Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Και γω το έψαχνα για πελετ αλλά κατέληξα στην ενεργειακή εστία ecostar και κάλυψα πλήρως τον κάτω χώρο (σαλόνι- κουζίνα και ένα δωμάτιο) 82 τμ. Έβγαλα 2 αεραγωγούς 1μισι μέτρου και το σπίτι παρότι είναι μεζονέτα και τελευταίος όροφος με κακή μόνωση φτάνει τους 20 βαθμούς σχετικά εύκολα. Για το πάνω δωμάτιο-γραφείο χρησιμοποιώ το κλιματιστικό αν και αρκετή από την ζέστη του κάτω ορόφου το θερμαίνει ικανοποιητικά. Αγορά και τοποθέτηση από τον κύριο Χρήστο http://www.energeiakotzaki.gr/

θέλω να σε ρωτήσω, πόσα ξύλα ρίχνεις ανά ώρα ή πιο σωστά, ανά πόσες ώρες μετά, αφ'ότου το έχεις ανάψει την πρώτη φορά και το έχεις φουντώσει; και αν το έχεις βάλει από πέρυσι πριν αρχίσει καλά καλά ο χειμώνας, μέχρι τώρα πόσους τόνους έχεις κάψει;

Να σου πω, το πόσα ξύλα θα κάψεις για να αποδώσει τα μέγιστα το ενεργειακό σου και να σου ζεστάνει τον χώρο είναι αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων. Η εστία που έβαλα έχει μέγιστο τα 5 περίπου κιλά την ώρα, πράγμα που εγώ δεν έχω πιάσει ποτέ γιατί τα θεωρώ πάρα πολλά. Το σημαντικότερο όλων είναι η κατάσταση των ξύλων και η σωστή τοποθέτηση ώστε να μην έχει απώλειες. Με την ΞΕΡΗ οξιά θεωρώ ότι βρήκα το ιδανικό ξύλο με απόδοση και χωρίς ρετσίνια και κάπνα. Γενικά το τζάκι για να αρχίσει να αποδίδει θέλει μια μιάμιση ώρα, αλλά λόγο του μαντεμιού κραταει αρκετή ώρα μετά το τελευταίο ξύλο.
Αν έκανα ένα πολύ πρόχειρο υπολογισμό κατανάλωσης θα έλεγα ότι καταναλώνω 20 κιλά την ημέρα για να ζεστάνω ένα μέτρια μονωμένο βορειοανατολικό σπίτι πανταχόθεν ελεύθερο (σαν μεσίτης ακούγομαι :laugh:) από τις 5-6 μέχρι τις 12-1 που βάζω τα τελευταία ξύλα.
Για να δώσω όμως πιο ακριβή δεδομένα το σπίτι με αυτά τα ξύλα πιάνει 20+ την στιγμή που χωρίς θέρμανση έχω δει μέχρι και 13 βαθμούς στο σαλόνι. Ακόμα και με το καλοριφέρ το σπίτι δεν μπορούσε με τίποτα να πιάσει πάνω από 19 και ο θερμοστάτης δεν έσβηνε ποτέ.
Συμπέρασμα, όταν πλήρωνα πετρέλαιο η ώρα μου ερχόταν 1.2 ευρώ (0,75 το λιτρο) ακόμα και με 4 κιλά ξύλο την ώρα είμαι στα 0,64 (160 ο τόνος).

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Όπως τα λέει ο Κώστας είναι . Εγώ άναψα στις 20/10/2011 οπότε και ξεκίνησε η καθημερινή καύση με ξερή οξιά που είναι ότι πρέπει για ενεργειακό λόγω φλόγας .Τελευταία φορά ήταν την Κυριακή 18/3/2012 . Άναβε λοιπόν για 150 ημέρες από τις 4 το απόγευμα έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα και έκαψα 3 τόνους και 200 κιλά + μπριγκέτες . Σύνολο 620 Ευρώ τα ξύλα και 30 ευρώ οι μπριγκέτες .Με θερμοκρασία από 23 - 26 βαθμούς μέγιστο .Καλοριφέρ ούτε λεπτό δεν άναψα .Το σπίτι είναι στον 4ο με αρκετές απώλειες ειδικά στην περιοχή του σαλονιού οπότε είμαι πέρα για πέρα ευχαριστημένος .

