Ενα εξαιρετικά σκληρό video.......

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
μπορεί να έχει μπει ξανά αλλα δεν νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα με την επανάληψη
αυτό το video θα έπρεπε να παίζεται και στην Τν για να περιοριστουν τα θανατιφορα ατυχιματα....

Ενα εξαιρετικά σκληρό video μα τόσο κοντά στην αλήθεια !

προσοχή μην δούνε το link όσοι δεν έχουν "σκληρό" στομάχι ...

http://www.youtube.com/watch?v=Z2mf8DtWWd8

Πολύ καλό το video αλλά δυστυχώς εδώ στην Ελλαδίτσα δεν βάζουμε μυαλό. Γιατί όλα ξεκινούν από την ''παιδεία'' και όχι από την απαγόρευση. Άσε που πλέον αλκοόλ πουλάνε και τα περίπτερα στα πιτσιρίκια.

Εξαιρετικό σαν δράση, δυστυχώς εδώ "σοκάρουν" κάτι τέτοια και δεν προβάλλονται. Βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι μετά από βραδινή έξοδο, η συνήθης ερώτηση είναι όχι το "ποιός δεν έχει πιει για να οδηγήσει", αλλά το "σε ποιό σημείο κάνουν μπλόκα οι μπάτσοι τέτοια ώρα".

Ας φροντίσουμε να σκεφτόμαστε σωστά, και ας ελπίσουμε να κάνει το ίδιο και αυτός που θα μας βγει απ'την επόμενη στροφή στο άλλο ρεύμα. Το χειρότερο βλέπετε είναι ότι όταν οδηγείς σουρωμένος, δεν παίρνεις μαζί μόνο τη δική σου ζωή συνήθως.

Βέβαια είναι όλα αλληλένδετα. Ενώ οι Έλληνες έχουμε γενικά πολύ μικρότερη εξάρτηση απ'το αλκόολ σε σχέση με τους Ευρωπαίους, ωστόσο η σουρωμένη οδήγηση είναι συγκριτικά πολύ ψηλά. Σ'αυτό βέβαια συντελεί σε τεράστιο βαθμό και το ότι είμαστε ίσως η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει νυχτερινές συγκοινωνίες (τη στιγμή που έχουμε μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μέγιστη, τάση να βρισκόμαστε έξω για διασκέδαση μετά τις 2 το πρωί).

Για μένα η σειρά δράσης θα έπρεπε να είναι:

1. Ύπαρξη νυχτερινών δρομολογίων, έστω και με συχνότητα μιας ώρας.
2. Προβολή τέτοιων σποτ
3. Εξαντλητική αστυνόμευση τη νύχτα, ειδικά σε περιοχές με πολλά κέντρα διασκέδασης, και σε όλους τους κεντρικούς άξονες.

Η σωστή παιδία είναι αυτονόητα αναγκαία, αλλά χωρίς τα παραπάνω δε θα έχει κανένα όφελος.

Όσο συνειδητοποιημένος και να'σαι, σε ένα πάρτυ μπορεί να πιεις παραπάνω απ'όσο σκόπευες. Αν για να φτάσεις σπίτι σου πρέπει να πληρώσεις 20-25 ευρώ στον ταρίφα, δε βγαίνεις. Και παίρνεις τ'αμάξι σου. "Προσεκτικά" και "αργά" υποτίθεται. Μακάρι όμως να'ταν τόσο απλό.

ωραίο βιντεάκι Κώστα,

ίσως δεν χρειαζότανε η προειδοποίηση περί περιεχομένου, καλύτερα να το δουν όσο περισσότεροι γίνεται ....

Κανονικα τετοια βιντεο θα επρεπε να προβαλλονται υποχρεωτικα σε οποιον κανει αιτηση για οδηγηση.

Μην πω σε μικρα παιδια γιατι δεν ειμαι σιγουρος πως τα εισπραττουν και τι φοβιες μπορει να αναπτυξουν αλλα οι ενηλικες θα επρεπε να πηγαινουν και σε κανα ΚΑΤ να δουν με τα ματια τους τα αποτελεσματα της απερισκεψιας στο τιμονι.

Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα θα θεωρηθεί σαν προσβλητικό. "Μα είναι δυνατόν να συμβεί σε εμάς, στο παιδί μας, στο συγγενή μας;;;" Μόνο στον ξένο. Και θα έπεφτε και κανένα πρόστιμο ΕΕΤΤ στο κανάλι που θα το έδειχνε....

Παρόμοια βίντεο δείχνουν ήδη τα κανάλια.Το ξένο που έδειχνε την κοπέλα που κάηκε από τον μεθυσμένο (γνωστή ιστορία) όπως και ένα άλλο βίντεο ξένο που δείχνει ξεκάθαρα το ατύχημα και τα θύματα είχαν παίξει κάποια στιγμή πριν από γιορτές νομίζω,ούτε πρόστιμο μπήκε ούτε τίποτε..αυτή η λοιδορία με την Ελλάδα..

Re: Απάντηση: Ενα εξαιρετικά σκληρό video.......

Παρόμοια βίντεο δείχνουν ήδη τα κανάλια.Το ξένο που έδειχνε την κοπέλα που κάηκε από τον μεθυσμένο (γνωστή ιστορία) όπως και ένα άλλο βίντεο ξένο που δείχνει ξεκάθαρα το ατύχημα και τα θύματα είχαν παίξει κάποια στιγμή πριν από γιορτές νομίζω,ούτε πρόστιμο μπήκε ούτε τίποτε..αυτή η λοιδορία με την Ελλάδα..

Δε νομίζω ότι έχει προβληθεί ποτέ κάτι τέτοιο. Εκτός αν λες για τα σπιτάκια με το κρασοποτηρο που θρυμματιζεται, αλλα δεν έχει καμία σχεση. Αυτο με την κοπέλα πιο πολυ έκανε γυρα στα blogs. Κανονικά έπρεπε να προβάλλονται τέτοια πράγματα πολυ πιο συχνά και βεβαίως στα σχολεία.

Και όμως...
Έχω δει πολλές φορές διαφήμιση για τη ζώνη και το κράνος με ατυχήματα στην τηλεόραση.
Μπορεί να μην είναι gore, αλλά είναι αρκετά σοκαριστικά...

Re: Απάντηση: Ενα εξαιρετικά σκληρό video.......

http://www.youtube.com/watch?v=PUAQDtjkdM8

Εγω δεν το ειδα, καο μονο λογω της περιγραφης του περιεχομενου του. Και ειμαι σφοδρα αντιθετος να προβαλλονται τετοια στην τηλεοραση, δεν χρωστω τιποτα εκει που καθομαι να μου προβαλλουν κατι για να μου γυρισουν τ αντερα. Δεν πιστευω σε τετοια μεσα για τη διαμορφωση συνειδησης, και δουλεια δεν κανουν και μας γυριζει το αντερο. Ενα σποτ μπορει να γινει πιο δυνατο και να πει πραγματα διχως να καταφευγει στο gore.

Ειναι πολυ ηπιο
Σχεδον μελο
Στο διαδικτυο εχει δεκαδες πιο σκληρα απο καμερες ασφαλειας.
Ιδιως σε παραβιασεις στοπ

Μεσογειων κατέβασμα ελαφρά κάτω απο την ερτ ,, τριαξονικό-πεζός σημειώσατε 1 ..

πεζός παντου στην άσφαλτο .....
βασίλης πάνω στο μπεμβεδάκι το 6μιση να γλυστράει ... πανω σε κάτι απο πεζό ...

βασίλης 3 μέρες δεν βγήκε ουτε για τσιγάρα ..

:angel:

ωραία συζήτηση πιάσαμε

πέστε ρε για κανα μο@νάκι ... να ανοιξει η ψυχή μας ..

ο παναζία μου ....

Ειναι πολυ ηπιο
Σχεδον μελο
Στο διαδικτυο εχει δεκαδες πιο σκληρα απο καμερες ασφαλειας.
Ιδιως σε παραβιασεις στοπ

Δεν το είδα. Φαντάστηκα ότι θα είχε κομμένα πόδια να πετάγονται και χυμένα μυαλά. Τέτοια δεν θέλω, ευχαριστώ. Ούτε χρειάστηκα για να μάθω να μην οδηγώ ντίρλα.