Ένα Προβληματικό Σύστημα!

αν κατάλαβα καλά
πηρες εναν κινέζο ενισχυτή καλόν γιά εσένα.... και το πρώτο που έκανες ήταν να του βγάλεις τα μάτια χωρίς να μας γράφεις τον λόγο
εάν δεν ηταν καλός ας μην τον αγόραζες
Δυστυχώς φίλε ο φθηνός κινέζος ενισχυτής δεν θα γίνει ακριβός κινέζος οτι και να του αλλάξεις
ξαναφέρε τον ενισχυτή στην παλιά του μορφή πρίν την αναβάθμιση και βλέπουμε

Με το μαλακό, Σταύρο!..

Ο φίλος ΤΝΤ θέλει βοήθεια από πιο έμπειρα μέλη, όχι να τον πελαγώσουμε ακόμη περισσότερο..

Τα καλώδια που έχω τώρα, δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο....http://blue.bandridge.nl/products/a...kerflex_2_5mm_speaker_cable_grey/general.html

Έχω όμως αγοράσει ένα supra ply 3.4s, το οποίο με το όλο τρέξιμο με τις λυχνίες κλπ δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω, γιατί θέλει και κάποιες μοντιφιές...

Μακάρι να αλλάξει κάτι...όταν το βάλω θα ποστάρω πάλι.

Απο κει και πέρα, υπάρχει πιθανότητα, καθαρά ο ενισχυτής και μόνο, (ούτε ηχεία, ούτε καλώδια, ούτε σύνοδα..τίποτα) να αναπαράγει κάποιες συχνότητες με παραμόρφωση και σε κάποιες άλλες να παίζει άψογα?

Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?

Μα επιτέλους, πάρε κάποιο έμπειρο εκεί πέρα να σε βοηθήσει!
Αφού η κατάσταση εκεί είναι, όπως λες, τρελλοκομείο, θα χρειαστείς και τον κατάλληλο γιατρό...

Παρ' όλ' αυτά θα κάνω το μέντιουμ και θα πω:
Ο ενισχυτής είναι ένοχος!:grandpa:

Παντως το κομματι απο 9-24 ειναι απο μονο του τινγκα στην παραμορφωση....

Re: Απάντηση: Ένα Προβληματικό Σύστημα!

Απο κει και πέρα, υπάρχει πιθανότητα, καθαρά ο ενισχυτής και μόνο, (ούτε ηχεία, ούτε καλώδια, ούτε σύνοδα..τίποτα) να αναπαράγει κάποιες συχνότητες με παραμόρφωση και σε κάποιες άλλες να παίζει άψογα?

Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο?

Βεβαίως...Αλλά για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναλάβει
τεχνικός..Πρίν όμως από αυτό, για να είσαι βέβαιος ότι φταίει ο ενισχυτής θα πρέπει να
σιγουρευτείς ότι τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος είναι άψογα λειτουργικά..

Απάντηση: Re: Ένα Προβληματικό Σύστημα!

αν κατάλαβα καλά
πηρες εναν κινέζο ενισχυτή καλόν γιά εσένα.... και το πρώτο που έκανες ήταν να του βγάλεις τα μάτια χωρίς να μας γράφεις τον λόγο
εάν δεν ηταν καλός ας μην τον αγόραζες
Δυστυχώς φίλε ο φθηνός κινέζος ενισχυτής δεν θα γίνει ακριβός κινέζος οτι και να του αλλάξεις
ξαναφέρε τον ενισχυτή στην παλιά του μορφή πρίν την αναβάθμιση και βλέπουμε

Νο problem, δεν είμαι καθόλου παρεξηγησιάρης...Οπότε.

Για τον ενισχυτή δεν έδωσα μια περιουσία...αλλά τον αγόρασα από γνωστό, μεταχειρισμένο αφού τον άκουσα ήδη.
Ήταν η πρώτη μου επαφή με λυχνίες ακόμα και οπτικά....μου άρεσε, δεν ήταν ακριβός και τον πήρα.
Είναι αυτό που λέμε ότι μερικοί, πρώτη φορά που θα οδηγήσουν προτιμούν να πάρουν μεταχειρισμένο και μόλις πάρουν τον αέρα μετά κοιτάζουν τα σπορ αμάξια...
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησα και εγώ...σύμφωνα με τα οικονομικά μας πάντα.
Δυστυχώς παρατηρώ ότι διάλεξα ένα τόσο όμορφο χόμπι, την χειρότερη εποχή.
Επίσης, τον ίδιο ενισχυτή, έτυχε και τον άκουσα με τις αναβαθμίσεις που του έκανα και εγώ και ήταν πιο αναλυτικός με πολύ καλύτερο έλεγχο. Γι αυτό και προχώρησα.
Γενικώς παιδιά...μια γνώμη από πολύ εμπειρότερους ζήτησα και μάλιστα σε θέμα ανάλυσης κομματιών...όπου και πρωτοπόσταρα...δεν είχα σκοπό να ανοίξω ολόκληρο θέμα.
Ο καθένας προσπαθεί να πάρει ότι καλύτερο μπορεί μέχρι εκεί που μπορεί....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένα Προβληματικό Σύστημα!

Βεβαίως...Αλλά για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναλάβει
τεχνικός..Πρίν όμως από αυτό, για να είσαι βέβαιος ότι φταίει ο ενισχυτής θα πρέπει να
σιγουρευτείς ότι τα υπόλοιπα κομμάτια του συστήματος είναι άψογα λειτουργικά..

Με ένα μαραντζ δικάναλο που έχω, 15ετίας βέβαια...όλα παίζουν μια χαρά...με τον συγκεκριμένο...ψάχνομαι.
Μάλλον θα τον ξαναπάω να τον κοιτάξουν...αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος τι να πω...
Αν του πω ότι κάποια κομμάτια τα παίζει καλά...και κάποια όχι...θα με κοιτάει με απορία...

Φίλε T_N_T
Επειδή βλέπω ότι η πείρα που έχεις είναι λίγη. Και νοιώθω ότι ανησυχείς πολύ.

Πάρε μαζί σου κάποιο έμπειρο άτομο επί τόπου να δει το πρόβλημα. Άς μην είναι και τεχνικός. Αρκεί να είναι έμπειρος. Θα μπορεί να σε καθοδηγήσει κατάλληλα.

Όσα αναφέρεις δείχνουν κάποιο πρόβλημα στον ενισχυτή (στις λάμπες ίσως). Όμως για να είναι κανένας απολύτως σίγουρος θα πρέπει να έλθει από κοντά.

Γι' αυτό πάρε κάποιον μαζί σου κι' αν χρειαστεί μετά, πήγαινε σε τεχνικό.
Στο λέω με όλη μου την καλή διάθεση, για να μη βασανίζεσαι.

Κι' έπειτα εδώ είμαστε πάλι! :smile:

Sonus...μακάρι να είναι οι λάμπες, έστω και αν θεωρηθώ γκαντέμης και στα 2 ζευγάρια που δοκίμασα.
Μέχρι στιγμής, όποιος άκουσε το σύστημά μου, απλά κατέληξε στην ίδια απορία με την δική μου...και στο τέλος μείναμε στα "μήπως"...
Παρόλο αυτά, περιμένω έναν φίλο που ελπίζω να ρίξει φως στην υπόθεση.
Σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου όπως και τους υπόλοιπους φίλους.
Νεώτερα μετά την "νεκροψία":drummer:

Re: Απάντηση: Re: Ένα Προβληματικό Σύστημα!

Νο problem, δεν είμαι καθόλου παρεξηγησιάρης...Οπότε.

Για τον ενισχυτή δεν έδωσα μια περιουσία...αλλά τον αγόρασα από γνωστό, μεταχειρισμένο αφού τον άκουσα ήδη.
Ήταν η πρώτη μου επαφή με λυχνίες ακόμα και οπτικά....μου άρεσε, δεν ήταν ακριβός και τον πήρα.
Είναι αυτό που λέμε ότι μερικοί, πρώτη φορά που θα οδηγήσουν προτιμούν να πάρουν μεταχειρισμένο και μόλις πάρουν τον αέρα μετά κοιτάζουν τα σπορ αμάξια...
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησα και εγώ...σύμφωνα με τα οικονομικά μας πάντα.
Δυστυχώς παρατηρώ ότι διάλεξα ένα τόσο όμορφο χόμπι, την χειρότερη εποχή.
Επίσης, τον ίδιο ενισχυτή, έτυχε και τον άκουσα με τις αναβαθμίσεις που του έκανα και εγώ και ήταν πιο αναλυτικός με πολύ καλύτερο έλεγχο. Γι αυτό και προχώρησα.
Γενικώς παιδιά...μια γνώμη από πολύ εμπειρότερους ζήτησα και μάλιστα σε θέμα ανάλυσης κομματιών...όπου και πρωτοπόσταρα...δεν είχα σκοπό να ανοίξω ολόκληρο θέμα.
Ο καθένας προσπαθεί να πάρει ότι καλύτερο μπορεί μέχρι εκεί που μπορεί....
Βρέ φιλαράκο
δεν είμαι αντίθετος σε οτι γράφεις
και εγω εχω κάνει να ιδια λάθη με εσένα
αλλά μιάς και στο προηγούμενο ποστ ημουν επιθετικός μαζί σου σου ζητώ δημόσια συγνώμη

θα ηθελα ομως να μου απαντήσεις εάν με τον προηγουμενο ενισχυτή
είχες κάποιο πρόβλημα
στο σύστημά σου

saitis, καλημέρα.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσεις συγνώμη...ξέρω ότι ο γραπτός λόγος κάποιες φορές παρερμηνεύεται κιόλας.

Όταν λες προηγούμενο ενισχυτή....εννοείς πριν τον πειράξω?

Εμένα αυτό που έγραψες: "ιδιοκατασκευής υπεραναλυτικά ηχεία ειδικά για λαμπάτους ενισχυτές" με ανησυχεί πολύ.

Έχεις πάρει έναν ενισχυτή (κινέζικος ή όχι δε παίζει ρόλο) τον οποίο κάποιος αναβάθμισε και τον έχεις συνδέσει με ηχεία ιδιοκατασκευής.

Όπως καταλαβαίνεις περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να πάει κάτι στραβά από το να μην πάει.

Αν ήταν κάποιες στάνταρ μάρκες που ίσως και κάποιοι απο εμάς να είχαμε χρησιμοποιήσει θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Παρόλα αυτά, αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή αυτόν με άλλα ηχεία και τα ηχεία σου με άλλον ενισχυτή.

Έτσι θα αρχίσει να βγαίνει κάποια άκρη.

Εμένα αυτό που έγραψες: "ιδιοκατασκευής υπεραναλυτικά ηχεία ειδικά για λαμπάτους ενισχυτές" με ανησυχεί πολύ.

Έχεις πάρει έναν ενισχυτή (κινέζικος ή όχι δε παίζει ρόλο) τον οποίο κάποιος αναβάθμισε και τον έχεις συνδέσει με ηχεία ιδιοκατασκευής.

Όπως καταλαβαίνεις περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να πάει κάτι στραβά από το να μην πάει.

Αν ήταν κάποιες στάνταρ μάρκες που ίσως και κάποιοι απο εμάς να είχαμε χρησιμοποιήσει θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Παρόλα αυτά, αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή αυτόν με άλλα ηχεία και τα ηχεία σου με άλλον ενισχυτή.

Έτσι θα αρχίσει να βγαίνει κάποια άκρη.

Καλημέρα. Τα ηχεία που αναφέρω, δεν είναι τυχαία...είχαν γίνει και παρουσιάση και σε hi end show. Βέβαια αυτό μπορεί να μην λεει τίποτα από μόνο του...αλλά όντως, τα έχω ακούσει και με άλλους ενισχυτές και έπαιξαν τέλεια.
Όταν αναφέρω ειδικά για λαμπάτους ενισχυτές, αφορά αποκλειστικά την ευαισθησία τους, 90db (πραγματικά) και ωμική αντίσταση που δεν πέφτει κάτω από 7,5 ωμ.
Δηλαδή αν ένας ενισχυτής έχει να πει κάτι, πιστεύω ότι τα ηχεία αυτά του δίνουν την ευκαιρία να παίξει όπως μπορεί.
Παρόλο αυτά, σήμερα ήδη θα πάω τον ενισχυτή για έλεγχο και μέτρηση καθώς και σύνδεση με άλλα ηχεία ώστε να μου φύγουν και εμένα όποιες αμφιβολίες...
Θα επανέλθω με αποτελέσματα...

Ο ενισχυτης μου βρωμαει. Κατι δεν εχει γινει σωστα. Μαλλον εχει παει περιπατο το bias και οι λαμπες δουλευουν οπου να ναι ή αλλαχτηκε κατι κατα την αναβαθμιση που δεν επρεπε.

Αυτό με το bias, το είχα σκεφθεί και γω αλλά ως προς το αν παραμένει σταθερό μετά την ρύθμισή του. Με τις αλλαγές στις λυχνίες δεν μπόρεσα να σχηματίσω σταθερή άποψη πάνω σ αυτό γιατί οι όποιες αυξομειώσεις φαντάζομαι είχαν άμεση σχέση μ αυτό.
Η αλλαγή υλικών αφορούσε κυρίως σε ποτενσιόμετρο, μεγαλύτερους πυκνωτές και ενίσχυση τροφοδοτικού (ποιοτικότερα διοδάκια). Σήμερα θα ελεγχθούν και οι πυκνωτές εκ νέου μήπως κάποιος προέκυψε ελαττωματικός..
Επίσης θα δοκιμάσω και για 3η φορά άλλες λάμπες

Nίκο δύο τρόποι υπάρχουν να βρείς τη λύση.

1) Φέρνεις άλλα ηχεία και ενισχυτή και δοκιμάζεις εναλλάξ με τα υπάρχοντα

2) Τα βουτάς όπως είναι και τα δύο και τα πάς σε επαγγελματία για μετρήσεις.

Δεν βλέπω άλλο τρόπο να βγάζεις άκρη! Και εδώ που τα λέμε δεν είναι και τίποτα δύσκολο αυτό που σου προτείνω. Προχώρα για να ξεμπερδεύεις και γρήγορα.

Απάντηση: Re: Ένα Προβληματικό Σύστημα!

Nίκο δύο τρόποι υπάρχουν να βρείς τη λύση.

1) Φέρνεις άλλα ηχεία και ενισχυτή και δοκιμάζεις εναλλάξ με τα υπάρχοντα

2) Τα βουτάς όπως είναι και τα δύο και τα πάς σε επαγγελματία για μετρήσεις.

Δεν βλέπω άλλο τρόπο να βγάζεις άκρη! Και εδώ που τα λέμε δεν είναι και τίποτα δύσκολο αυτό που σου προτείνω. Προχώρα για να ξεμπερδεύεις και γρήγορα.

Δυστυχώς έχεις δίκαιο και μάλιστα σήμερα ετοιμάζομαι να το κάνω αυτό...πάω τον ενισχυτή για μετρήσεις κλπ...είναι και 22 κιλά γαιδούρι και μου χει βγάλει την μέση...
Νεώτερα το απόγευμα...ευχαριστώ.