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Όπως τα λέει ο Κώστας είναι . Εγώ άναψα στις 20/10/2011 οπότε και ξεκίνησε η καθημερινή καύση με ξερή οξιά που είναι ότι πρέπει για ενεργειακό λόγω φλόγας .Τελευταία φορά ήταν την Κυριακή 18/3/2012 . Άναβε λοιπόν για 150 ημέρες από τις 4 το απόγευμα έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα και έκαψα 3 τόνους και 200 κιλά + μπριγκέτες . Σύνολο 620 Ευρώ τα ξύλα και 30 ευρώ οι μπριγκέτες .Με θερμοκρασία από 23 - 26 βαθμούς μέγιστο .Καλοριφέρ ούτε λεπτό δεν άναψα .Το σπίτι είναι στον 4ο με αρκετές απώλειες ειδικά στην περιοχή του σαλονιού οπότε είμαι πέρα για πέρα ευχαριστημένος .

το δικό μου είναι μεγάλο περίπου 160 τ.μ και δεν ξέρω το τζάκι αν το πιάσει όλο, ακόμα και αεραγωγούς δεν μπορώ να πάω πάνω από 6 μέτρα! εμένα θα πιάσει μόνο σαλόνι- κουζίνα και χωλ! τα άλλα δωμάτια πως θα τα ζεστάνω; έλεγα με κλιματιστικά inverters αλλά σήμερα άκουσα ότι η ΔΕΗ θα αυξήσει 30% τέτοιες καταναλώσεις που χρησιμοποιούν κλιματιστικά αντί για πετρέλαιο!! τί να πω ρε παιδί μου, παντού μας την έχουν στημένη!!
στο ενεργειακό μπορείς να ψήσεις;

Για 160 τμ βαλε τζάκι-λέβητα και σύνδεσε το στα σώματα του καλοριφέρ, πιστεύω ότι είναι η βέλτιστη λύση. Για το ψήσιμο τώρα, θα απέφευγα να γεμίσω μια εστία μαντεμιού και ένα ανοξείδωτο μπουρι με λίπη από μπριζόλες και παϊδάκια. Αυτό που κάναμε και είχε επιτυχία είναι μόλις έπεσε λίγο η ένταση (μην ξεχνάς ότι ανεβάζει κατι 400αρια + εκει μέσα) βάλαμε μια πήλινη γαστρουλα με κατσικάκι γιουβέτσι και έγινε λουκούμι. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Ρε θηρίο Κώστα έβαλες γάστρα στο ενεργειακό ? Όταν είχε μείνει χωρίς ξύλα να υποθέσω ...?

Καλά εννοείται ότι είχαν μείνει μόνο κάρβουνα και η θερμοκρασία περίπου στους 200 και κάτι, αλλιώς θα έπαιρνα παραμάσχαλα και τα μαντέμια και τη γάστρα και το κατσικάκι :laugh::laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

έλεγα με κλιματιστικά inverters αλλά σήμερα άκουσα ότι η ΔΕΗ θα αυξήσει 30% τέτοιες καταναλώσεις που χρησιμοποιούν κλιματιστικά αντί για πετρέλαιο!! τί να πω ρε παιδί μου, παντού μας την έχουν στημένη!!
στο ενεργειακό μπορείς να ψήσεις;
Που το διαβασες αυτο φιλε μου? ρε τους φουστηδες δεν θα μας αφησουν απο παντου θα μας τα παρουν αλλα εγω τους λεω και το αλλο:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Που το διαβασες αυτο φιλε μου? ρε τους φουστηδες δεν θα μας αφησουν απο παντου θα μας τα παρουν αλλα εγω τους λεω και το αλλο:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΕΩΣ ΚΑΙ 30% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Υψηλότερα ποσά για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 30% πληρώνουν πολλά νοικοκυριά, σύμφωνα με "Τα Νέα". Το γεγονός οφείλεται όχι μόνο λόγω των αυξήσεων που επιβλήθηκαν στις χρεώσεις της κιλοβατώρας, αλλά και των..

