EnABL

με μεταφορικά 220 ευρώ,

όσο για το στρώσιμο, μερικοί υποστηρίζουν οτι τα ΧΧ7 αντίθετα με τα ΧΧ6 δεν χρειάζονται ιδιαίτερο στρώσιμο

βάλαμε στην μία καμπίνα το 207 βγάζοντας το μαλλί που είχε στον θάλαμο , το 206 είχε καλύτερα ψηλά και λίγο πιο σφιχτό μπάσο, αλλά συνολικά ήταν πολύ κοντά

μετά βάλαμε και στην άλλη το 207 αφήνοντας μέσα αρκετό μαλλί, αυτό ακουγόταν καλύτερα

δεν ξέρω κατα πόσο θέλουν στρώσιμο τα 207 , πάντως αυτά έχουν καμια 60αριά ώρες σε χαμηλές και μέτριες εντάσεις, ενώ τα 206 είναι πολύ καλά στρωμένα και έχουν νταμαριαστεί ελαφρώς ....

σήμερα τα ζορίσαμε αρκετά και πήγαν πολύ καλά, έχαναν λίγο ψηλά, αλλά και πάλι έπαιζαν με το φίλτρο των 206, ίσως με διαφορετικό φίλτρο να μην ήταν τόσο ακουστή η διαφορά ,

τα ίδια και χαμηλά , δλδ αρκετό μπάσο ελαφρώς πλαδαρό

είχα την εντύπωση οτι τα 207 δεν παίζουν σε κόρνες, ανυπομονώ να τα ακούσω σε άλλη σχεδίαση .... (πχ tl )

σε γενικές γραμμές πάντως το αποτέλεσμα ήταν αναπάντεχα καλό ..

..ηταν οντως πολυ ενδιαφερον το πειραμα.

Σε γενικες γραμμες ειναι οπως τα ειπε και ο Jim. Ισοροπισμενος ο ηχος, με τα πολυ ψιλα να ειναι λιγοτερα (οχι ομως χειροτερα) πραγμα αναμενομενο.
Οχι ομως μεγαλες διαφορες.
Τα μεσαια πολυ καλα και το μπασσο ελαφρως "περισοτερο" και ελαφρως πιο αργο σε σχεση παντα με τα 206 που ειναι απο μανα πολυ "γρηγορα".
Επισεις οχι μεγαλες διαφορες και εδω.

Θα μπορουσε με προσπαθεια (ψαξιμο στο Hornresp ) και λιγο παιχνιδι με το ανοιγμα throat, τον ογκο του θαλαμου και το μαλλι να "ισιωσει" αρκετα.

Το φιλτρο παντως (κοβει το peak στα 2μιση-τρια χιλιοκυκλα) ειναι απαραιτητο και για τα 207, ΙΜΟ, εαν θες ουδετερη συμπερφορα στην περιοχη.

Το μεγαφωνο απο την λιγη ωρα που το ακουσα μου φανηκε πολυ αξιολογο.
Σε καμια περιπτωση δεν ακουστηκε "αστρωτο" και εδω μαλλον ειναι η διαφορα τους με τα 206.

Το .26 απεχει λιγο απ το ιδανικο για κορνα αλλα ισως τελικα να απεχει ακομα περισσοτερο απο την TL . Εκει νομιζω θες γυρω στο .7 αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος μια και δεν εχω ασχλιθει (και ουτε προκειται). Με πιο μικρο ισως χρειαστει ισοσταθμιση για να "φερεις" τα μπασα, αλλα αυτο θα το δεις στην πορεια.

Καλη συνεχεια ....-bye-

όντως η συμπεριφορά στα μεσαία και ψηλά ήταν αναμενόμενη, αλλά τόσο χαμηλό δεν το περίμενα

όντως η συμπεριφορά στα μεσαία και ψηλά ήταν αναμενόμενη, αλλά τόσο χαμηλό δεν το περίμενα

Παρόλα αυτά τα θεωρήσατε επαρκή τα μεσαιουψηλα ή κρίνετε απαραίτητη και την συνδρομή καποιου super tweeter ?

Να διευκρινισω οτι το φιλτρο επιδρα σε συγκεκριμενη μεσαια περιοχη (τα ψιλα ειναι ανεπιρεαστα) . Το μικρο Q του 206 του επιτρεπει να παει λιγο καλυτερα, αποτυπωνεται αλλωστε, εαν θυμαμαι καλα και στα διαγραμματα spl των μεγαφωνων.

Η διαφορα στο χαμηλο, επισεις αναμενομενη εφοσον εκ φυσεως το 206, εχει ταχυτερη αποσβεση στην περιοχη συντονισμου του πραγμα που μεταφραζεαται σε "λιγοτερο" και ταχυτερα αποσβεομενο χαμηλο. Το εντυπωσιακο παντως της υποθεσης ηταν οι σχετικα μικρες διαφορες.

Να πω επισεις οτι οι εντυπωσεις και των δυο συμπιπτουν, τα μεγαφωνα ακουστηκαν και ενα - ενα και τα δυο μαζι, με διαφορετικη ποσοτητα μαλλιου, πραγμα που εκανε ακουστοτατη διαφορα απο το ενα στο αλλο.

για μένα τα μεσουψηλά ήταν επαρκή, φαντάζομαι οτι ένα τουιτερ δεν θα είναι άχρηστο, αλλά δεν είναι και απαραίτητο

ίσως και με τα Phase plugs να είναι ακόμα καλύτερα

για μένα τα μεσουψηλά ήταν επαρκή, φαντάζομαι οτι ένα τουιτερ δεν θα είναι άχρηστο, αλλά δεν είναι και απαραίτητο

ίσως και με τα Phase plugs να είναι ακόμα καλύτερα

Λοιπον τα ψιλα:
Εξαρταται τι ακουσματα εχει ο καθενας και με τι συγκρινει.
Το 206 σε σχεση με τα "κανονικα" τουιτερ οσες φορες ετυχε ν ακουσω σε "κοντρα" επαιξε καλυτερα. Πιο ξεκουραστα με καποια ελειψη βεβαια μεταλικοτητας και πιο φυσικα. Βεβαια θεωρω τα γνωστα "τουιτερ" απαραδεκτα ηχητικα.
Eκνευριστικος χαιενταδικος ηχος που μετα απο μερικα λεπτα χρειαζεσαι λοναριντ.
Για να παρουμε ΑΝΤΑΞΙΟ ηχητικα αποτελεσμα απο "τουιτερ" , πρεπει να βαλουμε ενα καλο COMPRSION DRIVER δηλαδη Χ3 φορες την αξια του μεγαφωνου.
Διαφορετικα, μονο ζημια θα κανουνε ..

δε θα με χαλάσει μια ίντσα από πάνω :grinning-smiley-043

παρακαταθήκη θα είναι για μελλοντική κατασκευή .........

Last edited:
Ωραια πραγματα ακουω και μπραβο.
Κριμα που δεν τα καταφερα και ηθελα να τα ακουσω αφου τα εχω στοχευσει τα συγκεκριμενα.

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι τελικα αν πιστευετε οτι σε BR θα παιξουν καλυτερα ή οχι.

θα δοκιμαστεί σύντομα και σε Br ...

Θα σου δωσω κατι δικα μου κουτια περιπου στα λιτρα που θες, να δοκιμασεις το ρεφλεξ. Σωληνα επισεις θα σου βρω (Φ80 δεν ειπαμε?)

Τωρα σχετικα με το Chang, θα το κοιταζα και λιγο στο hornresp πριν αρχισω να κοβω ξυλα. Το θεωρω γενικα αξιοπιστο. Τα ειπαμε και απο κοντα.
Εχω την εντυπωση οτι δεν θα δυσκολευτεις ιδιαιτερα. Στην ουσια ειναι δυο sections, ενα ισιο και ενα κωνικο. Αξιζει νομιζω το χρονο που θα ξοδεψεις...

Θα λαβεις, υποθετω, βοηθεια βεβαια και απο αυτους που εχουν περισοτερη εμπειρια με το προγραμμα....

Δεν ξερω βεβαια αν μπαινει στην συγκεκριμενη κατασκευη αλλα και εγω εχω ρικοφον να σου δωσω , αν θες να του βαλεις να δοκιμασεις.

@ Τζιμ, θα τις δοκιμάσω τις br να δούμε τι παίζει προτού προχωρήσω με τα Half chang (αν και μίλησα με τον Scot που σχεδίασε την συγκεκριμένη καμπίνα και μου είπε οτι για τα 207 είναι ταμάμ, βασικά είναι σχεδιασμένη για τα 207, αλλά μπορούν να πάιξουν και με άλλα μεγάφωνα όπως pioneer B20 ακόμη και με το 206....)

@ Κώστα να δοκιμάσουμε και το ρικοφόν ..

.......ωραίο παιχνιδάκι βρήκα πάλι ........

ουπς, κάτσε να το μελετήσω το μεσημεράκι.... πότε θα παραγγείλεις ???

αγγλικά δεν έχει το κατάστημα ???

ουπς, κάτσε να το μελετήσω το μεσημεράκι.... πότε θα παραγγείλεις ???

αγγλικά δεν έχει το κατάστημα ???

Αυριο λεω να ριξω την παραγγελια οποτε με την ησυχια σου.

Δυστυχως με αυτο ζω τωρα τελευταια. :chinscratch:
http://translate.google.com/

Επειδη ειμαι ετοιμος για μια παραγγελια απο αυτους αν θελεις κατι να το βαλω μαζι με τα δικα μου.

Μηπως κατι τετοιο για τα πλαινα και πισω απο το ηχειο....

http://shop.speakerenco.nl/product_info.php?cPath=23_31&products_id=829

Πισόφυλλο αυτοκόλλητο 50 Χ 50 εκ υπάρχει και εδω της 3Μ. Πιθανότατα θα το βρειτε σε αρκετά χρωματοπωλεία κ.λ.π

@ Τζιμ, θα τις δοκιμάσω τις br να δούμε τι παίζει προτού προχωρήσω με τα Half chang (αν και μίλησα με τον Scot που σχεδίασε την συγκεκριμένη καμπίνα και μου είπε οτι για τα 207 είναι ταμάμ, βασικά είναι σχεδιασμένη για τα 207, αλλά μπορούν να πάιξουν και με άλλα μεγάφωνα όπως pioneer B20 ακόμη και με το 206....)

@ Κώστα να δοκιμάσουμε και το ρικοφόν ..

.......ωραίο παιχνιδάκι βρήκα πάλι ........

Μπαρμπα - Jim, σαν να μη μας τα λεει καλα αυτος ο Scot . Αλλα δεν πειραζει, κοντος ψαλμος αλληλουια. Θα τα ακουσουμε και θα δουμε τι ψαρια πιανουν.

Αλλωστε σκεψου: αμα ητανε να παιζουν αυτα τα πως τα λεν τα BVR, τοτε τι καθομαστε και φτειαχνουμε κορνες ? Λες να πιαστηκαμε μπρε κοροιδα και ο Σκοτ να ανακαλυψε ξανα τον τροχο :grinning-smiley-043?
Λες ?

Once again: Hornresp it!

Πισόφυλλο αυτοκόλλητο 50 Χ 50 εκ υπάρχει και εδω της 3Μ. Πιθανότατα θα το βρειτε σε αρκετά χρωματοπωλεία κ.λ.π

Υπαρχει καποιο λινκ η καποιο συγκεκριμενο μαγαζι για παραγγελια για το πισοφυλλο?
Ψαχνω και 4εκ ρικοφον γιατι αυτο που εχω ειναι 2-2,5εκ και δεν μου κανει για την δουλεια που το θελω.

(sorry για το hijacking του θεματος)

Thanks.

Υπαρχει καποιο λινκ η καποιο συγκεκριμενο μαγαζι για παραγγελια για το πισοφυλλο?
Ψαχνω και 4εκ ρικοφον γιατι αυτο που εχω ειναι 2-2,5εκ και δεν μου κανει για την δουλεια που το θελω.

(sorry για το hijacking του θεματος)

Thanks.

http://3m-theodorou.gr/