Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Δεν είχε δουλεία το νησί ,, εάν είχε θα πηγαίναν όλοι στη λάτζα και στις χέστρες για ξεσκάτισμα ,, με αμοιβή τα αποφάγια και 5 ευρώ την μέρα ..

Γιατί ρε τους άξιζε κάτι καλύτερο??? Αφου είναι παράνομοι.....

Πολλές ερωτήσεις σε ένα μόνο post'

Αυτοί οι δυτικοευρωπαίοι ηγέτες και πολίτες λοιπόν είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του Τρίτου κόσμου, συλλογική ευθύνη μάλιστα.. τι προτείνεις να τους στερήσουμε την είσοδο στη χώρα μια και καλη?

Μακριά από μένα η συλλογική ευθύνη. Αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ, τα έχουν πει καλύτερα οι Θεωρίες της Εξάρτησης. Δε νοείται η ανάπτυξη του Πρώτου Κόσμου χωριστά από την υπανάπτυξη του Τρίτου Κόσμου. Στοιχειώδες! Η λύση δεν είναι φυσικά να διώξουμε τους τουρίστες, αλλά δε χρειάζεται να βγάζουμε το άχτι μας σε ανθρώπους που έρχονται να διεκδικήσουν ένα κομμάτι της πίτας που με αίμα έχουν παράγει. Πόσω μάλιστα με τόσο έντονο μεταναστευτικό παρελθόν όπου μας αντιμετώπιζαν ως κωλο-έλληνες.

να κλείσουμε τα ξενοδοχεία? για πες μας την γνώμη σου τι πρέπει να γίνει.

Για ορισμένους που φοροδιαφεύγουν και μάλιστα σε ένα από τους κατεξοχήν χώρους όπου βασιλεύει η μαύρη εργασία, δεν είναι και άσχημη η ιδέα. Και φυσικά να ληφθεί μέριμνα για τους εργαζόμενους που δε φταίνε σε τίποτα. Αλλά τι λέω; Αυτό χρειάζεται ένα σοβαρό κράτος και ισχυρή πολιτική βούληση. Εδώ υπήρχε μαύρη εργασία και εργατικά ατυχήματα στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν υπό κρατική επιστασία.

Το που πάει η χώρα το διαβάζω ανελλειπώς, τώρα πως εσύ σύνδεσες τους τουρίστες της Ελλάδας με την εξαθλίωση του Τρίτου κόσμου είναι αξιοπερίεργο, ο Τουρισμός είναι κάτι διαφορετικό απ αυτό που νομίζεις,επίσης για κάνε πιο λιανά αν δεν βαριέσαι αυτο με την αίσθηση ιστορικής συνέχειας, μπας και καταλάβω μιας και κουφός.

Δε συνδέω άμεσα τους τουρίστες με την εξαθλίωση του Τρίτου Κόσμου. Απλώς μέμφομαι την υποκρισία της Δύσης που ξαφνικά ανακάλυψε την Αμερική. Η αίσθηση ιστορικής συνέχειας έχει να κάνει με το να διαβάζουμε και να ερμηνεύουμε αυτό που συμβαίνει τώρα, με όρους του "εδώ και τώρα" χωρίς να κοιτάμε πώς φτάσαμε εκεί. Και φίλε μου, δε σε υποτιμώ καθόλου. Αν δόθηκε αυτή η εντύπωση, ανακαλώ. Απλώς έχω βαρεθεί την αέναη επανάληψη μιας επιχειρηματολογίας που, από τη στιγμή που δεν πείθει κανένα, έχει καταντήσει κουραστική. Ας κρατήσει ο καθένας την άποψή του.

Από μετανάστευση ξέρω πολύ καλά απ την οικογένεια μου, ήδη το μελετώ, για πες μου όμως τι προτήνεις να γίνει στον τουρισμο για να μην πουλάνε σε τέτοιες τιμές?

Για τον τουρισμό δεν είμαι αρμόδιος να προτείνω. Αυτά που ξέρω ως πελάτης είναι ότι από τη στιγμή που μπαίνεις στο καράβι, πρέπει να τσακώνεσαι συνεχώς για να μη σε κλέβουν. Δεν είναι διακοπές αυτές. Έτσι πρόπερσι πήγα Βερολίνο, ξόδεψα πολύ λίγα χρήματα, ψώνισα τα κέρατά μου και κυρίως δε συγχύστηκα.

Τέλος πάντων. Σου εύχομαι καλές δουλειές και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα, ο τουρισμός θα κινηθεί αυτό το καλοκαίρι. Οι εξεγέρσεις στις γειτονικές χώρες λένε ότι στρέφουν πολύ κόσμο προς τα δω. :shakehands:

Γιατί ρε τους άξιζε κάτι καλύτερο??? Αφου είναι παράνομοι.....

Μα και αυτοί ρε παιδάκι μου να μην πάνε μιά βόλτα απο την νομαρχία να πάρουν ένα κωλοχαρτο νομιμότητας ... τς τς τς τς

τόσο δρόμο κάνανε και αφήσαν το παραδεισό τους ,,

αλλα τι περιμένεις απο μαυρους ,,μην σου πω ότι είναι και μουσουλμάνοι !!!!

απαπαααααπαααα

Μα και αυτοί ρε παιδάκι μου να μην πάνε μιά βόλτα απο την νομαρχία να πάρουν ένα κωλοχαρτο νομιμότητας ... τς τς τς τς

τόσο δρόμο κάνανε και αφήσαν το παραδεισό τους ,,

αλλα τι περιμένεις απο μαυρους ,,μην σου πω ότι είναι και μουσουλμάνοι !!!!

