Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Λίγη θεωρία για τις "αερολογίες":
http://www.bonair.gr/data/11_26.pdf

Την ψάχνω αρκετά με τον ήλιο καθώς υπάρχουν δυνατότητες θέρμανης και παράλληλα δεν εξαρτιόμαστε από κανέναν...

Πέρυσι, όπως είχα αναφέρει σε άλλο θέμα παλαιότερα, φίλος έβαλε ηλιακούς συλλέκτες κενού.
Δεν είναι ικανοποιημένος καθώς βιάστηκε...
Δεν ενδύκνυνται ακόμα σε κρύες περιοχές (Βόρεια Ελλάδα-υψόμετρο-περιορισμένη ηλιοφάνεια)
Μεγάλο κόστος, μόνο 10% ετήσια οικονομία πετρελαίου.

Ήδη όμως βγήκαν κοίλα πάνελ με πολλαπλάσια απόδοση και μικρότερο μέγεθος.
Στο Ισραήλ (πρωτοπόρο στα ηλιακά σε αντίθεση με εμάς...) έχει γίνει σημαντική δουλειά στα κοίλα ηλιακά κενού.

Γενικά πιστεύω πως είναι η τεχνολογία του άμμεσου μέλλοντος, η οποία σαφέστατα θα γίνει εν καιρώ προσιτότερη και θα συνδιαστεί ταυτόχρονα και με παραγωγή ρεύματος.
Έτσι το "αυτόνομα ενεργειακά σπίτι" ή βιοκλιματικό όπως το λένε άλλοι νομίζω πως θα γίνει πολύ γρήγορα πραγματικότητα με μικρό σχετικά κόστος.

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

2000 βαττ σημαίνει σε μία ώρα 2kWh, δηλαδή κάπου 16 λεπτά, με τις νέες αυξημένες τιμές (0,071 ευρώ + 13% φπα. Τη νύχτα περίπου 12 λεπτά. Εκτός κι αν δεν δουλεύει στο μέγιστο. Πάντως 7 με τίποτα, πρέπει να είναι κάτω από κιλοβαττ..

Ψιλοάσχετο: Ρε που καταντήσαμε.. Να ξαναγυρίσουμε στα παιδικά μας χρόνια, που λύναμε παζλ κάθε μέρα μετά τις 9-10 το βράδυ: Πόσα ξύλα να βάλω ακόμα στη σόμπα, έτσι που και να μη σκάσουμε από τη ζέστη μεχρι τις 11-12, αλλά και να μείνει και λίγη θράκα μέχρι το πρωί, να μην παγώσει και η έρμη η μάνα που σηκωνότανε αχάραγα να την ανάψει για να ζεστάνει μεχρι να σηκωθούμε?
Το ότι δύο δωμάτια πιο πέρα η θερμοκρασία ήταν 3-4 βαθμούς κάτω, είχε και τα καλά του: Χρησιμοποιούσαμε τη "σάλα" για ψυγείο - με κλειστή την πόρτα (πολλοί βαθμοί κάτω τότε:-)
Κωσταντίνε για δώσε το σχήμα να υπολογίζουμε τι καίμε και πόσο αν σου είναι εύκολο

Χτες έγινε και το τεστ της μπριγκέτας για 1η φορά . Καταρχάς την καταπίνει το τζάκι για πλάκα .Δηλαδή ένα κομμάτι το τρώει στο 15λεπτο άντε 20λεπτο . Αυτό είναι το μείον όπως και οι τιμές που άκουσα . Στα συν η θερμική απόδοση , δηλ έβαλα 2 κομμάτια μέσα στο ενεργειακό και ανέβασε την θερμοκρασία του δωματίου 1,2 βαθμούς στο 20λεπτο ! Οπότε μάλλον είναι για τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα σαν υποβοήθηση.

Οι τιμές τώρα... Τα καραγκιοζιλίκια εν μέσω κρίσης συνεχίζονται και δεν βάζει κανείς μυαλό με τίποτα . Η πιο χαμηλή τιμή για Αθήνα για 1 τόνο είναι 410 Ευρώ !!! και η πιο ψηλή 690 !!!! Αν λοιπόν ισχύουν οι τιμές 85 και 100 από Βουλγαρία αν θέλει και άλλος από Αθήνα εγώ παίρνω 3 τόνους .Εξάλλου ο τόνος είναι πάνω σε παλέτα 1,20χ1,20χ1,20 .Αν πάλι φορτώσει συμφουρίτης από βόρεια και θέλει ,ας ρωτήσει πόσο το φέρνει Αθήνα .

2000 βαττ σημαίνει σε μία ώρα 2kWh, δηλαδή κάπου 16 λεπτά, με τις νέες αυξημένες τιμές (0,071 ευρώ + 13% φπα. Τη νύχτα περίπου 12 λεπτά. Εκτός κι αν δεν δουλεύει στο μέγιστο. Πάντως 7 με τίποτα, πρέπει να είναι κάτω από κιλοβαττ..

Σωστά τα λές Κώστα, αυτό που κατάλαβα διαβάζοντας και ακούγοντας 2 άτομα που τα έχουν εδώ που μένω είναι ότι ο θερμοστάτης ανοιγοκλείνει τακτικά, οπότε υποθέτω ότι κατά τη διάρκεια μιας ώρας αυτός λειτουργεί τη μισή, γι αυτό προκύπτουν τα 7-8 λεπτά κατανάλωση την ώρα.
Είναι και οι δύο ευχαριστημένοι, 22-24 βαθμούς έχουν σε όλο το σπίτι ( έχουν βάλει σε όλα τα δωμάτια)
Είμαι έτοιμος να παραγγείλω μιας και προσωπικά με 20 βαθμούς είμαι μια χαρά.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Χτες έγινε και το τεστ της μπριγκέτας για 1η φορά . Καταρχάς την καταπίνει το τζάκι για πλάκα .Δηλαδή ένα κομμάτι το τρώει στο 15λεπτο άντε 20λεπτο . Αυτό είναι το μείον όπως και οι τιμές που άκουσα . Στα συν η θερμική απόδοση , δηλ έβαλα 2 κομμάτια μέσα στο ενεργειακό και ανέβασε την θερμοκρασία του δωματίου 1,2 βαθμούς στο 20λεπτο ! Οπότε μάλλον είναι για τις πολύ κρύες νύχτες του χειμώνα σαν υποβοήθηση.

Οι τιμές τώρα... Τα καραγκιοζιλίκια εν μέσω κρίσης συνεχίζονται και δεν βάζει κανείς μυαλό με τίποτα . Η πιο χαμηλή τιμή για Αθήνα για 1 τόνο είναι 410 Ευρώ !!! και η πιο ψηλή 690 !!!! Αν λοιπόν ισχύουν οι τιμές 85 και 100 από Βουλγαρία αν θέλει και άλλος από Αθήνα εγώ παίρνω 3 τόνους .Εξάλλου ο τόνος είναι πάνω σε παλέτα 1,20χ1,20χ1,20 .Αν πάλι φορτώσει συμφουρίτης από βόρεια και θέλει ,ας ρωτήσει πόσο το φέρνει Αθήνα .

690? Και γιατί να μην πάρεις πετρέλαιο τότε, παρακαλώ;
Εδώ στη γειτονιά τα πουλάνε σε συσκευασίες των 8 μπρικετών (περίπου 7,7 κιλά), 2,38 ευρώ εάν δεν κάνω λάθος. Κάτι παραπάνω από 300 ευρώ ο τόνος δηλαδή, και παίρνεις όσα θέλεις. Και τα θεωρώ και ασύμφορα σε τέτοια τιμή, φαντάσου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Γιατί το λες Billy???(για το αναπνευστικό)....
Γιατι μυρίζει ελαφρώς αεροδρόμιο, αν και τα καινούρια μοντέλα πιθανόν να είναι καλύτερα σ'αυτόν τον τομέα.
Παράδειγμα, εμένα δεν με πειράζει, ο αδερφός μου παίρνει δρόμο μόλις την ανάψω...

Δεν το έγραψες σωστά,αν δεν έχει αναπνευστικό θα αποκτήσει..

Υπερεκτιμημένες από πολλές απόψεις οι συγκεκριμένες και πλέον ξεπερασμένες,ίσως έκαναν θραύση λόγω πρωτοτυπίας πριν χρόνια.

Όλο το σπίτι μυρίζει καύσιμο,με ότι αυτό συνεπάγεται,και πλέον όπως είπε ο Βασίλης η τιμή του καυσίμου είναι στα ύψη (και τις σόμπας).

Xωρια που για την πολυθρυλητη ασφαλεια τους αμφιβαλλω πολυ προσωπικα.

Το μικρο μοντελο που ειχα χρονια πριν αναφλεγη σχεδον πανω μου και με το ζορι δεν πηραμε φωτια καθως την μετεφερα 2 μετρα πιο περα.....

Ασε καλυτερα.....

Εχω μια σαν και αυτη στο χωριο, και θερμαινει επαρκεστατα.

Για να μην μυριζει, θα πρεπει να την αναβουμε και να την σβηνουμε εξω απο το σπιτι. Εαν οχι, τοτε μυριζει.

Από το λογ/σμο της ΔΕΗ είναι οι τιμές, δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Όταν λέμε πάντως 2000 βαττ, αυτό μεταφράζεται σε 2 κιλοβατώρες, αν δουλεύει συνεχώς για 1 ώρα. Για παράδειγμα, αν έχουμε ένα αλογόνου 400 βαττ, θέλει 2,5 ώρες για να κάψει μια κιλοβατώρα - (0,071 ευρώ + ΦΠΑ).

Το πάνελ σου μπορεί - δεν ξέρω, λέω μπορεί - να μη δουλεύει συνεχώς στο τέρμα δηλ. 2 κιλοβαττ, αλλά με λιγότερη ισχύ - αν και τότε θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πιάσει επιθυμητή θερμοκρασία, μια η άλλη έρχεται τελικά.

Δεν ξέρω Bill, εξαρτάται και από το πόσο καλά είναι μονωμένο το σπίτι κλπ. Αν έχουν βάλει σε όλα τα δωμάτια, θα πρέπει να πολ/σουμε το 7 λεπτά/ ώρα με τον αριθμό των σωμάτων που χρειάζονται για να κρατηθεί η θερμοκρασία στα επίπεδα που λες. Αν είναι π.χ. 3, τότε μιλάμε για 20 λεπτά την ώρα, με 5 ώρες τη μέρα - λίγο είναι, τη νύχτα θα γίνεται πάγος - 1 ευρώ τη μέρα, δηλ 30 το μήνα. Αν οι ώρες γίνουν 10, πάμε σε 60 ευρώ μηνιαίως.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να πάμε στον φίλο που τα έχει με ένα μετρητή κατανάλωσης και να γράψουμε τι καίει ένα σώμα σε 1 μέρα. Μετά κάνουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα. Έτσι έχουμε πληρέστερη εικόνα, τουλάχιστον για τις εξωτερικές θερμοκρασίες των συγκεκριμένων ημερών και το συγκεκριμένο σπίτι - επιφάνεια, μόνωση.

Κι εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρα αυτή εδώ την λύση
ΣΟΜΠΕΣ ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ PRITY ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ
thumb_19f9cefdfb07230a68581d617885a3af_M.jpg

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

PRITY S3 W21
PRITY S3 W21
PRITY S3 W21

Διαστάσεις a x b x h: • Όγκος δεξαμενή νερού σε λίτρα. : 29

57/53/93 cm Απόδοση: 87%

Ισχύς: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΧΩΡΟΥΣ (min. - max.) 130 - 140 Τ.Μ

21+5=26 kW ΜΕ ΓΡΑΝΙΤΗ + 55 EURO

Βάρος: 134 kg. http://prity-gr.com/products/products.php?lang=bg&productid=28
ΤΙΜΗ ΜΕ Φ.Π.Α.: 628.00
Ασε που στην Βουλγαρία θα είναι αρκετά φθηνότερη.
Εστειλα και mail για να μάθω την τιμή εκεί,καθως και αν την στέλνουν και πόσο είναι το κόστος
των μεταφορικών.
Εν αναμονή λοιπόν...
http://www.e-sompes.gr/index.php?page=2&act=viewCat&catId=34

Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα!

Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στην τιμή των ξύλων για να αντισταθμιστούν τα διαφυγόντα έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, που οφείλεται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας

Σε μια «διορθωτική» κίνηση, ώστε να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (τζάκι, ξυλόσομπα, φουφού, κοκ), προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, ύστερα από την απροθυμία πολλών πολυκατοικιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τιμή της ξυλείας για τζάκι και γενικά για κάψιμο θα εξισωθεί σε πρώτη φάση με την ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα, για ντουλάπες και για επενδύσεις εξωτερικών χώρων (ξύλο teak). Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

Πάντως, σταδιακά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε ο,τιδήποτε εύφλεκτο μπορεί να καεί σε βαρέλι, καθώς πιστεύεται ότι το καταναλωτικό κοινό θα παρουσιάσει δείγματα ανυπακοής και θα αρχίσει να καίει λάστιχα και άλλα αντικείμενα, στις πυλωτές των πολυκατοικιών και στα μπαλκόνια.

Εννοείται ότι από την αύξηση της φορολόγησης στην ξυλεία για τζάκι και σόμπα, εξαιρείται η Εκκλησία, αφού το ξύλο που χρησιμοποιεί για θέρμανση, θεωρείται «τίμιο Ξύλο» και δεν υπόκειται στους ανθρώπινους νόμους.

http://troktiko.eu/2011/12/auxhsh-emmesou-forou-sta-xula-gia-tzaki-kai-sompa/

Αν καταφερουμε να κανουμε το σκατο μας καυσιμη υλη, ειμαι σιγουρος θα μας βαλουν στις λεκανες μετρητη για να μας φορολογουνε....
Ελεος!!!