. υψηλών κλιμακωτών χρεώσεων που επέβαλε η ΔΕΗ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). Οι ΥΚΩ είναι το αντάλλαγμα ποι εισπράττει κάθε χρόνο η ΔΕΗ μέσω των τιμολογίων ώστε να παρέχει στους κατοίκους των νησιών ρεύμα στις ίδιες τιμές με την υπόλοιπη -ηπειρωτική- χώρα. Οι ΥΚΩ επιβάλλονται στους λογαριασμούς του επόμενου έτους. Οι αυξήσεις που επέβαλε εφέτος η ΔΕΗ σε αυτές τις χρεώσεις από τον Ιανουάριο είναι 3.395% στις χαμηλές έως 800KW καταναλώσεις, 32% έως 1.600KW, 38% έως 2.000KW και 26% έως 3.000KW. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η ζήτηση από το δίκτυο διανομής (δηλαδή από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις) αυξήθηκε κατά 7,9%, αύξηση η οποία οφείλεται κυρίως στην επιλογή της χρήσης κλιματιστικού για θέρμανση, αντί του πετρελαίου θέρμανσης.

Αυτες οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που εισπρατει η ΔΕΗ δεν εχουν καταργηθει ?
κατι λεγανε οτι παρανομως τα εισπρατει

Αυτες οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που εισπρατει η ΔΕΗ δεν εχουν καταργηθει ?
κατι λεγανε οτι παρανομως τα εισπρατει

πολλά είναι τα παράνομα σε αυτή την χώρα..., μην ξεχνάς ότι Νο.1 κλέφτης είναι το ίδιο το κράτος!!

Το θέμα είναι ότι σε αυτή την χώρα δεν ξέρεις τι προγραμματισμό να κάνεις, έχουν\με πέσει όλοι με τα μούτρα σε pellet, mellet, ξύλα, αντλίες θερμότητας, υπέρυθρες, θερμοπομπούς και εγώ δεν ξέρω τί άλλο..!!! και το σίγουρο είναι ότι ΕΑΝ και λέω εαν, γιατί μπορεί τον Οκτώβρη να πει το "κράτος", ότι δεν αυξάνεται το πετρέλαιο, αντίθεται μειώνεται: http://www.thessalonikitv.gr/arthra/1317/μεγαλη-μείωση-στο-πετρέλαιο-θέρμανση και αρχίσουν τα εγκεφαλικά όλων αυτών που επέλεξαν τα προηγούμενα, εαν λοιπόν γίνει η εξίσωση π.θέρμανσης με κίνησης νομίζετε ότι δεν θα αυξηθεί το pellet το ξύλο και εκ νέου το ρεύμα;

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Σαν το ξυλο δεν εχει αδελφε......

να υποθέσω ότι εννοείς ότι το ξύλο θα είναι το φθηνότερο!! Συμφωνώ.

μετά θα βλέπουμε τον κόσμο να πηγαίνει στον Υμηττό και να κόβει ξύλα!!!
Το ξύλο δεν θα πρέπει να γίνει το αποκλειστικό καύσιμο θέρμανσης..., αλλοιώνει το περιβάλλον ε φίλε!!!

Στις 15 Οκτωβρίου η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, ανακοίνωσε... σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρείς ζώνες, ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην περίπτωση που τα έσοδα του προϋπολογισμού κινηθούν με ικανοποιητικό ρυθμό τους επόμενους μήνες του έτους, η εξίσωση του φόρου να γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα του 80%.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Μεταξύ άλλων προωθείται η σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, η τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και η ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.
lamiastar.gr

αν φέτος η μείωση κατανάλωσης πετρελαίου έφθσε το 50%, τότε σίγουρα, αν γίνει αυτό, θα πάει στο 80%!!
Καλά, πιστεύουν ότι θα μαζέψουν λεφτά έτσι; όλοι θα πέσουν στα ξύλα και θα στρώνουν και το κρεβάτι μπροστά από το τζάκι!!! sleeping bags, σκελέες, ισοθερμικές κάλτσες κ.τ.λ
τυχεροί όσων τα σπίτια έχουν πολύ καλή μόνωση-ειδικά στην Ν.Ελλάδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Το ξύλο δεν θα πρέπει να γίνει το αποκλειστικό καύσιμο θέρμανσης..., αλλοιώνει το περιβάλλον ε φίλε!!!
Απο ενα κρατος που ειναι μπουρδελο ε φιλε αστα να πανε....... αποκλειστικο καυσιμο ειναι και θα ειναι για παντα μεχρι να το χασουμε και αυτο. Που να δεις οτι με το νεο ετος (2013) το πετρελαιο θερμανσης θα παει στα 0,50 ευρω το λιτρο διοτι ο κοσμος θα τους μαμησει και εδω ειμαστε και θα το δεις φιλε.