επίσης, πρέπει να μας "στοχεύει" το πάνελ για να λειτουργεί?
Το ρωτάω αυτό γιατί δεν είναι πάντα εφικτό!
επίσης, πρέπει να μας "στοχεύει" το πάνελ για να λειτουργεί?
Αντε τωρα να τραβας μπριζες στο ταβανι!!!!Καλησπέρα DimAsi! :smile:
Σωστά. Προτείνεται λόγω του τρόπου διασποράς της θερμότητας, ο οποίος είναι 45 μοίρες προς τα έξω από κάθε πλευρά του πάνελ. Πρακτικά, τοποθετώντας τα πάνελ στην οροφή, δημιουργείται μια «ομπρέλα» θερμότητας με σαφώς πιο ευρεία διασπορά από εκείνη της επιτοίχιας τοποθέτησης, αφού ανάλογα με το χώρο μπορεί να επιτευχθεί η παράλληλη θέρμανση του κυρίως χώρου αλλά και όλων των γύρω τοίχων. Η επιτοίχια τοποθέτηση από την άλλη, ενδείκνυται περισσότερο για τη θέρμανση προκαθορισμένων περιοχών, όπως π.χ. το καθιστικό, το γραφείο κ.λ.π.
![]()
Ναι, αυτό εννοώ. Όταν ψαχνόμουν πριν μια δεκαετία το ανέφεραν ως το κύριο μειονέκτημα αυτού του είδους της θέρμανσης...
ΥΓ: Περσική η γάτα????
Σόμπα Πέλλετ , από αρχές οκτωβρίου καίει περίπου 8 κιλά την μέρα ανοιχτή περίπου 12 ώρες , Θεσσαλονίκη , 80 τμ διαμέρισμα , θερμοκρασίες γύρω 23,5 , πάρα πολύ ευχαριστημένος ... η λύση στη θέρμανση για μένα βρέθηκε ... όπως βλέπετε η κατανάλωση αντιστοιχεί σε απόδοση περίπου 5 kw σόμπα , αλλά είναι 11kw και λειτουργεί μόνιμα στο οικονομικό πρόγραμμα ... για περισσότερο κρύο θα δοκιμαστεί όποτε αυτό έρθει ...
Σόμπα Πέλλετ , από αρχές οκτωβρίου καίει περίπου 8 κιλά την μέρα ανοιχτή περίπου 12 ώρες , Θεσσαλονίκη , 80 τμ διαμέρισμα , θερμοκρασίες γύρω 23,5 , πάρα πολύ ευχαριστημένος ...
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε και το έχασα, αλλά το κόστος των pellet πόσο πάει ανά κιλό;
εντάξει, καλό το πελετ, αλλά άμα είναι να κάνουμε τον θερμαστή όλη μέρα και να φτιαρίζουμε, δεν νομίζω ότι πάμε μπροστά.
εντάξει, καλό το πελετ, αλλά άμα είναι να κάνουμε τον θερμαστή όλη μέρα και να φτιαρίζουμε, δεν νομίζω ότι πάμε μπροστά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.