής (με ενδιαφέρουν και τα 2 να υποστηρίζονται)
Διαβάζοντας λοιπόν το forum κατέληξα ότι με ένα asrock 330 κάνω όλα όσα θέλω. Το πρόβλημα είναι ότι ο φτηνότερος asrock που βρήκα ξεκινάει από τα 320 + 50 για 4GB ram πάμε στα 370
Εναλλακτικά
ASUS AT3IONT-I RETAIL - 131.50
LC-POWER MINI-ITX LC-1360MI - 69.99
KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GX 4GB (2X2GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - 51.00
Σύνολο – 252,49
Διαθέτουμε
Δίσκο 120GΒ - Sata 1
Ασύρματο Keyboard - Mouse
Για CD βλέπουμε καθώς λέω αργότερα να πάρω ένα USB
Άντε και να χρειάζομαι ένα remote control
Εναλακτικά υπάρχει και η ASUS AT3IONT-I DELUXE που δίνει WIfi (άχρηστο παρα μόνο αν χαλάσει η GB lan) bluetooth (παίρνε ενα USB) και remote (παίρνω μόνος μου αργότερα ενα της επιλογής μου)
Σε σχέση με το asrock κερδίζω 2GB ram, 1 PCI express (για κανένα tvtuner) χάνω το remote control, το instant boot (αν και δεν σκοπεύω να το κλείνω αλλα να μπαίνει σε sleep γρηγορα)
Τι γνώμη έχετε?
Με απασχολεί αν για τις ανάγκες οι δύο επιλογές (asrock και custom) με καλύπτουν, αν τα 75W του κουτιού φτάνουν (μαζί με DVD και ένα TVTuner)…και γενικά την γνώμη σας.
ΥΓ
Σορρυ για το long post...ελπίζω να έχετε την υπομονή να το διαβάσετε