"Ένα μεγάλο μπράβο στην nova"

Re: Απάντηση: "Ένα μεγάλο μπράβο στην nova"

Ήθελα να σχολιάσω κι εγώ ξανά για τις τιμές της NOVA, αλλά ξέχασα τι ήθελα να γράψω, γιατί κάθε δεύτερο post είναι ένας κύριος που τον διαβάζω σε όοοολα τα threads που γράφουν NOVA κάπου στον τίτλο, ο οποίος διά μέσου της επαναλήψεως, που ως γνωστόν είναι μήτηρ της μαθήσεως, με έκανε να μονολογώ συνέχεια:
Η nova είναι φίλη μας και θέλει το καλό μας!
.........

εεε τί έλεγα;;;; α ναί --->

Η nova είναι επιχείρηση και θέλει το καλό των μετόχων της.

Από κει και πέρα ο καθένας αξιολογεί το προϊόν που πουλάει και είτε αγοράζει είτε δεν αγοράζει.

Ειδικά για τις επαγγελματικές συνδρομές, ο κάθε επιχειρηματίας αξιολογεί αν αυτό το προϊόν θα του φέρει περισσότερα κέρδη ή όχι, και ανάλογα πράττει.

Θυμήθηκες τώρα τι θες να πεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Ένα μεγάλο μπράβο στην nova"

Η nova είναι επιχείρηση και θέλει το καλό των μετόχων της.

Από κει και πέρα ο καθένας αξιολογεί το προϊόν που πουλάει και είτε αγοράζει είτε δεν αγοράζει.

Ειδικά για τις επαγγελματικές συνδρομές, ο κάθε επιχειρηματίας αξιολογεί αν αυτό το προϊόν θα του φέρει περισσότερα κέρδη ή όχι, και ανάλογα πράττει.

Θυμήθηκες τώρα τι θες να πεις;

Τί άλλο να πω φίλε μου, τα έχεις πει και ξαναπεί και επαναματαξαναπεί όλα. Να είμαστε όλοι καλά και καλά κέρδη στην αγία εταιρία και τους παρατρεχάμενους της. Και συγνώμη κιόλας που τολμάμε και λέμε κακό λόγο, δεν το έκανα επίτηδες, δεν ήθελα να στενοχωρήσω κανένα, η κακιά η ώρα... συγνώμη ε...

Ειλικρινα απορω γιατι μαλωνετε.
Το θεμα οπως εχει τεθει πολλες φορες εξαρταται απο τον συνδυασμο πολλων παραγοντων.
Η Nova απλα βρισκει και κανει. Εγω διεκοψα γιατι βρηκα δορυφορικο προιον κλασεις ανωτερο και οικονομικα ισαξιο.
Μην ξεχνατε οτι αυτοι ειναι επιχειρηματιες αλλα και και εμεις δεν ειμαστε προβατα.
Δεν σας κρατα κανεις δεμενους. Καντε την με ελαφρα πηδηματακια αν δεν ειστε ικανοποιημενοι η αν νομιζετε οτι οι υπηρεσιες της ειναι ακριβες.
Ηδη η Nova cyprus μειωσε αισθητα την τιμη ολων των πακετων της. Αλλα η Κυπρος ειναι κρατος που διεπεται απο κανονες . Εδω κανει οτι θελει ο καθενας.
Αλλιως πως να εξηγησω το οτι ενω εχουμε τετοια οικονομικη δυσπραγια χαριζονται τεραστια ποσα σε καναλαρχες και χρηματηστηριακες
?

Υπάρχει περίπτωση κάποιος επαγγελματίας να μπορεί να βάλει ξένο συνδρομητικό πακέτο π,χ Al Jazeera και να δείχνει από εκεί ξένα πρωταθλήματα (όχι ελληνικό) χωρίς να υπάρχει περίπτωση νομικών κινήσεων εκ μέρους της Nova;

H ακόμα να βάλει ένα κινητό πιάτο και με έναν Azbox να στοχεύει ελεύθερα κανάλια που δείχνουν ξένα πρωταθλήματα ή feeds;

Υπάρχει περίπτωση κάποιος επαγγελματίας να μπορεί να βάλει ξένο συνδρομητικό πακέτο π,χ Al Jazeera και να δείχνει από εκεί ξένα πρωταθλήματα (όχι ελληνικό) χωρίς να υπάρχει περίπτωση νομικών κινήσεων εκ μέρους της Nova;

H ακόμα να βάλει ένα κινητό πιάτο και με έναν Azbox να στοχεύει ελεύθερα κανάλια που δείχνουν ξένα πρωταθλήματα ή feeds;

Ελεύθερα σίγουρα μπορεί.

Για συνδρομητικά άλλων χωρών δεν είναι ξεκάθαρο το νομικό πλαίσιο.

δεν έχω καμιά σχέση με τη Nova κι ούτε ασχολούμε προσωπικά με το ποδόσφαιρο, τα δορυφορικά κλπ. (μπορεί να το βεβαιώσει κι ο Αλέξης αυτό). Ασχολούμε όμως με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως ερευνητής.

από την άλλη επειδή ο κύριος malakudi μιλά λες και η Nova πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι και άρα σωστά εφαρμόζει τον καπιταλισμό, θα του έλεγα ότι σε μεγάλο ποσοστό της χώρας, η κυρία αυτή όταν τα κρίσιμα ματς τα δείχνει η ΕΡΤ όλως παραδόξως το σήμα χειροτερεύει και σε ακραίες περιπτώσεις είναι σχεδόν μη ορατό.

Τις πρώτες φορές που το άκουσα το θεώρησα αισχρή προπαγάνδα κλπ. Όταν όμως το είδα με τα μάτια μου στη δυτική Μακεδονία, και στην ορεινή Θεσσαλία, τότε άρχισα να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι μόνο θεωρία συνομωσίας το παραπάνω, καθώς σε περιοχές όπου οι πομποί της ΕΡΤ είναι σε κοινά πάρκα με τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι δεύτεροι έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν το σήμα της πρώτης στην εκπομπή και στην τελική λήψη στα σπίτια. Και ως του θαύματος, οι μετρήσεις δείχνουν παρεμβολές. !!!!

Τυχαία, έτσι δεν είναι;;

υστ. σε κάποιες περιπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές υπάρχουν αντίστοιχα παράπονα και για το σήμα του MEGA, ειδικά εκεί που έτσι κι αλλιώς είναι προβληματική η λήψη και πάλι στις ώρες των ματς, αλλά δεν έτυχε να το διαπιστώσω προσωπικά, άρα δεν υφίσταται.

Επειδή με τον αδερφό μου διατηρούμε καφέ στην επαρχία, (παρόλο του ότι προσωπικά εχω και άλλη δουλειά) θα συμφωνήσω...

5 τραπέζια σε "καλούς" αγώνες είναι "τζαμπατζήδες"...Τί να τους πείς φύγετε?
Σου έλεγαν δεν θα πάρω κάτι... :(

Βέβαια το ταμείο γινόταν και με το παραπάνω, επαναλαμβάνω σε "καλούς" αγώνες..
Σε άλλους όμως, τζίφος...

Κάποτε, όταν ήμουν μικρός και ήθελα να πάω σε "club ή αλλιώς ντίσκο εκείνη την εποχή", έπαιρνα τηλέφωνο για κράτηση. Με τη κράτηση για τραπέζι, εννοείτο ότι θα υπήρχε πάνω στο τραπέζι ένα μπουκάλι (πες το ουίσκυ), αναγκαστικά. Υποθέτω το ίδιο ισχύει και σήμερα στα ανάλογα μέρη.
Λέω, δεν θα μπορούσε ο κάθε ιδιοκτήτης cafe, να εφαρμόσει κάτι παρόμοιο σήμερα? Γιατί δηλαδή να έρχεται ο άλλος απλώς να δει τον αγώνα χωρίς να αφήσει τίποτα? Μπ@νιστήρι ήρθε να κάνει?
Νομίζω ότι άν μπορούσατε οι ιδιοκτήτες cafe της περιοχής να συνεννοηθείτε, θα μπορούσατε να το επιβάλετε. Μην τους πεις "φύγετε", πες τους το τραπέζι είναι "κρατημένο" και άστους όρθιους.

Σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν είναι απίθανο.

Και να το προχωρήσουμε;

Είναι τυχαίο που ο μέχρι πριν λίγες μέρες Διευθύνων Σύμβουλος της NetMed έγινε νέος πρόεδρος της ΕΡΤ;

δεν έχω καμιά σχέση με τη Nova κι ούτε ασχολούμε προσωπικά με το ποδόσφαιρο, τα δορυφορικά κλπ. (μπορεί να το βεβαιώσει κι ο Αλέξης αυτό). Ασχολούμε όμως με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως ερευνητής.

από την άλλη επειδή ο κύριος malakudi μιλά λες και η Nova πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι και άρα σωστά εφαρμόζει τον καπιταλισμό, θα του έλεγα ότι σε μεγάλο ποσοστό της χώρας, η κυρία αυτή όταν τα κρίσιμα ματς τα δείχνει η ΕΡΤ όλως παραδόξως το σήμα χειροτερεύει και σε ακραίες περιπτώσεις είναι σχεδόν μη ορατό.

Τις πρώτες φορές που το άκουσα το θεώρησα αισχρή προπαγάνδα κλπ. Όταν όμως το είδα με τα μάτια μου στη δυτική Μακεδονία, και στην ορεινή Θεσσαλία, τότε άρχισα να πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι μόνο θεωρία συνομωσίας το παραπάνω, καθώς σε περιοχές όπου οι πομποί της ΕΡΤ είναι σε κοινά πάρκα με τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι δεύτεροι έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν το σήμα της πρώτης στην εκπομπή και στην τελική λήψη στα σπίτια. Και ως του θαύματος, οι μετρήσεις δείχνουν παρεμβολές. !!!!

Τυχαία, έτσι δεν είναι;;

υστ. σε κάποιες περιπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές υπάρχουν αντίστοιχα παράπονα και για το σήμα του MEGA, ειδικά εκεί που έτσι κι αλλιώς είναι προβληματική η λήψη και πάλι στις ώρες των ματς, αλλά δεν έτυχε να το διαπιστώσω προσωπικά, άρα δεν υφίσταται.

Σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν είναι απίθανο.

Και να το προχωρήσουμε;

Είναι τυχαίο που ο μέχρι πριν λίγες μέρες Διευθύνων Σύμβουλος της NetMed έγινε νέος πρόεδρος της ΕΡΤ;

Τυχαία, έτσι δεν είναι;;

"Παρεμβολές" δε νομίζω να κάνει. Άλλωστε είναι παράνομο. Αλλά αν οι συγκεκριμένοι αναμεταδότες τροφοδοτούνται από Νόβα, δεν είναι απίθανο να πέφτει το bitrate. Πολλές φορές έχω δει πιξελιάσματα τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα 3 κρατικά που εκπέμπονται από Νόβα. Ειδικά όταν έχουμε αγώνες, που είναι πραγματικά απαιτητικοί σε bandwidth, δεν είναι απίθανο η στατιστική πολυπλεξία να ευνοεί το novasports και να ρίχνει τα κρατικά/ιδιωτικά. Πάντως όπου τα κρατικά/ιδιωτικά κανάλια εξαρτώνται από την τροφοδοσία της Nova, η εικόνα είναι πολύ χειρότερη αν φτάνει εκεί το σήμα από επίγειους αναμεταδότες.

Κάποτε, όταν ήμουν μικρός και ήθελα να πάω σε "club ή αλλιώς ντίσκο εκείνη την εποχή", έπαιρνα τηλέφωνο για κράτηση. Με τη κράτηση για τραπέζι, εννοείτο ότι θα υπήρχε πάνω στο τραπέζι ένα μπουκάλι (πες το ουίσκυ), αναγκαστικά. Υποθέτω το ίδιο ισχύει και σήμερα στα ανάλογα μέρη.
Λέω, δεν θα μπορούσε ο κάθε ιδιοκτήτης cafe, να εφαρμόσει κάτι παρόμοιο σήμερα? Γιατί δηλαδή να έρχεται ο άλλος απλώς να δει τον αγώνα χωρίς να αφήσει τίποτα? Μπ@νιστήρι ήρθε να κάνει?
Νομίζω ότι άν μπορούσατε οι ιδιοκτήτες cafe της περιοχής να συνεννοηθείτε, θα μπορούσατε να το επιβάλετε. Μην τους πεις "φύγετε", πες τους το τραπέζι είναι "κρατημένο" και άστους όρθιους.

Μήπως θα έπρεπε να βάλουν και μπράβους στη πόρτα του καφενείου να διώχνουν τους τζαμπατζήδες και να κυκλοφορούν λουλουδούδες για όταν θα μπαίνει γκολ, γενικά να αλλάξει ύφος το μαγαζάκι ώστε ο τζίρος να είναι σε επίπεδα που θα κάνουν το κόστος της nova αμελητέο;

Δεν έχω πολύ μεγάλο διάστημα που παρακολουθώ και συμμετέχω στο φόρουμ. Αφορμή κάποια τεχνικά θέματα, αλλά λύσεις θα μπορούσα να βρω και αλλού στο ίντερνετ. Έμεινα εδώ επειδή εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο των συζητήσεων, άρα και των μελών, συμπέρανα.
Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός, αντιμετωπίζω απόψεις-τρόπους σκέψης που με κάνουν να νιώθω το αντίθετο. Δικαίωμα του καθένα η άποψή του, αλλά τουλάχιστον να υπήρχαν τα όρια της κοινής λογικής... :antlers: Και να μην ξεχνάμε ότι οι τεχνολογίες, το audio video, το hifi κ.λ.π υπάρχουν για να βελτιώνουν και ομορφαίνουν τη ζωή των ανθρώπων... όχι να την καταδυναστεύουν και να τους εκμεταλεύονται αποδοτικότερα...

Last edited:

Μήπως θα έπρεπε να βάλουν και μπράβους στη πόρτα του καφενείου να διώχνουν τους τζαμπατζήδες και να κυκλοφορούν λουλουδούδες για όταν θα μπαίνει γκολ, γενικά να αλλάξει ύφος το μαγαζάκι ώστε ο τζίρος να είναι σε επίπεδα που θα κάνουν το κόστος της nova αμελητέο;

Δεν έχω πολύ μεγάλο διάστημα που παρακολουθώ και συμμετέχω στο φόρουμ. Αφορμή κάποια τεχνικά θέματα, αλλά λύσεις θα μπορούσα να βρω και αλλού στο ίντερνετ. Έμεινα εδώ επειδή εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο των συζητήσεων, άρα και των μελών, συμπέρανα.
Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός, αντιμετωπίζω απόψεις-τρόπους σκέψης που με κάνουν να νιώθω το αντίθετο. Δικαίωμα του καθένα η άποψή του, αλλά τουλάχιστον να υπήρχαν τα όρια της κοινής λογικής... :antlers: Και να μην ξεχνάμε ότι οι τεχνολογίες, το audio video, το hifi κ.λ.π υπάρχουν για να βελτιώνουν και ομορφαίνουν τη ζωή των ανθρώπων... όχι να την καταδυναστεύουν και να τους εκμεταλεύονται αποδοτικότερα...

Για να σου απαντήσω:
If you work for a living...
...why do you kill your self working ?

Διαφωνώ κάθετα με την ιδέα του "τζαμπα view". Ο άνθρωπος έχει βάλει nova για να προσελκύσει πελατεία και δεν χρειάζεται να κρύβεται, ούτε να έχει ανάγκη κανένα.
Δύο διπλανά cafe, το ένα με nova, το άλλο με ΕΡΤ:
Σε ποιό θα μπείτε όταν παίζει παιχνίδι που σας ενδιαφέρει?
Δύο διπλανά ξενοδοχεία, το ένα με πισίνα, το άλλο όχι:
Περιμένετε τις ίδιες τιμές?
Και στις δύο περιπτώσεις, αυτό λέγεται "ανταγωνισμός", όσο και άν αυτή η λέξη ακούγεται παράνομη (κι άγνωστη) στ' αυτιά μερικών.
Όμως, πίσω απ' αυτά, υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που έχει επενδύσει για να προσφέρει υπηρεσίες, απ' τις οποίες φυσικά, περιμένει να αποσβέσει την επένδυσή του και γιατί όχι, να μεγαλώσει την επιχείρησή του.
Όσοι θέλετε, μπείτε. Οι άλλοι,... sorry

Η δική σου πάντως συνεισφορά στο συγκεκριμένο θέμα (δε μπήκα στο κόπο να δω τι είναι τα υπόλοιπα από τα 189 σου post) είναι μηδενική. Πέρα από την ειρωνεία (βλέπε "Η nova είναι φίλη μας και θέλει το καλό μας!") και τις γενικολογίες περί τεχνολογιών, έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις στο θέμα; Εσύ εκτιμάς πως η επαγγελματική συνδρομή της nova είναι ακριβή; Θα έπρεπε να είναι φτηνότερη; Θα έπρεπε να είναι τσάμπα; Θα έπρεπε να χρεώνεται όχι με τα τραπέζια όπως τώρα αλλά με γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια; Και πως θα γίνει αυτό μιας και οι νόμοι περί παροχής υπηρεσιών το απαγορεύουν αυστηρά;

Να ειρωνευόμαστε είναι εύκολο, να έχουμε θέση και άποψη είναι το δύσκολο ...

Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό.
H Nova είναι συνδρομιτική τηλεόραση , δηλαδή είδος πολυτελείας.
Οι έχοντες και οι κατέχοντες δεν έχουν πρόβλημα , οι άλλοι όμως..... :frown:

Έτσι όπως το πάτε θα πρέπει να ανοίξουν σε όλα τα forums διάφορα θέματα όπως πχ "...στη περιοχή μου οι πόρνες πολυτελείας πέρνουν 85 ευρώ το μισάωρο , ....καθαρή κλεψιά .... δεν φτάνουν τα λεφτά μας , ...και άλλα τέτοια !!!" :rolleyes:

Για τον φτωχό τα 50 και 100 είναι πολλά , για τον πλούσιο τίποτα ! :cool:

Έτσι όπως το πάτε θα πρέπει να ανοίξουν σε όλα τα forums διάφορα θέματα όπως πχ "...στη περιοχή μου οι πόρνες πολυτελείας πέρνουν 85 ευρώ το μισάωρο , ....καθαρή κλεψιά .... δεν φτάνουν τα λεφτά μας , ...και άλλα τέτοια !!!"

Ας πάνε σε άλλη περιοχή... (humor)

Να συνεχίζουμε την αντιπαράθεση δεν έχει νόημα.
Ειδικά όταν υπάρχουν δυο δρόμοι στην συζήτηση:
1. Η άποψή σου είναι η σωστή
2. Η άποψή σου είναι πάντα η σωστή
η πρώτη πρόταση που έγραψε ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα (ο οποίος είχε τη σοφία να αποσυρθεί νωρίς από τη συζήτηση):

"εν μέσω οικονομικής κρίσης αποφάσισε να κάνει αύξηση 35-37% στα επαγγελματικά συμβόλαια της"

από τη στιγμή που αποδέχεται κανείς το 35% αύξηση τιμής σαν λογικό μέγεθος, όλα τα υπόλοιπα, επιχειρηματολογία & σοφιστείες περί "ελεύθερης αγοράς", "σε όποιον αρέσει", "reserve στα καφενεία του χωριού" κ.λ.π περιττεύουν. Ο μαυραγοριτισμός ΔΕΝ είναι το νόημα του Καπιταλισμού, της ελεύθερης αγοράς κ.λ.π και δεν συμβαίνουν αυτά σε πολιτισμένες και δημοκρατικές χώρες ΕΕ και ΗΠΑ. Συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές δικτατοριούλες, όπου η διαφθορά έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που να το επιτρέπει. Επίκαιρο παράδειγμα οι τιμές τροφίμων πριν ακόμη την καταστροφή στην Αϊτή. Στην χώρα μας δεν υπάρχει ακόμη αντίστοιχη επικράτηση σε όλους τους τομείς, αλλά υπάρχουν τρανταχτές περιπτώσεις όπως η αγαπημένη σας εταιρία NOVA ή ο πΟΤΕ λίγα χρόνια πριν, όταν είχε μοναχός του μαχαίρι και καρπούζι.
Αυτή είναι η δική μου άποψη που συνεισφέρω στη παρούσα συζήτηση και αποσύρομαι "νικημένος" και πτοημένος από την αντιπαράθεση μιας δεν στηρίζω κανένα προσωπικό οικονομικό συμφέρον αντίθετα από ότι κάποιοι άλλοι και δεν έχω ούτε επιθυμώ την ίδια ικανότητα σε σοφιστείες όπως άλλοι συνομιλητές.

Να συνεχίζουμε την αντιπαράθεση δεν έχει νόημα.
Ειδικά όταν υπάρχουν δυο δρόμοι στην συζήτηση:
1. Η άποψή σου είναι η σωστή
2. Η άποψή σου είναι πάντα η σωστή
η πρώτη πρόταση που έγραψε ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα (ο οποίος είχε τη σοφία να αποσυρθεί νωρίς από τη συζήτηση):

"εν μέσω οικονομικής κρίσης αποφάσισε να κάνει αύξηση 35-37% στα επαγγελματικά συμβόλαια της"

από τη στιγμή που αποδέχεται κανείς το 35% αύξηση τιμής σαν λογικό μέγεθος, όλα τα υπόλοιπα, επιχειρηματολογία & σοφιστείες περί "ελεύθερης αγοράς", "σε όποιον αρέσει", "reserve στα καφενεία του χωριού" κ.λ.π περιττεύουν. Ο μαυραγοριτισμός ΔΕΝ είναι το νόημα του Καπιταλισμού, της ελεύθερης αγοράς κ.λ.π και δεν συμβαίνουν αυτά σε πολιτισμένες και δημοκρατικές χώρες ΕΕ και ΗΠΑ. Συμβαίνουν σε τριτοκοσμικές δικτατοριούλες, όπου η διαφθορά έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που να το επιτρέπει. Επίκαιρο παράδειγμα οι τιμές τροφίμων πριν ακόμη την καταστροφή στην Αϊτή. Στην χώρα μας δεν υπάρχει ακόμη αντίστοιχη επικράτηση σε όλους τους τομείς, αλλά υπάρχουν τρανταχτές περιπτώσεις όπως η αγαπημένη σας εταιρία NOVA ή ο πΟΤΕ λίγα χρόνια πριν, όταν είχε μοναχός του μαχαίρι και καρπούζι.
Αυτή είναι η δική μου άποψη που συνεισφέρω στη παρούσα συζήτηση και αποσύρομαι "νικημένος" και πτοημένος από την αντιπαράθεση μιας δεν στηρίζω κανένα προσωπικό οικονομικό συμφέρον αντίθετα από ότι κάποιοι άλλοι και δεν έχω ούτε επιθυμώ την ίδια ικανότητα σε σοφιστείες όπως άλλοι συνομιλητές.

Και πάλι τίποτα ουσιαστικό, πέρα από κομμουνιστικά κλισέ περί μπανανιών, κτλ κτλ κτλ. Τι σχέση έχει τώρα η Αϊτή με το θέμα μας. Πες μας και για τους κακούς ιμπεριαλιστές που κλέβουν τις φτωχές χώρες, πες μας και για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Λες και ακούω την Παπαρήγα την καλή ...

35% αύξηση σε ένα καταναλωτικό αγαθό είναι κλεψιά. 35% αύξηση σε μία επαγγελματική υπηρεσία που την αγοράζει ένας επιχειρηματίας για να αυξήσει το κέρδος του, δεν είναι κλεψιά. Οι επαγγελματικές συνδρομές ήταν φτηνές και δικαίως αυξάνονται, και μακάρι να αυξηθούν πολύ περισσότερο, γιατί οι έξυπνοι επιχειρηματίες βγάζουν χιλιάδες ευρώ με σωστά στημένες επιχειρήσεις (σπορτ καφέ κτλ). Μακάρι να αυξηθούν κι άλλο ώστε να υπάρχει και το περιθώριο μειώσεων στις απλές συνδρομές (του "λαού"). Επίσης, το 35% κρύβει την πραγματική αύξηση στα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης, που είναι 25 ευρώ. Αν επιχειρηματίας προβληματίζεται για 25 ευρώ, αν δεν κερδίζει από τη συνδρομή στη Νόβα, ας την κόψει. Τι πιο τίμιο;