Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

supersonic, η πιο πρακτική θέρμανση είναι το πετρέλαιο. Καμία αμφιβολία περι τούτου. Ένα κουμπί και τέλος.
Αν έχεις και αέριο ακόμα καλύτερα, γλυτώνεις και τον ανεφοδιασμό.
Όλα αυτά τα συζητάμε λόγω κόστους. Το πέλλετ παράγει την ίδια θερμότητα με μισό κόστος από το πετρέλαιο. Αυτό ισχύει φέτος που το πετρέλαιο είναι γύρω στα 95 λεπτά γιατί του χρόνου που θα εξισωθεί με το κίνησης... ας τα να πάνε. Το ζυγίζει λοιπον ο καθένας και αποφασίζει.

καλά...με τα 95 δεν έγινε ακόμα μεγάλη ζημιά
να σκεφτείς ότι εγώ κράτησα πετρέλαιο περσι τον Απρίλη για 0.89

το θέμα είναι του χρόνου.
αλλά σκέψου, το απόγευμα βρίσκομαι στην σοφίτα μου (ακόμα ένας όροφος) και ως συνήθως το φτιάρισμα κουβάλημα κλπ (εξ ού και θερμαστής) το κάνουν οι άντρες, είμαι ο μόνος στο σπίτι....
ήδη για να ρίχνω ματιές στο τζάκι ανεβοκατεβαίνω μια σκάλα και για ανέβασμα ξύλων άλλες δυό.
Σκέψου να κατεβαίνω και τρεις για τα πέλετ....

δεν είναι και καλή η ηλεκτρική εγκατάσταση να βάλω πολλά σώματα, μου ρίχνει ασφάλειες....

γι αυτό ρωτάω...

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Ο Καυστήρας με πελλέτ έχει δεξαμενή χωρητικότητας 350 κιλών για να μην ανεβοκατεβαίνεις ....

Ακριβως αυτο ειχα πει και σε προηγουμενο ποστ.
Γεμιζεις περιπου καθε εβδομαδα (και πετας και την σακουλα με την σταχτη)...
Η τουλαχιστον ετσι ισχυριζονται...

σοβαρά μιλάω πάντως....
Σκεφτείτε την περίπτωσή μου.
ο καυστήρας (πετρελαίου) είναι στο ισόγειο και το κυρίως σπίτι στον 2ο.
Ακόμα και το ίδιο το ανέβασμα των ξύλων του τζακιού είναι πρόβλημα.
Και φυσικά και η τροφοδοσία του τζακιού.

και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος

υπάρχουν "εργάτες" http://www.e-ergaleio.gr/index.php?cPath=71_74&page=1&sort=4a
, υπάρχουν σακκιά με πελλετ , υπάρχουν και καυστήρες ξύλου , καυστήρες πελλετ , καυστήρες ξύλου - πελλετ , καυστήρες για πολλά είδη βιοκαυσίμου από πυρηνόξυλο εως και καλαμπόκι ...
δλδ υπάρχουν λύσεις , βέβαια το κόστος αγοράς ξεφεύγει , αλλά από την άλλη το κόστος χρήσης είναι πολύ χαμηλό , πχ για μένα είναι στο 75-80% πιο οικονομικά σε σχέση με το πετρέλαιο ... δλδ αλλο 300 το μήνα , και άλλο 60 το μήνα ...

αλλά σκέψου, το απόγευμα βρίσκομαι στην σοφίτα μου (ακόμα ένας όροφος) και ως συνήθως το φτιάρισμα κουβάλημα κλπ (εξ ού και θερμαστής) το κάνουν οι άντρες, είμαι ο μόνος στο σπίτι....
ήδη για να ρίχνω ματιές στο τζάκι ανεβοκατεβαίνω μια σκάλα και για ανέβασμα ξύλων άλλες δυό.

δεν είναι και καλή η ηλεκτρική εγκατάσταση να βάλω πολλά σώματα, μου ρίχνει ασφάλειες....

γι αυτό ρωτάω...

είσαι λάθος για το πελλετ , μέρα παρά μέρα θα βάζεις ενα σακί , όχι τρεις φορές την μέρα ...

μέρα παρα μέρα....?
ΟΚ
και πως σβήνει αφήνοντας το υπόλοιπο για την άλλη μέρα?

γι αυτό ρωτάω...

Βρε να χα και εγώ μια σοφίτα και το θέμα της θέρμανσης θα το λυνα...-bye-

Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω που τη χρησιμοποιεί μια φορά τη βδομάδα βγάζει τη στάχτη. Επίσης έχουν αυτονομία 20 κιλών ή και παραπάνω, δηλαδή στις μια φορά στις δυό τρεις μέρες θέλει γέμισμα. ΕΠίσης δεν ανάβεις τη φωτιά με προσανάματα, κτλ. Ανάβει και σβήνει αυτόματα με εβδομαδιάιο προγραμματισμό την ώρα που θες.

μέρα παρα μέρα....?
ΟΚ
και πως σβήνει αφήνοντας το υπόλοιπο για την άλλη μέρα?

αυτό είναι το ωραίο με την σόμπα πέλλετ , για αυτό και κοστίζουν και τόσο πολύ , έχουν ηλεκτρονική πλακέτα και κάποια κινούμενα μέρη , έχουν την δεξαμενή με το καύσιμο , ένα κοχλία για τροφοδότηση και διάφορους ανεμιστήρες για να δημιουργήσει συνθήκες τέλειας καύσης όπου δεν έχουμε καπνό , βέβαια αυτά τα έχουν και ακριβά συστήματα σόμπες ξύλου , πχ ξέρω σόμπα ξύλου να ζεσταίνει μεζονέτα με πολλά τμ με 2 μικρά κούτσουρα την ώρα ...

ακριβώς , την φτηνή της ecosmartenergy την 11άρα που κάνει ελαφρώς πάνω από 1000 ευρώ έβαλα ... κινέζικη είναι , αλλά ο αντιπρόσωπος στο Βόλο έχει κάνει καλή δουλειά ( ελληνικό μενού , μετάφραση εγχειριδίου , προς το παρόν δεν χρειάστηκα ανταλλακτικά )

επίσης εδώ στη Θεσσαλονίκη έχω φεισμπουκ φίλο που κάνει εμπορία με σόμπες σε αρκετά καλές τιμές , αν το ήξερα πριν το καλοκαίρι , από εκεί θα είχα πάρει , made in italy ...

είναι Φ80 όχι 60 , και έχει και Φ50 για εισαγωγή αέρα από έξω , προκειμένου να μην καταναλώνει το Ο2 στο χώρο σου, εμένα μπάζει ελαφρώς οπότε παίρνει το Ο2 από μέσα χωρίς συμπτώματα ...

θερμοκρασίες ; πέρυσι το πρωί έβρισκα το σπίτι σε θερμοκρασίες κάτω τω 18 βαθμών , φέτος δεν έχει πέσει κάτω από 20 παρόλο που το έχω σβηστό από τις 10 το βράδυ , γενικά έχει ζεστάνει και τους τοίχους δίνοντας ένα θερμομονωτικό πλεόνασμα για μερικές ώρες ... κάτι που δεν γινόταν με το καλοριφέρ ... επίσης ζεσταίνεται όλο το σπίτι μέχρι και την τελευταία γωνία , ενώ η χρήση του αερόθερμου στο μπάνιο που πέρυσι ηταν επιτακτική , φέτος το κοιτάμε και λέμε πότε θα το χρησιμοποιήσουμε ;

το τηλέφωνο του φίλου μπορώ να το έχω ;

auriga pellet 2.500 euro επαθα πλακα σας λεω, το εχει βαλει ενα δικος μου.

products_388_310242201auriga.jpg

Αυτό συνδέεται με τα θερμαντικά σώματα λέει ! Καλή επιλογή
Ναι μητσομ, το εχει ο κουμπαρος μου, και εκτος απο αυτο σαν σωμα εχει 4000 θερμιδες φυσα και τον ζεστο αερα. Ασε που ειναι και μαμω την μοστρα μεσα στο σαλονι αν το βαλεις.... Ασε που το σκεφτομαι και εγω σου λεω διοτι τα εισαγει φιλος.
Εχω μεχρι τωρα το τζακι, a/c, θερμαντικο πανελ, κεντρικη θερμανση πετρελαιο, στο τελος θα μας πουνε και μαλακεσ σας λεω......αχαχαχ

όχι ρε....
δεν υπάρχει περίπτωση...

Πάντως αυτό το αρνητικό ψυγείο, μόνο μοστρα δεν έχει...

Ναι μητσομ, το εχει ο κουμπαρος μου, και εκτος απο αυτο σαν σωμα εχει 4000 θερμιδες φυσα και τον ζεστο αερα. Ασε που ειναι και μαμω την μοστρα μεσα στο σαλονι αν το βαλεις.... Ασε που το σκεφτομαι και εγω σου λεω διοτι τα εισαγει φιλος.
Εχω μεχρι τωρα το τζακι, a/c, θερμαντικο πανελ, κεντρικη θερμανση πετρελαιο, στο τελος θα μας πουνε και μαλακεσ σας λεω......αχαχαχ
αχαχαχα πες τα έχουμε γεμίσει θερμαντικά . Πάντως αν δεν είχα βάλει το ενεργειακό άνετα το έβαζα αυτό και θα το έβαζα και στα καλοριφέρ και ας καίγανε μόνιμα .Κατανάλωση είδα ότι έχει 2 κιλα/ώρα ..not bad για 150τμ .