Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

krunar

Established Member
23 October 2007
223
Μετα από πολλά, μπήκα και εγώ στο τρυπάκι να αντικαταστήσω το egreat μου με ένα HPTC. Βασικός λόγος είναι ότι το egreat δεν παίζει κανένα από τα format που παράγουν οι κάμερες μου (παλιές και νέες) και το κακό interface για music και φυσικά η πλοήγηση στο internet

Must Have

• μικρό σε μέγεθος
  • όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο (από απόσταση 3-4 μέτρα)
Must do

• Αναπαραγωγή HD από τον file server (με gigabit)
  • Αναπαραγωγή photos με το τελευταίο ACDSee (που το θεωρώ και βαρύ)
  • Αναπαραγωγή mp3 μέσο mediamonkey
  • Browsing στο internet (youtube ktl ktl)
Connect to

• win2003 file server με gigabit
  • SamsungLE37M86B (full HD) με HDMI
  • Ηχο ή από την τηλεόραση μεσο HDMI ή μεσα από έναν Yamaha κατι με 2 front και 1 διαλόγου roister μέσο οπτικής (με ενδιαφέρουν και τα 2 να υποστηρίζονται)

Διαβάζοντας λοιπόν το forum κατέληξα ότι με ένα asrock 330 κάνω όλα όσα θέλω. Το πρόβλημα είναι ότι ο φτηνότερος asrock που βρήκα ξεκινάει από τα 320 + 50 για 4GB ram πάμε στα 370

Εναλλακτικά
ASUS AT3IONT-I RETAIL - 131.50
LC-POWER MINI-ITX LC-1360MI - 69.99
KINGSTON KHX1600C9D3K2/4GX 4GB (2X2GB) PC12800 HYPERX GENESIS XMP DUAL CHANNEL KIT - 51.00
Σύνολο – 252,49

Διαθέτουμε
Δίσκο 120GΒ - Sata 1
Ασύρματο Keyboard - Mouse
Για CD βλέπουμε καθώς λέω αργότερα να πάρω ένα USB
Άντε και να χρειάζομαι ένα remote control
Εναλακτικά υπάρχει και η ASUS AT3IONT-I DELUXE που δίνει WIfi (άχρηστο παρα μόνο αν χαλάσει η GB lan) bluetooth (παίρνε ενα USB) και remote (παίρνω μόνος μου αργότερα ενα της επιλογής μου)

Σε σχέση με το asrock κερδίζω 2GB ram, 1 PCI express (για κανένα tvtuner) χάνω το remote control, το instant boot (αν και δεν σκοπεύω να το κλείνω αλλα να μπαίνει σε sleep γρηγορα)

Τι γνώμη έχετε?
Με απασχολεί αν για τις ανάγκες οι δύο επιλογές (asrock και custom) με καλύπτουν, αν τα 75W του κουτιού φτάνουν (μαζί με DVD και ένα TVTuner)…και γενικά την γνώμη σας.

ΥΓ
Σορρυ για το long post...ελπίζω να έχετε την υπομονή να το διαβάσετε

Πειτε ρε παιδιά τιποτα..αξίζει το combo που έγραψα? Υπάρχει καμιά άλλη ιδέα για μεχρι 3 κατοστάρικα?

Πρώτη παρατήρηση ..
Αν είναι να χρησιμοποιήσεις και CD ή Blu ray τότε καλύτερα να πάρεις ένα κουτί που να το χωράει... μην μπλέξεις με εξωτερικά καλώδια κλπ...

Θα επανέλθω με περισσότερα

Να σου πω..

αυτά που ζητάς τα προσφέρουν και media players.. (όχι με ACDSEE & Mediamonkey)

αθόρυβα θα είναι και θα κάνεις και όλα τα παραπάνω..

Σκέφτηκες να πας σε Dune Basic ή Prime ή Popcorn C200 (προς το παρόν δεν έχει internet browser αλλά έρχεται)...

και δεν ξέρω αν και το Xtreamer έχει Internet Browser οπότε με 100 την κάνεις τη δουλειά σου....

Και κάτι άλλο ΠΟΛΥ σημαντικό..

Οι ΙΟΝ μητρικές σηκώνουν θερμοκρασία...

οπότε θα πρέπει να πάρεις κουτί που αερίζεται καλά... αλλιώς... ΚΛΑΦΤΑ...

(κοινώς θα έχει τουλάχιστον 2 ανεμιστήρες καλούς)..

