Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Re: Απάντηση: CRYSTAL AUDIO | Πάνελ Υπέρυθρης Θέρμανσης

Με την ενεργειακη σομπα αναμμενη στο σαλονι απο τις 11 το πρωι σημερα, και εξωτερικη θερμοκρασια 7.8c, εχω στο σαλονι 18.8c και στα δωματια απο 18-18.5c (αναλογα με τον προσανατολισμο και ανοιγμα παραθυρων/μπαλκονοπορτων). Με θερμοκρασιες συνεχως κατω απο 5c, χρειαζεται το αναμα του κανονικου τζακιου η το αναμα κλιματιστικου για ενισχυση καποιες λιγες ωρες. Μιλαμε για Αττικη.

Στην κουζινα (12τμ), βορεινη με ενα παραθυρο και μια μπαλκονοπορτα εχω αγορασει και ενα θερμαντικο πανελ τοιχου (σαν αυτο του Κωτσοβολου παραπανω) για ενισχυση. Η θερμοκρασια ηταν 17.5c και πηγε 18c 40 λεπτα αφοτου αναψα το πανελ (400w). Οχι και ασχημα, αλλα σε υπνοδωματιο θα το σκεφτομουν, θα προτιμουσα κανενα 9αρι inverter.

panel.jpg

Σε ενα βορεινο δωματιο που το εβαλα εχει σταθερα 21 βαθμους. ομορφο και ευκολο στην εγκατασταση του και το καλο ειναι οτι το βαφεις στο χρωμα του δωματιου φιλε Δημητρη. Πες μου τι αλλο θες να μαθεις?

Σε ενα βορεινο δωματιο που το εβαλα εχει σταθερα 21 βαθμους. ομορφο και ευκολο στην εγκατασταση του και το καλο ειναι οτι το βαφεις στο χρωμα του δωματιου φιλε Δημητρη. Πες μου τι αλλο θες να μαθεις?
Θα παρω κι εγω αλλά πιο πολλά watt .Μου κάνει εντυπωση πως μπορείς να το βαψεις ....

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Λοιπον, εγω, για οποιον ενδιαφερεται, τελικα, την εκανα την κινηση.
Πηρα τον ηλεκτρικο λεβητα.
Μιας και ειχα επενδυσει αρκετα στην ενδοδαπεδια, δεν υπηρχε περιπτωση να την αφησω ανενεργη. Ασε που η ζεστη που δινει ειναι αλλου.
Πηρα λοιπον εναν της Dimplex, 12kw μονοφασικο. Πριν απο μια βδομαδα ηρθαν τα παιδια και μου το συνδεσαν στο υπαρχον κυκλωμα. Να σημειωσω οτι, για παν ενδεχομενο, συνδεθηκε ετσι ωστε να μπορει να ενεργοποιηθει και το πετρελαιο εναλλακτικα.
Λογω του οτι ειναι με αντιστασεις, τον εκοψα εξ αρχης στα 10kw.
Αυτη τη στιγμη, με 6 βαθμους εξω, εχω 22 στο σπιτι. Αυτο με προγραμμα περιπου 7ωρο.
Θα σας δωσω αναλυτικοτερα μετα απο ακομη μερικες μερες χρησης...

Παιδια επαθα πλακα..... παρτε το. Αυριο θα σας πω στοιχεια αντιπροσωπου το εχει πανω στο κουτι που το αγορασα απο τον κωτσοβολο. Τωρα πως θα δουμε την καταναλωση του σε ρευμα? ειναι 414 βατ.

Απο 01/01/2011 οι τιμές (για οικιακή χρήση) είναι οι παρακάτω

-Για κατανάλωση από 0 – 800 κιλοβατώρες, 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Από 801 – 1000 kwh, 0,0686 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Από 1001 – 1200 kwh, 0,071 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Από 1201-1600 kwh, 0,0727 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Από 1601 – 2000 kwh, 0,0727 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

-Πάνω από 2001 kwh, 0,08174 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Τωρα κανε τους πολλαπλασιασμους.
Αν το εχεις συνεχεια αναμμενο ειναι .414KW x 24hr x .08174Ευρω = 0.812 Eυρω/ημερα. χ 30 ημερες = 24.36 Ευρω/μηνα. χ 5 μηνες 'χειμωνα'= 122 Ευρω/'ετος' για ενα δωματιο 12τμ. Αν το αναβεις λιγοτερο, αλλαζεις τις ωρες ημερησιας χρησης, αν και σε αυτο το πανελ προτεινουν να ειναι συνεχως αναμμενο για να μπορεσει να θερμανει σωστα.

Εγω εχω αυτο το σωμα σε βορεινη κουζινα και σημερα θα το τεσταρω διεξοδικα για πρωτη φορα απο περιεργεια.
Το πρωι με εξωτερικη θερμοκρασια 7.9 και εσωτερικη 17 (πριν το αναψω), το αναψα στις 6αμ και τωρα μετα απο 2 ωρες, κοντα στις 8αμ δεν εχει ξεπερασει τους 18. Θα δουμε, θα το αφησω συνεχως ανοιχτο σημερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Λοιπον, εγω, για οποιον ενδιαφερεται, τελικα, την εκανα την κινηση.
Πηρα τον ηλεκτρικο λεβητα.
Μιας και ειχα επενδυσει αρκετα στην ενδοδαπεδια, δεν υπηρχε περιπτωση να την αφησω ανενεργη. Ασε που η ζεστη που δινει ειναι αλλου.
Πηρα λοιπον εναν της Dimplex, 12kw μονοφασικο. Πριν απο μια βδομαδα ηρθαν τα παιδια και μου το συνδεσαν στο υπαρχον κυκλωμα. Να σημειωσω οτι, για παν ενδεχομενο, συνδεθηκε ετσι ωστε να μπορει να ενεργοποιηθει και το πετρελαιο εναλλακτικα.
Λογω του οτι ειναι με αντιστασεις, τον εκοψα εξ αρχης στα 10kw.
Αυτη τη στιγμη, με 6 βαθμους εξω, εχω 22 στο σπιτι. Αυτο με προγραμμα περιπου 7ωρο.
Θα σας δωσω αναλυτικοτερα μετα απο ακομη μερικες μερες χρησης...

Και το καλό με το ρεύμα είναι ότι πρώτα καις και μετά πληρώνεις....

ΥΓ:με την ενδοδαπέδια θέρμανση δεν έχεις προβλήματα με τη σκόνη?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Και το καλό με το ρεύμα είναι ότι πρώτα καις και μετά πληρώνεις....

ΥΓ:με την ενδοδαπέδια θέρμανση δεν έχεις προβλήματα με τη σκόνη?

Σαφως και ειναι μεγαλο αβανταζ.
Ποτε δεν μου καλοφανηκε το οτι πληρωνα το πετρελαιο και προκαταβολικα και μαζεμενο.
Το αν ειναι οικονομικοτερο, θα δειξει. Αυτοι ισχυριζονται πως ειναι.

Τι εννοεις προβλημα με τη σκονη?? Αν εννοεις αν ιπταται λογω θερμου δαπεδου, οχι, κανενα. Εξαλλου εχω και μαλλιαρη γατα που μαζευει τη σκονη :flipout::flipout:

Εχω ακουσει οτι εχει ενα υγρο που το βαζουμε στο κυκλωμα αντι για νερο που εχουμε ολοι στα σωματα και ανεβαζει την θερμοκρασια, το εχει ακουσει κανεις? ρε τι παθαμε.... τζακι, θερμικα, της ποπης το καγκελο λεμε φετος, δεν ξερω ποιο απο ολα να δουλεψω!!

Last edited:
Εχω ακουσει οτι εχει ενα υγρο που το βαζουμε στο κυκλωμα αντι για νερο που εχουμε ολοι στα σωματα και ανεβαζει την θερμοκρασια, το εχει ακουσει κανεις?

Υγρό διαφορετικό από νερό ξέρω ότι βάζουνε όσοι επιλέγουν λέβητα ιόντων. Αλλά είναι ακριβό. Και αν έχεις καμιά διαρροή? Μήπως είναι και βλαβερό?

Το πανελάκι το πήρες από Κωστό-βολο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Τι εννοεις προβλημα με τη σκονη?? Αν εννοεις αν ιπταται λογω θερμου δαπεδου, οχι, κανενα. Εξαλλου εχω και μαλλιαρη γατα που μαζευει τη σκονη :flipout::flipout:

Ναι, αυτό εννοώ. Όταν ψαχνόμουν πριν μια δεκαετία το ανέφεραν ως το κύριο μειονέκτημα αυτού του είδους της θέρμανσης...

ΥΓ: Περσική η γάτα????

Υγρό διαφορετικό από νερό ξέρω ότι βάζουνε όσοι επιλέγουν λέβητα ιόντων. Αλλά είναι ακριβό. Και αν έχεις καμιά διαρροή? Μήπως είναι και βλαβερό?

Το πανελάκι το πήρες από Κωστό-βολο?

πείτε βρε για τα πανελάκια....!

πάντως αντί πανελακίου, στον τοίχο όπως δείχνει η εικόνα σώμα 2κιλόβατο χωρίς φουρφούρι δεν κάνει ντιπ....

πείτε βρε για τα πανελάκια....!

πάντως αντί πανελακίου, στον τοίχο όπως δείχνει η εικόνα σώμα 2κιλόβατο χωρίς φουρφούρι δεν κάνει ντιπ....

Ετσι ειναι. Τα πανελακια στον τοιχο, οπως αυτο που εχω εγω, των 400w δεν κανουν πολλα πραγματα. Εγω το εχω σαν συμπληρωμα του ενεργειακου.

Φιλος εβαλε πολλα τετοια στο σπιτι του στη Χιο φετος, και δεν ειναι ευχαριστημενος. Απο ενα σε καθε δωματιο και περισσοτερα στο σαλονι/κουζινα.
Μου το ειπε σημερα που τον ρωτησα γιαυτο το θεμα. Μολις πιασανε τα κρυα...και το γυρισε στο αιρ κοντισιον. Τσαμπα τα λεφτα, τουλαχιστον για το κλιμα της Χιου.