Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Καλησπέρα DimAsi! :smile:

Σωστά. Προτείνεται λόγω του τρόπου διασποράς της θερμότητας, ο οποίος είναι 45 μοίρες προς τα έξω από κάθε πλευρά του πάνελ. Πρακτικά, τοποθετώντας τα πάνελ στην οροφή, δημιουργείται μια «ομπρέλα» θερμότητας με σαφώς πιο ευρεία διασπορά από εκείνη της επιτοίχιας τοποθέτησης, αφού ανάλογα με το χώρο μπορεί να επιτευχθεί η παράλληλη θέρμανση του κυρίως χώρου αλλά και όλων των γύρω τοίχων. Η επιτοίχια τοποθέτηση από την άλλη, ενδείκνυται περισσότερο για τη θέρμανση προκαθορισμένων περιοχών, όπως π.χ. το καθιστικό, το γραφείο κ.λ.π.

-bye-

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

επίσης, πρέπει να μας "στοχεύει" το πάνελ για να λειτουργεί?

Το ρωτάω αυτό γιατί δεν είναι πάντα εφικτό!

Καλησπέρα και σε εσάς! :smile:

Ναι, η λογική της «στόχευσης» έχει μια βάση, η οποία εξηγείται και από τα όσα σημείωσα στο αμέσως προηγούμενο post. Δηλαδή με δεδομένο πως τα πάνελ εκπέμπουν με «άνοιγμα» 45 μοιρών ανά πλευρά και τρία με τέσσερα μέτρα εμβέλεια, είναι λογικό πως θα πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να «κοιτάζουν» προς τον χώρο που μας ενδιαφέρει να θερμάνουμε. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Καλησπέρα DimAsi! :smile:

Σωστά. Προτείνεται λόγω του τρόπου διασποράς της θερμότητας, ο οποίος είναι 45 μοίρες προς τα έξω από κάθε πλευρά του πάνελ. Πρακτικά, τοποθετώντας τα πάνελ στην οροφή, δημιουργείται μια «ομπρέλα» θερμότητας με σαφώς πιο ευρεία διασπορά από εκείνη της επιτοίχιας τοποθέτησης, αφού ανάλογα με το χώρο μπορεί να επιτευχθεί η παράλληλη θέρμανση του κυρίως χώρου αλλά και όλων των γύρω τοίχων. Η επιτοίχια τοποθέτηση από την άλλη, ενδείκνυται περισσότερο για τη θέρμανση προκαθορισμένων περιοχών, όπως π.χ. το καθιστικό, το γραφείο κ.λ.π.

-bye-
Αντε τωρα να τραβας μπριζες στο ταβανι!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Ναι, αυτό εννοώ. Όταν ψαχνόμουν πριν μια δεκαετία το ανέφεραν ως το κύριο μειονέκτημα αυτού του είδους της θέρμανσης...

ΥΓ: Περσική η γάτα????

Οχι, δεν εχω κανενα τετοιο θεμα. Την εχω γυρω στα 7 χρονια και μονο θετικα μπορω να πω. Εξαλλου, η θερμοκρασια του δαπεδου ειναι πολυ χαμηλοτερη απο των καλοριφερ, με 40 βαθμους νερο, το σπιτι γινεται φουρνος.
Το μονο που θα μπορουσα να αναφερω σαν "αστερισκο" ειναι οτι αργει να ζεσταθει το σπιτι σε σχεση με το καλοριφερ. αλλα ειναι κατι που το γνωριζα εκ των προτερων.

ΥΓ: ναι :)

Οι θερμοπομποί πρέπει να είναι μόνο σε τοίχο;

Σε φωτογραφία στο παρακάτω έτσι δείχνει.

http://econo-heat.com/za/products/eheater-wall-panel-heater/#400_watt_model

Υπάρχουν και με ροδάκια ώστε να τον πηγαίνεις σε άλλο δωμάτιο, έχει κανείς άποψη πάνω σε αυτό;
Ενδιαφέρομαι για θερμοπομπό ή καλοριφέρ λαδιού αλλά δεν ξέρω τι με συμφέρει.
Θα ήθελα όμως να το μεταφέρω και όχι να είναι κάπου μόνιμα.

Μόλις πρίν μία ώρα πήρα αυτόν εδώ http://www.robax.gr/p.DIMPLEX-ECW-934-THermopompos-dapedou-me-2-skales-apodosis.495788.html για δωμάτιο 10-12 τμ.
Θα ''δώ'' τι αποτελέσματα θα έχει και θα επανέλθω με σχόλια.
Δεν τον αγόρασα απο το συγκεκριμένο κατάστημα αλλά από τον Καυκά.
Το συγκεκριμένο κατάστημα του link που έβαλα έχει την πιο καλή τιμή απ' ότι είδα στον skroutz.