To ASROCK αν πάρεις προσοχή να πάρεις το μοντέλο με το Remote κοινώς Asrock Ion 330 HT..
http://www.skroutz.gr/s/278696/Asrock-ΙΟΝ-330HT.html
το λιγότερο δηλαδή 360...

ο Θόρυβος είναι κάτι υποκειμενικό...

εγώ είχα Asrock 330 και το έδωσα γιατί δεν την πάλευα με το θόρυβο που έκανε..

και πήρα ένα Egreat A1080 και ησύχασα...

Για ότι άλλο εδώ είμαστε...

τώρα μου τα χαλάς...τα δικά σου post με έβαλαν στην μπρίζα για το asrock.
Λοιπόν egreat εχω (Μ31Β) αλλά όπως είπα και πιο πάνω δεν με καλύπτει (ειδικά στο θέμα με τα DV-AV). Αν πάντως το άλλαζα μάλλον θα κοίταγα το Boxee.
Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι
1. Μια ΙΟΝ 330, με μια extra PCI σε περίπτωση που δεν τραβήξει τα HD, να βάλω μια καλή κάρτα (ισχύει αυτό ή και πάλι θα έχω πρόβλημα?)
2. Ή μια μητρική με i3 για μεγαλύτερη ισχύ αλλά δεν ξέρω αν η κάρτα γραφικών του i3 τραβάει για HD
ΑΠο κουτάκια έχω δεί επίσης τα
CoolerMaster Elite 100 και Thermaltake SD100 Mini
αλλά δεν ξέρω πόσο φασαρία θα κάνου τα pSU τους.
Αλήθεια...για μια extra GPU πόσο παραπάνω ισχύει χρειάζεται το τροφοδοτικό?

Last edited:
Αν είναι να βάλεις και άλλη κάρτα γραφικών τότε να ΜΗΝ πας σε ΙΟΝ...
αλλά σε μια λύση Corei3 και κάρτα low profile... (αλλά νομίζω θα φύγει σε τιμή)..

Το Coolermaster φαίνεται πολύ καλό να σου πω το... (το PSU του είναι παθητικό οπότε ούτε λόγος για φασαρία)
απλά αν καταφύγεις σε ΙΟΝ σίγουρα θα χρειαστεί ανεμιστήρες.. (για να μην ψηθεί τίποτα εκεί μέσα)...

Κοιτά το asrock δεν είπα ότι δεν είναι καλό..
(απλά να πάρεις την έκδοση με το remote)...

απλά είναι το θέμα πόσο ευαίσθητος είσαι στο θέμα της φασαρίας..

Last edited:
Πάντως τώρα από κουτί για mini itx θα έπαιρνα αυτό

Antek ISK 100
http://global.ebay.com/search?Query=antec+isk+100&Region=0

και ένα πολύ καλό review του

http://www.tweaktown.com/reviews/3751/antec_isk100_mini_itx_desktop_htpc_chassis/index.html

με ανεμιστήρες με fan control και τροφοδοτικό...και σε καλή τιμή...

(παίρνει μόνο 2.5 σκληρό και θα χρειαστεί και ένα remote, μπορώ να σου πω και σε καλή τιμή)

και μια ΠΟΛΥ σημαντική ερώτηση..

Με ATOM επεξεργαστές έχεις δουλέψει???
το λέω για να ξέρεις τι να περιμένεις και τι όχι...

Last edited:
οχι, απο atom...τίποτα και εκεί κολλάω..δεν ξέρω αν είναι αρκετά δυνατός για αυτά που θέλω.
Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα απο αυτά που περιγράφω γιατι έχω desktop, server και net-book για να καλύψω τις υπόλοιπες ανάγκες μου, και γενικά δεν θα ήθελα κάτι over power.

Γενικά το όλο project HTPC είναι new to me. ουτε απο configuration ξέρω ούτε τίποτα..αλλά έχω διαβάσει το forum 2-3 φορες..και τα πιάνω γρήγορα:grandpa:.
Πάντως θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σου για remote...αν και προσανατολίζομαι σε κάτι που να μου καλύψει όλες τις συσκευες (κάποιο harmony ίσως).

PC
ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου

Κοίτα ΙΟΝ για να βλέπεις ταινίες, φωτο και mp3 κανένα πρόβλημα.. με mouse + keyboard ασύρματα..
(για να μη φύγεις και σε κόστος)

αν πας σε Harmony ακόμα καλύτερα.. απλά θα χρειαστεί να βάλεις ένα usb infrared receiver στο PC..(αυτά είναι πολύ φτηνά ούτε λόγος για κόστος)

Εκτός αν πας στο Asrock 330HT όπου receiver και remote έχει ήδη...
(βέβαια πάμε στα 370 +)

μάζεψε κοστολόγιο και αποφάσισε...(να υπολογίζεις 4 gb ram ειδικά αν πας σε 7ρια)

Πάντως θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σου για remote...αν και προσανατολίζομαι σε κάτι που να μου καλύψει όλες τις συσκευες (κάποιο harmony ίσως).
http://cgi.ebay.co.uk/2-4G-Wireless...95?pt=PCA_Mice_Trackballs&hash=item230802f69f
Λενε οτι για htpc ειναι πολυ καλο.
http://www.tomtop.com/tool/product/allV/id/6791/vCode/s1bV5USaVg4/
Αν θες και πληκτρολογιο και οχι μονο remote...

Last edited:
στο eshop εξαντληθηκε η μητρική με τον 330 αλλά βλέπω οτι ήρθε πάλι η ASUS AT5IONT-I και την λιγουρεύομαι
Πάντως, αν και η επιλογή Αtom σε περιορίζει αρκετά σε μελλοντικές αναβαθμίσεις, αν θες HTPC με μικρό footprint είναι μάλλον μονόδρομος. Και μάλλον προς τα εκεί πάω.
Για κουτί σκέφτομαι τώρα το Antec ISK 300-65

Παρε το ISK 100 που είπα παραπάνω.... εκτός αν δε σου αρέσει εμφανισιακά...
οπότε αλλάζει το θέμα... (βέβαια είπαμε δεν παίρνει 3.5 δίσκους)

(όχι ότι το 300 που κανεις link είναι άσχημο)

Your call of course :a0210:

ούτε και το 300 παιρνει 3.5 + στο review του αναφέρει οτι το cable management είναι για τα μπάζα. Το ISK εχει μια άγρια ομορφιά..αλλά δεν παίρνει 5.25 που θέλω, και η γυναίκα έχει μια μανία να προτιμά τα cd απο τις εφημερίδες αντι για τα tons mp3 :bigcry:

Παρεπιπτώντος ανακάλυψα αυτά τα υπέροχα κουτάκια..
wesena itx2
wesena itx7_2
καλα εσείς μπορεί να τα ξέρετε ήδη αλλά εμένα μου έκαναν τρελλή ενύπωση, δεν θέλω όμως να φανταστώ της θερμοκρασίες θα πιάνει ενας atom εκει μέσα.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρεις, αν θα δω σημαντική διαφορα μεταξύ D525 και 330?
Πάντως ακόμα ειμαι σε έρευνα αγοράς...κάτι σας τις γκόμενες στην ερμού ενα πράμα :nounder:

ααααα....ετσι δεν κάνουμε δουλειά
βρήκα την ASUS AT3IONT-I RETAIL, μεχρι να διαβάσω review τελείωσε
Ανακάλυψα την ASUS AT5IONT-I, μέχρι να βρώ τι διάλο μνήμες παίρνει...ερχεται η GA-E350N-USB3 (και μάλιστα μιλάνε για κοντά στα 100 )

Απάντηση: Re: Ένα ακόμη HTPC..την βοήθεια σας παρακαλώ

ούτε και το 300 παιρνει 3.5 + στο review του αναφέρει οτι το cable management είναι για τα μπάζα. Το ISK εχει μια άγρια ομορφιά..αλλά δεν παίρνει 5.25 που θέλω, και η γυναίκα έχει μια μανία να προτιμά τα cd απο τις εφημερίδες αντι για τα tons mp3 :bigcry:

Παρεπιπτώντος ανακάλυψα αυτά τα υπέροχα κουτάκια..
wesena itx2
wesena itx7_2
.....

Ώπα ... πρώτη φορά τα βλέπω...

Τι μου θυμίζουν... τι μου θυμίζουν... μήπως το Origen.... ???
λέω μήπως???
(βάζεις μεγάλο και λεπτό ανεμιστήρα (μάλλον χωράει) ανάμεσα στο dvd και τον επεξεργαστή και θα είναι οκ)

Τυχερός είσαι...
κοίτα τι βρήκα για τα Wesena
http://www.avforums.com/forums/home-entertainment-pcs/1380832-mini-itx-build-wesena-case.html

Last edited: