Ένα νέο καρτέλ γεννήθηκε...

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,633
Βέροια
Πιο άλλο το νέο καρτελ των καυσοξυλάδων που άρχισε να λυμαίνεται το εναπομείνον πενιχρό εισόδημα του κόσμου.
Οι τιμές πήραν την ανιούσα χωρίς λόγο ενώ οι ηλίθιοι των καναλιών δείχνουν χαρούμενοι γι' αυτό σιγοντάροντας την κατάσταση! (SKY χθες πρωί με τον "Τρότσκι"...)
Το κράτος φυσικά απών, κανένας αγορανομικός έλεγχος (βάρος, ποσοστό υγρασίας, προέλευση, παραστατικά).

Έτσι δεν τηρείται κανένας κανόνας, καμία προδιαγραφή στα προίόντα, ενώ η φοροδιαφυγή οργιάζει.
Οι περισσότερες νταλικες βουλγάρικες ξεφορτώνουν νύχτα... ξύλα φουλ στην υγρασία ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις κατ' οίκον διανομές.

Σε άλλες χώρες απαγορεύεται να πουληθεί φετινό ξύλο, ενώ ελέγχεται η υγρασία τους αποτελεσματικά.
Διότι το υγρό ξύλο έχει βάρος, δεν καίγεται, ενώ εκλύει και αυξημένους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Φυσικά από αυτό το ατελείωτο ελληνικό μπουρδέλλο δεν μπορεί κάποιος πλέον να περιμένει τίποτα...

είδα μία τέτοια νταλίκα χθες στην παραλιακή με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, πιθανών πήγαινε για Βάρης-Κορωπίου.

Συγνωμη μιλας για υγρασια.
εγω θα σου πω για βαρος.
ζυγιζουν δηλαδη πολλοι μπροστα σου?
γενικως ζυγιζει κανεις?
συνηθως παραγγελνεις ενα τονο και σου φερνουν ...ενα τονο.
γεφυροπλαστγγες υπαρχουν αλλα σου λενε τωρα εχω δουλεια, πανε σπιτι και θα στα φερω
Εδω πουλανε ετοιμα τσουβαλακια στο περιπου.
υποτιθεται εχουν 40 κιλα...

παιδιά γίνεται χαμός.

Πελάτες-γνωστοί μου άσχετοι με το άθλημα έχουν γίνει ειδήμονες του ξύλου (μπρικέτας κλπ κλπ).

Όλοι πέφτουν με τα μούτρα στη μόδα.

Υπάρχουν και κάποιοι που είναι σωστοί βέβαια (και μάλλον κάνανε αυτή τη δουλειά πριν τη...μόδα).

Απάντηση: Re: Ένα νέο καρτέλ γεννήθηκε...

Συγνωμη μιλας για υγρασια.
εγω θα σου πω για βαρος.
ζυγιζουν δηλαδη πολλοι μπροστα σου?
γενικως ζυγιζει κανεις?
συνηθως παραγγελνεις ενα τονο και σου φερνουν ...ενα τονο.
γεφυροπλαστγγες υπαρχουν αλλα σου λενε τωρα εχω δουλεια, πανε σπιτι και θα στα φερω
Εδω πουλανε ετοιμα τσουβαλακια στο περιπου.
υποτιθεται εχουν 40 κιλα...

Έτσι.
Δρούνε τελείως ανεξέλεγκτα.
Ότι ναναι.
Συν ότι μερικοί γίναναι και αλλαζόνες και ξαφνικά από μαντραδες... το παίζουνε μεγαλέμποροι...

Πήρα πριν 20 μέρες καλά ξύλα ξερά 5τ προς 100ε/τ.
Εψές ξαναπήγα (γιατί μάζεψα χαρτί...) για άλλους 8τ.
Μου λέει 120 για τα ίδια ξύλα!
Και καλά ανέβηκαν.
Μα μάνα μου του λέω εσύ αυτά είχες και πριν 20 μέρες (μεγάλη μάντρα με απόθεμα 20Κτ!)
Ναι αλλά ανέβηκαν ξαναλέει...
Ναι αλλά και γω άντε γεια και μπαίνω στο αμάξι.
Εκεί έσπασε...

Πήραν τα μυαλά σας αέρα του λέω από τις παπαριές που ακούτε στα κανάλια.
Θα βάλει όλος ο κόσμος με τις μαλακίες που κάνετε, αρκουδίσια και Α/Θ και θα τα βάλετε μετά τα ξύλα εκεί που ξέρετε...
Με σύγχυσε μεσημεριάτικα ο μπαγλαμάς.

pknn1076l.jpg

καλά το πάμε ..

Μπα δεν προβλέπετε να χουμε ,,

μιλάω για την μυρωδία ,,

εδω έχει διμιουργηθεί ένα στενό αστικό μπλόγκ απο κατοικίες πολυκατοικίες , με στάνταρ εξοπλισμό το τζάκι ..

πανύγηρη με 300 ψησταρίες στου προφήτη Ηλία ένα πράγμα ..

χωρίς μπύρες και γουρούνι ...

μόνο την μπίχλα ,,,

Στο τελος να δειτε θα τα απαγορευσουν τα τζακια και την καυση ξυλων για περιβαλλοντολογικους λογους.

Τεράστιες απατεωνιές με τους καυσοξυλάδες. Ο κλέψας του κλέψαντος με μεγαλύτερο θύμα τον καταναλωτή.
Από τις υγρασίες μέχρι τις πειραγμένες πλάστιγγες μέχρι ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Από μεγάλη έρευνα που έκανα βρήκα μόνο έναν στην Θεσσαλονίκη που πουλούσε με το κυβικό και όχι με τον τόνο . Όλοι οι άλλοι απόφευγαν την συζήτηση όταν τους έλεγες για το πόση υγρασία έχουν και αν γίνετε να τα ζυγίσεις αλλού.

Για να ξέρεις άμα σου τη βγεί κανείς "έμπορας" πάντα η ξυλεία χονδρικά αγοράζεται με το κυβικό.
Πάντα!
Είτε είναι οικοδομική είτε για καύση.
Τα εδώ τζιμάνια δηλαδής αγοράζουν με το κυβικό και πουλάνε με το βάρος...

Αυτός που βρήκες (εξαρτάται και από την τιμή) είναι ένας στους 1000.
Πίστεύω κάποια στιγκή οι κανόνες... να ισχύσουν και εδώ...

Και παρόλη τη σύγχυση ο φετεινός ξυλάς (ο περσισυνός γειώθηκε...) είναι μέσα στο κλέψιμο που κάνει..., πολύ πιο τίμιος από τον περισυνό...
Στο ντάνιασμα όλα φαίνονται αν ο χώρος είναι οριοθετημένος....
Τουλάχιστον 20% περισσότερο χώρο κατέλαβε το ίδιο βάρος... από πέρισυ.

Εχουν παλέτες-κουτιά κυβισμένα.....δεν τους ενδιαφέρει να τα βρέχουν έτσι.

Αν κάποιος πάντως, έχει υπόψην του κάποιον σχετικά αξιόπιστο έμπορο στην Αθήνα και μπορεί να τον συστήσει από προσωπική πείρα, θα το εκτιμούσα. Αν τον διευκολύνει, ας στείλει πμ.