απαπαααααπαααα

Άσε ρε απερίγραπτοι.....ουστ....και χαλάνε και την θέα στα κότερα....τσ τσ τσ!!!

Re: Απάντηση: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Είπαμε μολύνουν μέχρι και τα κουνούπια τα οποία με την σειρά τους μολύνουν τους Ευρωπαίους..

βρωμάνε ρε παιδί μου και απο μακριά αυτοί ,, δεν τους είδες πόσο λιγδιάριδες και σκουροι είναι ?

Απορία, οι λιμενικοί τραβάνε βίντεο με HD κάμερες στα 1080ρ ???????

Καί ο τουρισμός αναγκαίος καί η φιλοξενία επίσης ..
Υποτίθεται μάλιστα οτι ως ''απόγονοι'' τών Αρχαίων Ελλήνων θάπρεπε νά γνωρίζουμε ότι ο Ξένος είχε περίοπτη θέση στήν Πόλη καί μάλιστα τήν προστασία αλλά καί τήν εποπτεία τού Ξένου τήν αναλάμβανε ο ''Πρόξενος''..
Οπως επίσης οτι η Φιλοξενία εθεωρείτο Αρετή...

Τώρα πώς καταντήσαμε Υπηρέτες κάθε Δυτικού (σε ολα τά επίπεδα ,αλλά και μέ τουρισμό χάλια)αλλά και νταβατζήδες απέναντι σε κάθε ταπεινωμένο και εξαθλιωμένο ειναι ένα μεγάλο θέμα πού μόνον θλίψη προκαλεί.

Re: Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Τι να σου πω,πάντως τραβάνε κάτι χαστούκια H D

Γιατί ρωτάω.....

Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο να βγάζει φόρα παρτίδα τη μούρη ο Λιμενικός και να μοιράζει σφαλιάρες αβέρτα.... κάτι δεν μου στέκει....

Πρόσεξε Παντελή.... μιλάω μόνο για τις σφαλιάρες, όχι για τις υπόλοιπες εξυπνάδες τις οποίες θα τις ακούσεις σε όποια επαρχιακή πόλη και να πας....

Re: Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Δηλαδή ρε μεγάλε με αυτά που λες, είναι σαν να υπονοείς ότι την μεταχείριση που είχαν έπρεπε και να την περιμένουν......Πραγματικά όταν άνοιγα το thread ήταν το μόνο που δεν περίμενα να ακούσω....

Ήμαρτον....με τι ισοδυναμεί για εσάς η λέξη άνθρωπος??? Την βάζετε στην ίδια κλίμακα με την λέξη παράνομος??

Δηλαδή στους "παράνομους" θα συμπεριφερόμαστε σαν ζώα και στους "νόμιμους" με το γάντι???

Που τα μαθαίνετε αυτά??

Εντάξει ότι να ναι.

Καταρχήν είπα 2 φορές ότι είναι δυσάρεστο και δυστηχώς συμβαίνει αυτό, πάμε παρακάτω, μάλλον δεν θέλεις να το διαβάσεις και να καταλάβεις.
Δεν ξέρω εσένα φίλε μου αν σου έχει τύχει ποτέ να πιαστείς παράνομος και να συλληφθείς και πως σου φερθήκανε, γιατί τα σπρωξίματα και τα σκουντήγματα δεν είναι τιποτα μερικές φορές(και αυτό εννοούσα λέγοντας μεταχείριση επίσημου προσώπου δεν εννούσα τα άλλα στο βιντεο) για τον οποιονδήποτε, έτσι είναι στην πραγματική ζωή θα πρεπε να ξέρεις και δεν γίνεται αλλιώς,μην έχεται παραισθήσεις.
Εγώ απλά ανάφερα ότι αλλού γίνονται και χειρότερα(δυστυχώς) που είναι αλήθεια δεν είπα καλώς η κακώς εννοείται,εσύ πως βγάζεις αυτά τα συμπεράσματα ήθελα και να ξερα,πραγματικά τόσο απλά το έγραψα.

Βρε το νησί το ξέρω καλά.... έχω κάνει ξεγυρισμένα μακροβούτια εκεί.... το υπόλοιπο όμως δεν μου κάθεται καλά Αιμίλιε και ξέρεις ότι αποφεύγω να γράφω σε τέτοια θέματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Γιατί ρωτάω.....

Γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο να βγάζει φόρα παρτίδα τη μούρη ο Λιμενικός και να μοιράζει σφαλιάρες αβέρτα.... κάτι δεν μου στέκει....

Πρόσεξε Παντελή.... μιλάω μόνο για τις σφαλιάρες, όχι για τις υπόλοιπες εξυπνάδες τις οποίες θα τις ακούσεις σε όποια επαρχιακή πόλη και να πας....
Πιθανών να το έχει φτιάξει κάποιος ιδιώτης...

Η bioptic team το έχει φτιάξει...... ψάξε και θα δεις...

Κάτι μου φαίνεται στημένο.

Δεν μπορεί να δείχνουν τόσο απροκάλυπτα αυτήν τη συμπεριφορά, ενώ γνωρίζουν πως τους τραβάνε video (και μάλιστα HD).

Δεν μπορώ να βρω κάποια δικαιολογία για τη στάση τους, εκτός ίσως ότι είναι αφόρητα ηλίθιοι ή ότι κάνουν επίδειξη "μαγκιάς".