Σόμπα Πέλλετ , από αρχές οκτωβρίου καίει περίπου 8 κιλά την μέρα ανοιχτή περίπου 12 ώρες , Θεσσαλονίκη , 80 τμ διαμέρισμα , θερμοκρασίες γύρω 23,5 , πάρα πολύ ευχαριστημένος ... η λύση στη θέρμανση για μένα βρέθηκε ... όπως βλέπετε η κατανάλωση αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 5 kw σόμπα , αλλά είναι 11kw και λειτουργεί μόνιμα στο οικονομικό πρόγραμμα ... για περισσότερο κρύο θα δοκιμαστεί όποτε αυτό έρθει ...

Σόμπα Πέλλετ , από αρχές οκτωβρίου καίει περίπου 8 κιλά την μέρα ανοιχτή περίπου 12 ώρες , Θεσσαλονίκη , 80 τμ διαμέρισμα , θερμοκρασίες γύρω 23,5 , πάρα πολύ ευχαριστημένος ... η λύση στη θέρμανση για μένα βρέθηκε ... όπως βλέπετε η κατανάλωση αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 5 kw σόμπα , αλλά είναι 11kw και λειτουργεί μόνιμα στο οικονομικό πρόγραμμα ... για περισσότερο κρύο θα δοκιμαστεί όποτε αυτό έρθει ...

θέλω και γω να εξετάσω μία τέτοια λύση... αλλά οι τιμές που βλέπω είναι πολύ υψηλές ... 2, 3 μέχρι και 6 χιλιάδες ... υπάρχει τίποτε σε λογικό κόστος (πχ. περί τα 1000 -1500 ευρώ ) που να έχει τεσταρισθεί στην καθημερινότητα με επιτυχία ; εσύ πόσο την πήρες ;;;

Και εμένα θα με ενδιέφερε μια σόμπα πελλετ αλλά όπως λες δυστυχώς είναι πολύ ακριβή, 2 με 3 χιλιάρικα κατά μέσο όρο.
Τελευταία βρήκα στο ιντερνετ αυτή που είναι κινέζικη αλλά φτηνή (6ΚW στα 840Ε). Τί λέτε;

http://www.ecosmartenergy.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29778

Σόμπα Πέλλετ , από αρχές οκτωβρίου καίει περίπου 8 κιλά την μέρα ανοιχτή περίπου 12 ώρες , Θεσσαλονίκη , 80 τμ διαμέρισμα , θερμοκρασίες γύρω 23,5 , πάρα πολύ ευχαριστημένος ...

Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε και το έχασα, αλλά το κόστος των pellet πόσο πάει ανά κιλό;

πλέον οι σόμπες pellets είναι μια καλή λύση αν έχεις το χώρο. Στα πλεονεκτήματα της η βεβιασμένη εξαγωγή καυσαερίων, που σημαίνει ότι βγάζουμε το μπουρί μας όπου μας βολεύει (πχ χαμηλά). Επίσης το μπουρί είναι μόνο Φ60 και λόγω πολύ καλής καύσης δεν έχουμε κάπνες!

Ακόμα καλύτερη λύση είναι η σόμπα pellet εσωτερικού χώρου αλλά με boiler, δηλαδή σόμπα η οποία εκπέμπει θερμότητα κατευθείαν αλλά συνδέουμε και τα καλοριφέρ οπότε στέλνουμε ζέστη και στα δωμάτια.

Εγώ τον επόμενο χειμώνα ελπίζω να έχω βάλει καυστήρα με pellet για να τελειώνουμε με τα ημίμετρα...

Για να επανέλθω πλέον μπορείς να βρεις σόμπα pellet σε τιμή γύρω στο χιλιάρικο στα 10kw, είχε στη ΔΕΘ αρκετές. Η κατασκευή τους κάπου στα βαλκάνια, αλλά από ότι είδα οι λαμαρίνες ήταν αρκούντως...παχιές και το ντηζάην...Ιταλικό!

ακριβώς , την φτηνή της ecosmartenergy την 11άρα που κάνει ελαφρώς πάνω από 1000 ευρώ έβαλα ... κινέζικη είναι , αλλά ο αντιπρόσωπος στο Βόλο έχει κάνει καλή δουλειά ( ελληνικό μενού , μετάφραση εγχειριδίου , προς το παρόν δεν χρειάστηκα ανταλλακτικά )

επίσης εδώ στη Θεσσαλονίκη έχω φεισμπουκ φίλο που κάνει εμπορία με σόμπες σε αρκετά καλές τιμές , αν το ήξερα πριν το καλοκαίρι , από εκεί θα είχα πάρει , made in italy ...

