"Ένα μεγάλο μπράβο στην nova"

αν μια εταιρεία όπως η Νova πρέπει να χρεώνει το ίδιο σε όλους, τότε γιατί στους δικούς της υπαλλήλους δεν χρεώνει ή χρεώνει διαφορετικά και το ίδιο κάνει και σε όποιον άλλο επιθυμεί ; (π.χ. δημοσιογράφο, φίλο εργαζόμενου σε διευθυντική θέση, κλπ.)

Και επειδή σας αρέσουν τα παραδείγματα, το σωστό αντίστοιχο και συναφές παράδειγμα είναι το εξής:

Ιδιοκτήτης μικρού εστιατορίου κάνει 8-10 κουβέρ κάθε μέρα. Αποφασίζει για το Σάββατο και την Κυριακή να φέρει μία μικρή ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική. Η ορχήστρα αποδεικνύεται πολύ καλή και το εστιατόριο γεμίζει κάθε Σ/Κ, κάνοντας 40-50 κουβέρ.

Κάποια στιγμή ο υπεύθυνος της ορχήστρας, που έπαιρνε 75 ευρώ, ζητάει αύξηση 35% !!!!!!

Τι κάνει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου; α. Απολύει την ορχήστρα β. δίνει την αύξηση γ. μπαίνει στα φόρα των εστιατόρων και λέει "Ένα μεγάλο μπράβο στην ορχήστρα".

Το (γ)

edit: Μπορείτε αν θέλετε να συνεχίσετε να δίνετε παραδείγματα από ΚΤΕΛ, μείωση ΦΠΑ κτλ κτλ. Εγώ τελείωσα την επιχειρηματολογία μου.

Last edited:
αν μια εταιρεία όπως η Νova πρέπει να χρεώνει το ίδιο σε όλους, τότε γιατί στους δικούς της υπαλλήλους δεν χρεώνει ή χρεώνει διαφορετικά και το ίδιο κάνει και σε όποιον άλλο επιθυμεί ; (π.χ. δημοσιογράφο, φίλο εργαζόμενου σε διευθυντική θέση, κλπ.)

Οι όποιες θεσμοθετημένες εκπτώσεις πρέπει α. να υποβάλλονται στο υπουργείο εμπορίου, β. αν προκύπτει από αυτές ανισότητα στην αντιμετώπιση των πολιτών, απορρίπτονται.

Είμαι μαγαζάτορας (ας πούμε).
Προσφέρω μιά υπηρεσία στους πελάτες μου, άν με συμφέρει.
Δηλ. Αύξηση εσόδων λόγω της υπηρεσίας που προσφέρω, μείον το κόστος της υπηρεσίας, μας κάνει θετικό αποτέλεσμα.
Τότε με συμφέρει.
Τελεία.

Λάθος συμπέρασμα για τις εταιρείες. Το κράτος, ναι, κάνει κοινωνική πολιτική. Οι εταιρείες όχι. Τα ΚΤΕΛ, πλοία κτλ παίρνουν επιδότηση για τα μειωμένα εισιτήρια.

Σε αυτό το συμπέρασμα λοιπόν καταλήξατε..

.. ήμαρτον κύριε malakudi....

.. δεν συγκρίνω τον ΟΤΕ με την NOVA...

...αλλά την μετά ΟΤΕ εποχή (hol,Forthnet......klp, που αντικατέσθησαν μερικώς τον ΟΤΕ, το είδος πρώτης ανάγκης, όπως λέτε,) με τον επόμενο ανταγωνιστή της NOVA, που εάν υπάρξει θα αλλάξει τα υφιστάμενα δεδομένα...

Γιατί δεν μπορείτε να κατανοήσεται τα αυτονόητα;

..είναι παντελώς άσχετη η επιθετική τοποθέτησή σας...

Λάθος συμπέρασμα για τις εταιρείες. Το κράτος, ναι, κάνει κοινωνική πολιτική. Οι εταιρείες όχι. Τα ΚΤΕΛ, πλοία κτλ παίρνουν επιδότηση για τα μειωμένα εισιτήρια.

Είναι μία ακρως θετική εξέλιξη... υπάρχει τελικά κάτι για το οποίο ίσως δεν γνωρίζετε...

.. Αφελές συμπέρασμα.. και δεν θα σας τα πω όλα... ψάξτε και θα βρείτε πολλές...

Δεν υπάρχει στρατιωτικό εισιτήριο σε κινηματογράφους. Εάν δε υπάρχουν τέτοιες εκπτώσεις δεν είναι πάγιες (μόνιμες για το καλό του στρατού) αλλά γίνονται σαν καμπάνια για την αύξηση πελατείας.

για άλλη μία φορά ''κρίση μετριοφροσύνης" & " τα ξέρω όλα" από μέρους σας...

..αφού υπάρχει ο "καπιταλισμός" όπως λέτε γιατί παντού να είναι το ίδιο...

.. κάνετε ¨τραγικό λάθος" για μία ακόμα φορά.....

Άσχετο, ο χαμηλότερος ΦΠΑ έχει να κάνει με στοχευμένες ενέργειες του κράτους για την αποκέντρωση και την ανάπτυξη της περιφέρειας..

Τι σχέση έχει αυτό με την ουσία της δικής μου επιχειρηματολογίας...

...λέτε ότι... σας βολεύει...
...άσχετη επιχειρηματολογία... γενική... όλα για όλα..

Συνοψίζοντας ... άσχετα επιχειρήματα περί κοινωνικής πολιτικής που δεν έχουν καμία σχέση με την επαγγελματική συνδρομή της Nova.

Συνοψίζοντας:

..επιχειρηματολογείτε άσχετα περί μιας εταιρίας που η ίδια επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί λόγω αυτονόητων λόγων...

Αδυνατώ να σας καταλάβω βρε παιδιά...

Σκίζετε τα ρούχα σας για ένα είδος πολυτελείας (γιατί πολυτέλεια είναι η νόβα και η κάθε νόβα) και φτάνετε σε απίστευτα συμπεράσματα.....

Γιατί δεν κάνετε και το ίδιο στα σούπερ μάρκετ που κάθε εβδομάδα ανεβάζουν τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης ?????

Και στην τελική όπως πολλοί φίλοι έγραψαν παραπάνω... όταν είσαι μαγαζότορας σταθμίζεις τα υπέρ και τα κατά και εφόσον τα υπέρ υπερισχύουν (ακόμα και με αύξηση της τιμής) τότε την κρατάς τη κυρά νόβα και προχωράς...

Και κάτι άλλο, δεν είναι τυχαίο ....αυτή η αύξηση ήρθε την εποχή της μεγάλης επίθεσης της κυρά νόβας προς τις παράνομες καρτούλες.
Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν και έβλεπαν τα ματσάκια (και δεν έχουν άκρες για επαναπρογραμματισμό της κάρτας) θα βγουν στα μαγαζιά.
Αύξηση τζίρου στα μαγαζιά και πάει λέγοντας.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα, μη τα μπερδεύετε άλλο !!!!

Ρε παιδιά ούτε και εγώ καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ πέρα.
Κανείς μας δεν συμπαθεί ιδιαίτερα κάποιον όπως η Nova που χρεώνει αντικειμενικά πολλά για τις συνδρομές της. Όμως για όνομα του Θεού καθόμαστε τώρα και μιλάμε για κοινωνικές "ευαισθησίες" και άλλα τέτοια ρομαντικά αναφερόμενοι στις επαγγελματικές χρεώσεις της σε επαγγελματίες μαγαζάτορες;

Το είπα και θα το ξαναπώ, όταν πηγαίνει κάποιος από εμάς σε ένα καφέ, καφενείο ή ότι άλλο, του ζητούν εκαθαριστικό και τον χρεώνουν ανάλογα; Γιατί θα πρέπει η Nova ή όποιος άλλος να χρεώνει αυτόν τον μαγαζάτορα λιγότερα όταν ο ίδιος κερδίζει από αυτό; Δικαίωμά της να πουλάει όσο θέλει όπως δικαίωμα του μαγαζάτορα να με χρεώνει όσο θέλει, τρία και τέσσερα ευρώ δηλαδή για ένα καφέ. Δεν μου αρέσει που βγάζει 2000% σε κάθε καφέ αλλά ή το τρώω και κάθομαι ή δεν πηγαίνω στο μαγαζί του.
Στην πραγματικότητα χ$στηκε αυτός πόσα βγάζω εγώ και αν μου φτάνουν, χ$στηκα και εγώ αν αυτός βγαίνει, χ$στηκε και η Nova για το τι θα κάνει αυτός με τους τζαμπατζήδες πελάτες του.

Απλά πράγματα, τι κοινωνικές ευαισθησίες και κουραφέξαλα!

Last edited:
Συνοψίζοντας:

..επιχειρηματολογείτε άσχετα περί μιας εταιρίας που η ίδια επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί λόγω αυτονόητων λόγων...

Δε θα μπω στον κόπο να σχολιάσω και πάλι γραμμή γραμμή, γιατί βασικά βαρέθηκα, δεν είναι πια αστείο. Άλλωστε όσοι μπορούσαν να καταλάβουν (πχ YannisA, foxx κτλ), κατάλαβαν. Είναι μάταιο να προσπαθείς να τους κάνεις όλους να καταλάβουν ...

Μία απορία έχω μόνο: νομίζετε πως τα bold κάνουν τα επιχειρήματά σας ποιο ισχυρά;

Μία απορία έχω μόνο: νομίζετε πως τα bold κάνουν τα επιχειρήματά σας ποιο ισχυρά;

Ο γραπτός λόγος επιβάλλει την χρήση του όταν προσπαθεί κάποιος να δώσει "έμφαση" σε κάποια λέξη...

...τα χρησιμοποιεί ο κόσμος όλος ...

...(όπως τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ όταν επιθυμεί να "φωνάξει'' στον γραπτό του λόγο)....

... γιατί σας πείραξε;

... εγώ απλά προσπαθώ να σας προτρέψω να αντιληφθείτε ότι και η αντίθετη άποψη είναι σεβαστή, αξιοπρεπής και όχι κραυγή.. άνευ επιχειρηματολογίας.

Μπράβο "kokolino" , πολύ πιασάρικο το θέμα !!!! :worshippy:
Ευτυχώς που δεν καπνίζω πια... ,αλλιώς θα είχα κάνει 3-4 μέχρι τώρα ! :silly:

ΥΓ
"kokolino" , τελικά θα την κρατήσεις τη nova ,....what ??? :rolleyes:

την εκοψα και ηρεμησα!!!
οπως πολυ σωστα λεει και ο φιλος malakudi η νοβα εδωσε μια τιμη για συνδρομη που ητε την βαζουμε ητε οχι.εγω διαλεξα το οχι.

δεν γινεται να δινω νοικι 250 ευρω τον μηνα και για τηλεοραση να δινω 135 .

εβαλα το αλβανικο και το aljazera και σε πληροφορω οτι κανω καλυτερο τζιρο τωρα

Last edited by a moderator:
Όπως φαίνεται στο "τόσα είναι κι άμα σ' αρέσει" η απάντηση είναι ΔΕΝ Μ' ΑΡΕΣΕΙ ! :)

Σωστή απόφαση.

την εκοψα και ηρεμησα!!!

δεν γινεται να δινω νοικι 250 ευρω τον μηνα και για τηλεοραση να δινω 135 .

εβαλα το αλβανικο και το aljazera και σε πληροφορω οτι κανω καλυτερο τζιρο τωρα

Και πολύ καλά έκανες. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση.

ΥΓ: στο forum είμαι ο malakudi ή ο Πάνος. Παρακαλώ το διαχειριστή να διαγραφεί το αναφερόμενο επώνυμο.