Ένα Προβληματικό Σύστημα!

Re: Απάντηση: Ένα Προβληματικό Σύστημα!

Sonus...μακάρι να είναι οι λάμπες, έστω και αν θεωρηθώ γκαντέμης και στα 2 ζευγάρια που δοκίμασα.
Μέχρι στιγμής, όποιος άκουσε το σύστημά μου, απλά κατέληξε στην ίδια απορία με την δική μου...και στο τέλος μείναμε στα "μήπως"...
Παρόλο αυτά, περιμένω έναν φίλο που ελπίζω να ρίξει φως στην υπόθεση.
Σ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου όπως και τους υπόλοιπους φίλους.
Νεώτερα μετά την "νεκροψία":drummer:

Την πιθανοτητα να μικροφωνιζουν οι λαμπες την εψαξες;

Επισης,καθαρισε ποδαρακια λυχνιων και βασεις.Ολες,μικρες μεγαλες.

Last edited:
Λοιπόν, ο ενισχυτής παρέμεινε στο "γιατρό"...όντως τελικά είχε πρόβλημα που δεν οφείλεται στις λάμπες καθόσον δοκιμάστηκε και με άλλες...
Παναγιώτη, αυτό με το καθάρισμα των βάσεων δεν το είχα σκεφτεί...Θα περιμένω να δω τι θα προκύψει από τον έλεγχο και θα επανέλθω...
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Τελικά ένας πυκνωτής στην τροφοδοσία έκανε όλη την ζημία ο οποίος αλλάχτηκε και ξαναδοκιμάστηκαν πάνω στον ενισχυτή οι gold lion kt77 με απίθανα αποτελέσματα...Άκουσα σήμερα τη συλλογή fairytales όπως δεν την είχα ακούσει ποτέ ξανά πριν...Ένα sabre dac λείπει τώρα και κλείσαμε....:guitarist:
Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτάσεις - συμβουλές...-bye-

Παιδιά διαβάζοντας το πρώτο νήμα περι "προβληματικών ηχογραφήσεων" σε υπερ-αναλυτικά συστήματα, και βλέποντας τις απόψεις να είναι όσοι και οι συμμετέχοντες στην κουβέντα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...Όταν γίνεται μια ηχογράφηση σήμερα (το τονίζω) και παίρνουμε το δισκάκι και το ακούμε στο υπερ-αναλυτικό σύστημά μας και παρατηρούμε οτι η ηχιγραφηση είναι κακή τεχνικά και ακουστηκά αλλά αυτό δεν θα το ακούγαμε σε ένα άλλο σύστημα κατώτερης ενδεχομένως τιμής, τότε για εμένα τρία τινά υπάρχουν...
1) Ο ηχολήπτης που έκανε την παραγωγή του δίσκου στο στούντιο είναι για κλάματα ή έχει περίεργο γούστο στην ηχοληψία
2) Το σύστημά μας είναι υπερ-υπερ-υπέρ αναλυτικό και σαφώς καλύτερο του στούντιο ηχοληψίας για αυτό ακούμε πράγματα που ο ηχολήπτης δεν μπορεί να ακούσει και να διορθώσει...!!!
3) το σύστημά μας παρτότι είναι πανάκριβο είναι υπερ-υπερ-υπερ-σπαστικό-αναλυτικό, έχει πρόβλημα.
Τι απόλα ισχύει γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ πως δικαιολογείται ένα σύστημα το οποίο "ξεβρακώνει" τις ηχογραφήσεις ώς σούπερ και πληρώνεται μια περιουσία...

@T_N_T
Great news! Καλοτάξιδος Νίκο. Κάποια στιγμή να συνακούσουμε!

@dimitris_av:
1) Δε νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Όταν η ηχογράφηση είναι καρασυμπιεσμένη ή έχουν αυξήσει τις κορυφές για να παίζουν πιο δυνατά τα κομμάτια ή η αρχική ηχογράφηση του μουσικού γεγονότος είναι για κλάματα λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ο ηχολήπτης στο studio και γενικότερα η παραγωγή.
2) Είναι τόσο σπάνια αυτή η περίπτωση που δεν αξίζει να ασχοληθείς.
3) Αυτό είναι επιλογή του κατόχου του συστήματος. Εφόσον θέλει τον "πραγματικό" ήχο, εν γνώση του ανέχεται την δυσπεψία των μέτριων/κακών ηχογραφήσεων. Από την άλλη έχει το "ζητούμενο" στις καλές ηχογραφήσεις.

Παιδιά διαβάζοντας το πρώτο νήμα περι "προβληματικών ηχογραφήσεων" σε υπερ-αναλυτικά συστήματα, και βλέποντας τις απόψεις να είναι όσοι και οι συμμετέχοντες στην κουβέντα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...Όταν γίνεται μια ηχογράφηση σήμερα (το τονίζω) και παίρνουμε το δισκάκι και το ακούμε στο υπερ-αναλυτικό σύστημά μας και παρατηρούμε οτι η ηχιγραφηση είναι κακή τεχνικά και ακουστηκά αλλά αυτό δεν θα το ακούγαμε σε ένα άλλο σύστημα κατώτερης ενδεχομένως τιμής, τότε για εμένα τρία τινά υπάρχουν...
1) Ο ηχολήπτης που έκανε την παραγωγή του δίσκου στο στούντιο είναι για κλάματα ή έχει περίεργο γούστο στην ηχοληψία
2) Το σύστημά μας είναι υπερ-υπερ-υπέρ αναλυτικό και σαφώς καλύτερο του στούντιο ηχοληψίας για αυτό ακούμε πράγματα που ο ηχολήπτης δεν μπορεί να ακούσει και να διορθώσει...!!!
3) το σύστημά μας παρτότι είναι πανάκριβο είναι υπερ-υπερ-υπερ-σπαστικό-αναλυτικό, έχει πρόβλημα.
Τι απόλα ισχύει γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ πως δικαιολογείται ένα σύστημα το οποίο "ξεβρακώνει" τις ηχογραφήσεις ώς σούπερ και πληρώνεται μια περιουσία...

Αν δεν πρόκειται για την περίπτωση φθηνής παραγωγής, είναι διότι απευθύνεται σε ακροατές που τους αρέσει ο εντυπωσιακός-φθηνός ήχος.

Φίλε TNT, συγχαρητήρια για τον τίτλο του νήματος! (μόλις το είδα)

Είσαι ο πρώτος από όλους μας που παραδέχεσαι ότι έχεις προβληματικό ηχοσύστημα!!

^ ότι χρειαστείς, εδώ είμαστε, στείλε πμ (ευχαρίστως να κάνουμε και καμιά ακρόαση μαζί) :ernaehrung004:

Να σαι καλά...ψιλοτελειώνω κάτι μικρολεπτομέριες με τις βάσεις (γεμίσματα κλπ) και τα καλώδια και μετά μένει ένα αξιόλογο, αλλά όχι ακριβό dac και μιας και δεν είχα ποτέ και συνεπώς δεν έχω και εμπειρία, η γνώμη από έμπειρους θα ήταν πολύτιμη...Αν δεν κάνω λάθος κάπου πρέπει να είχα διαβάσει ότι έχεις ιδιοκατασκευής?

^ ναι, έχω ένα σάπιο dac που δεν είναι και ότι χειρότερο υπάρχει :)

-> πληροφορίες γι αυτό υπάρχουν αρκετές αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση στο avclub - μπορείς επίσης να απευθυνθείς στο μέλος kontr που θα μπορούσε να στο φτιάξει - εγώ θα βοηθήσω όπου μπορώ σε επιλογή κάποιων υλικών κλπ (το κόστος του να το υπολογίζεις (χωρίς να είμαι σίγουρος γι αυτό επειδή εξαρτάται από τον φίλο που θα αναλάβει να το φτιάξει) γύρω στα 550-600 ευρώ συνολικά -για υλικά πλακέτες,μετ/στες, πυκνωτές, buffer, λυχνίες, opamps +εργασία εκείνου που θα το αναλάβει- κομπλέ) αλλά θα έχεις τελικά μια αξιοπρεπέστατη κατασκευή με τα χρήματα να έχουν πέσει σε υλικά.

Last edited:
Πρέπει να είχα δει νομίζω παλιότερα ένα συγκριτικό που είχε γίνει και τα είχε πάει πολύ καλά. Αν τύχει κάποια στιγμή και το ακούγαμε, θα βοηθούσε πολύ...