είναι Φ80 όχι 60 , και έχει και Φ50 για εισαγωγή αέρα από έξω , προκειμένου να μην καταναλώνει το Ο2 στο χώρο σου, εμένα μπάζει ελαφρώς οπότε παίρνει το Ο2 από μέσα χωρίς συμπτώματα ...

θερμοκρασίες ; πέρυσι το πρωί έβρισκα το σπίτι σε θερμοκρασίες κάτω τω 18 βαθμών , φέτος δεν έχει πέσει κάτω από 20 παρόλο που το έχω σβηστό από τις 10 το βράδυ , γενικά έχει ζεστάνει και τους τοίχους δίνοντας ένα θερμομονωτικό πλεόνασμα για μερικές ώρες ... κάτι που δεν γινόταν με το καλοριφέρ ... επίσης ζεσταίνεται όλο το σπίτι μέχρι και την τελευταία γωνία , ενώ η χρήση του αερόθερμου στο μπάνιο που πέρυσι ηταν επιτακτική , φέτος το κοιτάμε και λέμε πότε θα το χρησιμοποιήσουμε ;

εντάξει, καλό το πελετ, αλλά άμα είναι να κάνουμε τον θερμαστή όλη μέρα και να φτιαρίζουμε, δεν νομίζω ότι πάμε μπροστά.

εντάξει, καλό το πελετ, αλλά άμα είναι να κάνουμε τον θερμαστή όλη μέρα και να φτιαρίζουμε, δεν νομίζω ότι πάμε μπροστά.

Αυτο σκεφτομουν και με την ενεργειακη σομπα πριν την αγορασω, αλλα δεν ειναι προβλημα τελικα να βαζεις ενα κουτσουρο καθε 1.5/2 ωρες.
5-6 φορες την ημερα κανεις τον θερμαστη:)) Δεν ξερω για τα πελλετς αλλα φανταζομαι οτι ειναι το ιδιο.
Δεν σε κουραζει και αμα σκεφτεσαι την πληρη απεξαρτηση σου απο το πετρελαιο με κλασμα του κοστους, το χαιρεσαι κιολας!

Έχουνε ειδικά δοχεία που τα γεμίζεις και δεν βάζεις κάθε λίγο και λιγάκι .Σε καυστήρες ειδικά βάζεις περίπου 350 κιλά και καθάρισες .Το ίδιο ισχύει και για μικρότερες πελλέτ . Και άμα είναι να γλυτώνεις τόσα ευρώ όχι μόνο το θερμαστή κάνεις αλλά και πολλά άλλα.

Τώρα σε σχέση με αυτό που ανέφερε φίλος σαφώς και οι τοίχοι είναι πιο ζεστοί σε σχέση με το καλοριφέρ που παγώνουν τα πάντα .Σε μένα αν πας το πρωί και πιάσεις πάνω από το ενεργειακό είναι όλο ζεστό και φυσικά όλος ο πίσω τοίχος .Επίσης κρατάει σταθερά την θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα στους 22 και στο σαλόνι στους 25 . Πιστεύω λοιπόν ότι μία λύση με ενεργειακό αν μπορεί να βάλει κάποιος και με πάνελ είτε υπέρυθρα είτε θερμοπομπούς θα λύσει το πρόβλημά του.Για το μπάνιο έχω να προτείνω την κόκκινη λάμπα που υπάρχει σε αρκετά ξενοδοχεία του εξωτερικού αν έχετε δει και την ανάβεις πριν μπεις και ζεσταίνεται ο χώρος

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

κάθε 3-4 μέρες 2 σακκιά ή κάθε 2 μέρες 1 σακκί 2 λεπτά υπόθεση , μια φορά την βδομάδα βγάζω τη στάχτη και σκουπίζω το τζάμι 10 λεπτά υπόθεση , ίσως αγοράσω σκούπα στάχτης για να μην απλώνω χαρτί κουζίνας φτηνό κάτω , δεν νομίζω πως γίνεσαι επαγγελματίας θερμαστής , για τις 30 εντατικές ώρες , θες 110 εβδομάδες ή 2 χρόνια ώστε να θεωρηθείς ερασιτέχνης θερμαστής ...

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Και ΥΓ 2 χρόνια συνεχόμενα σαν ερασιτέχνης , 5 μήνες χειμώνα ; , άρα πάμε πάνω από 4 χρόνια ... θα αργήσω πολύ να πάρω το δίπλωμα ... μήπως να δουλέψω σε κάνα ατμοκίνητο τρένο ;

σοβαρά μιλάω πάντως....
Σκεφτείτε την περίπτωσή μου.
ο καυστήρας (πετρελαίου) είναι στο ισόγειο και το κυρίως σπίτι στον 2ο.
Ακόμα και το ίδιο το ανέβασμα των ξύλων του τζακιού είναι πρόβλημα.
Και φυσικά και η τροφοδοσία του τζακιού.

και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος